Футуристична творча студія: огляд універсального моноблоку Surface Studio 2

Головна Огляди Футуристична творча студія: огляд універсального моноблоку Surface Studio 2
31.10.2019

Компанія Microsoft, визнаний світовий лідер з виробництва програмного забезпечення, представила друге покоління моноблоку Surface Studio, додавши декілька приємних бонусів. І дійсно, розробники гаджету врахували все, щоб задовольнити найвибагливішого користувача: стильний дизайн, витончені форми, якісне «залізо» та підтримка фірмових аксесуарів. На перший погляд новинка орієнтована на нішовий сегмент користувачів (наприклад, ілюстраторів, дизайнерів й архітекторів), проте девайс також обов’язково стане в нагоді досвідченому користувачу ПК, який цінує якість, функціональність та стиль.

Що це?

Surface Studio 2 — 28-дюймовий моноблок з сенсорним  дисплеєм, процесором Intel Core i7-7820HQ, 16 Гб оперативної пам'яті, дискретною відеокартою nVidia GeForce GTX 1060, SSD-накопичувачем на 1 ТБ.

Дизайн

Перше, на що звертаєш увагу - це надзвичайно стильний та витончений зовнішній вигляд гаджету. Як і попередник, в дизайні Surface Studio 2 зберіг в собі ті особливості, які так полюбились прихильникам лінійки пристроїв Surface. А саме: девайс представлений у вигляді моноблоку, що прикріплений до підставки через кронштейн.

Розмір (ШхДхВ): 438.9 x 637.35 x 32.2 мм

Вага: 9.56 кг

Також розробники залишили головну фірмову фішку лінійки, так званий ефект «нульової гравітації» («Zero Gravity»), що представляє собою шарнірно-пружинний механізм, який дозволяє вільно регулювати положення планшета. Дана особливість справила на мене приємне враження, адже екран вагою 9.56 кг легко можна пересувати навіть однією рукою та обирати комфортне для себе положення, змінюючи кут нахилу дисплею.

Весь корпус моноблоку представлений у сірому кольорі з магнієвого сплаву. Сама поверхня дисплею глянцева, тому після користування комп’ютером можуть залишатись сліди, які легко прибрати.

Посередині задньої частини монітору традиційно розташований срібний логотип компанії.

Моноблок виглядає мінімалістично та не обтяжений зайвими деталями. Наприклад, лише на правій бічній грані моноблоку розташована кнопка живлення та кнопка зменшення і збільшення гучності.

Над екраном знаходиться веб-камера, два мікрофона, датчики для розпізнавання обличчя та світлодіод.

На додаток у комплекті до моноблоку ви знайдете фірмові мишу та клавіатуру Surface, в яких поєднано стильний мінімалістичний дизайн та продуктивність. В комплектацію також входить один з кращих стилусів, він є багатофункціональним (пером можна як писати, так і стирати написане), його дуже зручно тримати в руці. Крім того, якщо перо не потрібно, то його можна легко закріпити на краю дисплея, де він легко тримається за рахунок магнітів.

Екран

Перше, що хочеться сказати про моноблок Surface Studio 2 після його зовнішнього вигляду – це, звичайно, екран. Головне нововведення - 28-дюймовий дисплей на 38% яскравіше  і на 22% контрастніше за попередника. Роздільна здатність дисплею складає 4500 x 3000 пікселів.

Цей моноблок ідеально підійде для тих, хто працює з графічними програмами, редагує та обробляє відео. Також його можна використовувати й для відеоігор, якості дисплею та начинки цілком вистачить для запеклих шутерів або карколомних перегонів на спорткарах.

Перегляд відео та фото на моноблоці приносять справжнє естетичне задоволення, оскільки насиченість та чіткість кольорів просто вражає.

Розташування портів та елементів

Для виконання багатьох завдань в моноблоці є чотири повнорозмірних порти USB 3.0, універсальний USB Type-C, гігабітний Ethernet, двохдіапазонний Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, 3.5-мм аудіорознім і кардрідер. Тож, вибагливий користувач нестачі в портах точно не відчує!

Звук та безпека

За якість звучання вбудованої аудіосистеми відповідає технологія Dolby Audio Premium. При перегляді відео або прослуховуванні музики на Surface Studio 2 в мене склалось враження, що звучання було максимально природнім та одночасно чистим.

Моноблок також обладнано безпекою корпоративного класу з Windows Hello, яка миттєво ідентифікує користувача.

Процесор та відеокарта

В комп'ютері встановлений чотирьохядерний процесор Intel Core i7-7820HQ.

Замість гібридного накопичувача тут використовується SSD об'ємом 1 ТБ. А об’єм оперативної пам'яті складає 16 Гб.

Оскільки Surface Studio 2 - це моноблок без можливості апгрейду, то варто заздалегідь задуматися над його продуктивністю і підібрати потрібну конфігурацію.

Також ми зробили декілька тестів і ось результати бенчмарок:

Висновки

Цей моноблок є уособленням справжньої високотехнологічної творчої студії, в якому поєднано стиль, функціональність та беззаперечну якість. З особистих вражень після використання Surface Studio 2 можу сказати, що з ним не хотілось розлучатись, адже до хорошого звикаєш надзвичайно швидко. Він створений для творчих людей, яких у прагненні до максимальної продуктивності та досконалості не зупинить навіть ціна даного гаджету.

Специфікації

  • Модель: Microsoft Surface Studio 2
  • Процесор: Intel Core i7-7820HQ, 4 ядра з тактовою частотою до 2,9 ГГц (Turbo Boost - до 3,9 ГГц)
  • Графічна карта: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 ГБ GDDR5)
  • Розмір та вага планшета: 438.9 x 637.35 x 32.2 мм, 9.56 кг
  • Дисплей: 28 ", 4500 x 3000, сенсорний
  • ОЗП: 16 ГБ
  • Об'єм відеокарти: 6144МБ
  • Тип накопичувача: SSD
  • Ємність SSD накопичувача: 1 ТБ
  • Комунікації: Wi-Fi /802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
  • Порти: RJ 45, аудіо, USB Type-C; USB 3.0: 4 шт.
  • ОС: Windows 10 Pro
  • Додатково: миша, клавіатура, стилус (електронне перо), кабель живлення
  • Мультимедіа: веб-камера – 5 Мп

Товари з публікації
код товару: LAJ-00018
немає в наявності
 
Тип: моноблок; Діагональ екрану: 28 "; Модель процесора: 7820HQ; Об'єм ОЗУ: 16 ГБ; Тип відеокарти: дискретна; Модель відеокарти: nVidia GeForce GTX1060; Об'єм відеокарти: 6144МБ; Тип накопичувача: SSD; Ємність SSD накопичувача: 1000 ГБ; Роз'єми: RJ 45, аудіо, USB Type-C; USB 3.0: 4 шт; Попередньо встановлена ОС: Windows 10 Pro;
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів