Сучасне освітлення складських приміщень із високим дахом

Головна Огляди Сучасне освітлення складських приміщень із високим дахом
25.01.2020

Освітлення складських приміщень із високими стелажами, робота яких триває до 24 годин на добу, завжди було складним завданням. Особливу увагу приділяють скороченню споживання електроенергії та створенню привабливих та продуктивних умов праці. Завдяки сучасному поколінню світлодіодних технологій стало можливим значно підвищити якість освітлення, оптимізувати споживання електроенергії, скоротити час та витрати, пов’язані з технічним обслуговуванням.

Лідер ринку світлотехніки – компанія Philips Lighting – розробила та успішно реалізує різноманітні проекти освітлення складських приміщень на базі комплексної системи GreenWarehouse.

GreenWarehouse складається з трьох основних типів світлодіодних світильників із регулюванням яскравості та бездротовим керуванням: Green GentleSpace (до 180 Вт), GreenUp HighBay (до 400 Вт), GreenPerfome HighBay (до 230 Вт). Висота приміщення та стелажів відіграє ключову роль під час підбору світильників. Система дає змогу розробити кероване освітлення приміщень із висотою даху до 12 метрів. Інтегровані або зовнішні сенсори руху й освітленості серії LRM компанії Philips дають змогу створювати бездротове синхронізоване передавання даних від світильників до керуючого пристрою за стандартом ZigBee, завдяки чому можна отримувати дані та керувати освітленням дистанційно.

Процесс розроблення концепції освітлення проходить кілька обов’язкових етапів:

  • розроблення технічного завдання;
  • побудова світлотехнічного розрахунку в спеціальній програмі Dialux;
  • підбір світлового обладнання на основі світлотехнічного розрахунку;
  • розроблення монтажної та експлуатаційної документації.

GentleSpace gen2

Greenperform Highbay G2

GreenUp Highbay

Переваги світильників GentleSpace

У ERC для освітлення складських приміщень було обрано потужні та надійні світильники з тривалим терміном служби та низьким енергоспоживанням, до того ж легкі в інсталяції — GentleSpace.

Унікальна оптична система встановлених світильників спеціально розроблена інженерами Philips Lighting для складських приміщень із високим дахом. Освітлення цієї системи має комфортний білий колір, що не засліплює, під яким можна безпечно виконувати будь-які роботи з дотриманням найвищих вимог техніки безпеки.

Усі світильники мають інтегровані сенсори руху та освітленості й бездротову систему передавання даних ActiLume Wireless, яка забезпечує економію електроенергії, автоматично керуючи потужністю освітлення в різних зонах приміщення. Адже навіщо освітлювати ту частину складу, де нікого немає? Найважливішим результатом впровадження системи GreenWarehouse на складі ERC є зменшення електроспоживання на освітлення на 50 %.

GreenWarehouse — це гнучка, орієнтована на майбутнє платформа для росту. Спеціалісти ERC, маючи на озброєнні інноваційні рішення GreenWarehouse Philips Lighting, із задоволенням допоможуть спроектувати та впровадити подібні рішення в будь-яких складських приміщеннях, гарантуючи значне зменшення споживання електроенергії, автоматизацію режимів освітлення та створення оптимальних і комфортних умов праці.

Переваги системи

Здоров’я й гарне самопочуття

Зменшення потреби в технічному обслуговуванні

Скорочення викидів парникових газів в атмосферу

Короткий погляд на економію енергії та коштів

Кілька сценаріїв освітлення

Система керування дає змогу налаштувати кілька сценаріїв освітлення, наприклад: денний – із максимальним освітленням, вечірній – із малою освітленістю, нічний – черговий режим із мінімальною освітленістю для максимальної енергоефективності.

Розумні системи керування та світильники з низьким енергоспоживанням дають змогу неабияк зменшити витрати електроенергії – до 80 %, а термін служби обладнання – приблизно 50-100 тис. годин гарантованої роботи – сприятиме економії витрат на обслуговування. Невпинне підвищення тарифів на електроенергію та посилення вимог до техніки безпеки сприяє встановленню світлодіодних джерел світла з розумним керуванням у складських приміщеннях в усьому світі.

Приклад зон освітлення

Приклади зонування

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів