Очевидне – неймовірне: 10 функцій моніторів, що змінять сприйняття ігор!

Главная Обзоры Очевидне – неймовірне: 10 функцій моніторів, що змінять сприйняття ігор!
27.01.2020

З-поміж шанувальників ігор чимало людей, які люблять похвалитися швидкодією й елегантним дизайном комп’ютера. Однак зрештою всі ці розмови зводяться до обговорення моніторів. Адже саме на моніторі бачимо ворога, поле битви, трек для перегонів і супротивника. Для екранного дійства важлива навіть частка секунди: або гравець швидко реагує на події, або ж повільно програє.

Що більше, то краще

Коли йдеться про роздільну здатність екрана, то тут насправді має значення єдине – величина! Роздільна здатність DFHD – це вдвічі більша корисна площа екрана, порівняно із стандартною Full HD. Простіше кажучи, це 3 840 × 1 080 пікселів суцільного задоволення. Співвідношення сторін ультраширокого екрана становить 32:9. Це навіть більше, ніж у кінотеатрі, тому ігри, фільми та робочі програми завжди матимуть максимально ефектний вигляд.

Дива геометрії

Завдяки вигнутій формі екрана кожна точка по всій його площині перебуває на однаковій відстані від очей. Переглядати дійство на екрані із широким кутом огляду та більшим, ніж у кінотеатрі, співвідношенням сторін (32:9) – справжнє задоволення. Об’ємна картинка немов огортає користувача й дає змогу цілком зануритися в ігровий процес. До речі, вигнута форма екрана зменшує навантаження на очі. Насолоджуйтеся улюбленою грою без обмежень!

Полювання на привидів

Чимало геймерів бачили «привидів» – так іще називають оптичне двоїння. Іноді під час динамічних сцен картинка «змазується», розмивається. Появі такого неприємного ефекту запобігає інноваційна технологія VRB (Visual Response Boost): за потреби система вимикає підсвічування або швидко вставляє порожній чорний кадр поміж інших. Мить – і зображення стає чітким та різким.

Плавна робота

Щоб насолодитися першокласними сучасними іграми, потрібно мати потужну відеокарту. А якщо її повністю синхронізовано з монітором – це неперевершено. За таких умов технологія AMD Radeon FreeSync 2 HDR може розкрити весь потенціал. Усунення розривів і затримок під час відтворення, посилення (вдвічі!) візуальної яскравості та збільшення колірного простору за стандартом sRGB – завдяки цьому досягнуто найвищої якості відображення у форматі HDR.

Життя стає яскравішим

А якби ігрову реальність чи створений користувачем світ можна було вивести за межі екрана? Спробуйте – за допомогою Ambient Back Lighting Design. Ця інноваційна технологія дає змогу освітити простір навколо в режимі реального часу. Сім кольорів та кілька режимів миготіння створюють враження, ніби картинка переходить із монітора в реальний світ!

Багатство кольорів

У стандартних моніторів кількість доступних кольорів залежить від рівня підсвічування. Квантові точки (КТ) – це мікрокристали з новітнього матеріалу на основі фосфору, що можуть ефективно запобігати втраті яскравості у світлофільтрах. Ця інноваційна технологія забезпечує високу чистоту барв і підтримує надзвичайно широку колірну гаму, завдяки чому монітор охоплює 90 % колірного стандарту DCI-P3, а зображення виходить надзвичайно реалістичним.

На яскравому боці світу

Сучасні технології, сертифіковані відповідно до міжнародного галузевого стандарту, забезпечують яскраве та чітке зображення завжди – під час гри, творчої роботи чи перегляду відео. Пікова яскравість монітора, що відповідає специфікації VESA DisplayHDR 600, сягає 600 ніт. Це свідчить про те, що він може відтворювати найдрібніші деталі та всю глибину темних відтінків, а також про надзвичайно високий рівень яскравості.

Годі шукати приховані кнопки

Аби натиснути маленьку кнопку позаду екрана, доводиться довго намацувати її. Завдяки програмі Acer Display Widget можна зручно і без зусиль керувати налаштуваннями лише за допомогою миші. Швидко змінюйте налаштування, на власний смак організовуйте величезний простір екрана, розбивши його на зони, й обирайте оптимальний режим для ігор, роботи та розваг. Це так просто.

Технології, дбайливі до очей

Екран більшості стандартних моніторів мерехтить 60 раз./сек, і це майже непомітно. Проте лікарі стверджують, що очі вловлюють це миготіння та втомлюються, особливо після кількох годин безперервної гри, програмування, перегляду візуального контенту чи творчої роботи. Функція запобігання мерехтінню усуває навантаження на зір, а в поєднанні з технологією BlueLight Shield забезпечує комфортний і безпечний перегляд упродовж тривалого часу.

Готовність до запеклих баталій

Коли гра набирає обертів, раптові затримки відтворення або розмиття зображення можуть вартувати «життя» герою. Усунення затримок завдяки збільшенню швидкості оновлення: «розгін» частоти кадрів до 144 Гц забезпечує стабільне відтворення динамічних сцен у форматі 2D, високу плавність відображення та відсутність затримок, що позитивно позначається на якості гри.

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров