Ноутбук із гнучким екраном, або Інженерний шедевр

Головна Огляди Ноутбук із гнучким екраном, або Інженерний шедевр
09.04.2020

Революційний Lenovo ThinkPad X1 Fold – ноутбук нового типу, що змінює уявлення про сучасні портативні гаджети, а інноваційний формфактор пристрою забезпечує високу продуктивність.

Корпус ThinkPad X1 Fold виготовлено з поєднання легких сплавів і вуглецевого волокна зі шкіряним покриттям. Як і решта пристроїв лінійки ThinkPad, новинка є надійною та довговічною: це підтверджують стрес-тести та перевірки багаторазового складання екрана. Гаджет працює на базі процесорів Intel Core, дістав операційну систему Windows 10 та підтримує 5G (опційно). Роздільна здатність екрана – 2 048 × 1 536 пікселів, а поріг пікової яскравості становить 300 ніт.

ThinkPad X1 Fold поєднує потужність ноутбука з портативністю планшета. Новинку можна використовувати в різних режимах: від компактного мобільного девайсу до ноутбука з тонким корпусом.

«Розумний» за використання в будь-якому режимі

Упродовж дня необхідно перемикатися між телефоном, планшетом і ноутбуком. ThinkPad X1 Fold – це ультрабук нового типу, що поєднує переваги багатьох пристроїв. Він компактний і важить менше 1 кг. У складеному вигляді між половинками корпусу ThinkPad X1 Fold залишається проміжок – сюди можна заховати Bluetooth-клавіатуру Mini Fold, що є в комплекті.

Cпеціально для Windows 10 інженери компанії розробили «розумне» програмне забезпечення, яке пристосовує пристрій для роботи за будь-якого режиму. У повноекранному режимі X1 Fold підходить для роботи з візуальним контентом завдяки POLED-дисплею з діаго­наллю 13”. Пристрій має аудіосистему Dolby Audio, тож насолоду від перегляду улюб­лених серіалів забезпечено.

Якщо потрібно підготувати презентацію, вбудована підставка ThinkPad X1 Fold Stand надійно утримуватиме ноутбук на робочому столі, що дасть змогу під’єднати додаткову клавіатуру. У портретному режимі можна робити нотатки або ж підписувати онлайн-документи, використовуючи стилус Active Pen. Дисплей також можна скласти навпіл і використовувати як планшет, а можна й зігнути та читати як «книжку».

У режимі ноутбука можна працювати з двома незалежними екранами, встигаючи більше. Такий формат дає змогу робити відеодзвінок на верхньому екрані, одночасно редагуючи презентацію на нижньому. Із ThinkPad X1 Fold можна занотувати найважливіші деталі прямо під час перегляду лекції. Користуватися перевагами двох незалежних дисплеїв можна як у повноекранному, так і в портретному режимах.

До X1 Fold можна підключити повнорозмірну клавіа­туру, мишу чи додатковий дисплей через рознім USB Type-C.

Міцність і продуктивність

Розробники ThinkPad понад чотири роки співпрацювали з інженерами Intel та LG Display. Для створення унікального механізму шарніра було випробувано шість різних конструкцій і понад двадцять їхніх варіацій. POLED-дисплей пристрою подолав численні випробування на міцність.

Грегорі Брайант, виконавчий віцепрезидент Intel та старший менеджер Client Computing Group: «Наше багаторічне партнерство з Lenovo дає високі результати. Співпраця між командами була неймовірною, а спільна робота допомогла створити унікальний ПК із гнучким екраном».

Крістіан Тейсман, президент підрозділу персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв Lenovo: «Створення першого у світі ПК із гнучким екраном було викликом. ThinkPad X1 Fold став інженерним шедевром, який виходить раз на десятиліття».

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів