Мегапродуктивний та готовий до пригод: огляд ультрабука Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7th Gen

Главная Обзоры Мегапродуктивний та готовий до пригод: огляд ультрабука Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7th Gen
29.05.2020

Час від часу, напевно, кожен з нас замислювався над питанням: яким має бути ідеальний ноутбук для роботи? Одні вважають, що бізнес-ноутбуки повинні бути надійними та захищеними, інші – очікують від девайсу автономності, потужності та стильного зовнішнього вигляду. А як щодо віднайти баланс та поєднати всі ці якості у одному пристрої. В компанії Lenovo дослухались до побажань користувачів, та створили ThinkPad X1 Carbon 7th Gen. Даний ультрабук дійсно стане привабливим рішенням для тих, хто шукає надзвичайно продуктивний та водночас портативний лептоп для виконання надскладних завдань не лише в офісі, а й поза ним.

Декілька слів

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7th Gen (20QD003LRT) – це 14 дюймовий ультрабук з роздільною здатністю Ultra HD (3840x2160), що оснащений 4-ядерним процесором Intel Core i7-8565U, має 16 ГБ оперативної пам’яті стандарту LPDDR3 та SSD-накопичувач на 1 ТБ.

Комплектація

Ультрабук від Lenovo постачається у компактній преміальній коробці червоно-чорного кольору, що оформлена у фірмовому стилі серії ThinkPad. Всередині, крім самого ноутбука, знаходиться достатньо невеликий блок живлення, перехідник для підключення до дротового інтернету, документація та гарантійний талон. Тобто маємо цілком стандарте наповнення.

Дизайн та ергономіка

Ультрабук ThinkPad X1 Carbon має класичний стриманий та мінімалістичний вигляд, що і не дивно, адже девайс створений в першу чергу для працівників бізнесу, які звикли зосереджуватись на роботі та не відволікатись на зайві елементи в дизайні. З першого погляду на ThinkPad X1 розумієш, що він належить до преміального сегменту, оскільки ноутбук є надзвичайно тонким (товщина становить 14.9 мм), а вага складає всього 1.09 кг, що дійсно варте захоплення.

Завдяки такій легкості та компактності власник ноутбука не прив’язаний до свого офісного робочого місця, а може працювати де йому буде комфортно. Тому такий ультрабук буде доречним, наприклад, у різноманітних поїздках та відрядженях завдяки надзвичайно вдалому формфактору. Так, його зручно покласти в сумку чи наплічник та відправитись по своїм справам.

Автономність X1 також вразила, адже за 8-годинний робочий день в активного використання мені не довелось його підзаряджати. А технологія Rapid Charge дає можливість поповнити заряд акумулятора на 80% лише за одну годину.

За словами виробника, ультрабук пристосований до роботи навіть в екстремальних умовах, оскільки має захист від рідин та готовий працювати у спеку, дощ, мороз тощо. ThinkPad X1 Carbon пройшов перевірку за 20 процедурами і 12 тестами стандартів Міністерства оборони США MIL-STD 810G та 200 процедурами в лабораторії Lenovo.

Сам же корпус, клавіатура і тачпад у X1 Carbon повністю чорні, проте є невеликі елементи (наприклад, маніпулятор TrackPoint) забарвлені в червоний колір. Ще однією особливістю X1 у моїй комплектації є те, що весь лептоп з карбону та має матове Soft Touch покриття, що створює додаткову чіпкість з поверхнею девайсу та надає приємні тактильні відчуття. Щодо практичності, то під час користування на поверхні іноді залишаються сліди, тому не зайвим буде іноді протирати ноутбук.

Також на кришці екранного блоку в лівому кутку зверху знаходиться логотип ThinkPad, під час роботи крапка напису світиться червоним та блимає, коли лептоп знаходиться у режимі сну. Крім того, знизу праворуч є невеликий акуратний символ Х1. Лаконічно, але стильно, як на мене.

Щодо клавіатури, то вона в кращих традиціях серії Lenovo ThinkPad: зручна та забезпечує максимальний комфорт роботи. Набирати великі обсяги текстів на ультрабуці можна легко та швидко, нарікань щодо цього взагалі немає. Клавіатура підсвічується білим кольором та може регулюватись вручну в залежності від освітлення кімнати чи настрою. Вище вже згадувалось про клавішу TrackPoint, вона розміщена в звичному місці для серії ThinkPad та знадобиться тим, хто, приміром, працює без миші. Вимкнути дану клавішу або змінити чутливість можна у налаштуваннях.

Порти та розніми

Основна частина портів знаходиться з лівої сторони: аудіороз’єм, роз’єми HDMI, USB 3.1 Gen 1, роз’єм мережі Ethernet Gen 2, два роз’єми Thunderbolt 3 (USB-C) та роз’єм док станції.

З правої сторони є отвір під замок Kensington, роз’єм Always On USB 3.1 Gen 1 та кнопка живлення.

На задній та передній стороні Х1 немає жодних портів та рознімів.

Дисплей

Дисплей ThinkPad X1 діагоналлю 14 дюймів з роздільною здатністю Ultra HD (3840x2160) глянцевий та має високоякісне зображення. Так, IPS-матриця з яскравістю 500 ніт і непоганими кутами огляду приємно здивувала чіткою, максимально реалістичною картинкою з будь-якого ракурсу.

Налаштувати яскравість екрану, відрегулювати його температуру чи ввімкнути режим захисту очей можна у фірмовому застосунку Lenovo Vantage.

Інтегрована відеокарта Intel Ultra HD Graphics 620 плавно відтворює відео. Тому ультрабук дозволяє працювати у графічних редакторах, спілкуватися Skype-ом чи в Zoom, переглядати відео або фільми у високій якості.

Звук та безпека

Також X1 має два потужних динаміки, які підтримують технологію Dolby Audio. Крім того, динаміки розташовуються над клавіатурою та спрямовані в бік користувача. Тому створюють об’ємне звучання та навіть атмосферу присутності. Під час перегляду фільму чи відео у мене не виникло бажання одягнути навушники або використати колонки. Звук був чистий та об'ємний.

ThinkPad X1 це ультрабук бізнес-класу, тому безпека особистих даних тут також на достойному рівні. Ноутбук укомплектований дискретним модулем довірчої платформи dTPM, який шифрує дані та працює спільно з функціями безпеки Windows 10. Також Lenovo оснастила лептоп камерою з функцією  інфрачервоного випромінювання (яка, наприклад, не дозволяє стороннім особам підгледіти відображений контент) та механічні шторки (Think Shutter) веб-камери.

Крім того, система безпеки представлена ще сканером відбитків пальців, який розташовується праворуч від тачпаду. Зчитувач використовує біометричні дані та дозволяє входити в систему простим дотиком.

Подібні функції надзвичайно важливі як для корпоративного сектору, так і для пересічного користувача, що турбується про власну конфіденційність. Тож із захистом персональних даних в Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 впорались на найвищому рівні.

Процесор та відеокарта

Лептоп оснащено 4-ядерним процесором Intel Core i7-8565U, який обробляє до восьми потоків даних одночасно. Тактова частота становить 1,8 ГГц, а в Turbo-режимі - до 4,6 ГГц. Також ноутбук укомплектований SSD-накопичувачем на 1024 ГБ.

ThinkPad X1 Carbon цілком і повністю достатньо для роботи у стандартних та спеціалізованих програмах, роботі в соцмережах, редагування фото, монтування відео, відкривання безлічі вкладок та швидкого перемикання між ними. Обсягу оперативної пам’яті в 16 Гб вистачить з головою та дозволить миттєво реагувати на всі задачі.

Висновок

Підбиваючи підсумок, варто зазначити, що ThinkPad X1 Carbon 7th Gen (20QD003LRT) належить до ультрабуків преміум-класу, про що свідчить його небюджетна ціна - 68 687 грн. Проте на якості, продуктивності та надійності ніколи не варто економити. Lenovo ThinkPad X1 Carbon сьомого покоління дійсно стане достойним вибором, якщо робота пов’язана з постійними діловими зустрічами, відрядженями, роботою поза офісом або подорожами, та вимагає від девайсу елегантного дизайну, мобільності, міцної та легкої конструкції, якісного дисплея з потужною начинкою.

Технічні характеристики

  • Модель: Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 (20QD003LRT)
  • Тип: ноутбук
  • Екран: 14 ", 3840x2160, IPS, глянцеве
  • Процесор: Intel Core i7 8565U, 1.8 ГГц - 4.6 ГГц
  • Відеокарта: інтегрована, Intel UHD Graphics 620
  • Обсяг ОЗУ: 16 ГБ LPDDR3
  • Ємність SSD накопичувача: 1024 ГБ
  • Попередньо встановлена ОС: Windows 10 Professional
  • Безпека: TPM модуль; сканер відбитків пальців; отвір під замок Kensington
  • Акумулятор (час роботи): до 18,3 годин
  • Габарити (ШхГхВ): 323 x 217 x 14,95 мм
  • Вага: 1.09 кг
  • Матеріал корпусу: карбон
  • Колір: чорний

Товары из публикации
код товара: 20QD003LRT
нет в наличии
 
Більш елегантна і легка версія ноутбука ThinkPad X1 Carbon (7th Gen) виглядає дуже стильно завдяки верхній кришці з вуглецевого волокна (опціонально). Вбудований набір функцій ThinkShield виводить на новий рівень безпеку і ефективно захищає ваші дані. Процесор Intel® Core ™ гарантує високу продуктивність, а акумулятор на 18,3 години автономної роботи - максимальну продуктивність поза стінами офісу.
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров