Програмне забезпечення Makeblock

Головна Огляди Програмне забезпечення Makeblock
14.11.2020

Однією з характерних особливостей продукції Makeblock є легке для засвоєн­ня та інтуїтивно зрозуміле ПЗ. Починаючи з 2018 року, все програмне забезпечення Makeblock повністю локалізоване українською мовою та не має аналогів на ринку.

Makeblock

Мобільний додаток для керування роботами з Bluetooth-модулем, що демонструє функціонал моделей і дає змогу самостійно побудувати інтерфейс керування, підібрати необхідні кнопки для відстеження показників. Окрім того, такі кнопки можна запрограмувати ­безпосередньо в додатку, використовуючи графічний інтерфейс Scratch.

mBlocky

Інтерфейс графічного програмування на базі Scratch для iPad. Програма навчить дитину або дорослого основам побудови програмного алгоритму, послідовності команд, заданню умов, циклів та іншим поняттям програмування.

Neuron

Мобільний додаток для програмування наборів лінійки Neuron. Підтримує потокове програмування та сервіси IoT, надає можливість дітям від 6 років ознайомитися з принципами роботи електронних компонентів і створювати свої перші програми. У додатку Neuron є покрокові відеорекомендації для різних проєктів і шаблони готових програм для них.

LazerBox

Це програмне забезпечення створено для роботи з лазерним різаком LazerBox через ПК на базі macOS або Windows. Із його допомогою можна відкривати майже будь-які формати зображень і проєктів, зроблених у професійних програмах, або створювати власні: сканувати зображення з різних об’єктів, встановлювати типи та товщину матеріалів, потужність, швидкість і глибину різання, калібрувати лазер і багато іншого.

mBlock

Основне середовище розроблення для користувачів. Програма сумісна з Windows, macOS, Linux та має також мобільну і вебверсії. Як у мобільній, так і в ПК-версії користувачу пропонують побудувати власний алгоритм у графічному інтерфейсі на основі Scratch 3.0, просто пересуваючи та з’єдную­чи різнокольорові програмні блоки.

У ПК-версії можна створювати програми для роботів і наділяти їх власним інтелектом, розробляти ігри або мистецькі проєкти, створювати програми з використанням технологій інтернету речей, комп’ютерного зору, когнітивних сервісів, хмарних сервісів, вести облік даних у документах Google Docs, використовуючи різноманітні датчики. А засвоївши графічний рівень, можна одним кліком перейти на безпосереднє написання програмного коду в Python та Arduino IDE. Програмне забезпечення автоматично переконвертує написані раніше програми в текстову мову. Середовище mBlock постійно оновлюється й підтримує також продукти інших виробників, зокрема плати Arduino, Raspberry PI, Micro (Bit, дрони DJI тощо).

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів