«Відеозасідання»: безпечне проведення відеонарад із функцією голосування

Home Reviews «Відеозасідання»: безпечне проведення відеонарад із функцією голосування
23.11.2020

Як обговорювати важливі для бізнесу питання в онлайн-режимі й не боятися витоку інформації? Як безпечно провести легітимне і прозоре голосування за ключові документи й рішення онлайн? Відповідь – сервіс «Відеозасідання» Cisco.

Можливості сервісу «Відеозасідання»:

Легітимне онлайн-голосування

Абсолютний захист інформації

Прозорість результатів голосування

Зручна організація нарад

Сервіси для відеоконференцій під час карантину практично врятували бізнес. Завдяки їм команди продовжували спільно працювати, обговорюючи поточні справи та плани.

Але є завдання, які звичайним сервісам відео­зв’язку не до снаги, наприклад: як запобігти витоку інформації; як голосувати онлайн прозоро та легітимно? Поки ці питання не вирішені, ухвалювати юридично значущі рішення у віддаленому режимі ризиковано. Колегіальні органи державної влади та місцевого самоврядування, ради директорів, зібрання ­акціонерів опинилися у вкрай складній ситуації.

Cisco спільно з компанією Intecracy Group розробили рішення, що дає змогу мінімізувати ризики. Система «Відеозасідання» — це захищений сервіс для відеоконференцій із можливістю зручно працювати з документами, правками до них, порядками денними й можливістю авторизованого голосування.

Важливі питання щодо системи «Відеозасідання»

Обговорювати юридично значущі питання та голосувати за них тепер можна онлайн. При цьому голосування буде прозорим і легітимним, а процес обговорення — абсолютно конфіденційним. Такі можливості надає система «Відеозасідання» з опцією авторизованого голосування.

Чим сервіс «Відеозасідання» відрізняється від конференцій у Zoom, Skype або Google Meet?

Крім можливостей, які дають будь-які рішення відеоконференцзв’язку, система «Відеозасідання» містить модуль для зручної роботи з документами (порядок денний, робота з правками та пропозиціями, проєкти рішень, погодження документів), модуль ідентифікації учасника засобами ЕЦП, модуль для проведення голосувань, який, крім іншого, може накладати ЕЦП на рішення учасника (скріпити голос учасника ЕЦП). Трафік у системі повністю захищений від сторонніх підключень. Юридичну силу голосуванням забезпечує авторизація учасників у спосіб, передбачений законодавством України, а саме через Електронний цифровий підпис (ЕЦП) або Кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Чому голосування через «Відеозасідання» є легітимним?

Для роботи в системі учасники авторизуються за допомогою ЕЦП або КЕП. Кожний свій голос і підсумковий документ вони також засвідчують електронним підписом. Відповідно до українського законодавства цей спосіб голосування має юридичну силу.

Як захищено трафік? Чи має система сертифікати Технічного захисту інформації?

Система «Відеозасідання» має необхідний рівень захисту інформації. Наприклад, в Україні система відповідає вимогам Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України за критеріями Технічного захисту інформації з рівнем гарантій Г-2 та Г-3.

Як реалізовано захист інформації на пристроях співробітників, які беруть участь у нараді?

Зв’язок відбувається через зашифрований VPN-тунель, коли учасники підключаються до корпоративної мережі і звідти вже авторизуються у «Відеозасіданні». Відповідно, уся інформація, що передається між ноутбуком чи іншим пристроєм учасника засідання й корпоративним сервером, є зашифрованою.

Як відбувається підрахунок голосів під час голосування?

Авторизований через електронний підпис учасник натискає кнопку, система автоматично враховує та заносить до протоколу його голос. Немає необхідності виводити на екран всіх учасників і вручну рахувати їх голоси. Це особливо зручно, коли в голосуванні бере участь 50-100-500 осіб.

Чи є можливість замовити системи «Відеозасідання» «під ключ»?

Так. Cisco має мережу авторизованих партнерів — системних інтеграторів, що надають послуги із впровадження системи.

Навіщо рішення для віддаленого голосування, коли карантин буде закінчено й можна збиратися офлайн?

«Відеозасідання» корисно використовувати не тільки в період карантину. Впроваджуючи його, можна захистити компанію або колегіаль­ний орган від непродуктивних витрат часу.

Наради вже не зірвуться через те, що один учасник на лікарняному, другий перебуває у відрядженні, а третій стоїть у заторі. Незалежно від місцезнаходження, люди зможуть підключитися до роботи, всю інформацію буде захищено, а голосування матиме юридичну силу.

Дізнатися більше про систему «Відеозасідання» можна за посиланням.

Menu
Products catalog
Products catalog