У безкінечність та до зірок: огляд смартфона TECNO Spark 6 Comet Black

Главная Обзоры У безкінечність та до зірок: огляд смартфона TECNO Spark 6 Comet Black
31.12.2020

Коли як не напередодні новорічних та різдвяних свят час загадувати омріяні бажання, подумки відправляючи їх у Всесвіт та навіть втілювати їх у життя. Наприклад, якщо ви або ваші близькі давно мріяли про смартфон з надзвичайно великим дисплеєм, ультрасучасним дизайном, достойною квадро-камерою, дивовижним обсягом пам’яті та автономністю, тоді новинка від TECNO – смартфон Spark 6 (KE7) - саме те, що ви так довго шукали!

Про бренд TECNO Mobile

Компанія TECNO Mobile протягом двох років присутності на українському ринку, кожен раз має чим вразити досвідченого користувача. Адже послуговуючись принципом “Думай глобально, дій локально”, трансформує можливості смартфонів преміум-класу в доступний сегмент. Стильний дизайн, величезний дисплей, вражаючі камери з б’юті ефектами та оптимізовані системи енергозбереження – такий мінімальний набір кожної лінійки смартфонів TECNO. Про особливості новинки TECNO Spark 6 – далі у огляді.

TECNO Spark 6

Особливості

  • Перфорований дисплей та глянцеве покриття з ефектом градієнта
  • 6,8-дюймовий IPS-екран
  • Процесор MediaTek Helio G70
  • Вбудована пам'ять на 128 Гб
  • Оснащений чотирма задніми камерами на основі штучного інтелекту (AI)
  • Підтримка 4G (LTE) та використання 2 SIM-карт
  • Ємність акумулятора на 5000 мАг
  • Функція швидкої зарядки
  • Розблокування по обличчю та сканер відбитків пальців

Комплектація

В кращих традиціях бренду TECNO Mobile смартфон Spark 6 (KE7) постачається у яскравій жовто-блакитній фірмовій коробці. Так, у комплект до смартфона входить блок живлення, кабель micro USB, силіконовий чохол, навушники, документація, скріпка для вилучення лотка сім-карти та захисна плівка, що одразу приклеєна до дисплея. Тож, придбавши даний смартфон, можна одразу ним користуватись та зайвий раз не турбуватись про його безпеку, шукаючи додаткові аксесуари у вигляді чохла, гарнітури або захисного скла. Загалом маємо достойну комплектацію, як для бюджетного варіанту смартфона.

Дизайн

Колірне різноманіття смартфонів серії TECNO Spark 6 представлено у двох варіантах: класичному чорному (Comet Black) та насиченому синьому (Ocean Blue). Мені на огляд Spark 6 (KE7) потрапив у елегантному чорному кольорі, який називається «Чорна Комета» (Comet Black) з легким відтінком сріблясто-фіолетового градієнта, що вишукано переливається в залежності від освітлення. Коли тримаєш даний смартфон у руці, то дійсно відчуваєш справжню космічну магію кольору, його можна споглядати достатньо довго і це те, що не набридає.

Смартфон Spark 6 виконаний повністю з пластику та має заокруглені кути, що дозволяють легко та зручно тримати гаджет у руці. Так, його вага складає 180 г, а габарити 180 мм х 90 мм х 50 мм.

На задній панелі маємо основний модуль квадро-камер нестандартної круглої форми, сканер відбитків пальців та логотип бренду. Задня кришка смартфона приємна на дотик та має глянцеве покриття.

На лівій грані Spark 6 знаходиться слот для двох SIM-карт та карти пам’яті, на правій розташовується кнопка увімкнення та регулювання гучності.

Верхня грань у смартфона порожня, на нижній знаходиться micro USB, мікрофон та рознім під навушники.

Дисплей

Серед основних нововведень, що відрізняють TECNO Spark 6 від попередньої моделі Spark 5 є збільшений 6,8-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 1640 x 720 пікселів, та співвідношенням сторін 20.5:9 й щільністю пікселів 264 ppi. Що дозволить споглядати контент із телефона на ще більш якісному рівні, особливо це буде зручно для любителів пограти в ігри. Зона огляду значно збільшується, що, безперечно, є плюсом для геймера чи кіномана.

Також у верхній частині смартфона з лівої сторони знаходиться отвір під фронтальну камеру, в якому розташовується 8 Мп селфі-камера. Крім того, трохи вище розташовується динамік. Загалом порадували й рамки смартфона, вони тонкі та майже непомітні.

Тож дисплею Spark 6 з головою вистачить для перегляду улюблених фільмів або серіалів, а також для скролінгу у соцмережах. Крім того, в смартфоні присутні додаткові налаштування, приміром, популярна темна тема, можна вибрати потрібний масштаб тексту та ввімкнути режим захисту очей.

Операційна система, продуктивність та безпека

TECNO Spark 6 працює на базі 8 ядерного процесора MediaTek Helio G70 у парі з 4 Гб оперативної пам’яті, також тут маємо 128 Гб вбудованої пам’яті (у моїй конфігурації смартфону). В якості інтерфейсу тут використовується система HiOS v7.0.0 на базі Android 10 Q.

Смартфон справляється з повсякденними завданнями добре, не було зависань та якихось лагів. Перемикання між відкритими вкладками швидке, без гальмувань. А за рахунок великого обсягу пам’яті, можна зберігати улюблений контент (приміром, фотографії чи відео тощо) довго та не турбуватись, що пам’яті телефону не вистачить.

За безпеку персональних даних в смартфоні відповідають два рівні захисту: датчик відбитків пальців, що знаходиться на задній кришці смартфона та сканер обличчя. Все спрацьовувало добре, без нарікань.

Камера

У Spark 6 основна камера представлена чотирма модулями: перша на 16 Мп із світлосилою f/1.9, другий та третій модулі на 2 Мп із світлосилою f/2.4 для макрозйомки та для створення ефекту глибини, четверта камера – допоміжна, на основі штучного інтелекту (AI), для кращого розпізнавання сцени зйомки.

В цілому, смартфон дозволяє зробити хороші знімки з ефектом боке, ширококутні фото з кутом огляду 120 градусів, макрозйомку тощо.

Наприклад, перше фото - звичайний режим на фронтальну камера, а друге - з ефектом Боке.

Камера робить досить якісні фото у денний час та в приміщенні з гарним освітленням. Для створення якісного контенту у Spark 6 присутня функція інтелектуального розпізнавання сцен, приміром, камера відразу підлаштовується під зйомку домашнього улюбленця, що дозволяє зберегти найкращі моменти. 

Фронтальної камери на 8 Мп із світлосилою f/2.0 цілком вистачить для селфі в домашній архів, соціальні мережі чи просто зберегти приємну мить.

Для відеодзвінку камери також вистачить сповна.

Автономність

З витривалістю Spark 6 все добре, адже акумулятор ємністю 5000 мАг здатен забезпечити хорошу роботу смартфону протягом декількох днів без частої підзарядки. До слова, під час тестування, за годину заряджання телефон збільшив свій рівень енергії з 22% до 70%, що дозволить швидко підзарядити смартфон до оптимального рівня та відправитись по справам.

Висновок

Отже, в TECNO Spark 6 ідеально співвідносяться ціна та якість. Варто зазначити, що у моїй конфігурації смартфон коштує 4 399 грн. Що ми отримуємо за дану вартість? По-перше, це величезний екран з хорошою роздільною здатністю для перегляду різноманітного контенту в мережі та зручного огляду різноманітних ігор. Це додатковий плюс ще й для зору, адже не потрібно зайвий раз напружувати очі. По-друге, привабливий та ефектний дизайн, що буде збирати захопливі погляди оточуючих. По-третє, виняткову автономність, яка дозволить бути постійно на зв’язку. Й нарешті, квадро-камери з функціями штучного інтелекту, для незабутніх фото й відео у соціальних мережах.

Товары из публикации
код товара: 4895180762079
нет в наличии
 
Новый смартфон оснащен MediaTek Helio G70 и четырьмя задними камерами. Tecno Spark 6 также может похвастаться перфорированным дисплеем, а также градиентной задней отделкой, которая представлена в четырех различных цветовых вариантах. Кроме того, в новом телефоне предустановлены функции камеры на основе искусственного интеллекта (AI).
код товара: 4895180762062
нет в наличии
 
Новый смартфон оснащен MediaTek Helio G70 и четырьмя задними камерами. Tecno Spark 6 также может похвастаться перфорированным дисплеем, а также градиентной задней отделкой, которая представлена в четырех различных цветовых вариантах. Кроме того, в новом телефоне предустановлены функции камеры на основе искусственного интеллекта (AI).
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров