Новий вимір геймінгу від ASUS

Головна Огляди Новий вимір геймінгу від ASUS
31.03.2021

Графічні процесори NVIDIA серії GeForce RTX 30 є другим поколінням RTX-процесорів, що поєднують нові RT-ядра, тензорні ядра й потокові мультипроцесори, що забезпечують приголомшливі візуальні ефекти, неймовірно високу частоту кадрів і прискорену візуалізацію в іграх і професійних додатках. В основі графічних процесорів лежить архітектура NVIDIA Ampere, яка забезпечує зростання продуктивності в 1,9 раза, як порівняти з попереднім поколінням GPU.

Низка вдосконалень

Для покращення охолодження нових відеокарт було вдосконалено конструкцію – відтепер підсилювальна пластина має широкий вентиляційний отвір, через який гаряче повітря від відеокарти відводиться витяжними корпусними вентиляторами. Під графічним процесором розміщено кріпильний кронштейн, що забезпечує постійний тиск між чипом та основою радіатора. Підви­щенню ефективності перенесення теплоти від графічного чипа до радіатора сприяє технологія MaxContact – високоточне полірування поверхні основи радіатора. Наявність апаратного перемикача Dual BIOS дає змогу швидко вибирати потрібний режим із налаштуваннями, що відповідають максимальній продуктивності або мінімальному шуму.

Чотири серії

Нові відеокарти розділено на чотири серії – GeForce RTX 3090, GeForce RTX 3080, GeForce RTX 3070 і наймолодший представник GeForce RTX 3060 Ti.

Як можна здогадатись із неймінгу, GeForce RTX 3090 є найбільш потужним рішенням і має стати вибором не тільки найзатятіших геймерів, але й професіоналів, демонструю­чи новий крок в еволюції професійних відеокарт Titan. Геймерам GeForce RTX 3090 пропонує рівень потужності, що може підтримувати сучасні ААА-проєкти в роздільній здатності до 8К.

Відеокарти GeForce RTX 3080 мають стати новим стандартом для геймерів-ентузіастів, які вибирають ультраналаштування та гру в 4К або з моніторами із частотою оновлення 360 Гц.

Серія GeForce RTX 3070 може запропонувати технологічний прорив та приріст, навіть, якщо порівнювати з попереднім флагманом – відеокартою серії RTX 2080 Ti, що однозначно говорить на її користь. Особливо приваблива RTX 3070 для тих, хто не оновлював ПК кілька років та шукає найпродуктивніше рішення з тривалою перспективою використання за оптимальною ціною.

Наймолодший представник відеокарт нового покоління – GeForce RTX 3060 Ti – чудово підходить для ігор із роздільною здатністю 1080p та 1440p.

RTX 3060 Ti також підтримує трійку топових ігрових інновацій GeForce 30 серії: технологію прискорення NVIDIA DLSS, технологію NVIDIA Reflex для зменшення input lag системи та NVIDIA Broadcast для покращення аудіо- та відеотрансляцій.

TUF Gaming серії GeForce RTX 30

Відеокарти серії GeForce RTX 30 сповнені інноваційних рішень, спрямованих на поліпшення електроживлення та охолодження. Під металевим кожухом нової конструкції працюють три потужні вентилятори Axial-tech із довговічними подвійними підшипниками. За низької температури вони зупиняються, завдяки чому відеокарта працює безшумно. Масивні радіатори, добірна елементна база, автоматизований процес виготовлення й велика кількість додаткових поліпшень, як-от вентиляційний отвір у підсилювальній пластині, – на такий оптимізований до дрібниць пристрій можна покластися під час збирання будь-якого комп’ютера.

Теплові трубки розподіляють тепло по ребрах радіа­тора, який заповнює великий простір, що надається 2,7-слотовим формфактором відеокарти. Крім того, у цій моделі використовується окремий радіатор для відеопам’яті.

Для пристроїв серії TUF Gaming відбирають найнадійнішу елементну базу: високоякісні дроселі та транзистори, а також конденсатори, що відповідають вимогам військово-промислових стандартів. Процес виготовлення відеокарти повністю автоматизований (технологія Auto-Extreme), що виключає ризик людської помилки. Готовий продукт проходить ретельну перевірку – тести, загальною тривалістю 144 години.

Відеокарту захищає алюмінієвий кожух, який запобігає фізичним ушкодженням і надає новим моделям серії TUF Gaming стриманий вигляд. Його кольорове оформлення у сірих відтінках пасуватиме до будь-якої комп'ютерної системи.

ROG Strix серії GeForce RTX 30

Відеокарти серії ROG Strix GeForce RTX 30 містять велику кількість інновацій у конструкції системи охолодження. Три вентилятори Axial-tech захищено новим кожухом із металевими елементами.

У центральному вентиляторі з 13 лопатями використовується кільце-обмежувач повної висоти, що допомагає вентилятору створювати підвищений статичний тиск і посилювати повітряний потік, який проходить між ребрами радіа­тора до теплорозподілювача графічного процесора.

Два крайні вентилятори мають по 11 лопатей і кільця-обмежувачі половинної висоти для поліпшеного бічного розсіювання й посилення потоку повітря, що проходить через радіаторну решітку. Турбулентність, створювана вентиляторами, мінімізується завдяки обертанню центрального вентилятора в протилежному напрямку відносно двох інших вентиляторів.

Крім системи охолодження, вдосконалення торкнулися також елементної бази – у відеокартах ROG Strix GeForce RTX 30 використовуються компоненти Super Alloy Power II, пайка яких здійснюється за допомогою ексклюзивного автоматизованого виробничого процесу Auto-Extreme.

Ще одна зручна функція – вбудована схема моніторингу напруги, яка дає змогу відстежувати напругу на шині блока живлення. Ця швидка схема може розпізнати будь-які перехідні процеси, які призводять до значного падіння напруги на шині. У разі виявлення проблеми з електро­живленням спалахує червоний світлодіод, що полегшує пошук причини збою.

Крім конструктивних змін «під капотом», нові відеокарти ROG Strix можуть похвалитися новим дизайном, що перегукується з естетикою материнських плат серій ROG і ROG Strix. Поєднання різних текстур і матеріалів матиме приголомшливий вигляд завдяки освітленню корпусною ілюмінацією.

Товари з публікації
немає в наявності
 
ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti OC Edition 8 ГБ GDDR6 з двома потужними вентиляторами Axial-tech для ігрової продуктивності.
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів