Mercusys AC1200G: функціонал у перевіреному часом дизайні

Home Reviews Mercusys AC1200G: функціонал у перевіреному часом дизайні
25.05.2021

Сьогодні у нас на огляді “наймолодший брат” роутерів серії AC1200 - AC1200G. Ми вже оглядали роутери AC1200 (AC12) та AC1200 (AC12G), тому цікаво, чим нас дивуватиме ця свіженька новинка.

Особливості:

  • AC1200 дводіапазонний Wi-Fi — швидкість до 300 Мбіт/с на частоті 2.4 ГГц та 867 Мбіт/с на частоті 5 ГГц
  • Гігабітні порти — блискавичне з’єднання для провідних пристроїв, в тому числі ігрових консолей, Smart TV та інших пристроїв
  • Одночасне підключення до 60 пристроїв — інтернет-доступ для декількох одночасних потокових передач
  • 4 зовнішні антени з високим коефіцієнтом посилення — потужне бездротове покриття у всьому будинку
  • Легке встановлення — інтуїтивно зрозуміла веб-сторінка допоможе завершити процес налаштування за лічені хвилини

Mercusys 

Mercusys спеціалізується на виробництві базових пристроїв, які формують позитивний досвід користувачів при роботі у локальній та глобальній мережах. Широка лінійка Wi-Fi маршрутизаторів, Wi-Fi адаптерів, підсилювачів сигналу, точок доступу та SOHO-комутаторів забезпечують максимально ефективне використання інтернет-підключення та перетворюють будинок або офіс у високорозвинений мережевий центр.

Комплектація

Комплектація Mercusys AC1200G складається з:

  • самого роутера,
  • блоку живлення, 
  • та документації.

Дизайн

Щодо його дизайну, то він ідентичний із дизайном до маршрутизатора AC1200, а саме Mercusys AC12G. Отож він має класичний та стриманий зовнішній вигляд, жодної зайвої деталі. Корпус та чотири незмінні антени зроблені з чорного та надійного матового пластику. 

На верхній частині роутера зображені перехрещені лінії, що нагадують букву «Х», також тут присутній логотип виробника.

Нижня частина та бокові грані мають світле сіре матове покриття. Ніжки зроблені з пластику, але це не заважає його стійкості. Проте для додаткового зчеплення з поверхнею, не зайвим було їх прорезинити.

Щодо розташування основних елементів, то тут все цілком стандартно: спереду маємо чотири індикатори активності маршрутизатора.

Позаду наявна необхідна кількість рознімів: три порти Lan (підключення до настільних ПК, ігровим консолям тощо), порт WAN (підключення до інтернету), живлення, WPS/Resert. Проте тут відсутні кнопка ввімкнення та USB-рознім, що були б для роутера точно не зайвими.

Знизу роутер маємо перфорацію для вентиляції, отвори для кріплення та службову інформацію.

 

 Функціонал

Mercusys AC1200G забезпечує підключення в діапазоні 2.4 ГГц (стандарт 802.11n) на швидкості до 300 Мбіт / с. У діапазоні 5 ГГц (стандарт 802.11ac) швидкість може досягати 867 Мбіт / с. Роутер обладнаний 4 антенами. Потужність посилення антен 5 дБі. Завжди дуже складно давати прогнози саме по покриттю Wi-Fi мережі, так як все дуже індивідуально і залежить від різних чинників, але у роутерів Mercusys завжди дуже широкий радіус дії бездротової мережі. Про що не рідко пишуть у відгуках на різних сайтах і інтернет-магазинах, в тому числі до моделі AC1200G.

Є підтримка технології 2 × 2 MIMO, що звичайно ж позитивно впливає на продуктивність бездротової мережі. А виробник обіцяє, що Mercusys AC1200G без проблем витримає до 60 підключених пристроїв. Чесно скажу - я не перевіряв. Та й перевірити це все дуже складно. І знову ж, тут дуже багато нюансів. Наприклад, які завдання будуть виконуватися на цих пристроях, яке буде навантаження на мережу і т. д. Але якщо виробник заявляє про такі цифри, то в звичайних умовах експлуатації, при підключенні десятка пристроїв все повинно працювати стабільно.

Роутер обладнаний 4 гігабітними Ethernet портами. 3 порти LAN і 1 порт WAN. Всі порти підтримують швидкість до 1000 Мбіт / с. І це дуже несподівано для роутера з цієї цінової категорії. Вивчив трохи конкурентів, і виявилося, що це найдоступніший двохдіапазонний роутер з гігабітними портами.

Що стосується саме функціоналу, то в Mercusys AC1200G є все необхідне: підтримка IPTV (IGMP Proxy / Snooping, Bridge, Tag VLAN), гостьова Wi-Fi мережу, батьківський контроль, DDNS, підтримка IPv6 і т. Д. Так само на цьому роутері, як і на інших моделях від Mercusys встановлена ​​максимально проста і зрозуміла панель управління. Так що проблем з самостійної налаштуванням бути не повинно.

Тест

Швидкість передачі даних я вирішив перевірити на практиці у нашому офісі. І ось що у мене вийшло. 

Я підключив до TP-Link AC1200G інтернет зі швидкістю до 100 Мбіт / с у діапазоні 2.4 ГГц та 5 ГГц, відповідно. Заміри робив на смартфоні, який знаходиться на відстані приблизно в 10 метрів від роутера. Між ними одна не дуже товста стіна. 

Іншим разом я збільшив відстань з 10 м до 30 м. Всі інші умови залишились такими ж самими.

Як на мене, то обидва результати більш ніж задовільні для сучасних задач підключення до Інтернет мережі.

Враження

Роутерами серії AC1200 я активно користуюсь протягом року і можу впевнено сказати, що вони виконують покладені на них завдання на всі 100. Нарікань на проблеми у роботі мережі немає. Все працює стабільно і чітко.

Зізнаюсь, що деякі роутери цієї серії я використовував на вулиці у вологі і холодні часи і вони пройшли цей тест на стійкість до погодних умов (правда я вам не рекомендую цього повторювати). 

Тому із впевненістю можу сказати, що роутер AC1200G - є хорошим продовженням цієї серії. За 3 тижні його тестування, я не зафіксував труднощі у його роботі. Але перевірити його у екстремальних умовах не наважився. Насправді і задачі такої немає, адже він призначений для користуванні у помешканні.

Висновок

Роутери Mercusys відрізняються своєю доступною ціною і достатньо стійким сигналом доступу до мережі Інтернет. Тому Mercusys AC1200G не є виключенням. Маршрутизатор позиціонується для використовувати у домашніх умовах, але як на мене, він чудово підійде і для невеликих бізнес задач. Маршрутизатор дозволяє задовольнити пересічні задачі користувачів, а саме  одночасно дивитись 4К відео, завантажувати великі файли та не відчувати якихось труднощів у роботі мережі.

 

Products from publication
SKU: AC12
899 UAH*
in stock
Complying with the powerful 802.11ac standard, AC12 delivers a blazing-fast Wi-Fi speed of up to 1200Mbps, which is 3x faster than the speed of the previous 802.11n standard. AC12 lets your home devices achieve their optimal Wi-Fi performance. It is the superior choice for providing faster, stronger Wi-Fi over your home or office.
SKU: AC12G
1099 UAH*
out of stock
Internet entertainments arrive at a warp speed with the powerful AC1200 dual band Wi-Fi. For multiple streaming simultaneous, 300 Mbps over the 2.4 GHz band is great for streaming music and shopping online, while 867 Mbps over the 5 GHz band covers bandwidth-intensive tasks like HD streaming and gaming.
Menu
Products catalog
Products catalog