Уніфікована високопродуктивна інфраструктура для ЦОД

Главная Обзоры Уніфікована високопродуктивна інфраструктура для ЦОД
09.07.2021

PowerEdge MX забезпечує гнучкість, відмовостійкість та ефективність для оптимізації широкого спектра робочих навантажень і додатків.

Завдяки кінетичній архітектурі та гнучкому керуванню PowerEdge MX динамічно налаштовує обчислення, зберігання даних і мережеву інфраструктуру, чим прискорює операції керування та підвищує ефективність роботи сервісного персоналу. Адаптивний дизайн забезпечує інновації та довговічність, необхідні для ІТ та цифрової трансформації бізнесу.

Що забезпечує інфраструктура PowerEdge MX?

Гнучка архітектура

Гнучка архітектура — безперервність роботи та розподіл пулів обчислень, зберігання та мереж.

Масштабована фабрика — економічна багато­шарова архітектура із широким спектром відкритих мережевих варіантів і простотою оновлення для майбутньої гнучкості введення-виведення.

Гранульоване сховище — щільна, гнучка, із підтриманням гарячої заміни система зберігання, що поєднує масштабованість і легкий доступ для обслуговування.

Швидке керування

Аутентифікація в одній точці та наскрізне керування життєвим циклом для всіх пристроїв з одного інтерфейсу.

Спрощення налаштувань або оновлень без необхідності спеціального навчання персоналу та безліч варіантів прямого керування.

Методологія із застосуванням робочого шаблону та API для автоматизації.

Провідний дизайн

Провідна в галузі система охолодження, механічний дизайн, алгоритми керування для щільних конфігурацій і сумісність із майбутніми модулями.

Посилений захист від кібератак, їх виявлення та відновлення базової інфраструктури.

Компоненти MX 7000

Модулі обчислень/зберігання

Вісім одинарних або чотири подвійні модулі

Подвійні модулі встановлюють у прорізах 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 і відображають у системі під непарними номерами: 1, 3, 5, 7

Блоки живлення

До шести блоків живлення з фронтальним встановленням і потужністю 3 кВт кожен

Вентилятори

Чотири модульні передні вентилятори (60 мм)

П’ять модульних задніх вентиляторів (80 мм)

Права панель керування

Кнопка живлення та світлодіодні індикатори

Два розніми USB типу A та один типу micro-AB

Один мініпорт DisplayPort

Ліва панель керування

Може мати три варіанти конфігурації:

LCD-дисплей із QuickSync

LCD-дисплей без QuickSync

тільки світлодіодні індикатори

Мережева фабрика А та В

Кожна складається із двох слотів під комутатори Ethernet або модулі доступу

Мережева фабрика С

Складається із двох слотів половинної ширини під комутатори SAS або FC

Під час використання фабрики С обов’язкова наявність двох модулів одного типу

Модулі керування

Кожне шасі має бути оснащено хоча б одним модулем керування MX9002m.

Бажано використовувати конфігурацію із двох MX9002m, адже резервування забезпечує стійкий і безперебійний доступ до керування шасі.

Основні характеристики обчислювального модуля

PowerEdge MX740c

Основні характеристики обчислювального модуля

PowerEdge MX840c

Займає один слот обчислення/зберігання в шасі

Два слоти з підтриманням 28-ядерних процесорів Intel Xeon Scalable

24 слоти DIMM DDR4. Підтримує RDIMM/ LRDIMM та NVDIMM-N, максимальна пам’ять до 3 072 ГБ

Шість 2,5-дюймових корзин SATA / SAS / PCIe NVMe

Опція BOSS або IDSDM

Два слоти для мезонінних карт PCIe 3.0 × 16 (фабрики A і B)

Один слот для мінімезаніну PCIe 3.0 × 16 (фабрика C)

iDRAC9 із контролером життєвого циклу для інтелектуальної автоматизації

Найкраще підходить для загальних робочих навантажень

Займає два слоти обчислення/зберігання в шасі

Чотири слоти з підтриманням 28-ядерних процесорів Intel Xeon Scalable

48 слотів DIMM DDR4. Підтримує RDIMM/ LRDIMM, NVDIMM-N, 6,1 ТБ пам’яті

Шість або вісім 2,5-дюймових корзин SAS, SATA або NVMe

Опція BOSS або IDSDM

Чотири мезонінні слоти PCIe 3.0 × 16 (фабрики A і B)

Два слоти мінімезаніну PCIe 3.0 × 16 (фабрика C)

iDRAC9 із контролером життєвого циклу для інтелектуальної автоматизації

Створений для критично важливих додатків для баз даних, аналітики великих даних та високопродуктивних навантажень

MX5016s модуль для зберігання

Однослотовий модуль, що забезпечує 12 ГБ SAS із прямим підключенням до 16 HDD/SSD дисків. Диски MX5016s можуть бути індивідуально призначені модулям обчислення або всі вони можуть бути призначені для одного/кількох обчислювальних модулів. Логічні накопичувачі можна поєднувати як на дисках обчислювальних модулів, так і на накопичувачах модулів зберігання. У шасі MX7000 можна встановити до семи модулів зберігання за умови, що на шасі встановлено хоча б один обчислювальний модуль.

Комутатор SAS MX5000s

Кожен MX5000 підтримує підключення чо­­тирьох SAS до кожного із восьми слотів для обчислювальних модулів у шасі MX7000. Обчислювальні модулі підключають до комутатора за допомогою або SAS HBA, або контро­лерів PERC RAID. MX5000s використовує зонування T10 SAS. Розгортають парою з підтриманням резервування.

Має шість зовнішніх портів SAS зі світло­діодами зовнішнього зв’язку.

Комутатор FC MXG610s

Швидкість передавання даних за протоколом FC — до 32 Гбіт, що добре підходить для підключення до блочних систем зберігання даних, заповнених флеш-дисками. Створений для максимальної гнучкості «з оплатою по мірі зростання», коли ліцензування портів проводять на вимогу за подальшого масшта­бування. Сумісний із FC-комутаторами Brocade та Cisco.

Зовнішні порти: 8 × SFP+ (32 Гбіт/с), 2 × QSFP+ (кожен 4 × 32 Гбіт/с).

Модулі доступу Pass-Through

За винятком різних зовнішніх з’єднань, дві моделі модулів доступу (PTM) працюють однаково. Внутрішні порти, спрямовані на сервер, безпосередньо відображаються у відповідні порти, що виходять на зовнішню сторону. Шасі MX7000 забезпечує живлення та охолодження цих модулів.

  • 10GBT PTM, 10GBASE-T
  • 25GbE PTM, 25GbE

Комутатор Ethernet MX5108n

Комутатор MX5108n — потужний комутатор Ethernet, орієнтований на клієнтів, що мають не більше двох шасі MX7000. Може знизитися до нижчих швидкостей, щоби підключитися до наявного старого обладнання на майданчику замовника. Має вісім внутрішніх портів на 25 Гбіт/с.

Зовнішні порти: 40GbE QSFP+, 2 × 100GbE QSFP28, 4 × 10GBASE-T.

Комутатор для фабрики MX9116n

Комутатор для фабрики MX9116n (FSE) — це конвергентне рішення з великою пропускною здатністю для великих фабрик. Цю модель також рекомендують для конфігурацій із невеликою кількістю портів Fibre Channel. Має 16 внутрішніх портів 25 Гбіт/с, що спрямовані на сервер.

Зовнішні порти: 12 × QSFP28-DD (2 × 100GbE кожен), 2 × QSFP28 (100GbE кожен), 2 × QSFP28 (100GbE / 32Gb FC кожен).

Модуль розширення фабрики MX7116n

Модуль розширення фабрики MX7116n (FEM) масштабує смугу пропуску фабрики на кількох шасі. MX7116n — це ретранслятор Ethernet, який концентрує трафік і надсилає до FSE, де відбувається комутація.

Масштабованість фабрик реалізується поєднанням MX7116n та MX9116n.

Зовнішні порти: 2 × QSFP28-DD (кожен 2 × 100GbE).

Передні та задні вентилятори

MX7000 включає резервні вентилятори охолодження з можливістю гарячої заміни як в перед­ній, так і в задній частині шасі.

  • Передні вентилятори, які розташовані вертикально, втягують холодне повітря в шасі, щоб охолодити мережеві модулі в задній частині шасі.
  • Задні вентилятори, що розташовані горизонтально, витягують повітря через обчислювальні та накопичувальні модулі в передній частині шасі.

Цю архітектуру з кількома зонами повітряного потоку розроблено для подання холодного повітря до кожного компонента в шасі для забезпечення посиленого охолодження в потужних і щільних конфігураціях.

Параметри резервування живлення MX7000:

  • подвійне резервування (N + N);
  • резервування блока живлення (N + 1);
  • без резервування (N + 0).

Архітектура масштабування фабрик

Підключення кількох шасі відбувається відповідно до зображеної схеми. Основою архітектури масштабування фабрик є наявність двох шасі, кожне зі встановленими FSE- та FEM-модулями. Якщо FSE якогось шасі виходить з ладу, то FSE іншого все ще забезпечує мережеве підключення. Припускаючи використання фабрики A, потрібно встановити FSE в рознім A1 шасі 1 і в рознім A2 шасі 2. По всьому ланцюжку від 3 до N (до 10) треба підключити слоти A1 до A1 та слоти A2 до A2 (для підключення першого порту QSFP28-DD у FEM).

Другий слот призначено не для резервування, а для використання з чотирипортовими мережевими адаптерами. Не варто використовувати два кабелі лише тому, що є два порти. Для двопортових мережевих адаптерів потрібно використовувати один кабель від лівого порту FEM до FSE.

Модулі керування MX9002m

Резервування модулів керування в кожному шасі сприяє високій стійкості та доступності. MX9002m організують приватну мережу, за допомогою якої забезпечується доступ та керування кількома шасі. Головне шасі керує всіма мережевими модулями IOM незалежно від шасі. Будь-яке шасі може стати головним. Головне шасі розподіляє завдання автоматизації між модулями керування в інших шасі.

OpenManage Enterprise Modular забезпечує трансформацію ІТ

Єдиний інтерфейс для користувачів, за допомогою якого можна легко керувати всією інфраструктурою, обчислювальними модулями, мережевими та модулями збереження. Робота ІТ-команд стає більш ефективною завдяки уніфікованому, простому графічному інтерфейсу, що допомагає скоротити час і зусилля на навчання персоналу.

Спрощене адміністрування: розгортання та моніторинг можуть відбуватися в масштабі від одного шасі до двадцяти, з’являється можливість розширення керування до тисяч серверів за допомогою OpenManage Enterprise. Швидка реакція на сповіщення можлива з мобільного додатку — необхідно додати доступ до серверів за допомогою Dell EMC OpenManage Mobile та нової функції QuickSync 2.

Швидка й інтелектуальна автоматизація за допомогою швидкісного впровадження змін і шаблонів на сотнях серверів PowerEdge MX, що надає можливість скоротити час на завдання, які дуб­люються. За допомогою API RESTful для автоматизації завдань і швидкого розгортання програм надається можливість розширити охоплення та функціонал.

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров