Mercusys MW306R: найнадійніший багаторежимний Wi-Fi роутер

Головна Огляди Mercusys MW306R: найнадійніший багаторежимний Wi-Fi роутер
30.07.2021

Знову у нас на огляді роутер від бренда Mercusys, що радує нас приємним цінником, хорошим функціоналом і сучасним дизайном! Отож, зустрічайте оновлену новинку роутера перевіреного часом - Mercusys MW306R!

Ключові особливості:

  • Стабільний Wi-Fi на кожен день — MW306R забезпечить стабільне підключення і швидкість до 300 Мбіт/с 
  • Широке покриття — завдяки трьом зовнішнім антенам з високим коефіцієнтом підсилення стабільний сигнал Wi-Fi буде у всьому будинку 
  • Кілька режимів роботи — чотири режими роботи для будь-яких сценаріїв 
  • Просте встановлення — завдяки зрозумілій інструкції установка не займе багато часу 
  • Батьківський контроль — захистіть дітей від непристойних сайтів 
  • Підтримка IPTV та IPv6
  • 3 роки гарантії

Mercusys

Mercusys спеціалізується на виробництві базових пристроїв, які формують позитивний досвід користувачів при роботі у локальній та глобальній мережах. Широка лінійка Wi-Fi маршрутизаторів, Wi-Fi адаптерів, підсилювачів сигналу, точок доступу та SOHO-комутаторів забезпечують максимально ефективне використання інтернет-підключення та перетворюють будинок або офіс у високорозвинений мережевий центр.

Комплектація

Mercusys MW306R поставляється у вже традиційній для роутерів Mercusys коробці із двокольоровим дизайном. Правда у  червоно-білому варіанті, замість чорно-червоного.

Всередині все доволі стандартно: 

  • сам маршрутизатор MW306R, 
  • мережевий адаптер живлення з параметрами 5В / 0,6 А,
  • стандартний Ethernet-кабель,
  • керівництво користувача.

Дизайн

Думаю, що на сьогоднішній день, дазайн роутерів, знаходиться далеко не на останньому місці. Адже давайте будемо чесними, вибір роутерів величезний і далеко не кожному потрібен супер функціонал. І це стосується як бюджетного роутера, так і маршрутизатора преміум класу. На сьогоднішній день, хочеться щоб і роутер за малий цінник виглядав не набагато гірше за преміальний, ну хоча б здалеку.

Отож Mercusys MW306R розуміючі цю тенденцію вподобань сучасних користувачів, готовий вас закохати у себе. Адже він має стриманий мінімалістичний скандинавський стиль, що чудово впишеться у будь-який сучасний просторі. Хоча він і повторює дизайн, свого попередника MW305R. Як кажуть, класика - вічна!

Роутер виконаний з білого матового пластика. Пластик доволі хорошої якості, досить міцний і що найголовніше, на ньому практично не помітні відбитки пальців, подряпини і пилу

Цікаве рішення, яке підмітив не тільки я, а і мої колеги, що середня антена ховається в корпус. Під нею ж розташований єдиний індикатор, що теж є доволі незвичним явищем. А його дві бічні антени просто складаються по бокам

Крім індикатора на лицьовій панелі розташований ще логотип компанії.

4 Ethernet-порту, роз'єм для підключення адаптера живлення і кнопка Reset / WPS розташована на тильній стороні корпусу.

Знизу є декілька невеликих отворів для охолодження роутера, наклейка із заводською інформацією і спеціальні отвори, за допомогою яких можна повісити Mercusys MW306R на стіну..

Функціонал

Mercusys MW306R має достатній і перевірений часом функціонал, адже працює в одному частотному діапазоні 2,4 ГГц та має три зовнішні антени 5 дБі. 

Власник такого роутера може розраховувати на стабільну швидкість Wi-Fi з’єднання до 300 Мбіт/с, чого вистачить з головою, адже здебільшого всі користуються доступом до мережі Інтернет із швидкістю до 100 Мбіт/с. 

Mercusys MW306R може працювати в чотирьох режимах:

  • роутера (за замовчуванням), 
  • точки доступу, 
  • підсилювача Wi-Fi сигналу, 
  • режим WISP – Wireless Internet Service Provider).

Серед додаткових функцій можна відзначити:

  • підтримку IPTV і IPv6, 
  • захист від кіберзагроз за допомогою шифрування даних WPA/WPA2
  • можливість відключення службових індикаторів вночі. 

Налаштування

Одразу відмічу, що всі роутери від Mercusys, налаштовуються максимально легко, а інтерфейс надзвичайно інтуїтивно зрозумілий. І цей роутер, не є винятком. Просто дотримуйтесь покрокових інструкцій веб-інтерфейсу і налаштування MW306R буде здійснено за лічені хвилини. 

Отож для налаштування маршрутизатора, вам потрібно виконати 3 кроки:

1. Приєднайте ваш комп'ютер до маршрутизатор (через дротове чи бездротове з'єднання).

    Дротове з'єднання: Вмікніть Wi-Fi на вашому комп'ютері та приєднайте комп'ютер до порту маршрутизатора LAN за допомогою кабелю Ethernet

    Бездротове підключення: Знайдіть етикетку продукту на машрутизаторі. Зіскануйте QR-код, щоб приєднатися до налаштування мережі 2,4 ГГц, або приєднайтесь до мережі 2,4 ГГц або 5 ГГц використавши імя мережі (SSID) за замовчуванням.

2. Введіть http://mwlogin.net у адресному рядку веб-браузера. Створіть пароль облікового запису для подальшої авторизації у ньому.

3. Перйдіть на сторінку Quck Setup (швидке налаштування) та дотримуйтесь покрокових інструкцій для завершення процесу первинного налаштування.

Нагадую, що інструкція входить у комплект і докладно пояснює послідовність дій.

Швидкість

Роутер я тестував у 3-х кімнатній квартирі із кімнатами в яких мій попередній роутер не завжди справлявся із якісним сигналом. До роутера був підключений інтернет кабель із швидкістю від провайдера у 100 Мбіт/с. Робив по два заміри.

Замір на місці: замір одразу біля роутера, перешкоди відсутні.

Перша кімната: замір через товсту стіну, у попереднього роутера у цій точці були проблеми із сигналом.

Друга кімната: замір на 10 м відстані від роутера із перешкодою у декілька кутових стін. 

Третя кімната: замір на 15 м відстані від роутера із перешкодою у декілька кутових стін.

Висновок

Симпатичний, компактний і досить функціональний Wi-Fi роутер від компанії Mercusys . За привабливий цінник ви отримаєте повноцінний Wi-Fi роутер з усіма необхідними функціями і відмінною панеллю керування, що дуже важливо, якщо у вас немає досвіду в налаштуванні Wi-Fi роутерів.

Товари з публікації
код товару: MW305R
499 грн*
немає в наявності
MW305R забезпечує швидкий і стабільний Wi-Fi для ваших пристроїв на швидкості до 300 Мбіт / с. Маршрутизатор дозволить з легкістю переглядати потокове HD-відео, грати в онлайн-ігри і завантажувати файли великого розміру. MW305R володіє трьома 5 дБі антенами, що значне поліпшують потужність і стабільність передачі сигналу Wi-Fi.
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів