Цифровізація освіти як пріоритетний напрям розвитку

Головна Огляди Цифровізація освіти як пріоритетний напрям розвитку
03.08.2021

Симбіоз системи «Моя Школа» та сервісів Microsoft – новітній функціонал для онлайн-навчання.

XXI століття щодня кидає нові виклики. Світ змінюється з неймовірною швидкістю, а освіта та її якість стають запорукою прогресивного майбутнього всього людства. Сучасну школу важко уявити без використання освітніх систем, ресурсів, незалежно від форми навчання — стаціонарної чи дистанційної. За умов адаптації людства до нових «правил життя», спричинених пандемією COVID-19, забезпечення якісної дистанційної освіти стає пріоритетним напрямом розвитку цієї сфери.

«Моя Школа» (www.moiashkola.ua) - електронна система, що поєднує електронний журнал і щоденник, функціонали стаціонарного та дистанційного навчання, створюючи єдину внутрішню мережу комунікації всіх суб’єктів освітнього процесу. Систему засновано у 2004 році литовською компанією NEVDA, вона базується на європейському досвіді. За два роки роботи в Україні її повністю адаптовано під вимоги сучасної української освіти. «Моя школа» працює в Литовській Республіці та у 20 регіонах України й налічує понад 1 500 шкіл та більше ніж 500 000 учнів.

Спільними зусиллями

Гармонійне поєднання основ стаціонарної освіти та дистанційного навчання представлено в спільному рішенні платформи «Моя Школа» та Microsoft Teams, що забезпечує функціонал віртуальних уроків всередині електронної системи керування процесами в навчальному закладі «Моя Школа». Це рішення також доповнене можливістю використання сервісів Microsoft Office 365 for Education.

Відповідно до рішення науково-методичної комісії з інформатизації закладів освіти науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України від 17 квітня 2020 року, програмний комплекс «Моя Школа» одностайно отримав гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».

Про головне

Головними перевагами системи є її легкість і зручність у використанні, надійність і захищеність персональних даних користувачів, бази даних шкіл, доступ і робота із системою в режимі реального часу та забезпечення цифровізації процесу керування навчальним закладом і навчальним процесом. Система має можливості для інтеграції додаткових функціо­налів, наприклад: електронний квиток учня, електронна бібліотека тощо.

Система «Моя Школа» забезпечує:

  • педагогів, батьків і дітей — інструментами доступу до е-сервісів;
  • керівників закладів освіти — засобами ухвалення управлінських рішень;
  • органи керування освітою — засобами організації електронної взаємодії.

Система підтримує щоденну роботу закладу освіти, а саме: онлайн-моніторинг успішності учнів і відвідуваності ними занять; ведення освітньої діяльності, зокрема в дистанційному режимі; залучення батьків до освітнього процесу; створення умов переходу на безпаперову форму шкільної документації. У разі постійного використання платформи спостерігається підвищення успішності навчання учнів у середньому до 20 %.

Новітній функціонал онлайн-навчання, який було розроблено для проведення уроків у режимі реального часу, забезпечується завдяки інтеграції із системою Microsoft Teams. Спільними зусиллями Microsoft, їхнього офіційного Value Added Distributor — компанії ERC та дочірнього під­приємства розробника платформи (ТОВ «АЙТІ ПРО») — ці можливості стали доступними для українських шкіл. Кожна школа отримує Microsoft Office 365 for Education із додатковим місцем у хмарному сховищі Microsoft OneDrive.

Щодо основних аспектів

Проведення віртуальних уроків у системі «Моя Школа» з використанням інтеграції Microsoft Teams полягає в таких основних аспектах:

  • створення уроку та його планування;
  • проведення та можливість створення і збереження його запису в режимі реального часу;
  • автоматичне запрошення учнів на урок всередині системи;
  • проведення віртуального уроку на будь-якому електронному пристрої з доступом до інтернету;
  • використання додаткових можливостей, як-от: демонстрація екрана, інтерактивна дошка, спілкування в чаті тощо.

Оператор системи «Моя Школа» спільно із парт­нерською компанією ERC повністю беруть на себе процес реєстрації школи в системах Microsoft, процес створення «тенанту», подання даних для верифікації та забезпечення автоматичної синхронізації, створення користувачів для вчителів та учнів тощо. У вчителя зникає необхідність адмініструвати класи, усі діти й уроки відображаються в єдиному просторі, учні автоматично переходять із класу в клас, можуть змінювати школу та залишатися в акаунті батьків із повною інформацією.

Представлений симбіоз електронних систем для навчання стає особливо актуальним за умов сьогодення та має на меті забезпечити всі потреби сучасного освітнього процесу, насамперед дистанційного. Адже дистанційна освіта може бути максимально корисною та ефективною за правильного підходу до її організації та в разі залучення сучасних електронних систем.

Для співпраці за напрямом Microsoft звертай­теся на електронну адресу microsoft@erc.ua. Фахівці ERC допоможуть підібрати рішення, що найкраще відповідатиме потребам вашого бізнесу.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів