Canon MegaTank PIXMA G. Принтери із системою безперебійного подання чорнил

Головна Огляди Canon MegaTank PIXMA G. Принтери із системою безперебійного подання чорнил
05.08.2021

Нещодавно Canon випустила одразу п’ять нових моделей принтерів MegaTank, і вони вже доступні для придбання.

Canon — не новачок на ринку струменевих пристроїв друку. Не один рік поспіль принтери із вбудованою системою безперебійного подання чорнил (далі — СБПЧ) MegaTank PIXMA G користуються попитом у споживачів завдяки легкості обслуговування, великому запасу чорнил, зносостійкості та простоті заміни друкувальних головок, інтуїтивно зрозумілому користувацькому інтерфейсу та компактності самих пристроїв.

Нові принтери G1420, G2420, G2460, G3420 та G3460 розроблені з урахуванням багаторічного досвіду та потреб малих підприємств, домашніх користувачів і студентів.

Знайомимося з новинками

У новій лінійці MegaTank PIXMA G п’ять пристроїв:

  • принтер G1420;
  • два багатофункціональні пристрої 3 в 1 (принтер, сканер, копір (далі — БФП)) G2420 і G2460;
  • два БФП із підтриманням Wi-Fi — G3420 і G3460.

Моделі новинок, чиї номери закінчуються на 20, друкуватимуть 9 чорно-білих або 5 кольорових зображень на хвилину. А БФП, у номері яких наприкінці 60, видаватимуть 11 чорно-білих або 6 кольорових зображень на хвилину.

Вивчаємо складові

СБПЧ у всіх п’ятьох пристроях складається із чотирьох резервуарів для чорнила. За звичайного режиму 135 мл чорного чорнила вистачить для друку 6 000 документів, а в економічному — для 7 600.Три резервуари для кольорового чорнила містять по 70 мл чорнила кожен. Цього об’єму вистачить для друку 7 700 зображень.

У MegаTank Pixma G використовують два типи чорнил: на пігментній основі (чорні) та водорозчинні (кольорові). Така комбінація чорнил дає змогу досягати максимальної деталізації й чіткості під час друку текстів та високої кольоропередачі.

Спрощене заправлення

В оновленій лінійці MegаTank Pixma G процес заправлення спрощено до елементарних операцій. Для цього баночки з чорнилом оснастили носиком спеціальної форми, що запобігає випадковому заливанню неправильного кольору до невідповідного резер­вуара. Ба більше, тепер немає необхідності стискати пляшки з чорнилом, треба просто встановити їх у спеціальний отвір. У такий спосіб до ємності потрапить рівно стільки чорнила, скільки необхідно для заповнення резервуара на 100 %.

Також для транспортування заправленого принтера із СБПЧ оснащено спеціальним клапаном для перекривання подання чорнил.

Зміни в нових пристроях

Однією з важливих конструктивних особливостей нових моделей MegaTank PIXMA G є наявність сервісного картриджа. У старих моделях для відпрацьованого чорнила використовують абсорбер, який іноді називають «памперсом». Під час використання принтера він заповнювався, а для його заміни потрібно було звертатися до сервісного центру. Тепер для відпрацьованого чорнила використовують спеціальний картридж, який користувач може легко замінити власноруч.

Торкнулися зміни і чорнила для MegaTank PIXMA G. Завдяки вдосконаленню технології їхнього виробництва значно зросла якість друку на звичайному папері, що особливо помітно під час розглядання дрібних деталей друку.

Компактний розмір

З огляду на специфіку використання, насамперед у домашніх умовах і в невеликих офісах, габарити пристроїв є максимально компактними. Також БФП дістали дворядковий РК-дисплей, що спрощує налаштування та надає більше інформації про стан принтера.

Як друкують нові принтери

MegaTank PIXMA G дру­кують на папері різного типу і формату. Це може бути як звичайний офісний папір зі щільністю 75 г/м2, так і різні типи фотопаперу, навіть спеціальний термопапір для перенесення зображення на тканину. Унікальною опцією є можливість роздрукувати банер на папері форматом 410 × 1 200 мм. Такий режим друку є лише в цій лінійці пристроїв.

Сумісні з будь-якою ОС

Не менш важливою особливістю цих пристроїв для друку буде повна сумісність із сучасними операційними системами, як-от: ОС Windows, Mac: OS X, Chrome OS, а також iOS та Android за допомогою фірмового безкоштовного додатка Canon PRINT Inkjet/SELPHY.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів