Принтери Canon із системою безперебійного подання чорнил

Головна Огляди Принтери Canon із системою безперебійного подання чорнил
29.12.2021

Canon випустила одразу п’ять нових моделей принтерів MegaTank, і вони вже в продажі.

Canon — не новачок на ринку струменевих пристроїв друку. Не один рік поспіль принтери із вбудованою системою безперебійного подання чорнил (далі — СБПЧ) MegaTank PIXMA G користуються попитом у споживачів завдяки легкості обслуговування, великому запасу чорнил, зносостійкості та простоті заміни друкувальних головок, інтуїтивно зрозумілому користувацькому інтерфейсу та компактності самих пристроїв.

Знайомимося з новинками

Нові принтери G1420, G2420, G2460, G3420 та G3460 розроблені з урахуванням багаторічного досвіду та потреб малих підприємств, домашніх користувачів і студентів. Моделі новинок, чиї номери закінчуються на 20, друкуватимуть 9 чорно-білих або 5 кольорових зображень на хвилину. А БФП, у номері яких наприкінці 60, видаватимуть 11 чорно-білих або 6 кольорових зображень на хвилину.

У новій лінійці MegaTank PIXMA G п’ять пристроїв:

  • принтер G1420;
  • два багатофункціональні пристрої 3 в 1 (принтер, сканер, копір (далі — БФП)) G2420 і G2460;
  • два БФП із підтриманням Wi-Fi — G3420 і G3460.

Вивчаємо складові

СБПЧ у всіх п’ятьох при­строях складається із чотирьох резервуарів для чорнила. За звичайного режиму 135 мл чорного чорнила вистачить для друку 6 000 документів, а в економічному — для 7 600.Три резервуари для кольорового чорнила містять по 70 мл чорнила кожен. Цього об’єму вистачить для друку 7 700 зображень.

Для MegаTank Pixma G використовують два типи чорнил: на пігментній основі (чорні) та водорозчинні (кольорові). Така комбінація чорнил дає змогу досягати максимальної деталізації й чіткості під час друку текстів та високої кольоропередачі.

Спрощене заправлення

В оновленій лінійці MegаTank Pixma G процес заправлення спрощено до елементарних операцій. Для цього баночки з чорнилом оснастили носиком спеціальної форми, що запобігає випадковому заливанню неправильного кольору до невідповідного резер­вуара. Ба більше, тепер немає необхідності стискати пляшки з чорнилом, треба просто встановити їх у спеціальний отвір. У такий спосіб до ємності потрапить рівно стільки чорнила, скільки необхідно для заповнення резервуара на 100 %.

Також для безпечного транспортування заправленого принтера із СБПЧ передбачено спеціальний клапан для припинення подання чорнил.

Зміни в нових пристроях

Однією з важливих конструктивних особливостей нових моделей MegaTank PIXMA G є наявність сервісного карт­риджа. У старих моделях для відпрацьованого чорнила використовують абсорбер, який іноді називають «памперсом». Під час використання принтера він заповнювався, а для його заміни потрібно було звертатися до сервісного центру. Тепер для відпрацьованого чорнила використовують спеціальний картридж, який користувач може легко замінити власноруч.

Торкнулися зміни і чорнила для MegaTank PIXMA G. Завдяки вдосконаленню технології їхнього виробництва значно зросла якість друку на звичайному папері, що особливо помітно під час розглядання дрібних деталей друку.

Компактний розмір

З огляду на специфіку використання, насамперед у домашніх умовах і в невеликих офісах, габарити пристроїв є максимально компактними. Також БФП дістали дворядковий РК-дисплей, що спрощує налаштування та надає більше інформації про стан принтера.

Як друкують нові принтери

MegaTank PIXMA G дру­кують на папері різного типу і формату. Це може бути як звичайний офісний папір зі щільністю 75 г/м2, так і різні типи фотопаперу, навіть спеціальний термопапір для перенесення зображення на тканину. Унікальною ­опцією є можливість роздрукувати банер на папері форматом 410 × 1 200 мм. Такий режим друку є лише в цій лінійці пристроїв.

Сумісні з будь-якою ОС

Не менш важливою особливістю цих пристроїв для друку буде повна сумісність із сучасними операційними системами, як-от: ОС Windows, Mac: OS X, Chrome OS, а також iOS та Android за допомогою фірмового безкоштовного додатка Canon PRINT Inkjet/SELPHY.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів