Материнські плати ASUS серії Z490 для процесорів Intel Core 10-го покоління

Главная Новинки Материнські плати ASUS серії Z490 для процесорів Intel Core 10-го покоління
04.05.2020

ASUS представляє нову лінійку материнських плат серії Z490 для геймерів, ентузіастів і професійних користувачів, які розкриють весь потенціал нового сімейства процесорів Intel Core 10-го покоління.

ROG Maximus XII Extreme

Модель Extreme – це флагман геймерської лінійки материнських плат ASUS на базі чипсета Z490. Вона призначена для користувачів, що створюють комп’ютер на процесорі топ-рівня з декількома відеокартами й великою кількістю високошвидкісних накопичувачів і периферійних пристроїв.

Чисте й стабільне живлення для процесорів Intel Core 10-го покоління забезпечує потужна система живлення з добірними компонентами. Стабільна подача живлення 12 В здійснюється за рахунок двох додаткових 8-контактних роз’ємів ProCool з повнотілими контактами. Такі ж контакти використовуються в роз’ємі ATX цієї плати.

Модуль регулятора напруги (VRM) для потужних процесорів потребує ефективного охолодження, тому на Maximus XII Extreme для відведення теплоти від силових елементів до радіатора використовується високоефективний термоінтерфейс. Цілісна алюмінієва пластина сприяє додатковому відведенню теплоти від високошвидкісних накопичувачів NVMe у 4 слотах M.2.

Завдяки оптимізованому розведенню слотів пам’яті (технологія OptiMem III) материнська плата підтримує стабільну роботу модулів пам’яті на підвищеній частоті – 4800 МГц і вище. Оверклокери також оцінять убудований світлодіодний індикатор для виведення POST-кодів, розташований поруч із кнопками ввімкнення, відновлення налаштувань (Retry) і безпечного завантаження.

Завдяки чотирьом слотам M.2 ця плата ідеально підходить для складання систем зі швидким і містким сховищем. Два слоти M.2 розташовуються під «бронею» посередині плати, а ще два слоти з радіаторами можна реалізувати завдяки ексклюзивній карті розширення DIMM.2.

Численні USB-порти забезпечує можливість підключення периферійних пристроїв, серед них – порт USB 3.2 Gen 2x2 (Type-C) нового покоління, що підтримує обмін даними на швидкості до 20 Гбіт/с. Цей ультрасучасний роз’єм розташований поруч із трьома портами USB 3.2 Gen 2 – одним Type-C і двома Type-A з пропускною спроможністю 10 Гбіт/с. «Базовий» мережевий контролер Intel I225-V забезпечує швидкість з’єднання до 2,5 Гбіт/с, а 10GbE-контролер від Aquantia здатний передавати гігабайти даних через мережу на порядок швидше, ніж старий добрий Gigabit Ethernet. На платі є також комбінований модуль Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.1.

ROG Maximus XII Apex

Модель Apex починає свій шлях до завоювання рекордів продуктивності. Вона володіє оптимізованою для розгону шестишаровою конструкцією друкованої плати й 16-фазною схемою живлення, що й ROG Maximus XII Extreme. На силових елементах встановлений великий радіатор для належного охолодження критично важливих для розгону компонентів. Щоб забезпечити потужність, необхідну для розгону процесорів Intel Core 10-го покоління, на додаток до стандартного 24-контактного роз’єму ATX у верхньому лівому куті ROG Maximus XII Apex пристутні два восьмиконтактні роз’єми живлення.

Завдяки спеціальній топології розведення модулів пам’яті OptiMem III користувачі можуть легко досягти збільшення частоти роботи оперативної пам’яті до 5000 МГц і вище. Їм також доступний солідний набір налаштувань для розгону.

Для розширення можливостей охолодження ROG Maximus XII Apex пропонує велику кількість роз’ємів як для стандартних вентиляторів, так і для вентиляторів із підтримкою підвищеної сили струму. Крім того, плата має роз’єми для підключення систем рідинного охолодження, і датчики для аналізу температурних показників. Точки для вимірювання напруги розташовані уздовж правого краю пристрою поряд із чотирма DIP-перемикачами для керування послідовністю завантаження стенду для розгону. До набору інструментів для оверклокерів входять також індикатор POST-кодів і пара кнопок Start і FlexPey, які за бажання можна перепризначити.

ROG Maximus XII Formula

Тим, хто шукає основу для складання системи на базі чипсета Z490 із водяним охолодженням якомога більшої кількості компонентів, варто звернути увагу на модель ROG Maximus XII Formula. Силові елементи цієї плати охолоджує водоблок CrossChill, розроблений у співпраці з компанією EK Water Blocks. Гібридний радіатор CrossChill EK III дозволяє знизити температурні показники до 50°C у порівнянні з радіатором стандартної конструкції з повітряним охолодженням.

Індикатор POST-кодів і винесені в правий верхній кут плати кнопки ввімкнення й скидання спрощують увімкнення й тестування конфігурації користувача. Два слоти M.2 розташовуються під радіаторами на лицьовій стороні плати, а ще один – з її тильної сторони, усі вони можуть бути об’єднані в RAID-масив.

Модель ROG Maximus XII Formula оснащена також портами Ethernet із пропускною спроможністю 10 Гбіт/с і 2,5 Гбіт/с, модулем Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.1, а також великою кількістю USB-портів для підключення периферійних пристроїв. Власники пристрою також можуть скористатися засобами інтелектуального керування охолодженням (AI Cooling) і мережею (AI Networking з технологією GameFirst VI).

ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi)

У своїй новій ітерації геймерська модель Hero так само, як і її попередники, пропонує баланс продуктивності й функціональності. Плата підтримує встановлення високошвидкісних NVMe-накопичувачів у три слоти M.2 з окремими радіаторами. Ця плата оснащена мережевим портом стандарту 5G Ethernet, адаптером Intel Wi-Fi 6 і «гігабітним» Ethernet-портом. Технологія AI Overclocking допоможе підібрати оптимальні значення тактової частоти й напруги для процесора в одне натискання кнопки миші, а завдяки розведенню слотів пам’яті OptiMem III забезпечується розгін модулів пам’яті до частоти 4800 МГц.

Стильне RGB-підсвічування контрастує на чорному кольорі плати. Крім того, користувачі можуть підключати до плати адресовані світлодіодні стрічки й створювати власні візуальні ефекти за допомогою технології Aura Sync.

ROG Strix Z490-E и Z490-F Gaming

Підсистема живлення цих плат розроблена з урахуванням розгону процесорів Intel Core 10-го покоління. Модель ROG Strix Z490-E Gaming пропонує 14+2 фаз, а Z490-F Gaming – 12+2 фаз живлення. Радіатор, який використовується для відведення теплоти від силових елементів, з’єднаний із тепловою трубкою, а для охолодження чіпсета Z490 застосовується допоміжний радіатор. В обох пристроях для стабільного електроживлення також використовуються роз’єми живлення ProCool II і шестишарова конструкція друкованої плати.

ROG Strix Z490-E Gaming має в комплекті додатковий вентилятор, який можна закріпити в області радіатора системи живлення. Чотири слоти DIMM на обох платах використовують спеціальну топологію розведення, завдяки чому досягається робоча частота модулів пам’яті в 4600 МГц і вище.

Завдяки новому Ethernet-контролеру Intel I225-V, який використовується в лінійці ROG Strix, пропускна здатність дротового з’єднання становить 2,5 Гбіт/с. Модель ROG Strix Z490-E Gaming також оснащується вбудованим модулем Wi-Fi 6 і Bluetooth, а ROG Strix-Z490-F Gaming дозволяє підключити цей модуль до слота M.2 з ключем E. Швидкі NVMe-накопичувачі можуть бути встановлені в будь-який із двох доступних слотів, і обидва ці слоти мають радіатори для забезпечення стабільної роботи накопичувачів за будь-яких умов.

Задню панель плат прикрашає солідний набір портів USB, а до переліку внутрішніх роз’ємів ROG Strix Z490-E входить роз’єм для виведення порту USB 3.2 Gen 2 Type-C на передню панель. Якщо користувачеві буде потрібно підключення до інтерфейсу Thunderbolt 3 з пропускною спроможністю 40 Гбіт/с, він може встановити карту розширення ThunderboltEX 3-TR.

ROG Strix Z490-I Gaming

Компактна материнська плата форм-фактора Mini-ITX має восьмишарову конструкцію для забезпечення цілісності сигналу й додаткового розсіювання теплоти, а також оснащена 8+2-фазною системою живлення з активним охолодженням для розгону в умовах невеликого корпусу.

Плата підтримує високошвидкісні комплекти оперативної пам’яті. Невелика відстань від слотів пам’яті до процесора, властива форм-фактору Mini-ITX, означає, що користувачі можуть спробувати свої сили в розгоні сумісних модулів до частоти 4800 МГц і вище. Так само, як і на повнорозмірні плати, на ROG Strix Z490-I Gaming може бути встановлено два накопичувачі формату M.2. При цьому обидва накопичувачі мають радіатори, що дуже важливо, враховуючи обмежений повітряний потік в компактному корпусі. Незважаючи на свої розміри, плата дозволяє реалізувати 13 портів USB, при цьому на задній панелі вона пропонує чотири порти USB 3.2 Gen 2 (три Type-A і один Type-C).

TUF Gaming Z490-Plus (Wi-Fi)

Модель TUF Gaming Z490-Plus (доступна у варіантах з модулем Wi-Fi і без нього) пропонує підтримку процесорів Intel Core 10-го покоління і всі особливості лінійки TUF.

Друкована плата має шестишарову конструкцію для ефективного розсіювання теплоти й забезпечення цілісності сигналу, а схема живлення побудована за схемою з 12+2 фаз і використовує мікросхеми DrMOS. Конденсатори TUF відрізняються стійкістю до високих температур, а додаткові роз’єми живлення ProCool володіють надійними повнотілими контактами. Два слоти PCIe x16 розташовані по центру плати, в одному з них використовується посилена металева конструкція ASUS SafeSlot для надійної фіксації важких відеокарт. Два слоти M.2 призначені для твердотільних NVMe-накопичувачів, один слотів має великий радіатор, що запобігає температурному тротлінгу за високого навантаження.

На задній панелі введення-виведення плати розташовані порти USB 3.2 Gen 2 у варіантах Type-A і Type-C, крім того, плата обладнана роз’ємом стандарту Gen 2 для передньої корпусної панелі. Якщо користувачеві буде потрібно підключення до інтерфейсу Thunderbolt 3, він може встановити плату розширення ThunderboltEX 3-TR у спеціальний роз’єм на платі.

Порт Gigabit Ethernet (використовується мережевий контролер Intel) захищений від впливу статичної електрики схемою TUF LanGuard. Версія TUF Gaming Z490-Plus з підтримкою Wi-Fi комплектується модулем Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.1. Вбудована аудіосистема Realtek S1200A підтримує технологію віртуального просторового звучання DTS. За допомогою програмного забезпечення Aura Sync можна керувати вбудованим і зовнішнім підсвічуванням.

Prime Z490-A

Під радіаторами силових елементів ховається 12+2-фазна схема живлення з мікросхемами DrMOS, що забезпечує якісне електроживлення процесорів Intel Core 10-го покоління. Додаткові мідні шари 6-шарової друкованої плати сприяють кращому пасивному охолодженню області системи живлення. Плата підтримує встановлення до 128 ГБ оперативної пам’яті та розгін сумісних модулів DDR4 до тактової частоти 4600 МГц.

У будь-який із двох слотів M.2 на Prime Z490-A можуть бути встановлені твердотільні накопичувачі довжиною до 110 мм. Підключення до мережі здійснюється через один порт із пропускною спроможністю 2,5 Гбіт/с. Щоб скористатися високошвидкісним бездротовим підключенням, досить встановити у слот M.2 з ключем E CNVi-сумісний модуль Wi-Fi. Prime Z490-A має спеціальний роз’єм для підключення плати розширення стандарту Thunderbolt 3 на випадок, якщо потрібна підтримка цього інтерфейсу.

Технологія Aura Sync дозволяє налаштувати вбудоване підсвічування та світлодіодні стрічки, підключені до чотирьох роз’ємів на платі. Два з них є роз’ємами для адресованих стрічок другого покоління.

Аудіосистема на Prime Z490-A працює на базі кодека Realtek S1220A з відношенням сигнал/шум 120 дБ та підтримує технологію просторового звучання DTS:X Ultra.

Товары из публикации
код товара: PRIME_Z490-P
нет в наличии
 
Серия ASUS Prime разработана профессионально, чтобы раскрыть весь потенциал процессоров Intel® Core ™ 10-го поколения. Материнские платы серии Prime Z490 отличаются надежной конструкцией электропитания, комплексными решениями для охлаждения и интеллектуальными вариантами настройки, которые предоставляют ежедневным пользователям и производителям ПК-мастеров ряд вариантов настройки производительности с помощью интуитивно понятного программного обеспечения и встроенного ПО.
код товара: PRIME_Z490-A
нет в наличии
 
Серия ASUS Prime разработана профессионально, чтобы раскрыть весь потенциал процессоров Intel® Core ™ 10-го поколения. Материнские платы серии Prime Z490 отличаются надежной конструкцией электропитания, комплексными решениями для охлаждения и интеллектуальными вариантами настройки, которые предоставляют ежедневным пользователям и производителям ПК-мастеров ряд вариантов настройки производительности с помощью интуитивно понятного программного обеспечения и встроенного ПО.
код товара: STRIX_Z490-H_GAMING
нет в наличии
 
В материнской плате ROG Strix Z490-H Gaming используется ставшая классической красно-черная цветовая схема ROG, которая теперь сочетается с футуристическим рисунком в виде текста. Эта игровая материнская плата формата ATX предлагает все самое необходимое, включая современные высокоскоростные интерфейсы и интуитивно понятное программное обеспечение ROG. Яркая и инновационная, ROG Strix Z490-H Gaming идеально подходит для геймеров любого уровня.
код товара: STRIX_Z490-F_GAMING
нет в наличии
 
Усиленная система питания с оптимизированным охлаждением позволяет материнской плате ROG Strix Z490-F Gaming легко справляться с требованиями процессоров Intel Core десятого поколения. Она предлагает интеллектуальные функции настройки и интуитивно понятные средства мониторинга, а благодаря привлекательному дизайну в стиле «киберпанк» станет украшением любого компьютера.
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров