Геймерський ноутбук із двома екранами ROG Zephyrus Duo 15 – вже в Україні

Головна Новинки Геймерський ноутбук із двома екранами ROG Zephyrus Duo 15 – вже в Україні
17.07.2020

Компанія ASUS і бренд Republic of Gamers (ROG) повідомляють про початок продажу в Україні потужного геймерського ноутбука ROG Zephyrus Duo 15, створеного на базі нової процесорної платформи Intel, в ультратонкому корпусі якого встановлено два високоякісних дисплеї.

Компанія ASUS і бренд Republic of Gamers (ROG) повідомляють про початок продажу в Україні потужного геймерського ноутбука ROG Zephyrus Duo 15, створеного на базі нової процесорної платформи Intel, в ультратонкому корпусі якого встановлено два високоякісних дисплеї.

У Zephyrus Duo 15 використовується інноваційна система охолодження Active Aerodynamic System (AAS) Plus, яка при розкритті кришки ноутбука відкриває у верхній частині пристрою великий повітрозабірник для підвищення ефективності охолодження. Ця система також нахиляє в напрямку користувача допоміжний сенсорний екран ROG ScreenPad Plus, розташовуючи його під максимально зручним для роботи кутом. Завдяки цій унікальній конструкції в тонкому корпусі Zephyrus Duo 15 вдалося помістити неймовірно потужну конфігурацію, що поєднує в собі флагманський процесор Intel нового покоління Intel Core i9-10980HK і відеокарту NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER з 8 ГБ відеопам'яті GDDR6.

ROG ScreenPad Plus: безмежні можливості

Додати другий дисплей в ультратонкий ігровий ноутбук, де важливий кожен міліметр товщини –непросте завдання. Такий екран має бути і достатньо великим, щоб бути дійсно корисним, і в той же час розташовуватися в межах легкої досяжності користувача.

При відкритті кришки ноутбука допоміжний сенсорний екран ROG ScreenPad Plus нахиляється під кутом 13° до користувача для зручності перегляду зображення й покращення взаємодії. Плавний рух переміщення панелі регулюється унікальним шарніром, який синхронізує рух двох екранів з високою точністю. Щоб запобігти дотику екранів під час відкривання кришки, шарнір має спеціальні напрямні, які затримують розкриття додаткового дисплея.

14,1-дюймова панель в Zephyrus Duo 15 є найбільшим другим дисплеєм, який коли-небудь використовувався в серійному геймерському ноутбуку. Ця IPS-панель відзначається широкими кутами огляду й роздільною здатністю 3840 x 1100, а також може похвалитися високою піксельною щільністю, завдяки чому забезпечується відтворення найдрібніших деталей.

Додатковий екранний простір надає переваги в різних сценаріях використання ноутбука. ROG ScreenPad Plus допомагає перетворити основний дисплей на ще більш комфортне середовище для ігор, геймерських трансляцій і створення контенту. Наприклад, під час гри або перегляду фільму на нього зручно вивести вікно месенджера або поштового клієнта. Сенсорний екран підтримує активний стилус ASUS Pen.

ROG співпрацює з розробниками ігор, такими як Techland, над оптимізацією їх продуктів під можливості ROG ScreenPad Plus. Зокрема, у грі Dying Light 2 на другий екран буде виводитися командний чат, а також сенсорні елементи керування для зручного перемикання між предметами інвентарю та квестами. У співпраці з Overwolf розроблені спеціальні програми для таких ігор, як League of Legends, Fortnite і CS:GO, які дозволяють відображати на другому екрані статистику в реальному часі, рекомендації та багато іншого.

Творці мультимедійного контенту, що використовують у своїй роботі відеоредактор Avid, зможуть використовувати ScreenPad Plus для відображення панелей інструментів, шкали часу і довідкових матеріалів, звільняючи місце на головному екрані для візуалізації проєкту.

Система охолодження AAS Plus

Сучасні процесори розкривають весь свій потенціал,  якщо дотримуються певні температурні умови, яких особливо складно досягти в системах із тонким корпусом. Запропонована декілька років тому в першому ноутбуку серії ROG Zephyrus активна аеродинамічна система охолодження (AAS), яка розкриває великий повітрозабірник під час відкривання кришки ноутбука, здійснила справжню революцію в підходах до охолодження надтонких ноутбуків. Різні реалізації цієї конструкції сприяють підсиленню повітряного потоку за рахунок розкриття вентиляційного отвору шириною від 7 до 10 мм у нижній частині ноутбука уздовж всього його корпусу.

Але в Zephyrus Duo 15 використовується інша концепція. Система AAS Plus нахиляє сенсорний дисплей під кутом до користувача, відкриваючи повітрозабірник шириною в 28,5 мм у верхній частині корпусу, тому вентилятори втягують усередину корпусу більш прохолодне повітря в порівнянні з оригінальною AAS. Цей масивний повітрозабірник сприяє підсиленню потоку повітря на 30% у порівнянні з попередніми реалізаціями AAS, покращуючи ефективність охолодження й знижуючи навантаження на компоненти системи охолодження. Зниження потреби в розсіюванні теплоти означає також зменшення рівня шуму: тепер він складає не вище 46 дБ(A) в режимі Turbo та 43 дБ(A) в режимі Performance.

Ігри на максимальній роздільній здатності

Zephyrus Duo 15 може бути обладнаний одним із двох варіантів основного дисплея: на базі швидкої ігрової панелі з частотою оновлення 300 Гц і часом відгуку 3 мс або на базі панелі ультрависокої роздільної здатності (4K UHD).

Дисплей із частотою оновлення 300 Гц у змозі надати ентузіастам кіберспорту додаткову перевагу над суперниками. Ця частота оновлення перевершує рекомендований для серйозних турнірів стандарт, сприяючи неймовірно плавному відображенню ігрових сцен. Час відгуку у 3 мс забезпечує чітке зображення без розмиття для точного відстеження рухомих цілей.

Для користувачів, що професійно працюють із графікою, пропонується дисплей із роздільною здатністю 4K UHD та колірним охопленням 100% Adobe RGB, що відтворює високоякісне зображення з максимальною деталізацією.

Обидва дисплеї відкалібровані у фабричних умовах, а точність їх передачі кольору підтверджує сертифікат PANTONE Validated. Вони також підтримують технологію NVIDIA G-SYNC.

На повній швидкості

Швидкість і плавність відображення ігрової графіки гарантує новітня відеокарта NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER. Завдяки вдосконаленому охолодженню та технології ROG Boost графічний процесор може досягати пікового значення тактової частоти в 1330 МГц у режимі Turbo.

Революційна мікроархітектура Turing графічних процесорів GeForce RTX поєднує традиційні CUDA-ядра для програмованих шейдерів з RT-ядрами для трасування променів і тензорними ядрами для штучного інтелекту. Все це дозволяє досягти в комп’ютерній грі більш реалістичного освітлення, затінення та відображень. Ця обчислювальна потужність може також використовуватися для прискорення виконання інших завдань: від створення контенту до 3D-моделювання та машинного навчання.

Для продуктивної роботи

8-ядерний процесор Intel Core i9 10-го покоління працює на тактовій частоті до 5,3 ГГц і завдяки технології Hyper-Threading може задіяти до 16 паралельних потоків. Zephyrus Duo 15 готовий до роботи в багатозадачному режимі, пропонуючи до 48 ГБ високошвидкісної оперативної пам'яті DDR4-3200.

Два твердотільних NVM-накопичувачі з інтерфейсом PCIe 3.0 x4 підтримують конфігурацію RAID 0, яка забезпечує блискавичне завантаження системи й швидкий доступ до даних. Сховище загальним обсягом до 2 ТБ надає геймерам і творцям контенту можливість взяти із собою будь-куди бібліотеку ігор та професійне портфоліо.

Порт USB-C з підтримкою Thunderbolt 3 пропонує універсальні можливості для підключення до ноутбука широкого спектра сучасної периферії. Геймери й розробники контенту можуть використовувати цей інтерфейс для підключення високошвидкісного сховища даних, зовнішньої відеокарти, кількох моніторів з послідовним підключенням або мультифункціональної док-станції за допомогою одного кабелю. Володіючи максимальною теоретичною пропускною здатністю до 40 Гбіт/с, що в 4 рази вище, ніж у USB 3.1 Gen 2, інтерфейс Thunderbolt 3 впорається з підключенням декількох вимогливих до швидкості інтерфейсу пристроїв і зовнішніх дисплеїв з роздільною здатністю до 8K.

Система охолодження

Для підвищення ефективності тепловідведення, замість стандартної термопасти на процесор Zephyrus Duo 15 наноситься рідкий метал Thermal Grizzly. Нанесення такого матеріалу – тонка робота, яка зазвичай виконується вручну. Але це не підходить для масового виробництва, тому для автоматизації цього «ювелірного» процесу було замовлено нестандартне обладнання. Після відточування цього підходу в межах виробництва ігрового трансформера ROG Mothership тепер він упроваджується у всій лінійці ноутбуків із процесорами Intel Core 10-го покоління H-серії.

У модулі охолодження використовується п’ять теплових трубок, які відводять теплоту від процесора, графічного процесора й схеми живлення. Кожен із чотирьох радіаторів має високу щільність ребер для збільшення площі теплообміну. Два вентилятори n-Blade забезпечують циркуляцію повітря за допомогою надлегких лопаток, виготовлених зі спеціального рідкокристалічного полімеру, досить міцного, щоб витримувати високі швидкості обертання. Вимоги до охолодження залежать від завдання, тому Zephyrus Duo 15 має декілька режимів (Silent, Performance, Turbo), оптимізованих для різних потреб. Користувачі можуть перемикатися між режимами роботи за допомогою зручного сполучення клавіш або автоматично завдяки попередньо налаштованим профілям, доступним через утиліту ROG Armoury Crate.

Портативний ігровий ноутбук

Незважаючи на потужну начинку, Zephyrus Duo 15 має дуже тонкий і легкий корпус, товщина якого становить всього 20,9 мм, а маса – 2,4 кг. Міцний магнієво-алюмінієвий корпус із анодованим покриттям відрізняється чіткими лініями, які надають йому професійного вигляду.

Zephyrus Duo обладнаний акумулятором підвищеної ємності 90 Вт·год, що дозволяє довше працювати за ноутбуком в автономному режимі. Завдяки підтримці технології USB Power Delivery ноутбук здатний заряджатися за допомогою компактного адаптера живлення з інтерфейсом USB-C потужністю 65 Вт. Якщо батарея розряджена, і поблизу немає вільної розетки, користувачі можуть зарядити ноутбук від сумісного мобільного акумулятора з інтерфейсом USB.

Сучасні інтерфейси

Повний набір інтерфейсів дозволяють працювати на цьому ігровому ноутбуку як на повноцінній робочій станції. Порт USB 3.2 Gen 2 з Thunderbolt 3 підтримує режими Power Delivery і DisplayPort 1.4 і може використовуватися для підключення монітора з технологією G-SYNC. Вихід HDMI 2.0b здатний передавати сигнал з роздільною здатністю 4K UHD і частотою оновлення 60 Гц на сумісні монітори й телевізори. Три USB-порти Type-A призначені для підключення додаткових периферійних пристроїв, зокрема миші, геймпада і шолому віртуальної реальності.

Для повсякденної роботи та цифрових розваг необхідно мати підключення до високошвидкісної бездротової мережі, тому Zephyrus Duo 15 оснащений сучасним модулем Wi-Fi 6 (802.11ax). У поєднанні із сумісним маршрутизатором Wi-Fi 6 пікова пропускна здатність інтерфейсу досягає 2,4 Гбіт/с, при цьому цей стандарт оптимізований для використання в середовищі з великою кількістю клієнтів. Порт Gigabit Ethernet на задній панелі забезпечує мінімальні затримки для серйозних багатокористувацьких баталій.

Наявність двох аудіороз’ємів (для гарнітури і мікрофона) спрощує підключення зовнішнього мікрофона для таких завдань, як ігрові трансляції, а ЦАП ESS Sabre припаде до смаку геймерам з високоякісними навушниками. Цей ЦАП класу Hi-Fi характеризується низьким рівнем шумів і спотворень, забезпечуючи чистий звук у широкому динамічному діапазоні та віртуальне 7.1-канальне об’ємне звучання для занурення у гру або віртуальні світи.

Нові ноутбуки вже доступні зі складу.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Процесор

Intel Core i9-10980HK 10-го покоління (Comet Lake)

Intel Core i7-10875H 10-го покоління (Comet Lake)

Графічна система

NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER, 8 ГБ відеопам’яті GDDR6

NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER, 8 ГБ відеопам’яті GDDR6

Операційна система

Windows 10 Home

Windows 10 Pro

Дисплей

Основний дисплей: 15,6”, сертифікація PANTONE Validated, Microsoft Hybrid Graphics / G-SYNC - 4K UHD IPS, 60 Гц Adobe 100%, не сенсорний - FHD IPS 300 Гц, sRGB 100%, 3 мс, не сенсорний

ScreenPad Plus: 14,09” - UHD (3840 x 1100) IPS, 60 Гц, NTSC 72%, сенсорний

ОЗУ

До 48 ГБ (DDR4, 3200 МГц): 16 ГБ (на платі), 1 x SODIMM (до 32 ГБ)

Накопичувачі

2x слоти M.2 для SSD (NVMe, PCIe), PCIe 3.0 x4 512 ГБ / 1 ТБ, підтримка RAID 0

Клавіатура

Клавіатура острівного типу з підсвічуванням, незалежна обробка натискань, хід клавіш 1,4 мм

Звук

2x динаміки, ESS + сертифікація Hi-Res Audio (HRA), підтримка smart-підсилювача, Nahimic Sonic Studio + ISST

Microsoft Cortana (масив мікрофонів із підтримкою технології розпізнавання голосу в дальньому полі)

Мережеві інтерфейси та Bluetooth

Wi-Fi 6 (802.11ax), антенна конфігурація 2x2

Bluetooth 5.0

Інтерфейси

1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C, DisplayPort 1.4, TBT, Power Delivery: вхід 20 В/3 А; вихід 5 В, 3 А 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A (справа) 1 x USB 3.2 Gen 2 Type-A (знизу) 1 x HDMI 2.0b 2 аудіороз’єми: комбінований і мікрофонний входи 1 x RJ45 LAN

Акумулятор

90 Вт·год

Блок живлення

Блок живлення 240 Вт

Підтримка USB-C Power Delivery 3.0, до 65 Вт

Розміри

36 x 26,8 x 2,1 см

Маса

2,4 кг

Товари з публікації
код товару: 90NR02Y1-M01860
немає в наявності
 
Розширюйте свої творчі та ігрові горизонти за допомогою революційного ноутбука ROG Zephyrus Duo 15, оснащеного інноваційним додатковим дисплеєм ROG ScreenPad Plus. Працюючи під управлінням операційної системи Windows 10, він володіє потужною конфігурацією, що включає новітній процесор Intel Core i9 десятого покоління і відеокарту NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER. За стабільну роботу сучасних компонентів відповідає інноваційна система охолодження, в якій в якості термоінтерфейсу центрального процесора застосовується рідкий метал. Ноутбук пропонується з дисплеями двох версій: швидкісний (300 Гц, 3 мс) для геймерів і високою роздільною здатністю (4K) для професійної роботи. Акумулятор ємністю 90 Вт · год забезпечує справжню мобільність: грайте, творіть, працюйте з цим ноутбуком, де б ви не знаходилися!
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів