Відеокарти ASUS серії GeForce RTX 3060 Ti

Головна Новинки Відеокарти ASUS серії GeForce RTX 3060 Ti
07.12.2020

Компанія ASUS анонсувала нову серію відеокарт, створених на основі найновішого графічного процесора NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti. До серії входять п’ять нових моделей: ROG Strix, TUF Gaming, ASUS Dual, ASUS Dual MINI та ASUS KO GeForce RTX 3060 Ti. У цих нових відеокартах вдосконалення торкнулися кулерів, друкованих плат та підсистеми живлення, щоб розкрити всі можливості архітектури NVIDIA Ampere в сучасних іграх.

Графічний процесор NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti

Завдяки архітектурі NVIDIA Ampere 2-го покоління, найпотужнішій у світі ігровій платформі для ПК з можливістю трасування променів у реальному часі, GeForce RTX 3060 Ti чудово підходить для ігор із роздільною здатністю 1080p та 1440p.

RTX 3060 Ti також підтримує трійку ігрових інновацій GeForce: технологію прискорення NVIDIA DLSS з алгоритмами глибинного навчання, яка тепер доступна в понад 25 іграх; NVIDIA Reflex, що зменшує латентність системи (затримка введення, input lag), роблячи ігри більш чуйними та надаючи гравцям у змагальних багатокористувацьких іграх додаткову перевагу над суперниками; і NVIDIA Broadcast, набір удосконалених аудіо- та відеотехнологій на основі ШІ для онлайн-трансляцій, зокрема віртуальні фони та засоби видалення шуму, які користувачі можуть застосовувати під час чатів, дзвінків у Skype та відеозустрічей. Тому гравці у найбільш популярні сучасні ігри, як-от Cyberpunk 2077, Call of Duty: Black Ops Cold War, Watch Dogs: Legion, з новими відеокартами GeForce RTX 3060 Ti зможуть отримати найкращі враження.

ROG Strix: на зліт!

Відеокарти серії ROG Strix GeForce RTX 30 містять велику кількість інновацій у конструкції системи охолодження. Три вентилятори Axial-tech захищені новим кожухом із металевими елементами. У центральному вентиляторі з 13 лопатками використовується кільце-обмежувач повної висоти, яке допомагає вентилятору створювати підвищений статичний тиск і посилювати повітряний потік, що проходить між пластин радіатора до теплорозподільника графічного процесора. Два крайніх вентилятори мають по 11 лопаток і кільця-обмежувачі половинної висоти для поліпшеного бічного розсіювання й посилення потоку повітря, що проходить через радіаторну решітку. Турбулентність, створювана вентиляторами, мінімізується за рахунок обертання центрального вентилятора в протилежному напрямку відносно двох інших вентиляторів.

З урахуванням посиленого повітряного потоку було спеціально розроблено масивний радіатор, що заповнює більшу частину корпусу відеокарти товщиною 2,9 слота. Підвищенню ефективності перенесення теплоти від графічного чипа до радіатора сприяє технологія MaxContact, що означає високоточне полірування поверхні основи радіатора. Маючи більш гладку поверхнею, ніж у звичайних радіаторів, основа такого радіатора забезпечує збільшену площу контакту з мікросхемою, а значить і кращу передачу тепла. Крім системи охолодження вдосконалення торкнулися також елементної бази: високоякісні конденсатори, дроселі та силові модулі без проблем видають сотні ват потужності за лічені мілісекунди. У відеокартах серії ROG Strix GeForce RTX 30 використовуються компоненти Super Alloy Power II, пайка яких здійснюється за допомогою ексклюзивного автоматизованого виробничого процесу Auto-Extreme.

На нових відеокартах присутні роз’єми для підключення корпусних вентиляторів із ШІМ-регулюванням (технологія FanConnect II). Зміна їх швидкості здійснюється на основі температури центрального й графічного процесорів, що забезпечує додаткову подачу або відведення повітря для вимогливих до ресурсів додатків. Наявність апаратного перемикача Dual BIOS дозволяє ентузіастам швидко вибирати потрібний режим із налаштуваннями, що відповідають, наприклад, максимальній продуктивності або мінімальному шуму. Ще одна зручна у використанні функція – убудована схема моніторингу напруги, яка дозволяє відслідковувати напругу на шині блоку живлення. Ця швидка схема може розпізнати будь-які перехідні процеси, які призводять до значного падіння напруги на шині. У разі виявлення проблеми з електроживленням спалахує червоний світлодіод, що полегшує пошук причини збою.

Відеокарти відрізняються оновленим дизайном із підтримкою RGB-підсвічування, що налаштовується за допомогою утиліти Armory Crate. Додатковий рівень міцності надає пристрою металева рама, так само як і металева підсилювальна пластина зі зворотного боку пристрою. Підсилювальна пластина має широкий вентиляційний отвір, через який гаряче повітря від відеокарти відводиться витяжними корпусними вентиляторами. Під графічним процесором розміщено кріпильний кронштейн, що забезпечує постійний тиск між чипом та основою радіатора. Для захисту портів і надійного кріплення задня панель відеокарт виготовляється з нержавіючої сталі.

Відеокарта ROG Strix GeForce RTX 3060 Ti забезпечує динамічний тепловий дизайн. У поєднанні з видатною продуктивністю архітектури NVIDIA Ampere, ROG Strix надає геймерам доступ до свіжих вражень – від неймовірних частот кадрів у змагальних іграх до плавного ігрового процесу з високою роздільною здатністю в захоплюючих іграх категорії AAA.

TUF Gaming: надійність гарантована

Відеокарти TUF Gaming GeForce RTX 3060 Ti забезпечують надзвичайно потужність та ефективне охолодження. У новому суцільнометалевому кожусі розміщені три потужних осьових вентилятори з міцними подвійними підшипниками. Турбулентність, створювана вентиляторами, мінімізується за рахунок обертання центрального вентилятора в протилежному напрямку щодо крайніх вентиляторів, крім того при низьких температурах усі три вентилятори повністю зупиняються. Окремі радіатори графічного процесора й пам’яті, розташовані під ними, забезпечують ефективне відведення тепла й контроль температури.

Відповідно до концепції TUF Gaming, у відеокартах цієї лінійки використовуються спеціальні компоненти для підвищення надійності та довговічності. У відеокартах цієї лінійки використовуються компоненти Super Alloy Power II, пайка яких здійснюється за допомогою ексклюзивного автоматизованого виробничого процесу Auto-Extreme. Щоб гарантувати бездоганну роботу відеокарти, кожна з них піддається інтенсивної 144-годинний перевірці.

Підсилювальна пластина має широкий вентиляційний отвір, через який гаряче повітря від відеокарти відводиться витяжними корпусними вентиляторами. Під графічним процесором знаходиться кріпильний кронштейн, що забезпечує постійний тиск між чипом і основою радіатора. Для захисту портів і надійного кріплення задня панель відеокарт виготовляється з нержавіючої сталі. Зручно розташований перемикач Dual BIOS дозволяє налаштовувати типовий профіль продуктивності відеокарти без використання спеціального програмного забезпечення.

ASUS Dual: швидкість і ефективність

Відеокарта ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti використовує інноваційні технології охолодження, запозичені у флагманських відеокарт, що робить її ідеальним вибором для збалансованої конфігурації. Пара перевірених часом вентиляторів Axial-tech забезпечує оптимальний для якісного охолодження спрямований повітряний потік, а за низьких температур вентилятори автоматично зупиняються. Автоматизований процес виробництва Auto-Extreme сприяє зниженню теплового навантаження та енергоспоживання. Для захисту портів і надійного кріплення задня панель відеокарт виготовляється з нержавіючої сталі.

ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti створена для геймерів, розробників контенту та ентузіастів, яким потрібна максимально надійна відеокарта.

ASUS Dual MINI: компактний дизайн, потужні характеристики

Нова відеокарта ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti MINI спеціально розроблена для систем малого формату та міні-ПК Intel NUC 9 та Intel NUC 9 Pro. Завдяки довжині менше 20 см, Dual MINI забезпечує широку сумісність з компактними корпусами та зразкові теплові характеристики. Вона оснащена оригінальною двослотовою системою охолодження, що складається з великого радіатора та двох вентиляторів Axial-tech. Крім потужного охолодження надійності сприяє також автоматизований процес виробництва (технологія Auto-Extreme), тому Dual MINI є ідеальним вибором для використання в компактних системах.

ASUS KO: тотальний нокаут

Відеокарта ASUS KO GeForce RTX 3060 Ti створена на фундаменті, закладеному ASUS Dual: у ній використовується модифікований кожух, високоякісне мастило для підшипників вентилятора, довговічні конденсатори та вентильована підсилювальна пластина. Передню частину кожуха прикрашають золотиста та срібна вставки з регульованим повноколірним підсвічуванням, яке можна налаштувати за допомогою програмного забезпечення Aura.

Про охолодження дбає великий радіатор, який заповнює більшу частину площі 2,7-слотової плати, а підсилювальна пластина на зворотному боці пристрою має вентиляційний отвір для запобігання накопиченню тепла. Два вентилятори Axial-tech обертаються на підшипниках ковзання, занурених у високоякісне мастило, що підвищує довговічність та забезпечує більш тихий акустичний профіль, ніж конструкція з двома кульковими підшипниками. Компоненти плати збираються за допомогою автоматизованого техпроцесу (технологія Auto-Extreme) і включають конденсатори, розраховані на термін експлуатації у 2,5 раза довше, ніж вимагають загальноприйняті промислові стандарти. Поєднання оригінального дизайну, потужного охолодження та довговічності робить відеокарти KO GeForce RTX 3060 Ti ідеальним вибором для геймерів, які бажають створити яскраву систему для гри і демонстрації стилю.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів