Алюмінієвий радіатор SST-TP02-M2 – ідея для охолодження SSD накопичувачів типу М.2 від SilverStone

Главная Новинки Алюмінієвий радіатор SST-TP02-M2 – ідея для охолодження SSD накопичувачів типу М.2 від SilverStone
10.06.2021

Продукція SilverStone - це першокласний сучасний дизайн в поєднанні з передовими технологіями та результат активної роботи команди кращих інженерів і розробників. В асортименті SilverStone корпуси, блоки живлення, системи охолодження та різноманітні аксесуари, що стануть у нагоді та допоможуть доповнити або удосконалити систему, уникаючи значних додаткових витрат.

Пропонуємо ідею від SilverStone для охолодження швидкісних M.2 NVMe накопичувачів. Під час активної роботи, вони перегріваються. Як результат - втрата продуктивності майже в два рази. Повернутися до стандартного режиму експлуатації накопичувача можливо лише за умови його охолодження.

В асортименті SilverStone алюмінієвий радіатор TP02-M2 для SSD типу М.2, що забезпечить оптимальний температурний режим та стабільну роботу накопичувача.

В комплекті SST-TP02-M2 16-тиграмовий алюмінієвий радіатор 70(ширина)х10(висота)х20(глибина) мм. Габарити конструкції не повинні заважати іншим компонентам, що розміщені на материнській платі (зокрема відеокарті). Зверніть будь ласка увагу на один суттєвий момент: якщо слот М.2 на материнській платі знаходиться поряд із слотом PCIe, висота конструкції радіатора може завадити встановленню відеокарти чи іншої карти розширення. В цьому випадку, рекомендується розмістити накопичувач із радіатором SST-TP02-M2 в інший доступний слот материнської плати, щоб не заважати іншим компонентам.

Додатково до комплекту входить три термо прокладки: 2 шт – сірі та 1 шт біла (або синя). Показник теплопровідності термо прокладок складає 1.5 Вт/(м*K), робоча температура -20 °C ~ 180 °C. Сірі прокладки товщиною 1 мм та 1,5 мм використовуються для оборотної сторони SSD накопичувача. Що характерно, при такому розміщені термо прокладки одночасно відводять тепло на текстоліт материнської плати/адаптера. 1,5 мм прокладка для одно стороннього М.2 SSD (із плоскою оборотною стороною). 1 мм прокладка для двух стороннього М.2 SSD.

У разі, якщо одна прокладка не достатньо товста та не може забезпечити контакт накопичувача М.2 SSD та материнської плати/адаптера, можливо використовувати дві сірі термо прокладки із комплекту TP02-M2 одночасно Важливо уважно з’єднувати термо прокладки між собою та пересвідчитись у тому, що між ними немає пухирців із повітрям.

Головне – забезпечити максимальний контакт між накопичувачем М.2 SSD та материнською платою/адаптером, що буде сприяти активному відводу тепла та стабільній роботі накопичувача.

Біла (або синя) прокладка забезпечує контакт поверхні SSD накопичувача та радіатора.

Радіатор для охолодження SilverStone TP02-M2 сумісний тільки з накопичувачами типу 2280 (довжиною 80 мм). До комплекту входять два силіконові кільця для кращого притискання та закріплення радіатора на накопичувачі.

Експериментальним шляхом було встановлено: при роботі накопичувача, а саме копіюванні 200ГБ даних, температура тестового екземпляру з встановленим радіатором складала 64°C проти показника 82°C, у разі його відсутності. В результаті, передача даних з радіатором SilverStone TP02-M2 відбулася за 240 секунд, що на хвилину перевищує результат без радіатора (180 секунд). Експеримент являється наявним підтвердженням ефективності та необхідності використання радіатора SST-TP02-M2 для підтримки оптимального температурного режиму SSD накопичувача під час активної експлуатації.

На офіційному сайті постачальник вказує перелік накопичувачів, що сумісні із  SST-TP02-M2.

SilverStone допомагає раціонально удосконалювати комп’ютерну систему та пропонує варіанти охолодження компонентів, що підвищують їх продуктивність та подовжують строк служби.

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров