ASUS: комп’ютерні компоненти майбутнього

Головна Новини та огляди ASUS: комп’ютерні компоненти майбутнього
20.06.2024

З-поміж інноваційних концепцій і майбутніх розробок ASUS створено комп’ютери зі штучним інтелектом (AI), прототипи материнських плат на базі платформ AMD та Intel, а також процесорні кулери.

Обладнання, готове до роботи зі штучним інтелектом

Зважаючи на зростаючу популярність програмного забезпечення та функцій для роботи зі штучним інтелектом, комп’ютерні ентузіасти з усього світу шукають обладнання, з яким можна запускати інструменти AI на власному комп’ютері, а також користуватися хмарними сервісами AI.

Користувачі можуть зібрати комп’ютер зі штучним інтелектом вже сьогодні. В останніх трьох поколіннях відеокарт NVIDIA додано можливості AI до спеціалізованих тензорних ядер. Новітні відеокарти ASUS на базі графічних процесорів серії GeForce RTX 40 вирізняють найсучасніші апаратні рішення для прискорення AI. Асортимент нового обладнання варіюється від доступної ASUS Dual GeForce RTX 4060 до флагманської ROG Strix GeForce RTX 4090. Щодо графічної платформи AMD, то будь-яка відеокарта Radeon RX серії 6000 або 7000 готова до роботи зі штучним інтелектом.

ASUS закладено основу для комп’ютерів зі штучним інтелектом у материнських платах останнього покоління. Материнські плати серії ASUS Z790 підвищують продуктивність завдяки інтелектуальним елементам керування. Останні реагують у режимі реального часу на дані моніторингу, аби щомиті отримувати максимальну віддачу від комп’ютера.

Наприклад, у ROG Maximus Z790 Dark Hero використовують технології AI Overclocking, DIMM Flex, AI Networking, AI Cooling II та двостороннє шумоприглушення з технологією AI для забезпечення оптимізованої продуктивності, тихого, але потужного охолодження, і кришталево чистого звучання. І все це з мінімальним налаштуванням. Підтримання DDR5 і PCIe 5.0 також гарантує, що користувачі зможуть доукомплектувати свій AI PC найшвидшою пам’яттю, накопичувачами та відеокартами сьогоднішнього й завтрашнього дня.

Штучний інтелект для спрощення складання ПК

Сучасне комп’ютерне обладнання надає користувачам широкі можливості для роботи з програмами на базі AI. Демоверсія ASUS AI BuildNavigator – інструмент, який використовує AI для надання покрокових вказівок під час складання ПК.

Усе починається з простого інтерфейсу для вибору потрібних компонентів. Користувачі можуть використовувати голосове керування, щоби попросити про допомогу щодо вибору компонентів або пошуку альтернатив. ASUS AI BuildNavigator запропонує варіанти на підставі параметрів, наданих користувачем. Водночас ASUS AI BuildNavigator автоматично оцінює сумісність цих компонентів і попередить, наприклад, що материнська плата користувача не згодиться до вибраного корпусу.

Коли все буде готово для безпосереднього складання, ASUS AI BuildNavigator проведе користувача усім процесом, виводячи на екран важливу інформацію з відповідних документів.

Перший погляд на майбутні материнські плати ASUS

Материнська плата ROG Maximus Hero BTF наступного покоління є сумісною з новими процесорами Intel, зокрема сімейством Arrow Lake, на яке очікують у другій половині 2024 року.

Як і у всіх материнських платах формату BTF її розніми приховано на тильному боці, щоби кабелі та дроти не впадали в око. Плата має слот для BTF-відеокарти високої потужності, тож користувачі можуть встановити, наприклад, ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF. Віднедавна наявна функція PCIe Slot Q-Release Slim для спрощення процесу складання ПК. Завдяки цьому механізму користувачам не потрібно відкривати складний фіксатор або навіть натискати на кнопку, аби витягти відеокарту зі слота. Потрібно нахилити карту в бік фіксатора, щоб автоматично витягти її зі слота PCIe. Тож модернізація й обслуговування стають простішими, ніж будь-коли раніше.

Материнська плата X870 наступного покоління готова до розгону процесора й пам’яті в майбутніх настільних процесорах AMD Ryzen. ASUS забезпечено підтримання кількох графічних відеокарт. Завдяки революції комп’ютерів із AI з’явилися нові функції, які можна масштабувати за допомогою кількох відеокарт. ASUS робить ставку на такі швидкісні рішення. Користувачі знайдуть підтримання PCIe 5,0 ×16, порт Ethernet 2,5 Гбіт/с, багато високошвидкісних слотів M.2 і підтримання USB4. На задній панелі інтерфейсів також є високошвидкісний порт USB Type-C, а для портів на передній панелі є рознім Type-C.

Щодо рішень ASUS із новим поколінням модулів пам’яті CAMM2 Kingston Technology і G.Skill. Відзначають потенційні переваги модулів пам’яті CAMM2 для ноутбуків, але їх можна використовувати і в настільних ПК. По-перше, вони тонші, тож економлять місце на материнській платі для інших компонентів. По-друге, модулі CAMM2 можуть забезпечити продуктивність у двоканальному режимі, еквівалентну продуктивності двох модулів DIMM. Для материнських плат малого формфактора (SFF) це допоможе заощадити ще більше вкрай необхідного простору, не шкодячи продуктивності. Нарешті ASUS зацікавлена у високій ємності CAMM2, особливо, як порівняти з SO-DIMM. Із мікросхемами DRAM наступного покоління ємністю 32 ГБ CAMM2 може досягти максимальної ємності 128 ГБ на модуль. ASUS працює над концептуальною платою ROG Z790, яка може підтримувати CAMM2 зі стабільною продуктивністю за частоти до 8 000 МГц.

Нові можливості для охолодження процесорів

Сучасні флагманські процесори споживають велику кількість енергії, щоби забезпечити ентузіастів максимальною продуктивністю. Таким користувачам потрібне ефективне охолодження для їхніх ПК. Найпростіший спосіб його отримати – система рідинного охолодження (СРО). У ASUS з’явилися нові СРО в лінійках ProArt і ROG Strix, абсолютно нова серія СРО Prime LC і термопластина Asetek.

Минулої осені ASUS створено першу систему рідинного охолодження лінійки ProArt: ProArt LC 420. Відтепер ASUS має нову СРО ProArt із більш поширеним 360-міліметровим радіатором. ProArt LC 360 розроблено спеціально для творців контенту, вона вирізняється стриманим естетичним виглядом і потужними можливостями охолодження.

Як і старша версія, вона має мінімалістський індикатор із підсвічуванням на корпусі насоса, який може показувати навантаження на систему, температуру й швидкість обертання вентиляторів у режимі реального часу. Її вдосконалений трифазний електромотор забезпечує гарне охолодження та тиху роботу. Три матово-чорні вентилятори Alphacool Apex Stealth Metal Power забезпечують високу швидкість обертання до 3 000 об/хв, низький рівень шуму та можливість послідовного встановлення, полегшуючи процес збирання.

Системи рідинного охолодження ROG Strix LC III ARGB і ROG Strix LC III ARGB LCD виводять серію на нові висоти завдяки термопластині Asetek і помпі Gen7 V2, оснащеній надійним електромотором, забезпечуючи максимальну ефективність охолодження. Вентилятори преміумкласу ROG ARGB створюють потужний повітряний потік, оптимізують шум і можуть повністю вимикатися за умов низького навантаження.

Користувачі зможуть вибирати між двома варіантами дизайну цих СРО. Модель ROG Strix LC III ARGB LCD оснащено програмованим дисплеєм на корпусі помпи, на якому відображено інформацію про температуру, швидкість обертання вентиляторів, напругу тощо. Його легко налаштувати за допомогою програми Armoury Crate. З іншого боку система рідинного охолодження ROG Strix LC III ARGB має логотип ROG із підсвічуванням на корпусі помпи. Кришку з логотипом кріплять на магнітах, тому користувачі можуть легко повертати її й орієнтувати логотип відповідно до своїх уподобань.

Серію ASUS Prime LC створено відповідно до естетики материнських плат, корпусів і відеокарт сімейства Prime. Prime LC 360 ARGB забезпечує потужне відведення тепла завдяки спеціально розробленій холодній пластині та високопродуктивним RGB-вентиляторам, попередньо встановленим для спрощення процесу. Змінна нескінченна дзеркальна лінза на корпусі насоса забезпечує привабливий зовнішній вигляд.

Водночас модель Prime LC 360 ARGB LCD оснащено дисплеєм, який відтворює дані моніторингу роботи процесора та відеокарти в режимі реального часу, а її радіатор обладнано високопродуктивними послідовними вентиляторами, які забезпечують високий тиск і потік повітря.

Екосистема BTF

Екосистема компонентів для ПК BTF (Back-To-the-Future) відкриває нові захопливі можливості для проєктування наступного персонального комп’ютера. BTF охоплює компоненти, створені з використанням концепції прихованих рознімів, що є зміною парадигми побудови ПК. Далі – про дві концептуальні збірки, побудовані на основі BTF.

Перша – у корпусі ROG Z22 ITX. Цей унікальний корпус повністю розкриває естетику ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF. Він не тільки демонструє усі переваги дизайну BTF і неймовірно полегшує заміну відеокарти, але й відокремлює її від інших компонентів для поліпшення охолодження.

Завдяки трикамерній побудові корпуса, конструкції з відкритою рамою та нахиленій підставці ROG Z22 забезпечує надзвичайно потужне охолодження.

Друга збірка – FF04 Pro MOD, створена на замовлення модифікатором Xikii. Оскільки відеокарта BTF більше не потребує окремого підключення до блоку живлення, Xikii зміг інтегрувати її в ПК у дивовижний та інноваційний спосіб, що дало змогу отримати більш охайну й обтічну систему. Такий ПК також надзвичайно потужний: незважаючи на свій компактний 13-літровий об’єм, FF04 Pro MOD може похвалитися високопродуктивним процесором і відеокартою.

Усе це працює завдяки зовнішньому 4,8-літровому блоку водяного охолодження. У цьому модульному пристрої 240-міліметровий радіатор, водяний насос DDC і модуль регулювання потоку працюють в гармонії, забезпечуючи ефективне відведення тепла й безшумну роботу.

ASUS також працює над новою концепцією необслуговуваних кулерів, яка узгоджується з естетикою комп’ютерів BTF. Оскільки дроти та кабелі комп’ютера приховані від ока, користувачі можуть шукати підхід, який мінімізує видимість трубок рідинних процесорних кулерів. Модер JCustom використав для приховування трубок процесорний водоблок Stealth Tubing. Ось рішення, яке може бути більш практичним для ширшої авдиторії: укорочені трубки, призначені для проходження прямо від корпусу насоса до радіатора, встановленого на верхній частині корпусу. Створено концептуальну модель із укороченими трубками для поліпшення естетики, спрощеної збірки та стилю, який чудово поєднується як з компонентами BTF, так і зі стандартними системами. Корпус насоса оснащено 6,67-дюймовим гнучким дисплеєм, відкриваючи широкі можливості для кастомізації. Радіатор обладнано послідовно з’єднаними вентиляторами ROG, які забезпечують виняткову продуктивність повітряного потоку та зручність у прокладанні кабелів.

Створення ПК малого формфактора – ще простіше!

Багато користувачів під час створення потужних ПК в ультракомпактних корпусах SFF стикаються з проблемами та викликами. Нова програма NVIDIA GeForce SFF-Ready спрощує процес створення компактних ПК шляхом маркування корпусів і відеокарт, сумісних із корпусами SFF. Вибираючи корпус і відеокарту з маркуванням SFF-Ready, користувачі можуть бути впевненими, що вони будуть сумісними, а це спростить процес складання комп’ютера.

ASUS пропонує широкий асортимент відеокарт серії GeForce RTX 40, які відповідають вимогам SFF-Ready. ProArt GeForce RTX 4070, ProArt GeForce RTX 4070 SUPER, ProArt GeForce RTX 4070 Ti SUPER, ProArt GeForce RTX 4080 SUPER, Prime GeForce RTX 4070 і Prime GeForce RTX 4070 SUPER – це відеокарти для ентузіастів з підтриманням SFF-корпусів, які забезпечують чудову продуктивність за низьких температур і мінімального рівня шуму вентиляторів.

ASUS має дві SFF-системи. В одній з них відеокарту ASUS Prime GeForce RTX 4070 SUPER встановлено в універсальному корпусі ASUS Prime AP201. В іншій – відеокарту ProArt GeForce RTX 4080 SUPER  використовують у корпусі Mini-ITX, даючи змогу отримати максимальну продуктивність. Система ProArt, створена модифікатором корпусів Xikii під назвою FF04, легко інтегрує продуктивність і стиль ProArt GeForce RTX 4080 SUPER у витонченому 9,8-літровому корпусі.

Її конструкція забезпечує незалежний потік повітря до процесора та відеокарти для оптимального охолодження. Креативний дизайн у стилі фьюжн спрощує складання ПК та прокладання кабелів, використовуючи такі методи, як врізні та шипові з’єднання, висувні рейки та магніти для досягнення вишуканого естетичного вигляду без відкритих ґвинтів.

Нові блоки живлення ROG

Три блоки бренда ROG орієнтовані на живлення. Перший – потужний блок живлення ROG Thor III, який є наступним поколінням легендарного сімейства БЖ Thor. Його оснащено MOSFET-транзисторами на основі нітриду галію, які забезпечують ліпшу енергоефективність і спрощене внутрішнє компонування для більш якісного охолодження.

Завдяки ключовим оновленням він є найліпшим пристроєм для використання з новітнім обладнанням. Відповідність стандарту ATX 3.1 означає поліпшене регулювання напруги й струму для сумісності з обладнанням PCIe 5.0, а інтелектуальний стабілізатор напруги використовує датчик напруги графічного процесора для забезпечення стабільного подавання живлення на відеокарту, щоб уникнути падіння тактової частоти для стабільної роботи та плавного ігрового процесу. Блок живлення також має режим Turbo, який забезпечує максимальну ефективність охолодження, коли це необхідно, наприклад, під час розгону відеокарти або роботи з високими навантаженнями.

Фірмовий OLED-дисплей ROG Thor III відображає інформацію про енергоспоживання системи в режимі реального часу. Дисплей кріплять на магнітах збоку від блока живлення, даючи змогу користувачам змінювати його розташування та орієнтацію для найліпшої видимості.

Ще одна нова модель – блок живлення ROG Strix серії Platinum, який забезпечує найвищу продуктивність, необхідну гравцям для тривалих ігрових сесій. Як і Thor III, його оснащено MOSFET-транзисторами на основі нітриду галію й інтелектуальним стабілізатором напруги. Він відповідає стандарту ATX 3.1 і оснащений рознімом 12 В – 2×6, який гарантує, що ігрові ночі будуть максимально тривалими та стабільними. За допомогою наліпок, які є в комплекті, можна налаштувати колір і стиль, який найліпше пасуватиме комп’ютеру.

ROG Mjolnir: ДБЖ ROG додає грому до гри

ROG також має портативне джерело безперебійного живлення (ДБЖ) ROG Mjolnir, назване на честь молота Тора. Його оснащено літій-залізо-фосфатними акумуляторами з подовженим терміном слугування загальною ємністю 768 Вт·год, які підтримують живлення системи з RTX 4080 протягом години гри. Mjolnir забезпечує безперебійне й тривале резервне живлення системи користувача навіть під час відключень. Він має кілька варіантів виходу, зокрема USB Type-C для швидкого заряджання потужністю 100 Вт і підтримує функцію бездротового заряджання Qi 2.0, сумісну з MagSafe.

ДБЖ ROG Mjolnir здатне задовольнити амбіції гравців, які змагаються за мобільних умов, і навіть сумісне із сонячними панелями, щоби розваги не припинялися в жодному разі. Підтримуючи заряджання від сонячної батареї, Mjolnir є надійним супутником для ігрових сесій у поході або під час LAN-вечірок, а також для створення контенту в дорозі.

Товари з публікації
код товару: 90YV0JC7-M0NA00
15099 грн*
є в наявності
ASUS Dual GeForce RTX 4060 EVO поєднує динамічні теплові характеристики з широкою сумісністю. Передові рішення для охолодження флагманських відеокарт, зокрема два вентилятори Axial-tech, що забезпечують максимальний потік повітря до радіатора, вмонтовані в 2,5-слотову карту завдовжки 22,7 см, що забезпечує більшу потужність за меншого простору. Ці вдосконалення роблять ASUS Dual ідеальним вибором для геймерів, яким потрібна потужна графічна продуктивність у компактному корпусі.
код товару: 90YV0JC2-M0NA00
15279 грн*
немає в наявності
Відеокарта ASUS Dual GeForce RTX 4060 поєднує в собі відмінні температурні характеристики та широку сумісність. Сучасні рішення для охолодження рівня флагманських відеокарт, зокрема два вентилятори Axial-tech, що спрямовують максимальний потік повітря до радіатора, розміщено в корпусі довжиною 22,7 см і товщиною 2,5 слота. Ці вдосконалення роблять відеокарти серії ASUS Dual ідеальним вибором для геймерів, яким потрібна висока графічна потужність у компактному корпусі.
код товару: 90YV0J49-M0NA00
20609 грн*
є в наявності
ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti EVO поєднує в собі динамічну теплову продуктивність і широку сумісність. Передові рішення для охолодження флагманських відеокарт, включно з двома вентиляторами Axial-tech для максимального збільшення повітряного потоку до радіатора, розміщено в 2-слотовій картці завдовжки 22,7 см, забезпечуючи більшу потужність у меншому просторі. Усі ці вдосконалення роблять ASUS Dual ідеальним вибором для геймерів, яким потрібна потужна графіка в компактному корпусі.
Новинка
...
21549 грн*
очікується
 
ASUS Dual GeForce RTX™ 4060 Ti SSD, перша у світі відеокарта, оснащена слотом M.2 для високопродуктивного накопичувача NVMe®. Відеокартамістить слот M.2 для швидкісного накопичувача NVMe® з термопрокладкою для відведення тепла на радіатор відеокарти.
код товару: 90YV0J42-M0NA00
20799 грн*
очікується
ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti поєднує в собі динамічну теплову продуктивність і широку сумісність. У 2,5-слотову карту завдовжки 22,7 см вміщено передові рішення для охолодження флагманських відеокарт, включно з двома вентиляторами Axial-tech для максимального збільшення повітряного потоку до радіатора, що забезпечує більшу потужність за меншої площі.
код товару: 90YV0ID1-M0NA00
99779 грн*
є в наявності
Відеокарта ASUS GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X STRIX GAMING ROG-STRIX-RTX4090-24G-GAMING - це потужна графічна карта з 24 ГБ відеопам'яті GDDR6X. Вона розроблена для геймерів і ентузіастів, надаючи неймовірні можливості у відтворенні графіки та забезпечуючи вражаючий геймінговий досвід.
код товару: 90YV0ID3-M0NA00
101469 грн*
немає в наявності
ROG Strix GeForce RTX 4090 задає новий стандарт геймерських відеокарт. Кожен її компонент підібраний для того, щоб розкрити повний потенціал новітнього графічного процесора та забезпечитимаксимальну продуктивність. Розпочалася ера мікроархітектури NVIDIA Ada Lovelace.
немає в наявності
ROG Strix GeForce RTX 4090 задає новий стандарт геймерських відеокарт. Кожен її компонент підібраний для того, щоб розкрити повний потенціал новітнього графічного процесора та забезпечитимаксимальну продуктивність. Розпочалася ера мікроархітектури NVIDIA Ada Lovelace.
немає в наявності
ROG Strix GeForce RTX 4090 задає новий стандарт геймерських відеокарт. Кожен її компонент підібраний для того, щоб розкрити повний потенціал новітнього графічного процесора та забезпечити максимальну продуктивність. Розпочалася ера мікроархітектури NVIDIA Ada Lovelace.
код товару: 90MB1F90-M0EAY0
31699 грн*
є в наявності
Ще більше більше потужності, надійного охолодження та сучасних інтерфейсів. ROG Maximus Z790 Hero надає все це у ваше розпорядження разом із арсеналом функцій і утиліт, щоб ви змогли повністю проявити себе в ролі модера ПК, оверклокера та геймера.
Новинка
...
немає в наявності
Насолоджуйтеся ефективним охолодженням і тихою роботою. Оснащена потужним трифазним електромотором і вентиляторами Noctua IndustrialPPC, система рідинного охолодження ProArt LC 420 вміло поєднує в собі сучасні технології з елегантним дизайном. Індикатор на кришці помпи, виконаний у стилі ProArt, надає інформацію про стан системи в реальному часі, а витончені деталі додають нотку вишуканості до вашої системи. Прохолодний, тихий і стильний кулер – ідеальний вибір для творців контенту.
код товару: 90YV0K90-M0NA00
55869 грн*
є в наявності
Стирайте межі між уявою, цифровим світом і реальністю. Відеокарта ProArt GeForce RTX 4080 поєднує в собі легендарну мікроархітектуру Ada Lovelace і потужне охолодження в 2,5-слотовому формфакторі, надаючи колосальну продуктивність для компактних ПК і повноформатних робочих станцій.
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів