TP-Link ARCHER C3150

SKU: ARCHER-C3150
Previous
Next
Technical characteristics TP-Link ARCHER C3150:
Main features
Full list of features
Type WiFi router
router
Number of LAN ports (RJ-45) 4 pcs
Antenna Type external/detachable
The number of antennas 4 pcs
Data protection WPA
WPA2
WPA-PSK
64-bit / 128-bit WEP
WPA-PSK2
Frequency band 2.4 GHz
5 GHz
VPN support VPN Pass-Through: PPTP, L2TP, IPSec
Dimensions 263.8x197.8x37.3 mm
Main
Type WiFi router
router
Number of LAN ports (RJ-45) 4 pcs
Wireless network
IEEE 802.11 communication standard b
g
n
ac
a
Antenna Type external/detachable
The number of antennas 4 pcs
Data protection WPA
WPA2
WPA-PSK
64-bit / 128-bit WEP
WPA-PSK2
Frequency band 2.4 GHz
5 GHz
Network management
VPN support VPN Pass-Through: PPTP, L2TP, IPSec
Wired network
The input interface (WAN) PPPoE
Static IP / Dynamic IP
PPTP/L2TP
Number of LAN ports (RJ-45) 4 pcs
Additional ports and connectors USB /1 USB 3.0 Port + 1 USB 2.0 Port
Physical
Dimensions 263.8x197.8x37.3 mm
Warranty
Warranty 24 months
Package dimensions
Width 360 mm
Height 90 mm
Length 270 mm
Weight 2.05 kg
Volume 0.0087 m3
Modem Type: WiFi router, router; Number of LAN ports (RJ-45): 4 pcs; Antenna type: external/detachable; Data protection: WPA, WPA2, WPA-PSK, 64-bit / 128-bit WEP, WPA-PSK2;
out of stock
Огляд MU-MIMO роутера TP-Link AC3150 v2 - в 4 рази більше швидкості для кожного

Кількість підключених до Wi-Fi пристроїв у наших квартирах і офісах постійно збільшується. Задачі стають ще більш ресурсномісткими, тому потреба користувачів у високій швидкості інтернету дедалі зростає. Сучасні роутери з прогресивною технологією MU-MIMO забезпечують передачу даних багатьом пристроям одночасно, без втрати швидкості. Детальніше про переваги гігабітного MU-MIMO роутера TP-Link Archer C3150 у нашому огляді.

Про що ви дізнаєтесь з огляду?

  1. Що таке SU-/MU-MIMO і яка між ними різниця?
  2. Які переваги MU-MIMO роутера для користувача?
  3. Як відчути гігабітну швидкість на частоті 5 ГГц?

Чим він відрізняється від інших?

TP-Link Archer C3150 – представник топової лінійки маршрутизаторів. Роутер відповідає стандарту 802.11 ac wave 2 — він може працювати в режимі MU-MIMO 4×4 з чотирма пристроями одночасно. Технологія Beamforming допомагає формувати направлений сигнал, а Smart Connect – самостійно визначати, на якій частоті підключати пристрій. Технологія Broadcom NitroQAM дозволяє передавати на 25% більше даних.

Сучасний дизайн

Останнім часом габарити техніки стають все більш компактними, але герой нашого огляду – роутер TP-Link Archer C3150 – досить великого розміру, якщо його розташувати на горизонтальній поверхні.

Розмір: 264 х 198 х 37 мм

З конструктивних особливостей відзначу наявність отворів для кріплення на стіні, що суттєво нівелює габарити роутера, а також - ніжок з гумовими елементами, які непогано фіксують гаджет на столі.

Вентиляційні отвори розташовані з усіх сторін роутера.

 Для потужного маршрутизатора система охолодження дуже потрібна. 

На верхній панелі винесені індикатори стану. Стовпчик мініатюрних світлодіодів знаходиться рівно по центру перфорованої частини корпусу. Їх лінію продовжує прямокутна срібляста кнопка, яка вимикає підсвічування, щоб не відволікати вночі.

По периметру: кнопки, порти, розніми

На тильній стороні маршрутизатора розміщено 5 гігабітних портів: один WAN порт для підключення до інтернету і чотири LAN порти для локальної мережі. Тут же кнопка ввімкнення, гніздо живлення і 4 розніми для антен.

Зліва винесені: кнопка ввімкнення бездротової мережі, прихована кнопка Reset для скидання налаштувань, клавіша активації WPS і два USB-порти версії 2.0 та 3.0. До USB-портів можна під’єднати накопичувачі для швидкого обміну файлами.

Вид з правого боку:

SU- і MU-MIMO: яка між ними різниця?

Кодування сигналу роутерів відбувається за методом MIMO («multiple-input multiple-output»). Більшість маршрутизаторів, що зараз є у продажу, і з якими я порівнювала роутер на огляді, підтримують SU-MIMO (Single User MIMO), тобто роутер відправляє дані користувачам «у порядку черги». Це особливо помітно при перегляді мультимедійного контенту високої якості великою кількістю користувачів.

На зміну цій технології прийшов прогресивний MU-MIMO (Multiple User MIMO) – режим багатопотокового підключення, яке розраховане на багато пристроїв. Як вказує виробник, Archer C3150 може досягати у 4 рази більшої швидкості, ніж стандартні роутери. Такі технологічні переваги будуть особливо доречні у офісах з великою кількістю співробітників або у багатокімнатних будинках.

Управління

Управління здійснюється через веб-інтерфейс. Він зручний і досить простий - розібратися що до чого можна без труднощів.

Також можна завантажити мобільний додаток TP-Link Tether для Android та iOS.

Окрім базових пунктів варто відмітити вкладку «Батьківський контроль». Тут можна створювати декілька груп користувачів і обмежити їм доступ до певних ресурсів. Також можна встановлювати обмеження по кількості годин, проведених у мережі, вказувати «години сну» та ін.

Як відчути приріст продуктивності?

Щоб відчути різницю, необхідна наявність гігабітного підключення від інтернет-провайдера, а також підтримка підключеними пристроями частоти 5 ГГц. Максимальна можлива швидкість – 3167 Мбіт/с (2167 Мбіт в 5 ГГц діапазоні і 1000 Мбіт в 2,4 ГГц).

Під час тестування роутера TP-Link AC3150, використовувалося звичайне підключення зі швидкістю 100 Мбіт/с. Ми підключили до маршрутизатора по Wi-Fi два ноутбуки та декілька смартфонів на частоті 5 ГГц. Користувачі одночасно переглядали відео у Youtube і помітили різницю у швидкості. Відео підвантажувалось набагато швидше, у порівнянні із стандартним роутером. Відтворення потокового медіа відбувалось без затримок. Результати speedtest для ноутбука і смартфона відповідно:

Для дистанційного випробовування Wi-Fi сигналу, ми розмістили ноутбук і смартфон на відстані 10 метрів, в якості перешкод виступали дві цегляні стіни.

Щоб досягти максимальної продуктивності для онлайн-ігор, виробник пропонує  організувати 4 стабільних дротових підключення, що забезпечить у 10 разів більшу швидкість у порівнянні зі стандартним портом Ethernet.

Комплектація:

  • Роутер
  • Блок живлення
  • Кабелі Ethernet і живлення,
  • Знімні антени
  • Документація

 

Враження:

MU-MIMO роутер TP-Link Archer C3150 – топова модель, яка розкриє усі можливості гігабітного інтернету. Цей маршрутизатор забезпечить комфортний перегляд потокового медіа, вільне спілкування у Skype, ігри онлайн – і все це багатьма людьми одночасно і без затримок. Елегантний роутер у мінімалістичному стилі чудово впишеться у інтер’єр багатьох офісів та квартир.

Специфікації:

  • Модель: TP-Link Archer C3150 v2
  • Стандарт: IEEE 802.11b/g/n для частоти 2,4 ГГц; IEEE 802.11ac/n/a 5 ГГц
  • Швидкість: 1000 Мбіт/с на 2.4 ГГц + 2167 Мбіт/с на 5 ГГц
  • Антени: 4 зовнішні, знімні
  • Шифрування: 64/128 bit WEP/WPA/WPA2.WPA-PSK/WPA2-PSK
  • Інтерфейс: 1 WAN 10/100/1000 Мбіт/с; 4 LAN 10/100/1000 Мбіт/с; 1 USB 3.0 + 1 USB 2.0
  • Блок живлення: 12В/5А, зовнішній
  • Розміри: 264 х 198 х 37 мм
Menu
Products catalog
Products catalog