Предыдущее
Следующее
Технические характеристики Tenda N301:
Основные параметры
Полный список параметров
Тип точка доступа
маршрутизатор
роутер
Тип модема внешний
Количество LAN портов (RJ-45) 3 шт.
Тип антенны внешняя/несъемная
Количество антенн 2 шт.
Защита информации WPA2-PSK
WPA-PSK
64-bit / 128-bit WEP
WPS support
Wireless Access Control
Диапазон частот 2412 - 2472 МГц
Особенности Беспроводная передача данных на скорости до 300 Мбит/с
Беспроводной мост WDS
Основные
Тип точка доступа
маршрутизатор
роутер
Тип модема внешний
Количество LAN портов (RJ-45) 3 шт.
Беспроводная сеть
Стандарт связи IEEE 802.11 b
g
n
Тип антенны внешняя/несъемная
Количество антенн 2 шт.
Защита информации WPA2-PSK
WPA-PSK
64-bit / 128-bit WEP
WPS support
Wireless Access Control
Диапазон частот 2412 - 2472 МГц
Проводная сеть
Входной интерфейс (WAN) PPPoE
PPTP
L2TP
Статический IP / Динамический IP
Соответствие сетевым стандартам IEEE 802.3 10BASE-T
IEEE 802.3u 100BASE-TX
Функции межсетевого экрана DHCP-сервер
DHCP-клиент
DDNS
MAC-фильтр
Виртуальные серверы
Кнопка сброса к заводским установкам
Дополнительно
Особенности Беспроводная передача данных на скорости до 300 Мбит/с
Беспроводной мост WDS
Комплектация Кабель RJ-45
Адаптер питания
Компакт-диск с материалами
Руководство по быстрой настройке
Маршрутизатор /Wireless N300 Easy Setup Router N301
Гарантия
Гарантия 24 месяца
Параметри упаковки
Ширина 50 мм
Высота 190 мм
Длина 260 мм
Вес 0.40 кг
Объем 0.0025 м3
Тип модема: внешний; Режимы работы: точка доступа, маршрутизатор, роутер; Количество LAN портов (RJ-45): 3 шт.; Тип антенны: внешняя/несъемная; Защита информации: WPA2-PSK, WPA-PSK, 64-bit / 128-bit WEP, WPS support, Wireless Access Control; Особенности: Беспроводная передача данных на скорости до 300 Мбит/с, Беспроводной мост WDS;
477 грн*
нет в наличии
Где купить: Tenda N301:
Интернет магазины
Mekka
Маршрутизатор TENDA N300, 3xFE LAN, 1xFE WAN, 2x5dBi (N301)
Жжук (zhuk.ua)
Маршрутизатор TENDA N301 N300 3xFE LAN, 1xFE WAN, 2x5dBi Ант
Национальные сети
Epicentr
Wi-Fi-роутер TENDA N301
Додаткові переваги популярних роутерів

Досвідчені продавці знають, що недорогі речі простіше продати. Wi-Fi-роутери не виняток. Найбільш затребувані на ринку — саме найдоступніші з них. І що означає їхня невисока ціна? Чи доведеться користувачеві чимось пожертвувати? Або, може, навіть у таких недорогих моделях є все необхідне? Спробуймо розібратися на прикладі молодших моделей популярних роутерів TENDA N301 і F3.

Їхні апаратні специфікації дуже близькі. За винятком трьох антен у F3 проти двох у N301 і корпуса «від кутюр» у F3. Програмна начинка і функціонал у них ідентичні. Щоб виправдати свою назву, Wi-Fi-роутер зобов’язаний забезпечити стійке з’єднання з провайдером і при цьому не забувати віщати Wi-Fi. Вважають, що на цьому все закінчується. Однак це не зовсім так. Усе ж роутер — це такий маленький комп’ютер зі своєю операційною сис- темою. Що ж отримує користувач, окрім основних функцій?

01 Можливості обмежувати підключення і доступ в інтернет

Припустімо, потрібно, щоб якісь пристрої не могли ні за яких обставин з’єднатися з роутером. Пароля від Wi-Fi для цього недостатньо. Адже у роутера є ще провідні порти. Підключитися до них можна взагалі без пароля. Та й пароль від Wi-Fi може бути зламаний. І ось, щоб додатково захиститися від таких обставин, існує фільтрація за MAC-адресами.Кожний пристрій має MAC-адресу, її генерує і вносить у пристрій сам виробник, при підключенні до мережі роутер зчитує його. Щоб активувати режим контролю підключень, на вкладці «Безпека» обирайте пункт «Фільтрація MAC-адреси» (див. Рис. 1).

                                   Рис. 1

                                     Рис. 2


При цьому можна сформувати як чорний, так і білий список MAC- адрес. Якщо список білий, то підключатися до мережі зможуть тільки ті пристрої, які будуть у цьому списку. Або, якщо навпаки, список чорний, то деякі пристрої, не зможуть підключатися, навіть знаючи пароль від Wi-Fi. Зверніть увагу на можливість блокувати за розкладом. Це корисно для контролю режиму дня дітей. Як тільки включиться блокування, їм нічого не залишиться, як піти спати. Головне — пам’ятайте, що ця функція є додатковою. Не варто обмежуватися фільтрацією і при цьому залишати Wi-Fi відкритим. Без пароля на нього весь трафік буде незашифрованим. І всі дані, разом з особистими і фінансовими, можуть бути легко перехоплені. Обмеження доступу можна організувати не тільки за MAC-адресою, але й за IP-адресою. Найкорисніше обмеження — заборона доступу на певні сайти.

Тут є можливість формувати тільки чорний список небажаних для відвідування сайтів. При цьому можна організувати цю заборону за розкладом. Не обов’язково вводити адресу сайту повністю. Досить вказати кілька символів з його назви. І всі сайти з такою послідовністю символів у назві буде заблоковано. Батьки лишаться задоволеними.

02 Контроль пропускної здатності

Діти нескінченно завантажують фільми і музику? Інтернет-канал заповнений так, що у немає можливості почитати новини? Для цього є функція «Контролю смуги пропускання». Кожному пристрою можна встановити ліміти швидкості як завантаження, так і вивантаження. Заходьте в розділ QoS (Quality of Service), обирайте пункт «Управління пропускною здатністю», вказуйте IP-адреси пристроїв і те, наскільки хочете їм обрізати швидкість (див. Рис. 3).

                                     Рис. 3

03 Розширені функції управління, або тонке налаштування мережі.

Коротко опишемо функції для просунутих користувачів.
Переадресація портів
Бачили коли-небудь в адресному полі браузера приблизно такий рядок: www.адрес.сайта.com:3456? Зверніть увагу на цифри після двокрапки в кінці. Це номер порту, до якого хоче звернутися користувач. Так ось, ці роутери дозволяють налаштувати переадресацію портів із зовнішньої мережі на якусь конкретну внутрішню IP-адресу або групу адрес. Це потрібно, коли із зовнішньої мережі необхідно звернутися до конкретної робочої станції всередині закритої мережі. У більшості роутерів присутня функція uPnP, яка автоматично все налаштовує. Але якщо раптом все самостійно не запра- цювало, або потрібно її відключити і налаштувати все самостійно, то заходьте на вкладку «Переадресація», щоб налаштувати все вручну (див. Рис. 4).

                                   Рис. 4


DMZ (Демілітаризована зона) — місце в мережі, де жодні обмеження не будуть діяти. Вкажіть у налаштуваннях IP-адресу такого місця і насолоджуйтеся свободою.
 

DDNS (Динамічний DNS)
Якщо провайдер не надав статичної адреси, щоразу під час нової сесії зовнішня IP-адреса може зміню- ватися. Тому, намагаючись організувати віддалений доступ до своєї мережі, потрібно використовувати деяку хитрість або сервіс динамічного DNS. Реєструєтеся на будь-якому сайті такого сервісу і вписуєте отримані облікові дані у свій роутер. Тепер неважливо, яка адреса сьогодні. Роутер підключиться до сервера сервісу DDNS і буде повідомляти поточну адресу. Зверніться до серве- ра за цими обліковими даними, і він автоматично переадресує вже на правильну поточну адресу.

І на закуску — Статична маршрутизація, тобто маршрути між мережами, прописані у явному вигляді. Шукайте на вкладці «Переадресація» у пункті «Раптом знадобиться».

Як бачите, не такі вже прості ці недорогі роутери TENDA N301 і F3. Якщо гарно в них розібратися, то можна стати ефективним системним адміністратором своєї домашньої комп’ютерної мережі: значно підвищити її безпеку, оптимізувати пропускну здатність і захистити дітей від небезпечного контенту.

 

СПЕЦИФІКАЦІЇ: 

  • Модель TENDA F3
  • Стандарти Wi-Fi 802.11b/g/n
  • Швидкість бездротового з’єднання До 300 Мбіт/с
  • Частотний діапазон  2,4 ГГц
  • Антени 2x5 dBi
  • Порти LAN 3x10/100BaseTX
  • Порти WAN 1x10/100BaseTX

 

  • Модель TENDA N301
  • Стандарти Wi-Fi 802.11b/g/n
  • Швидкість бездротового з’єднання До 300 Мбіт/с
  • Частотний діапазон  2,4 ГГц
  • Антени 3x5 dBi
  • Порти LAN 3x10/100BaseTX
  • Порти WAN 1x10/100BaseTX
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров