ASUS ROG Centurion True 7.1 Surround Gaming Headset [Black (90YH00J1-M8UA00)]

код товару: 90YH00J1-M8UA00
Попереднє
Наступне
Технічні характеристики ASUS ROG Centurion True 7.1 Surround Gaming Headset [Black (90YH00J1-M8UA00)]:
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип дротові
Призначення гарнітури для ПК
геймерські
Підведення кабелю односторонній
Довжина кабелю / радіус дії 3 м макс. (1.5м + 1.5м)
Вид навушників повнорозмірні
Тип навушників закриті
Тип кріплення оголів'я
Колір чорний
Основні
Тип дротові
Призначення гарнітури для ПК
геймерські
Підведення кабелю односторонній
Довжина кабелю / радіус дії 3 м макс. (1.5м + 1.5м)
Вид навушників повнорозмірні
Тип навушників закриті
Тип кріплення оголів'я
Технічні
Номінальний опір 32 Ом
Частотний діапазон 20-20000 Hz
Чутливість -26 дБ
Варіанти підключення USB
Діаметр динаміка 40 мм
Мікрофон цифровой, с функцией шумоподавления
Тип мікрофону вузькоспрямований
Частотний діапазон мікрофона 50 - 12000 Гц
Чутливість мікрофона -26 дБ
Конструкція мікрофона зйомний
Додатково
Активне шумозаглушення
Багатоканальна система звучання 10 отдельных динамиков для воспроизведения звука в формате 7.1
Особливості змінні чашечки /х2 комплекти
мікрофон із шумозаглушенням
вбудований підсилювач
підставка
Звукові профілі налаштовується
технологія шумозаглушення
USB-станція
10 динаміків
Фізичні
Колір чорний
Гарантія
Гарантія 24 місяця
Параметри упаковки
Ширина 280 мм
Висота 180 мм
Довжина 330 мм
Вага 2.60 кг
Об'єм 0.0166 м3
Тип: дротові; Підвід кабелю: односторонній; Довжина кабелю/радіус дії: 3 м; Призначення: гарнітури для ПК, геймерські; Конструкція: повнорозмірні; Тип кріплення: оголів'я; Номінальний опір: 32 Ом; Частотний діапазон: 20-20000 Hz; Чутливість: -26 дБ; Колір: чорний;
немає в наявності
Огляд геймерської 7.1-канальної гарнітури Asus ROG Centurion  - абсолютне занурення у звук

За останні роки бренд ASUS Republic of Gamers здобув відмінну репутацію завдяки якості своїх ігрових продуктів. Останній і найпопулярніший тренд в ігрових гарнітурах – об’ємний 7.1-канальний звук. Звісно, важко уявити собі стільки каналів в обмеженому просторі, тому зараз ми зробимо огляд нової гарнітури Rog Centurion True 7.1 і перевіримо, наскільки реальна тут система звуку і чи виправдана доволі не мала ціна на навушники.

Про що ви дізнаєтесь з огляду?

  1. Різниця між віртуальним та реальним 7.1 звуком в навушниках.
  2. Як працюють 10 динаміків в 1 гарнітурі.
  3. Нюанси сумісності багатоканальних навушників та звукових доріжок.
  4. Як почути реальний багатоканальний звук у іграх та медіа файлах.
  5. Звук 7.1 – виправданий хід або маркетинг?

Asus ROG Centurion True 7.1 – потужна зброя, що видає якісне об’ємне звучання. Це повнорозмірна модель с 10 динаміками на борту, підсилювачем та вбудованою звуковою картою.

Але не варто очікувати реального багатоканального звуку, прослуховуючи музичні записи стиснених форматів або передивляючись відео у youtube. Модель може запропонувати могутній об’ємний звук не тільки в іграх, а і в фільмах та музичних концертах, за умови відповідного базової звукової доріжки.

Гігантський vs. масивний

З першого погляду гарнітура вражає своїми габаритами.

Вага: 450 г.

Здавалось би, краще, коли ти майже не відчуваєш гарнітуру на голові. Однак, якщо говорити про чудовий всеохоплюючий звук і портативність – Rog Centurion ідеальний представник. Так, вага немала, але з часом звикаєш до цього, адже виробник зробив максимум для комфорту: жорстке верхнє і м’яке нижнє оголів’я, змінні амбушури (літо/зима), міцна та надійна конструкція.

Різниця між віртуальним та реальним багатоканальним звуком

Сьогодні у мережі можна завантажити різноманітний софт для створення об’ємного звуку для стереонавушників. Так, деякі моделі «багатоканальних» навушників, як виявляється, оснащені лише одним динаміком, який в парі з другим видають об’ємний звук, але, на жаль, віртуальний. Asus ROG Centurion True 7.1 – той варіант, де у кожному «вусі» встановлено по 5 динаміків – всі вони працюють як один злагоджений механізм, даруючи реальний багатоканальний звук.

Акустична система 7.1 в одній гарнітурі

Як виробнику вдалось вмістити 10 динаміків в одну гарнітуру? Давайте розберемось в цьому, знявши амбушури та переглянувши схему розташування динаміків, що наводить виробник.


Фронт отримав 40-мм динамік, центр - 30-мм, бічні і тилові канали по 20 мм, а динамік сабвуфера, розміщений рівно по центру за іншими - 40 мм.

Динаміки розташовані близько один до одного, а отже правильний акустичний простір відсутній. Але все ж така модель – чудовий компроміс між домашньою акустичною системою та звичайними стереонавушниками.

USB-станція – ваш власний центр управління

Тож, завдяки чому звук гарнітури такий потужний та об’ємний? Усім відомо, яке велике значення для цього має якісна звукова карта. Тому інженери ROG перенесли весь свій досвід по розробці аудіокарт у геймерську гарнітуру. ROG Centurion постачається разом з зовнішньою USB-станцією, яка працює як аудіокарта та оснащена підсилювачем ESS для навушників. На ній розміщений регулятор гучності каналів, який не має крайніх положень, це особливо зручно, а сам процес повороту супроводжується м’яким клацанням та червоним підсвічуванням секторів навколо регулятора.

Також тут знаходиться 4 кнопки: 7.1 режим/стерео, увімкнути/вимкнути підсилювач та мікрофон, перемикнути вивід звуку на зовнішні пристрої.

Регулятор на передній панелі дозволяє перемикатись між звуковими каналами та режимами.

Режим Spectrum дозволяє вибрати один із ігрових звукових профілів:

  • «шутери-стрільба»
  • «шутери-кроки»
  • «екшн та RPG»
  • «гонки»

Режим Lightning вмикає підсвічування логотипа на навушниках.

 

На бокових гранях: HDMI-порти для навушників та виходу на зовнішні аудіопристрої, а також USB-порт для підключення до ПК.

Знизу – міні-перемикач, що активує систему шумозаглушення ENC, яка непогано себе проявила в грі з суперником, який майже не чув клацання по клавіатурі та мишці.

До речі, якість передачі голосу через мікрофон також приємно вразила.

ASUS Sonic Studio – повний контроль над звуком

Беззаперечно, блок управління пропонує безліч можливостей для керування звуком. Фірмове ПЗ ASUS Sonic Studio у межах одного вікна дозволить налаштувати ще й еквалайзер, рівень ревербації, передачі голосу та стиснення сигналу.

Цікава «фішка» - функція Sonic Radar Pro, яка допомагає відслідковувати місцезнаходження джерела звуку в грі, що особливо знадобиться у шутерах.

Ігри та музика, в яких Центуріон розкриває свій потенціал

Обираючи багатоканальні навушники, майте на увазі, що вони не сумісні з усіма звуковими форматами. Усі 7 каналів чутно лише за умови 7.1-канального звукового формату трека. Якщо це звичайний mp3 запис або гра із двома базовими каналами – ви будете чути лише стерео звук.

Базовий звуковий формат трека

Формат відтворення

7.1

7.1

5.1

5.1*

Стерео

Стерео**

*бокові динаміки не працюють

** бокові і тилові динаміки не працюють

Ігри. Гарнітура в першу чергу розрахована на геймерів, тому і перевіряти її я почала на декількох іграх із стерео та 5.1 звуком, адже на сьогоднішній день існує дуже мало ігор із 7.1-канальним звуком. 

Обираючи один із ігрових звукових профілів, дійсно отримуєш саме той звук, що ідеально підходить до особливостей ігрового жанру. (Як виявилось пізніше, деякі звукові профілі значно покращують звучання mp3-треків і навіть ліпше, ніж налаштування еквалайзера через ПЗ). В іншому – чудовий об’ємний звук та непогані баси.

В іграх, що підтримують виведення 5.1-канального звуку, навушники показали себе відмінно. В шутерах, де величезну роль грає позиціонування, можна було досить точно визначити напрямок руху та місцезнаходження суперника, головним чином завдяки функції Sonic Radar Pro.

Музика – найбільше враження. Досягти непоганого звучання роликів з youtube або mp3-треків можна, але лише точно налаштувавши еквалайзер, ревербацію, передачу голосу та стиснення сигналу. Але навіщо витрачати на це купу часу? Багатоканальна музика, Blu-ray фільми – саме ті гідні партнери, що дозволять відчути звичні фільми або пісні по новому. У мене було декілька концертів та записів у Blu-ray форматі. Навіть 5.1-канального звучання мені вистачило, щоб сповна насолодитись улюбленою музикою і почути те, чого я не чула раніше. Прослуховуючи добірку від Pink Floyd, я поринула у нескінченний музичний всесвіт, сповнений притаманними гурту аудіоефектами, які оточували мене навколо. І такий звук, як на мене, дійсно відрізняється від віртуального об’ємного.

Комплектація

  • гарнітура
  • зовнішній блок управління
  • комплект змінних амбушур
  • USB-кабель для підключення блока управління до ПК
  • розгалужувач-перехідник з конекторами HDMI та 3,5 мм.
  • зручна стійка

+ -
просторове звучання у форматі 7.1 колір підсвічування не регулюється
високоякісний USB підсилювач для навушників занадто товстий та жорсткий шнур
повний контроль над звуком масивність конструкції
безперечна якість голосового зв’язку  

Враження

Як кажуть, краще один раз почути, ніж сто разів прочитати. Адже моє перше враження – громіздка гарнітура із непоганим стереозвуком. Та добряче розібравшись у налаштуваннях, перечитавши безліч форумів про нюанси сумісності навушників із аудіодоріжками і, зрештою, отримавши реальний багатоканальний звук, можу впевнено сказати, що багатоканальність та вартість гарнітури Asus ROG Centurion цілком виправдані. А отже, вона стане ідеальним провідником у світ звуку, чи то в іграх, чи то в музиці.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів