ASUS Cerberus Mech RGB UBW [UA RED]

SKU: 90YH0191-B2QA00
Previous
Next
Technical characteristics ASUS Cerberus Mech RGB UBW [UA RED]:
Main features
Full list of features
Keyboard Type Mechanical
Connection wired
Connection interface USB
Format Gaming
Number of keys 107 pcs общее
Main
Keyboard Type Mechanical
Connection wired
Connection interface USB
Format Gaming
Number of keys 107 pcs общее
Number of additional keys 3 pcs
Backlighting
Features
The keys high
The design of the keys standard
Color keys black
Additionally
Features Windows key Lock
7 visual effects
Mechanical switches Kaihua RGB Red with a resource of 70 million presses
OS Compatibility Windows
Physical
Colour black
The weight 1250 g
Dimensions (HxWxD ) 150 x 448 x 35 mm
Material plastic
Warranty
Warranty 24 months
Package dimensions
Width 90 mm
Height 210 mm
Length 490 mm
Weight 1.80 kg
Volume 0.0093 m3
Type: Mechanical; Connection: wired; Interface: USB; Format: Gaming;
out of stock
Огляд ігрової клавіатури ASUS Cerberus Mech RGB: готовність до перемог

Компанія ASUS продовжує розвивати лінійку ігрової периферії. На огляді механічна клавіатура ASUS Cerberus Mech – пристрій із низкою переваг, серед яких: вражаюче повноколірне RGB-підсвічування, надійні перемикачі, широкий спектр функцій і підтримка необмеженої кількості одночасних натискань.

Упаковка і комплектація

Клавіатура упакована у картонну фірмову коробку з вражаючою ілюстрацією з символом лінійки Cerberus – міфічним Цербером. Також на упаковці міститься чимало інформації про специфікації пристрою. В упаковці лежить документація та 4 додаткові клавіші з пластиковими щипцями для їхньої швидкої заміни.

Користувачам залишається тільки підключити клавіатуру до ПК і встановити додаткову утиліту для налаштувань клавіатури. Втім, це не обов’язковою - клавіатура готова до роботи і без додаткового встановлення софту.

Зовнішній вигляд

Своїми розмірами ASUS Cerberus Mech RGB нагадує звичайну «офісну» клавіатуру, але з більш високим профілем. Основний матеріал виготовлення - міцний пластик чорного кольору. Тильна панель зроблена звичайною, а лицьова отримала якісне софт-тач покриття, яке дуже приємне на дотик. Ряди клавіш розташовані компактно і загалом клавіатура справляє враження невеликого і акуратного пристрою, без зайвих габаритів. Розмір клавіатури - 44,8 x 15 x 3,5 см, а вага - 1,25 кг.

Для фіксації на столі передбачені прогумовані вставки і ніжки для регулювання підйому. Дизайн ASUS Cerberus Mech RGB можна назвати довершеним: немає нічого зайвого, крім клавіш помітний невеликий логотип та назва моделі.

USB-кабель захищений тканинною опліткою від зовнішніх пошкоджень. Завдяки такій особливості кабель довго зберігатиме привабливий зовнішній вигляд. Також тут є феритове кільце для боротьби з цифровими завадами та позолочений коннектор. Довжина шнура - 1,8 м. Розкладка клавіш стандартна, українське гравіювання літери присутні. З особливостей клавіатури: однорядний Enter, обидві клавіші Shift – довгі.

Функціональність

Широкий спектр функцій виконує клавіша Fn. Комбінація натискань Fn + F1–F5 перемикає профілі підсвічування: від різнокольорової підсвітки у стилі ялинкової гірлянди до одноколірного мерехтіння.    

  • Натиснувши Fn і F6, можна ввімкнути ігровий режим, який передбачає вимкнення кнопки Win. F7–F9 разом із Fn керують гучністю звуку, а F10–F12 – відтворенням мультимедіа.
  • Натискаючи клавіші Fn і стрілок Вверх/Вниз, можна регулювати яскравість підсвічування, а комбінації Fn і стрілок Вправо/Вліво змінюють світлові ефекти.
  • Цифровий блок має стандартний вигляд. Під назвою серії розташовані три індикатори. Перший - Num Lock, другий - Caps Lock і третій «G» - індикатор ввімкнення ігрового режиму.
  • Клавіатура за рахунок технології N-Key Rollover, розпізнає необмежену кількість одночасних натискань. Це означає що навіть найскладніші комбінації будуть розпізнані, а ефективність їх застосування зросте.

Усі можливості клавіатура може проявити зі спеціальним фірмовим ПЗ. Зокрема, там же можна налаштувати макроси, які є одним із ключових моментів при виборі ігрової клавіатури. З фірмовою утилітою можна записувати макроси на льоту, зберігати ігрові профілі, а також блокувати клавішу «Windows», яку можна випадково натиснути під час ігрових баталій. Детальна інформація з налаштування макросів міститься в інструкції.

Особливості підсвітки

Усі клавіші мають індивідуальну RGB-підсвітку. Окрім яскравості, можна змінювати світлові ефекти, серед яких:

  • статичне підсвічування всіх клавіш одним кольором

  • режим затухання

  • спрацювання підсвічування клавіші після натиску на неї

  • хвиля, що розходиться в усі сторони від натисненої клавіші

  • колірна хвиля, що нагадує мерехтіння ялинкової гірлянди

  • підсвічування лише окремого блоку.

Кольори RGB-підсвічування вражають яскравістю. Кожен колір виглядає чудово і не засліплює зір.

Враження від тестування

Ергономіка і використані матеріали справляють дуже гарне враження. Покриття клавіш на дотик приємне. Один із недоліків клавіатури в тому, що софт-тач покриття збирає чимало пилу. Загалом клавіатурою користуватися зручно: пристрій з оптимальною висотою, клавіші натискаються легко, піл час набору тексту кнопки натискаються майже безшумно.

Підсвітка вражає ефектністю. Досконала яскравість не напружує зір, а гравіювання виглядає чітко. ПЗ має лаконічний інтерфейс і добре справляється з численними нюансами щодо налаштування макросів.

Переваги клавіатури:

  • Якісна зібрана конструкція і надійні механічні перемикачі

  • Можливість збереження до 5 профілів

  • Яскрава RGB-підсвітка з індивідуальним налаштуванням для кожної клавіші

  • Лаконічне програмне забезпечення

Специфікації:

  • Модель ASUS Cerberus Mech RGB
  • Розміри 44,8 x 15 x 3,5 см
  • Вага 1,25 кг
  • Клавіші Kaihua RGB Red, Blue, Brown, Black
  • Ресурс до 70 млн.
  • Підключення USB 2.0, кабель 1,8 м.
  • Сумісність Windows 7, 8.1, 10
Menu
Products catalog
Products catalog