Попереднє
Наступне
Технічні характеристики LG OLED65C7V:
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип телевізора OLED телевізор
Розмір діагоналі 65 "
Роздільна здатність екрану Ultra HD (3840x2160)
SmartTV
Цифровой тюнер DVB-T2 (ефірне)
DVB-C (кабельне)
DVB-S2 (супутникове)
Кількість USB 3 шт
Вага 24.7 кг з підставкою
Основні
Тип телевізора OLED телевізор
Розмір діагоналі 65 "
Роздільна здатність екрану Ultra HD (3840x2160)
SmartTV
Smart платформа WebOS 3.5
Технічні
Системи кольоровості PAL
SECAM
NTSC
Енергоспоживання в режимі очікування 0.3 Вт
Зображення
Формат зображення 16:9
Кут огляду по вертикалі 178
Кут огляду по горизонталі 178
ТВ тюнер
Цифровой тюнер DVB-T2 (ефірне)
DVB-C (кабельне)
DVB-S2 (супутникове)
Порти і роз'єми
Входи USB
LAN
HDMI
Вхід для антени RF
Виходи Вихід на навушники
Оптичний
Кількість HDMI 4 шт
Кількість USB 3 шт
CI-модуль
Обмін даними
Дротове підключення Ethernet
Бездротове підключення Wi-Fi
DLNA
Miracast
WIDI
Bluetooth
Мультимедіа
Телетекст
Звук
Кількість динаміків 4
Потужність звуку 40 Вт
Сабвуфер
Об'ємне звучання
Декодер Dolby Digital
Інтернет-можливості
Підтримка додатків Вбудований браузер
Підтримка інтернет сервісів YouTube
Магазин LG Apps
Підтримка хмарних сервісів
Додатково
Комплектація Телевізор
Документація
Мережевий кабель живлення
Пульт ДК
Фізичні
Колір сріблястий
Вага 24.7 кг з підставкою
Габарити (ШхВхГ) з підставкою 1453 х 873 х 217 мм
Габарити (ШхВхГ) без підставки 1453 х 833 х 46.6 мм
Розмір діагоналі: 65 "; Роздільна здатність екрану: Ultra HD (3840x2160); SmartTV: є; Цифровий тюнер: DVB-T2 (ефірне), DVB-C (кабельне), DVB-S2 (супутникове); Кількість USB: 3 шт;
немає в наявності
Обираємо телевізор: деталі, на які варто звернути увагу

Сучасні телевізори – це не просто обмежений набір телеканалів, а доступ до великої кількості різноманітного контенту. З новими моделями телевізорів кожен може оцінити цифрову трансляцію каналів, перегляд фільмів без додаткових програвачів, можливість трансляції роликів з YouTube на великому екрані та навіть спілкування через Skype. І це не вичерпний перелік того, що дає користувачу сучасний пристрій. Зрештою, кожен сам повинен визначити, які критерії і функціональні особливості будуть пріоритетними під час вибору телевізора.

Типи сучасних телевізорів: LED, OLED, QLED

На ринку домінують LED-телевізори з рідкокристалічним дисплеєм. Телевізори цього типу оснащені світлодіодами, які підсвічують матрицю. Основний недолік LED-панелей – неякісне відображення чорного кольору. Світлодіодна підсвітка перетворює чорний колір у непевну його варіацію, відображаючи не глибокий чорний, а радше сірий колір. При цьому технологія вирізняється такими перевагами:

  • видовищна яскравість зображення, яка підходить для потреб HDR;
  • доступна ціна.

Особливість OLED-технології – використання органічних світлодіодів в якості підсвітки. Світлодіоди активуються, коли крізь них проходить електричний струм, відтак кожен світлодіод працює окремо і генерує власний колір. Якщо частина зображення чорна, піксель просто вимикається і не відображає світло. Переваги OLED-телевізорів: 

  • ідеальний контраст;
  • максимально якісне зображення чорного кольору.

QLED – назва технології, що застосовується для флагманських телевізорів компанії Samsung. Пристрої цього типу використовують світлодіодну підсвітку та РК-панелі, оснащені додатковим шаром квантових точок, наночастинок, що відображають або змінюють світло під час дії струму. Такі телевізори здатні відтворювати будь-які кольори, в тому числі і чорний, в більш широкому діапазоні. Крім того, QLED-телевізори вирізняються більшою яскравістю, насиченістю кольору та ідеально підходять для HDR-контенту.    

Нові технології OLED і QLED вирізняються не лише вражаючою якістю відображуваної картинки, а й чималою вартістю. Це і можна назвати основним недоліком панелей OLED і QLED.

Визначаємось із габаритами

Важливо обрати оптимальний розмір діагоналі екрану нового телевізора, адже завеликий екран не дозволить охопити поглядом всю картинку, що може спричинити втому очей. Замалий телевізор, у свою чергу, не дасть змогу роздивитись деталі і вповні насолодитися картинкою.

Визначаючись із цим критерієм, зверніть увагу на розміри кімнати, де буде розташовуватись новий пристрій. Поміряйте приблизну відстань від точки перегляду до телевізора. За рекомендаціями експертів, ця відстань повинна дорівнювати принаймні трьом діагоналям телевізора. Компанія Philips пропонує оптимальні співвідношення розташування телевізора.

Оптимальна роздільна здатність: Full-HD чи 4К?

Сучасний стандарт в індустрії і найбільш поширені на ринку – дисплеї з роздільною здатністю Full HD, де зображення складається з 1920х1080 пікселів. Формат Full HD, безумовно, підійде більшості користувачам для відтворення будь-якого контенту: фільмів, телепередач, роликів тощо. Однак виробники продовжують все частіше випускати телевізори з форматом 4К (3840х2160 пікселів). Ймовірно, під час покупки телевізора користувач постане перед вибором: Full HD чи передова нині технологія 4К (3840х2160 пікселів)?  

Ще декілька років тому була значно менша кількість контенту в 4К, а відтак і потреба в такому телевізорі не була актуально. Тепер же доступно безліч контенту форматі 4К. Топові стрімінгові сервіси (наприклад, Netflix) починають стандартизувати роздільну здатність 4К. Також цей формат підтримують нові ігрові консолі, серед яких – PlayStation 4 Pro.

Частота розгортки для якісних динамічних кадрів

Критерій «частота розгортки» позначає кількість оновлень картинки на екрані, що відбуваються впродовж секунди. Частота вимірюється в герцах. Показник 50 Гц означає, що зображення може оновитися 50 разів за секунду. Для того, щоб динамічні сцени відображались якісно та з оптимальними переходами між кадрами, а також для перегляду 3D-фільмів, варто обирати телевізор із частотою щонайменше 100-200 Гц.

Що забезпечує пристойний показник частоти розгортки?

  • що вища частота оновлення кадрів, тим більш плавну і природну картинку ви бачите;
  • частота розгортки неабияк впливає на відтворення динамічного відео високої роздільної здатності, відтак навіть під час перегляду спортивного матчу можна відчути справжній ефект присутності;
  • висока частота оновлення кадрів - запорука якісного відтворення відеоігор, а також 3D-контенту.

Інші деталі, що варті уваги

  • Smart TV – сучасний стандарт, який забезпечує вихід в інтернет через Wi-Fi, можливість трансляції стрімінгових сервісів, запуск різноманітних програм, онлайн зв'язок і т.д.
  • 3D. Виробники пропонують відображення тривимірного зображення з активною і пасивною технологією. У комплекті, як правило, є декілька пар стереоокулярів.    
  • Звук. Щоб створити максимально тонку ТВ-панель, виробникам доводиться зменшувати розмір вбудованої аудіосистеми. Щоб відчути усі фарби звучання динамічних фільмів, оцініть можливості пристроїв із вбудованим сабвуфером.
  • Порти і роз’єми. Під час вибору телевізора важливо звернути увагу на наявність виходу USB, який дасть змогу переглядати контент із зовнішніх накопичувачів, підключати мобільні пристрої, фотоапарати, кардрідери тощо. Також варто пересвідчитись, чи має телевізор достатню кількість портів HDMI для підключення звукових панелей, ігрових приставок, ноутбуків та інших пристроїв.    

Отже, перед покупкою найважливіше визначити такі параметри:

  • сума, яку готові потратити на новий телевізор;
  • допустимі розміри пристрою;
  • тип бажаної ТВ-панелі; радимо відвідати магазин і порівняти зображення LED, OLED і QLED телевізорів;
  • необхідність додаткових функції (Smart TV, 3D).

Обираючи телевізор, пам’ятайте, що пристрій повинен підходити конкретно під ваші потреби. Не уявляєте життя без ігор – обирайте з-поміж численних моделей 4К телевізорів, якщо використовуєте телевізор лише для перегляду фільмів, у такому разі можна обмежитись телевізором Full-HD.

Вдалих покупок!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів