Panasonic Toughbook CF-54 [CF-54H7174T9]

SKU: CF-54H7174T9
Previous
Next
Technical characteristics Panasonic Toughbook CF-54 [CF-54H7174T9]:
Main features
Full list of features
Type laptop
Display 14 ", 1920X1280, IPS, TFT,
Processor Intel Core i7 7500U,
Video card integrated, Intel HD Graphics 620
The amount of RAM 4 GB DDR 3
The capacity of the drive 500 GB
Preset OS Windows 10 Professional
The weight 1.9 kg
Device type
A type laptop
Screen
Screen diagonal 14 "
Display Resolution 1920X1280
Type of matrix IPS
TFT
Chipset
Сhipset Intel HD
CPU
Processor manufacturer Intel
Processor series Core i7
Processor type 7500U /vPro
Number of processor cores 2
RAM
Type of memory DDR 3
The amount of RAM 4 GB
Max. mounted volume 16 GB
Video card
Graphics Card Type integrated
Graphics card series Intel HD Graphics
Graphics card model 620
Storage device
Type of drive HDD
The capacity of the drive 500 GB
Communications
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Bluetooth 4.1
Without optical drive
Connectors and input-output ports
Connectors and input-output ports VGA
HDMI
RJ-45
docking connector
USB 2.0 1 pc
USB 3.0 3 pcs
Multimedia
Multimedia Card reader /microSD
Battery
Battery Type Li-Ion
Number of battery cells 6
The energy capacity of the battery 46 Wh
Max. working hours 10 h
Additionally
Additional features withstand a fall from height
dust and moisture protection IP 51
Preset OS Windows 10 Professional
We recommend to buy Microsoft Office Home and Business 2021 ESD
Housing material magnesium alloy
plastic
Dimensions (HxWxD ) 29.8 х 345 x 272 mm
Colour silver
black
The weight 1.9 kg
Warranty
Warranty 36 months
Package dimensions
Width 110 mm
Height 320 mm
Length 460 mm
Weight 3.34 kg
Volume 0.0162 m3
Type: laptop; Screen size: 14 "; Screen resolution: 1920X1280; Matrix type: IPS, TFT; Chipset: Intel HD; CPU: Intel Core i7 7500U; Number of processor cores: 2; Type of memory: DDR 3; RAM: 4 GB; Type of graphics card: integrated; Video card: Intel HD Graphics 620; Type of drive: HDD; Capacity: 500 GB; USB 2.0: 1 pc; USB 3.0: 3 pcs; Case Material: magnesium alloy, plastic; Color: silver, black; Weight: 1.9 kg;
out of stock
Ноутбуки, готові до будь-яких пригод

Історія ноутбуків, призначених для використання в «жорстких умовах» (далі – Rugged), почалася в середині 90-х років.

На той час (перехід від лінійки процесорів i386/486 до перших Pentium, поява Windows 95, налагодження концепції Plug&Play) провідні виробники ноутбуків працювали над зменшенням товщини моделей, впровадженням модульних Plug&Play відсіків (для встановлення різноманітних CD/DVD, жорсткого диска або акумулятора на ходу, не вимикаючи системи) й освоювали нові різновиди бездротових комунікацій. Першими спробами можна назвати, наприклад, умовно мобільні (вагою до 7 кг) робочі місця FieldWorks FW7500, що побачили світ у 1994 р.

Здалека схожі на ноутбук, але з більш вагомими габаритами – у корпус вміщувалося від 3 до 6 плат розширення XT/AT (залежно від формфактора плати) та був окремий слот під усі різновиди адаптерів PCMCIA.

Початок відліку

Найбільш ґрунтовно до цього питання підійшли японці з Matsushita. До цього часу компанія понад 10 років випускала ПК під торговою маркою Panasonic, виступаючи і як OEM-виробник. Перша модель сімейства Toughbook CF-41 не відрізнялася від офіс­них мобільних ПК з погляду захисту, проте мала оригінальну відкидну клавіа­туру, що давала доступ до CD-приводу.

Відлік справжніх Toughbook починається з моделі CF-25, яка дістала набір характеристик, відтоді властивих Rugged-ноутбукам, а саме: під час транспортування CF-25 складалася у валізу з характерною ручкою, усі її порти розширення було вкрито кришками. До процесу тестування було введено перевірку на міцність відповідно до стандартів Mil-810E 516.4 (IEC 63-2-32 free fall), тобто 26 падінь з висоти 70 см на кожну зі сторін, бічних граней і кутів мали подолати без наслідків. Фарби покриття всередині та зовні таких ноутбуків відтоді відрізняються: зовні покриття, яке складно подряпати, а всередині воно має забезпечити розсіювання тепла та водовідштовхування. Частина випуску CF-25 одразу отримала вбудовані бездротові комунікації, тобто засоби зв’язку не виносили на зовнішній адаптер PC-Card, як було раніше. Більш модернізовані конфігурації CF-25 несли на борту 166 МГц Intel Pentium I, 96 МБ RAM, HDD до 1 ГБ. У наборі портів COM-порт і вбудований бездротовий ІЧ-порт. Крім того, дебютував вбудований тачпад.

Про категорії

Останнім часом кількість категорій збільшилася. Наприклад, моделі semi-rugged зараз випускають у формфакторі 14ʺ. Додамо сюди захищені планшети, які в польових умовах можуть бути значно зручнішими за ноутбуки, та проміжну категорію, так звані ноутбуки 2 в 1, які завдяки обертанню екрана на 180° можна перетворити на планшети. Раніше для цього використовували особ­ливий обертовий шарнір, дуже чутливий до забруднення.

Про виробників

Наразі є два лідери — це Panasonic із Toughbook і DELL EMC із Latitude Rugged. Їхню техніку продають у загальносвітовому масштабі, отож представництва є й в Україні. Крім того, завдяки власним розробкам Dell з’явилася категорія semi-rugged із пом’якшеними вимогами до навантажень й агресивності. Пристрої можуть постачати зі значним набором Rugged-опцій, що полегшують їх експлуатацію та транспортування. Гуртовим авторизованим постачальником продукції обох брендів є компанія ERC. Є компанії, що складають другий ешелон. Перед усім, тайванська Getac і техаська Xplore, яка є втіленням Motion Computing із лінійкою захищених планшетів, а також німецька Roda Сomputer. Вони присутні в набагато меншій кількості країн, ніж глобальні лідери.

Про засоби безпеки

Вони тут приблизно такі самі, як у старших моделей офісних ноутбуків. Тобто доступ до пристрою може бути закрито поєднанням звичайного пароля в BIOS/OS, відбитка пальця (нагадаємо, що їх наразі зні­мають із кількох пальців обох рук) і/або смарт-карти, яку потрібно вставити у спеціальний слот. Крім того, із ними взаємодіє ТРМ-модуль. Це засіб генерації та зберігання ключів, які мають у корені ланцюга довіри унікальний для кожного чіпа ключ (PRIVEK), що є кореневим ключем шифрування за RSA-алгоритмом (його таємною частиною). Разом із цим є засіб перевірки конфігурації системи — захист від перенесення накопичувача, наприклад, на інший ПК. Ключ не можна вилучити, його знають лише виробники й більше ніхто. Через це в деяких країнах законодавчо заборонено ввозити техніку з такими модулями. Хіба що TPM може бути фізично присутнім на платі, але має бути відімкненим на етапі виробниц­тва й бути в непрацездатному стані (зазвичай за допомогою спеціальної заглушки).

Накопичувачі тут з обов’язковим шифруванням даних. Перехід на SSD-диски дав змогу знімати їх миттєво — у специфікаціях можуть зазначати можливість термінового вилучення накопичувача з даними менш ніж за 5 сек. І це дало змогу відмовитися від гіроскопічного захисту жорстких дисків, коли під час падіння ноутбука потрібно було в аварійному порядку запаркувати головки HDD. А от ідентифікацію за кровонос­ними судинами руки, яку пропонували колись для подібних систем, не впроваджено.

Про технології

З огляду на вміст, захищені ноутбуки залишаються найконсервативнішими з мобільних пристроїв. Так, вбудовані оптичні приводи вже три-чотири роки не ставлять в офісні лептопи — а тут вони є, хоча й не в усіх. Те саме стосується портів розширення PCMCIA і ExpressCard. Тут про­довжують ставити архаїчні COM-порти навіть по два, тому що вони конче потрібні для керування якою завгодно апаратурою. Інших портів і слотів (відео, USB, кардрідер тощо) помітно багато, багато з них дубльовані. Часто-густо інтег­ровано екзотичні порти Radio Frequency (RF) pass-through — для підключення зовнішніх антен під GPS, Wi-Fi і 3G/4G. Найбільший з усіх портів — той, яким пристрій кріплять до док-станції, його контактна група дуже відрізняється від звичних.

Щоб захистити компоненти ноутбука від пилу та бруду, усе це закрито спеціальними заглушками і для кожної групи портів передбачено окремі «дверцята» із засувкою. Тобто який порт у роботі, той і відкритий.

Дизайнерські новинки все ж з’являються й тут. Наприклад, різнокольорове (програмоване) підсвічування клавіатури з окремою кноп­кою на кшталт Mute, яка відповідає за миттєве вимкнення всього підсвічування та звуку. Яскравість екранів зазвичай висока (від 500 кд/м2), контраст­ність теж до 1 000:1 — усе для роботи в полях. У старших моделей додалася опція дискретної графіки (не надто потужної) й можливість замінити акумулятор, не зупиняючи системи. Тому їх не менше двох. Мода на моделі 2 в 1 (в яких можна закрити клавіа­туру екраном і працювати, як на планшеті) призвела до створення витончених, але водночас міцних конструкцій.

Сенсорні екрани відтепер можна налаштовувати на кілька режимів використання, зокрема роботу в рукавицях і за умов дощу. Механічна шторка закриття веб-камери — зручне і просте нововведення.

Із Rugged-ноутбуками можна розв’язувати різні завдання за найжорсткіших умов. Звертайтеся: ERC є перевіреним, багаторічним партнером DELL і Panasonic з можливістю постачати увесь спектр їхніх захищених систем.

Властивості, характерні Rugged-моделям

Витримують падіння й удари

Захищені від потрапляння води, пилу та вологи

Доведена тестами здатність переносити вібрацію

Працюють за низької чи високої температури

Яскравий екран для роботи на вулиці

Забезпечують роботу в автономному режимі 24/7

Можна працювати стилусом або в рукавичці

Мають ODD та порти з багаторічною історією

Вбудовані засоби підключення в авто чи на кораблі

Носії інформації миттєво знімаються та мають шифрування

На борту зв’язок 4G/LTE

Швидкі та надійні SSD

Menu
Products catalog
Products catalog