Предыдущее
Следующее
Технические характеристики 2E F572L 2018 DualSim [Silver (708744071200)]:
Основные параметры
Полный список параметров
Тип смартфон, моноблок
Экран 5.7 ", 720x1440, IPS
Процессор MTK6739 , 4 ядра, 1.3 ГГц
Память (оперативная, встроенная) 2 ГБ, 16 ГБ
Камера 13 Мп
Операционная система Android 8.1 Oreo
Кол-во SIM-карт 2 SIM
Габариты (ВхШхТ) 152.4 мм x 73.5 мм x 9.3 мм
Вес 165 г
Тип
Тип устройства смартфон
Тип корпуса моноблок
Ввод данных экранный ввод
Основные
Операционная система Android 8.1 Oreo
Оперативная память 2 ГБ LPDDR3
Встроенная память 16 ГБ
Слот для карт памяти micro-SD (до 64 ГБ)
Модель видеоускорителя PowerVR GE8100
Стандарты связи 3G
4G
2G
GSM 850
900
1800
1900
LTE 4G: FDD-LTE:Band1/3/5/7/8/20
Кол-во SIM-карт 2 SIM
Тип SIM-карты micro-SIM
Процессор
Производитель MediaTek
Модель процессора MTK6739
Ядро Cortex A53
Частота процессора 1.3 ГГц
Кол-во ядер процессора 4 ядра
Основной дисплей
Тип дисплея Сенсорный
Емкостный
Тип матрицы IPS
Диагональ 5.7 "
Разрешение дисплея 720x1440
Плотность пикселей 320 ppi
Дополнительно 2.5D защитное стекло
Цифровая камера
Основная камера 13 Мп
Запись HD-видео 1080p@30fps
Автофокус AF
Вспышка LED
Фронтальная камера 8 Мп
Навигация
GPS
A-GPS
Коммуникации
Коммуникации Wi-Fi Direct
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.2
Порты подключения
Порты подключения Наушники (3.5 мм)
MicroUSB
Питание
Тип аккумулятора Li-Ion
Ёмкость аккумулятора 3020 мАч
Особенности
Дополнительно Акселерометр
Датчик приближения
Датчик освещения
Сканер отпечатков пальцев
Жестовое управление
SOS режим с A-GPS локацией
Функция видео захвата экрана
Рекомендуем приобрести
Физические
Материал Пластик
Металл
Цвет серебристый
Вес 165 г
Высота 152.4 мм
Ширина 73.5 мм
Толщина 9.3 мм
Комплектация Телефон
Зарядное устройство
Аккумулятор
Гарантийный талон
Руководство пользователя
USB коннектор
Защитное стекло
Гарантия
Гарантия 12 месяцев
Параметри упаковки
Ширина 100 мм
Высота 40 мм
Длина 180 мм
Вес 0.36 кг
Объем 0.0007 м3
Новинка 2E F572L получила вытянутый 5,7-дюймовый IPS экран с HD + разрешением 720х1440 пикселей, защищенный 2.5D стеклом. На металлической задней панели расположена 13МП камера, мощная LED вспышка и дактилоскопический сканер с памятью на 5 отпечатков пальцев. За селфи съемку отвечает 8МП сенсор фронтальной камеры с функцией распознавания лиц.
нет в наличии
Смартфон построен на базе 64-битного процессора MediaTek MT6739 (4 ядра ARM Cortex-A53 с частотой 1,5 ГГц) и графического видеоускорителя IMG PowerVR GE8100. Это надежное решение используют в своих моделях 2018 года многие брендовые производители. Чипсет поддерживает работу в сетях четвертого поколения 4G VoLTE в режиме Dual SIM Dual Standby 4G + 4G для каждой из двух SIM-карт. Что очень актуально для пользователей в Украине, которые, по последним исследованиям, используют две SIM-карты разных операторов связи для экономии на мобильном дата-трафике.

Модний, розумний, на чистому Android 8: огляд смартфона 2E F572L

2E, добре розуміючи клієнтський досвід, запропонував дійсно модний та продуктивний смартфон з FullView екраном 18:9 і підтримкою 4G LTE стандарту четвертого покоління мобільного зв’язку. Новий смартфон F572L безсумнівно не залишить байдужими тих, хто шукає швидкий девайс із трендовим екраном, чудовою камерою і функцією скрінкасту. У огляді розглядаємо усі переваги та фічі начинки 2E F572L, які переконують.

В 2018-му році тренд на великі діагоналі і безрамковий дизайн змусив виробників переглянути способи керування смартфоном. Традиційний формат екранів 16:9 виявився некомфортним  для користування великим фаблетом однією рукою та ще й на ходу.

Подовжена концепція 18:9 співвідношення сторін екрану вирішила майже всі проблеми збільшених діагоналей і зробила мобільні пристрої ще більш елегантними і «юзабельними». FullView дисплеї додали пристроям витонченого стилю, а користувачам комфорту керуванням великими екранами і новомодними функціями «розділення екрану» (split screen) для відображення двох додатків одночасно.

Зовнішній вигляд і перші враження

Перше, на що звернула увагу – впевнена вага, зручне положення у руці і модний дисплей. Співвідношення сторін 18:9 – тренд 2018 року і не дарма. Саме такий формат екрану диктує більш витягнуту форму самого смартфона, що тільки йому на користь.

Гаджет зручно лежить у руці. Ледь прохолодна металічна поверхня  задньої панелі із CNC обробкою –  приємна на дотик, і відбитки  пальців на ній майже непомітні.

Фізичні кнопки регулювання гучності і кнопка увімкнення розташовані так, що до них можна дотягнутись великим пальцем без зайвих зусиль. Подовжений FullView екран дозволяє зручно користуватись двома додатками одночасно, але про це пізніше.

Фронтальна панель чорного кольору, що відповідає тенденціям європейського ринку, який візуально зменшує рамки по периметру екрана. До речі, рамки навколо екрану симетричні, як по боках (по 2,5 мм), так і зверху і низу (по 9 мм).

Корпус має заокруглені кути і бокові грані, без жодних гострих кутів, що додає смартфону ергономічності у використанні і зменшує візуальну товщину.

Знімна задня панель щільно облягає корпус смартфона з усіх боків. При скручуванні чи стисканні смартфона скрипи або люфти відсутні. Під кришкою розташована знімна акумуляторна батарея, слоти для двох SIM-карт формату micro-SIM, і окремий рознім для карти пам’яті micro-SD.

Смартфон поставляється у двох кольорових рішеннях: сріблястому і червоному.

По периметру

Зверху розташувались 3,5 мм та microUSB рознім.

Трохи не звично, але, як виявилося, доволі зручне рішення. Особливо коли твій смартфон знаходиться у кармані куртки чи рюкзака, а до смартфону одразу підключений і powerbank і дротові навушники, і ти слухаєш музику «на ходу». На правій грані – клавіша гучності та кнопка вимкнення,

на нижній – два отвори для основного динаміку і отвір мікрофона.

Ліва ж сторона – без клавіш.

На фронтальній панелі – сенсор селфі камери, датчики освітлення і наближення, розмовний динамік. Спалах у фронтальної камери відсутній. На зворотній стороні – сенсор 13 МП камери, LED спалах, сканер відбитків пальців.

Всі модулі розташовані один під одним на центральній вертикальній осі. Скло, яке захищає сенсор основної камери, не виступає над площиною задньої панелі, що зменшує вірогідність подряпин. Дактилоскопічний сканер «на своєму місці» і одразу лягає під вказівний палець якою б рукою ви не взяли смартфон.

18:9 екран

У смартфоні використаний 5,7 дюймовий” HD+ дисплей на IPS матриці із щільністю пікселів 320 точок на дюйм.

Співвідношення сторін 18:9 FullView, роздільна здатність 1440х720 пікселів. Увімкнувши смартфон – отримуєш насолоду від якості екрану, кольорів, чіткості зображення – всього того, що зазвичай властиве смартфонам ТОПових брендів. Зміна кута нахилу смартфона не створює інверсію кольорів і майже не впливає на яскравість картинки.

Заокруглене по периметру 2.5D скло, що захищає екран, забезпечує стильне оформлення пристрою, і приємні на дотик обтічність і гладкість корпусу.

Олеофобне покриття екрану недостатньо стійке від відбитків пальців. Проте виробник спробував компенсувати цей недолік захисним склом, що йде у комплекті до смартфону.

Загалом 5.7 дюймовий FullView екран – одна із ключових переваг смартфона 2Е F572L. У ціновому сегменті до 3000 грн. ліпший дисплей навряд чи знайдеш. 

Фото/відео

Основна камера смартфону представлена 13 Мп сенсором із діафрагмою f/2.2, автофокусом, HDR режимом, можливістю робити панорамні фото та режимом «красиве обличчя». Спалах реалізований на яскравому однокольоровому світлодіоді.

Інтерфейс додатку камери має доволі лаконічні налаштування, проте в ньому є основні необхідні налаштування і режими зйомки. Програма дозволяє вибрати роздільну здатність знімків, і співвідношення сторін фотографії.

Фото на стандартних налаштуваннях (штучне освітлення)

Знімки у денний час, особливо у сонячну погоду, виглядають чудово. Навіть знімаючи кадри з машини на великій швидкості, світлини майже не втрачають своєї чіткості.

Роздільна здатність фронтальної камери 8 Мп, діафрагма f/2.8, із кутом зйомки 84°. “Фронталка” має функцію визначення обличчя, HDR режим, і режимом «красиве обличчя». Цього цілком достатньо для зйомки досить деталізованого «селфі» при гарному освітленні, адже фронтальна камера позбавлена LED спалаху.

Звичайний режим

Режим "Красиве обличчя"

Камера знімає досить якісне відео формату Full HD із частотою кадрів 30 к/сек.

І для фото і для відео доступні різноманітні налаштування: фільтри, експозиція, режими зйомки (авто, ніч, захід сонця, у приміщенні, портрет, пейзаж, нічний портрет, театр, пляж, сніг, непорушне фото, феєрверки, спорт, світло свічки).

Для миттєвого запуску камери, навіть при заблокованому екрані, достатньо два рази швидко натиснути кнопку Power.

Продуктивність і пам'ять

Смартфон 2Е F572L працює під керуванням сучасного (хоча і бюджетного) процесора MediaTek MTK6739 з 4-х ядерним CPU ARM Cortex-A53 на частоті 1,3 ГГц та графічного відеоприскорювача PowerVR GE8100 5790 МГц. Це надійне рішення використовують у своїх бюджетних 4G моделях 2018 року багато брендових виробників. У бенчмарку 3Dmark* за результатами SlingShotExtreme test смартфон 2E F572L набрав загальну оцінку  (CPU+video+memory) 83 бали і оцінку відеоприскорювача 67 балів. Що у порівнянні із показниками брендових конкурентів – доволі не погано, і навіть краще за деякі більш дорогі аналоги. Отже, що працює – не чіпаємо, і ідемо далі.

Оперативна пам’ять пристрою обмежена 2ГБ, але це гарантує комфортну роботу одночасно з кількома популярними застосунками з Google Play Маркет  без лагів чи перезавантажень. Звичайно що більш ніж 6-8 одночасно працюючих додатків будуть створювати труднощі у керуванні. 

Постійна пам’ять — 16 ГБ, з якої користувачеві відведено близько 11 ГБ. Пам’ять можна розширити за допомогою карти пам’яті microSD до 64ГБ, для якої передбачений окремий слот. Ще один плюс в карму цьому девайсу.

Загалом, цілком типова ситуація для смартфону з ціною до 110$ — конфігурація скромна, але достатня для виконання повсякденних завдань (GPS навігація, соціальні мережі, месенджери, музика, перегляд онлайн відео, простенькі ігри).

Можу відмітити, що при завантаженні 1,5 ГБ гри на смартфон – він майже не нагрівався. Гра “PUBG” була завантажена і встановлена без проблем. Але грати навіть на найнижчих налаштуваннях зовсім не комфортно. Все ж смартфон розрахований на менш вибагливі ігри.

Тести та бенчмарки:

Операційна система Android 8.1 Oreo

2E F572L працює під управлянням новітньої операційної системи Android 8.1 Oreo – так званий «голий» Android без додаткових оболочок. Система працює плавно і достатньо швидко для своїх апаратних характеристик.

Меню приємних кольорів: білий із світло-сірим зі стильними зеленими графічними елементами.

GMS сертифікація

Модель отримала сертифікатцію Google Mobile Services за програмою GMS Express Plus, яку вимагає Google від усіх сумлінних виробників, а це гарантує користувачу, що:

- смартфон підготовлений виробником у відповідності із рекомендаціями Google і протестований на таку відповідність у лабораторії Google;

- смартфон має доступ до оновлення популярних додатків з Play Market - усі оновлення будуть працювати на перевіреній системі;

- усі додатки, що знаходяться у ПЗ, а також ті, що можна завантажити – оптимізовані для швидкої роботи, без шкідливого програмного забезпечення, небажаної реклами та вірусів.

Софтові «фішки»

Screencast

Функція відеозахвату екрану (screen cast) на F572L реалізована на апаратному рівні, відтак немає необхідності встановлювати сторонні додатки, які вимагатимуть додаткових ресурсів смартфона і не завжди зручні у використанні.

Затискаючи кнопки Vol+ і Power вмикається відеозапис екрану.

Така «фіча» однозначно сподобається геймерам-початківцям, які люблять публікувати відео свого проходження ігор на свій Youtube-канал. Загалом, будь-який відеоконтент можна швидко записати з екрану, відредагувати і запостити.

MP4 відео файл HD 720p, автоматично зберігається в Галереї, який можна одразу відредагувати і публікувати у мережі.

Отже затискаємо одночасно клавіші Vol+ і Power і смартфон пише все, що відображається на екрані вашого смартфону. MP4 відео файл HD 720p, автоматично зберігається в Галереї, який можна одразу відредагувати і поділитися результатом із друзями. Для кого ця фішка? Виробник вважає, що молодше покоління користувачів будуть у захваті від можливості в онлайн режимі постити проходженням рівнів улюблених ігор у соцмережах і своїх відео-блогах. А соціально активні користувачі знайдуть свої унікальні варіанти використання цієї функції. Ну от, наприклад, першим запостити і прокоментувати на Facebook гольовий момент, який ви записали з екрану смартфона під час перегляду матчу в онлайн ТВ.

Smart Wake Up

Функція дозволяє оживити екран подвійним тапом або запустити стандартні програми різними жестами на неактивному екрані.

Управління жестами

  • блокування екрану подвійним тапом по сенсорній кнопці Home
  • регулювання гучності свайпом двома пальцями по екрану (вверх-вниз)
  • скріншот всього екрану
  • скріншот виділеної області (затиснувши сенсорну кнопку «Назад»)

Розділений екран

Затиснувши на кнопку, що відкриває перелік запущених і додатків і, утримуючи одне з вікон, можна розділити екран на дві частини.

Таким чином, ви зможете працювати із двома застосунками одночасно не переключаючись між ними. Наприклад, дивитись відео і читати новини, чи переглядати Facebook одночасно.

Функція SOS (Emergency Rescue)

Унікальна і корисна функція, яку ми раніше не зустрічали в бюджетних Android девайсах. SOS режим активується під час затискання одночасно двох клавіш регулювання гучності (Vol+ & Vol-) впродовж 3 секунд. У цей час смартфон із періодичністю раз на 10 чи 20 хв., залежно від налаштувань, відправлятиме гео-SMS на довірені номери із GPS-координатами місця розташування телефону. Функція спрацьовує, навіть якщо екран заблоковано.

Автономність

У смартфоні встановлений знімний акумулятор ємністю 3020 мАг. 2E F572L при активному використанні без проблем працює до кінця дня без підзарядки. Середній показник активної роботи екрану варіюється від 5 до 7 годин.

В наших тестах при 6 годинах активного екрану (2 години перегляду онлайн відео через Wi-Fi з увімкнутим на максимум звуком, 1 година стрес-тестів у бенчмарках, 2 години онлайн відео через 4G мережу із увімкнутим на максимум звуком) остаточний заряд батареї показував 22%.

Для економії заряду батареї в смартфоні передбачені два режими.

- Режим інтелектуального енергозбереження, який активований автоматично, і  відповідає за економію заряду коли смартфон знаходиться у режимі очікування.

- Режим енергозбереження (вимкнений за замовчуванням), який знижує продуктивність пристрою, обмежує вібрацію, служби локації і обмежує передавання фонових даних, коли рівень зарядку акумулятора сягає 5% або 15%, в залежності від налаштувань які ви встановите.

Отже сміливо розраховуйте на день-півтора безперебійної роботи вашого смартфону без підзарядки.

Заряджається смартфон від комплектного зарядного пристрою 5В/1А доволі повільно. Майже за годину батарея зарядилася з 19% до 60% своєї ємності. Повна зарядка триває 2,5 – 3 години. USB коннектор має довжину 1 м, і на ньому виробник не заощадив.

Комунікації

Чіпсет смартфона підтримує роботу в мережах четвертого покоління VoLTE в режимі Dual SIM Dual Standby 4G + 4G для кожної з двох SIM-карт. Що дуже актуально для користувачів в Україні, які, за останніми дослідженнями, використовують дві SIM-картки різних операторів зв’язку саме задля економії на мобільному дата-трафіку ніж на голосових дзвінках. Реєстрація в мережі відбувається швидко, і якихось проблем зі зв’язком під час тестування помічено не було.

Wi-Fi 802.11 (b/g/n) працює тільки на частоті 2,4 ГГц. Модулі GPS і Bluetooth 4.1 функціонують без нарікань. «Холодний старт» GPS модуля займає до 10 секунд.

Вартість

Ще одна перевага смартфона F572L від 2Е – його ціна. На період написання огляду, ціна у 2999 грн була найкращою пропозицією на смартфони Dual 4G із 5,7 дюймовим 18:9 екраном, пам’яттю 2+16ГБ.

Висновки

Під час вибору бюджетного пристрою, на чаші терезів із характеристиками, функціональністю і зовнішнім виглядом, часто переважує популярність бренду. Смартфон заслуговує на увагу тих, хто шукає розумний пристрій для виконання повсякденних завдань з якісним великим екраном і гарною автономністю.

Переваги: екран, чистий Android 8, металева панель, автономність, фірмові софтові «фічі», окремий слот для карти micro-SD

Недоліки: обмежена оперативна пам'ять на 2ГБ, відсутність фронтального спалаху і Face ID, слабеньке олеофобне покриття екрану.

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров