Попереднє
Наступне
Технічні характеристики TP-Link Neffos Y5s (ТР804А) DUALSIM [TP804A24UA]:
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип смартфон, моноблок
Екран 5 ", 1280х720, IPS
Процесор MSM8909AA , 4 ядра, 1.3 ГГц
Пам'ять (ОЗУ, вбудована) 2 ГБ, 16 ГБ
Камера 8 Мп
Операційна система Android 7.1
Кількість SIM-карт 2 SIM
Габарити (ВхШхТ) 144 мм x 72 мм x 8.6 мм
Вага 155 г
Тип
Тип пристрою смартфон
Тип корпусу моноблок
Ввід данних екранне введення
Основні
Операційна система Android 7.1
ОЗУ 2 ГБ
Вбудована пам'ять 16 ГБ
Слот для карт пам'яті micro-SD (до 32 ГБ)
Модель відеоприскорювача Adreno 304
Стандарти зв'язку 3G
4G
2G
GSM 850
900
1800
1900
LTE 4G: FDD-LTE (1/3/5/7/8/20)
Кількість SIM-карт 2 SIM
Тип SIM-карти micro-SIM
Процесор
Виробник Qualcomm
Модель процесора MSM8909AA
Ядро ARM Cortex A7
Частота процесора 1.3 ГГц
Кількість ядер процесора 4 ядра
Основний дисплей
Тип дисплея Ємнісний
Тип матриці IPS
Діагональ 5 "
Розподільна здатність дисплея 1280х720
Щільність пікселів 293.7 ppi
Додатково Мультитач
Цифрова камера
Основна камера 8 Мп
Автофокус PDAF
Cпалах LED
Фронтальна камера 2 Мп
Навігація
GPS-модуль
aGPS
GLONASS
Комунікації
Комунікації Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.1
Порти підключення
Порти підключення Навушники (3.5 мм)
MicroUSB
Живлення
Тип акумулятора Li-Ion
Ємність аккумулятору 2450 мАг
Особливості
Додатково Акселерометр
Датчик наближення
Датчик освітлення
Фізичні
Матеріал Пластик
покриття soft-touch
Колір сірий
Вага 155 г
Висота 144 мм
Ширина 72 мм
Товщина 8.6 мм
Комплектація Телефон
Зарядний пристрій
Гарантійний талон
Посібник по швидкому налаштуванню
кабель USB
Гарантія
Гарантія 24 ercWarrantyUnits.
Параметри упаковки
Ширина 80 мм
Висота 150 мм
Довжина 60 мм
Вага 0.31 кг
Об'єм 0.0007 м3
Тип пристрою смартфон; К-сть SIM-карт: 2 SIM; Діагональ екрану 5 "; Роздільна здатність екрану: 1280х720; Тип матриці: IPS; Операційна система: Android 7.1; Частота процесора: 1.3 ГГц; К-сть ядер процесора: 4 ядра; Оперативна пам'ять: 2 ГБ; Вбудована пам'ять: 16 ГБ; LTE: є; Камера: 8 Мп; Комунікації: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1; Додатково: Акселерометр, Датчик наближення, Датчик освітлення; Колір: сірий; Вага: 155 г;
немає в наявності
Коли TP-Link Neffos Y5s є, то і 4G – теж є!

У еру активного користування інтернет ресурсами, завжди потрібно бути на зв’язку і бажано разом із безлімітним інтернет-тарифом, адже кожна секунда без зв’язку – це втрачені секунди активності в інформаційному просторі! Тому важливо, щоб телефон по максимуму виконував свою основну функцію – завжди бути на зв’язку! Ну, що ж, побачимо у цьому огляді, як із цим впорається смартфон Neffos Y5s від відомої компанії TP-Link, яка вже давно знається на обладнанні по створенню стабільного інтернет зв’язку в наших домах.

Технічні характеристики TP-Link Neffos Y5s

Дисплей: 5", IPS, 1280x720 пікселів, співвідношення сторін 16:9

Процесор: Qualcomm Snapdragon 212, 4 ядра Cortex A7 з частотою 1,3 ГГц

Графічний прискорювач: Adreno 304

Оперативна пам’ять: 2 ГБ

Постійна пам’ять: 16 ГБ

Підтримка карт пам’яті microSD: до 32 ГБ

Бездротові мережі: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1

Основна камера: 8 Мп, f/2.0, PDAF

Фронтальна камера: 2 Мп

Акумулятор: 2450 мАг

ОС: Android 7.1.2 з оболонкою NFUI 2.0

Габарити: 144x72x8,6 мм

Маса: 155 г

Комплект поставки

У фірмовій, доволі симпатичній та приємній коробці із біло-фіолетовим сторонами, на вас чекатиме сам смартфон TP-Link Neffos Y5s, захисна плівка на екран, адаптер живлення на 1А, USB кабель із підключенням через microUSB та документація. Приємний бонус – гарантія 2 роки!

Дизайн та ергономіка

Так, дизайн смартфона простенький, але мені, чесно кажучи, він сподобався. Особливо – його деталь - задня кришка. Пластик приємний на дотик, матового чорного кольору із легким сяйвом. Хоча сказати щось приємне про сам корпус я не можу, адже є незначні люфти і скрипи у збірці. Також не дуже практично виглядає конструкція камери, яка трохи виступає над рівнем корпусу, а отже вона точно братиме на себе удар при активному використанні. Все ж його приємно і зручно тримати у руці, вага і розміри дуже комфортні. Він підходить до будь-якої руки, адже я тестував його разом із друзями та колегами по роботі.

Форма корпуса смартфона має плавно заокруглені бічні грані, що візуально робить його трохи тонше. Корпус повністю виконаний із пластику та має єдиний варіант кольору – сірий, хоча на практиці, його важко назвати «сірим», колір ближче до чорного або хоча б до «темно сірого» чи «космічно сірого», як його називає відомий преміальний бренд.

Щоправда, про тонкі рамки, тут говорити теж особливо не доречно, але і сказати, що вони товсті, язик теж не повертається.

Зверху на екрані телефона розмістились: світлодіодний датчик повідомлень, датчики наближення і освітленості, розмовний динамік та фронтальна камера.

Знизу екрану знаходяться символи навігації, які нажаль не підсвічуються.

Верх спинки пристрою розміщує на собі додатковий мікрофон, який по суті є імітацією, адже під кришкою телефона його немає, виступаючий отвір основної  камери, спалах камери та логотип компанії.

Нижню частину спинки смартфона прикрашає продовження логотипу виробника разом із іншими написами та сіткою із отворів для динаміка.

Під кришкою смартфону, яка доволі легко знімається, розташований незнімний акумулятор, слоти для двох SIM карт формату Micro.

На правій грані - клавіші живлення та регулювання гучності, які приємно виділяються, як візуально, виблискуючи світлом, так і фізично.

На лівій грані клавіш не розміщено.

На верхньому торці смартфона хизується самотністю роз’єм 3,5 мм, до якого дуже зручно підключати аудіо навушники. Саме таке розташування дуже практичне для багатьох юзерів.

На нижньому торці знаходяться порт microUSB та отвір мікрофону.

Екран

Співвідношення сторін дисплея — класичні 16:9. Так, ніби тренди 2018 року із співвідношенням сторін 18:9 пройшли повз цей смартфон, але я думаю це зовсім не критично для бюджетного телефона.

Смартфон має 5 дюймовий екран з IPS матрицею, роздільною здатністю 1280х720 пікселів та щільністю 293 точок на дюйм. Нічого говорити погано про дисплей не хочеться, адже він на доволі непоганому рівні, що навіть дивує. Картинка гарно передає насичені кольори, має чудову контрастність та непогану яскравість. Та й взагалі, критичних проблем з передаючою кольорів чи кутом огляду – не виявлено. Враховуючи вартість смартфону, чесно кажучи, його якість приємно здивувала. Хоча екран і добре збирає відбитки пальців, це можна пробачити виробнику, адже він попіклувався і поклав у комплект захисне скло, що не може не радувати.

Продуктивність

Очікувати від бюджетного телефону супер продуктивності не варто і ніхто особливо не очікує, коли збирається придбати телефон з таким чеком. Смартфон має процесор Qualcomm Snapdragon 212 із 4-ма ядрами Cortex A7 та частотою 1,3 ГГц. За якість графіки відповідає відеоприскорювач Adreno 304. З обсягом пам’яті, тут все доволі стандартно: 2 ГБ оперативної пам’яті та 16 ГБ постійної пам’яті. Збільшити пам'ять можна за рахунок карт microSD об’ємом до 32 ГБ.

Смартфон із такими характеристиками поводить себе доволі прогнозовано. Непогано справляється із такими повсякденними задачами, як користування месенджерами, переглядом відео, користуванням соціальними мережами, прослуховуванням музики та грою в простенькі ігри. Смартфон поводить себе доволі достойно, а «лагів» не так багато, тому це доволі зручний телефон, який можна використовувати для додаткової сім картки чи щоб розділити роботу та особисте.

Камера

Смартфон має 8 Мп основну камеру із діафрагмою f/2.0, яка має систему фазового автофокусування PDAF. Камера – точно не те, заради чого потрібно купувати цей смартфон, але при гарному освітлені зробити фото для збереження моментів чи передачі його близьким – це можливо, хоча і на низькому рівні. Є можливість записувати відео у форматі 720p із посередньою якістю та відсутністю будь-якої стабілізації.

Фронтальна камера смартфону представлена 2 Мп і хоча вона теж на доволі звичайному рівні, її буде вдосталь для відеотелефонії, що вже непогано.

Хоча в додатку камери і не багато стандартних налаштувань, а саме: HDR, фільтри, таймер і б’юті-режим - за їх допомогою, все ж таки, трохи можна покращити селфі.

Звук

Звук смартфона точно не для меломанів, він доволі посередньої якості. Основний динамік звучить плоскувато, але розмовний динамік непогано виконує свою основну функцію. Тому, вхідні і вихідні голосові дзвінки на задовільному рівні.

Операційна система

Чесно кажучи, хоча смартфон і працює під управлінням ОС Android 7.1.2, який захований під фірмовою оболонкою виробника NFUI 2.0 та сказати, що тут є якісь особливі фішки чи просто похизуватись – немає чим, так як це, наприклад, було у смартфоні від цього виробника на попередньому огляді Neffos C9A.

Комунікації

TP-Link Neffos Y5s підтримує роботу у всіх сучасних мережах, включаючи 4G, що, за його ціну, одразу виділяє його з-поміж інших смартфонів, і з цією функцію він справляється. Адже зі зв’язком під час експлуатації проблем не було. Значною перевагою є те, що смартфон підтримує роботу 2 сім карт. Також є підтримка Wi-Fi і Bluetooth 4.1 – і тут все гаразд. Модуль Wi-Fi підтримує виключно мережі 2,4 ГГц, але не думаю, що це критично для посереднього користувача.

Автономність

Ємність акумулятора одразу мене пригнічила, адже що таке на сьогоднішній день 2450 мАг, особливо при користуванні мережею 4G та серфінгом в інтернеті? В залежності від активності використання, його вистачить максимум на один день. Ну хіба що при дуже ощадливому користуванні, можна протягнути аж два дні, але це якщо дуже постаратись.

Заряджається телефон до повного заряду близько 3 годин. Про швидку зарядку ми тут не говоримо і просто промовчимо та пропустимо цей момент.

Висновок

Підводячи підсумок, хочеться сказати, що за свої гроші телефон залишив хороші враження. Адже, не зважаючи на доволі середні показники по камері, звуку, апаратній частині і взагалі слабкому акумулятору, смартфон за таку ціну приємно порадував підтримкою 4G, непоганим екраном із захисною плівкою, підтримкою 2-х сім карт та гарантією в 2 роки, що точно знайде свого користувача, як додатковий смартфон до основного чи для не вибагливої аудиторії. Отже, основну функцію телефону - бути завжди на зв’язку – телефон виконує доволі непогано!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів