Попереднє
Наступне
Технічні характеристики PlayStation Classic:
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип приставки стаціонарна
Колір корпусу сірий
Основне
Тип приставки стаціонарна
Контролер дротовий
Додатково
Комплектація 2 геймпада
ігрова приставка
кабель HDMI
20 ігор
Фізичні характеристики
Колір корпусу сірий
Маса, г 0.37
Габарити, (ШхВхГ) 149*33*105 мм
Гарантія
Гарантія 12 місяців
Параметри упаковки
Ширина 90 мм
Висота 230 мм
Довжина 230 мм
Вага 1.10 кг
Об'єм 0.0048 м3
Тип приставки: стаціонарна; Колір корпусу: сірий;
немає в наявності
Мініатюрна, але потужна
Дизайн PlayStation Classic повністю повторює дизайн оригінальної консолі - включаючи логотип, розкладку кнопок і дизайн упаковки, - але в мініатюрі. Розмір нової PlayStation Classic на 45% менше розмірів оригінальної PlayStation 1994 року. У комплект цієї мініатюрної консолі входять два дротових контролера, кабель HDMI для підключення до телевізора і карта віртуальної пам'яті, щоб можна було зберігати прогрес гри при перемиканні між різними відеоіграми.

Sony PlayStation Classic – поринаємо у спогади разом (геймери зацінять)!

Хоча світ ігор і балує нас якісними сюжетами та крутою графікою, а Sony PlayStation обіцяє нам випуск PlayStation 5, яка, я певен, підніме геймерський світ ігор на новий рівень, та інколи, з’являються теплі і ностальгійні почуття по стареньким і таким улюбленим олдскульним іграм, які вже стали «класикою».

Ностальгійні 2D ігри, такі як Mortal Combat, Tekken 3, Twisted Metal - точно піднімуть настрій будь якого «зрілого» геймера і повернуть дух тих ігор, які існували на початку 90-х. Тому, зустрічайте нову консоль від Sony - PlayStation Classic. Вона представлена  у старому дизайні, але у нових габаритах і це тільки початок подорожі у наше геймерське минуле!

Перше, чим вас точно здивує Sony PlayStation Classic – це її розмір, адже вона майже вдвічі менша за оригінал! Консоль має дизайн мініатюрної версії оригіналу, тому всі клавіші на своїх місцях, правда тільки кришка консолі тепер декоративна, а так, навіть пластик, такий же шорсткий, як колись…

Хоча клавіші і на своєму місці, значення своє – вони все-таки змінили. Так, клавіша Reset – повертає до головного меню вибору ігор, а клавіша Open – слугує для переключення віртуальних дисків, де це потрібно. Розніми, до речі, вже не виглядають такими пропрієтариними, як в оригіналі і тепер мають USB порти. Для виведення відео – використовуються HDMI роз’єми, а для підключення живлення – Micro USB.

Геймпади - копії найперших варіантів без аналогових стіків, що спочатку здається дуже незвичним і вимагає звикання, особливо якщо грати в гоночні ігри або екшени. Хоча геймпади і можуть здаватись не такими зручними, як сучасні, але вони додають та підтримують ностальгію ігор цілої епохи геймінгу.

А тепер, приготуйтесь до приємного бонусу! Адже, на консолі одразу вже встановлено 20 ігор. Чому саме такий, доволі спірний, список, поки не відомо, але які саме ігри – ми знаємо. Отож, список ігор такий:

  • Battle Arena Toshinden
  • Cool Boarders 2
  • Destruction Derby
  • Final Fantasy VII
  • Grand Theft Auto
  • Intelligent Qube
  • Jumping Flash
  • Metal Gear Solid
  • Mr Driller
  • Oddworld: Abe's Oddysee
  • Rayman
  • Resident Evil Director's Cut
  • Revelations: Persona
  • Ridge Racer Type 4
  • Super Puzzle Fighter II Turbo
  • Syphon Filter
  • Tekken 3
  • Tom Clancy’s Rainbow 6
  • Twisted Metal
  • Wild Arms

Є, звичайно, безумовні хіти, за якими свого часу був убитий не один десяток годин, такі як: Tekken 3, Battle Arena Toshinden, Oddworld, Resident Evil, Twisted Metal, Metal Gear Solid і GTA.

Приємно порадував запуск і заставка, яка повертає нас у той час дитинства, коли з азартом очікував запуску улюблених ігор з якими часами занурювався у ігровий світ! Придертись до роботи консолі дуже тяжко, адже все працює стабільно і чітко. Є можливість збереження у внутрішню пам'ять, тобто немає необхідності у будь-яких Memory Card. Для кожної гри передбачено 15 слотів для збереження гри. Зображення виводиться у вже класичний формат для тих часів 4:3 і з такою ж  графікою та текстурою.

У комплекті: сама консоль, два геймпади, кабелі HDMI і MicroUSB  та документація. Консоль на територію України прибула 3 грудня із вартістю в 3400 грн. Можливо така ціна здається зависокою, але, враховуючи той факт, що вона надійшла в продаж в обмеженій кількості, а потім її можна буде придбати тільки з рук, є сенс і замислитись, тим паче що це особливий випуск для поціновувачів та колекціонерів таких штук.

Також, хочу сказати пару слів, про доволі недавній випуск 500 Million Limited Edition 4 Pro, яка до речі, дуже швидко розійшлась з поличок магазинів, тому не зволікайте, якщо зацікавились цією новинкою із минулого!

На мою думку, Sony PlayStation Classic адресована насамперед, тим геймерам, хто застав часи оригінальної PlayStation і провів за нею чималу частину свого безтурботного дитинства. Вона чудово справляється з іграми тих часів і приємно радує тим, що має у своїй комплектації парочку приємних ігор. Я кажу парочку, адже не всі ігри із встановлених за змовчуванням – були популярними у нас. Хоча можливо, це ті ігри які були популярні у інших каїнах світу? В будь-якому разі, є сенс в них зіграти!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів