Предыдущее
Следующее
Технические характеристики XYZ printing da Vinci Color AiO:
Основные параметры
Полный список параметров
Тип 3D-принтер
Технология печати FFF (Fused Filament Fabrication)
Материал печати PLA-пластик /3D Color-inkjet PLA (Color Printing), PLA/ Tough PLA/ PETG (Mono Printing)
Диаметр сопел, мм 0.4
Габариты области печати, мм 150х200х200 /одноцветная 3Д-печать
Подключение USB /2.0/ USB Stick
Wi-Fi
Диаметр нитки 1.75 мм
Основное
Тип 3D-принтер
Технология печати FFF (Fused Filament Fabrication)
Материал печати PLA-пластик /3D Color-inkjet PLA (Color Printing), PLA/ Tough PLA/ PETG (Mono Printing)
Количество печатающих головок, шт 1
Толщина наносимого слоя, мм 0.1 ~ 0.4
Платформа без подогрева
Дополнительно
Диаметр сопел, мм 0.4
Габариты области печати, мм 150х200х200 /одноцветная 3Д-печать
Программное обеспечение XYZmaker
Тип файла .stl
3mf
AMF
PLY
3CP
OBJ
Дисплей 5" Touch Panel
Подключение USB /2.0/ USB Stick
Wi-Fi
Диаметр нитки 1.75 мм
Поддержка операционной системы Win 7 and above
Mac OSX 10.10 and above
Физические характеристики
Цвет черный
красный
Гарантия
Гарантия 24 месяца
Параметри упаковки
Ширина 710 мм
Высота 810 мм
Длина 700 мм
Вес 45.20 кг
Объем 0.4026 м3
Продуктивность — важный фактор. Вы можете повысить эффективность работы, используя встроенный модуль для 3D-сканирования. Выполняйте трехмерное сканирование любимых объектов, редактируйте полученные модели и печатайте в полном цвете. Для всего этого потребуется только одно устройство — 3D-принтер.
нет в наличии
Кольорові 3D-принтери XYZprinting наступають!

3D-друк було винайдено в далекому 1984 році. Здавалося б, минуло чимало часу для розвитку цієї технології і спосіб виготовлення повністю кольорових виробів має бути вже добре відпрацьований. Проте не все так просто…

Кольоровий 3D-друк почали здійснювати на готових пристроях приблизно років 25 тому. Донедавна в Україні кольоровий 3D-друк могли робити або на спеціальних 3D-принтерах, що працюють із композитними порошками (подібні до гіпсу), або на 3D-принтерах (двохекструдерних), що працюють із пластиковою ниткою, яку подають із двох різних котушок. «Композитний» варіант коштує дорого, а «котушковий», хоча й доступний, але не може розфарбовувати виріб більш ніж двома кольорами в один прохід. Тому повноцінний кольоровий 3D-друк поки не є масовим. Однак інженерна думка не стоїть на місці. І два роки тому компанія XYZprinting здійснила революцію в цьому сегменті техніки. Було розпочато виробництво та презентовано на ринку перший у світі 3D-принтер бюджетного рівня, що дає змогу виготовляти повністю багатокольорові вироби.

Революційна модель

Принтер da Vinci Color є унікальним за технічною ідеєю. Можна сказати, що інженери XYZprinting вигадали не 3D-, а 4D-принтер. В основі моделі — механізм ниткового 3D-принтера, доповнений друкувальною головкою зі звичайного струменевого принтера. Така технологія забезпечує розкрашування виробу, що друкується, безпосередньо під час 3D-друку. Процес відбувається так: сопло 3D-принтера наносить шар, далі друкувальний блок з чорнильницями напилює фарбу над надрукованим шаром. Принцип роботи за зміни частин друкувального модуля можна порівняти з 3D-принтерами із двома екструдерами. Тільки другим екструдером у такому разі є каретка з кольоровими струменевими картриджами. Фарбувальні чорнила вкривають тільки зовнішню поверхню надрукованого зразка, не проникаючи всередину. Таке рішення дає змогу економно використовувати чорнила.

Під час 3D-друку на da Vinci Color використовують ­спеціальний пластик, що поглинає чорнило. Його виготовлено на основі пластика PLA, що є біорозкладаним, а тому безпечним для здоров’я. Пластик настільки гарно поглинає чорнило, що воно не змивається навіть, якщо піднести надрукований виріб під проточну воду. Для зручності користувача виробник зробив котушку з пластиком чипованою. Чип дає змогу відстежувати кількість пластику в конкретний момент і не запускати друк, якщо його недостатньо для виконання завдання.

Якість 3D-друку на цьому принтері прямо залежить від поєднання окремих елементів моделі та накладених кольорів. У разі дрібної деталізації виробу побачити переходи кольорів буде складно, однак, мета технології — зробити повнокольоровий 3D-друк масовим і доступним за ціною.

Де знадобляться 3D-принтери

Повнокольорові 3D-принтери продовжують завойовувати своє місце під сонцем. Ці пристрої, насамперед, стануть у пригоді в навчальних закладах на заняттях, пов’язаних із 3D-друком. Кольоровий функціонал не скасовує можливості друку звичайними PLA-пластиками, а інтерфейс керування, як самим 3D-принтером, так і супутніми програмами, «заточений» на непідготовлених користувачів і друк «з коробки». Також добре такі пристрої впораються з виготовленням дрібних партій кольорових брелоків і сувенірів із простою геометрією. Необхідно тільки ретельно добирати параметри кольоровості/яскравості на використовуваній текстурі. Підійде da Vinci Color і користувачам, що практикують створення 3D-мінікопій людей. Щоправда, друкувати бажано не в повний зріст, а у форматі бюста, інакше більшу частину виробу вкриватимуть допоміжні елементи. Щоб швидко надрукувати сувенір така вигадка підійде чудово. До речі, швидкість друку принтера приблизно відповідає швидкості друку двома кольорами на звичайному двохекструдерному 3D-принтері.

da Vinci Color

da Vinci Color AiO

da Vinci Color Mini

Постійний розвиток 3D-напряму

За минулі два роки в модельному ряду XYZprinting з’явилися нові моделі кольорових 3D-принтерів. Спочатку — модель 3 в 1 da Vinci Color AiO, яку було зібрано на основі da Vinci Color: до 3D-друку додалася і функція 3D-сканування. Також на пристрій можна замість модуля друку встановити лазерний гравер, що робить цю модель універсальною для втілення різних задумів.

У першій половині 2019 року XYZprinting ще більше наблизив планку кольорового 3D-друку до побутового рівня, виготовивши da Vinci Color Mini. Ця модель не має вбудованого 3D-сканера й коштує вона в 1,5 раза дешевше за da Vinci Color.

Важко навіть уявити, який прогрес цього сегмента техніки можна очікувати найближчими десятиліттями. 35 років минуло з часу винайдення 3D-принтера, а інженери шукають і знаходять проривні технології у світі 3D-друку, змушуючи користувачів активніше вигадувати, які ідеї вони хочуть втілити в реальному світі, використовуючи для цього найновітніші пристрої 3D-принтерного світу.

 

da Vinci Color

da Vinci Color AiO

da Vinci Color Mini

Код товару

3FC1XXEU01B

3FC1SXEU00G

3FCM1XEU00G

Розмір камери (ш × в × д), мм

200 × 150 × 200

Mono Color Printing 200 × 150 × 200

Full Color Printing 185 × 150 × 185

130 × 130 × 130

Товщина шару по осі Z

100 – 400 мікрон

Підтримання файлів для 3D-друку

amf / .ply / .obj / .stl / XYZ Format (.3cp) / .3mf

Матеріали для 3D-друку

3D Color-inkjet PLA / PLA / Tough PLA / PETG / Carbon Fiber PLA* / Metallic PLA*

Підтримання Wi-Fi

Так

Так

Так

Наявність вбудованого 3D-сканера

Ні

Так

Ні

Лазерний гравер (опція)

Ні

Так

Так

Підтримання файлів для лазерного гравіювання

Ні

.jpg / .png / .gif / .bmp

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров