Попереднє
Наступне
Технічні характеристики 2E E500A 2019 DUALSIM [Champagne Gold (680051628684)]:
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип смартфон, моноблок
Екран 5 ", 960х480, IPS
Процесор MT 6580 M, 4 ядра, 1.3 ГГц
Пам'ять (ОЗУ, вбудована) 1 ГБ, 8 ГБ
Камера 5 Мп
Операційна система Android 8.1 Oreo
Кількість SIM-карт 2 SIM
Габарити (ВхШхТ) 136.5 мм x 65.3 мм x 10.2 мм
Тип
Тип пристрою смартфон
Тип корпусу моноблок
Ввід данних екранне введення
Основні
Операційна система Android 8.1 Oreo /(Go edition)
ОЗУ 1 ГБ
Вбудована пам'ять 8 ГБ
Слот для карт пам'яті microSD до 64 ГБ
Модель відеоприскорювача Mali-400MP2
Стандарти зв'язку 3G
2G
GSM 850
900
1800
1900
Режим роботи SIM-карт поперемінний
Кількість SIM-карт 2 SIM
Тип SIM-карти micro-SIM
Процесор
Виробник MediaTek
Модель процесора MT 6580 M
Частота процесора 1.3 ГГц
Кількість ядер процесора 4 ядра
Основний дисплей
Тип дисплея Сенсорний
Тип матриці IPS
Діагональ 5 "
Розподільна здатність дисплея 960х480 /FWVGA+
Додатково Мультитач /2 точки дотику
Цифрова камера
Основна камера 5 Мп
Автофокус
Cпалах
Фронтальна камера
Фронтальна камера 2 Мп (автофокус, спалах)
Навігація
GPS-модуль
aGPS
Мультимедійні можливості
Мультимедіа FM-радіо
Комунікації
Комунікації Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.0 /+A2DP +EDR
Порти підключення
Порти підключення Навушники (3.5 мм)
MicroUSB
Живлення
Ємність аккумулятору 2500 мАг
Час в режимі очікування 336 год
Час в режимі розмови 8 год
Особливості
Додатково Акселерометр
Датчик наближення
Датчик освітлення
Жестове управління
SOS режим з A-GPS локацією
Режим eye-care (для читання електронних книг)
Відеозахоплення екрана (для геймерів-початківців і відеоблогерів)
Рекомендуємо придбати
Фізичні
Матеріал Пластик
Колір золотистий /Champagne Gold
Висота 136.5 мм
Ширина 65.3 мм
Товщина 10.2 мм
Комплектація Телефон
Зарядний пристрій
Акумулятор
Інструкція користувача
Захисне скло
кабель USB
Гарантія
Гарантія 12 місяців
Параметри упаковки
Ширина 100 мм
Висота 40 мм
Довжина 170 мм
Вага 0.32 кг
Об'єм 0.0007 м3
Тип пристрою смартфон; К-сть SIM-карт: 2 SIM; Діагональ екрану 5 "; Роздільна здатність екрану: 960х480; Тип матриці: IPS; Операційна система: Android 8.1 Oreo; Частота процесора: 1.3 ГГц; К-сть ядер процесора: 4 ядра; Оперативна пам'ять: 1 ГБ; Вбудована пам'ять: 8 ГБ; Камера: 5 Мп; Комунікації: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0; Додатково: Акселерометр, Датчик наближення, Датчик освітлення, Жестове управління, SOS режим з A-GPS локацією, Режим eye-care (для читання електронних книг), Відеозахоплення екрана (для геймерів-початківців і відеоблогерів); Колір: золотистий;
немає в наявності
2E E500A 2019 - вигідна функціональність смартфона у новій формі!

Смартфон 2E E500A вже був у нас на огляді раніше, але виробник дещо оновив модель у 2019 році з урахуванням нових трендів на без рамкові екрани та оптимізованих програмних рішень від Google. Тому зустрічайте– новинку 2E E500A 2019!

Основні технічні характеристики:

  • Екран 5", FullView 18:9, 960х480, IPS
  • Процесор MediaTek MT6580, 4 ядра, 1.3 ГГц
  • Пам'ять (ОЗУ, вбудована) 1 ГБ, 8 ГБ
  • Камера 5 Мп (подвійна основна)
  • та 2 Мп (фронтальна)
  • Операційна система Android 8.1 Oreo (Go edition)
  • Кількість SIM-карт 2 SIM (mini SIM)
  • Акумуляторна батарея 2500 мАг (знімна)
  • Габарити (ВхШхТ) 136.5 мм x 65.3 мм x 10.2 мм

Комплектація

Розпаковуючи смартфон, одразу розумієш, що виробник 2Е турбується про вас, адже у комплектації окрім стандартного набору (інструкція, блок живлення, акумулятор, USB кабель), на вас чекає приємний бонус – захисне плівка та скло! Отож, екран вашого смартфону тепер точно буде захищений, як і ваш гаманець від зайвих витрат!

Дизайн

Дизайн смартфону, як на мене, дуже схожий на дизайн топових смартфонів. Ну, як мінімум мені він нагадує смартфон Pixel 2. Розкішна глянцева чорна верхня частина смартфону поєднується чіткими межами із сітчастою частиною із софт-тачу. Таке поєднання гарно виглядає і приємно відчувається в руках, а також - дуже практичне у використанні, адже пристрій міцно фіксується у руці, а на софт-тач поверхні не залишається слідів від відбитків пальців . 
 

Ергономіка

Смартфон так і хочеться тримати в руках і не залишати його ні на хвилинку, адже стильний дизайн, комфортні габарити та софт-тач покриття дають абсолютну впевненість у ньому.
 
E500A 2019 підтримує тренди у співвідношеннях сторін дисплею - 18:9, що не може не радувати, а форма корпусу із плавно закругленими обтічними бічними гранями, навіть із товщиною 10.2 мм, робить його візуально тоншим та зручнішим у використанні.
 
 
Зверху на екрані телефону розмістились: сенсор наближення і освітлення, розмовний динамік, спалах фронтальної камери та сама фронтальна камера у 2Мп.
 
Права грань містить на собі клавішу живлення/блокування-розблокування екрану та регулювання гучності. Хочу додати, що клавішу живлення одразу відчуваєш на дотик, тому процес користування телефоном дуже зручний.
 
 
Верх спинки пристрою розміщує на собі майже не виступаючий отвір основної  подвійної 5 Мп камери разом із її спалахом. До речі, задня кришка у цьому смартфоні – знімна, що відкриває доступ до окремих слотів micro-SIM карт разом із слотом для картки пам’яті microSD, та доступ до знімної акумуляторної батареї.
 

А на лівій грані нічого не розміщено.
 
 
На верхньому торці смартфона розташований аудіо-роз’єм 3,5 мм та порт microUSB, що дуже зручно, як для прослуховування музики чи спілкування через гарнітуру в дорозі, так і для заряджання смартфону від мережі чи павербанку.
На нижньому торці знаходяться отвори мультимедійного динаміка, які дуже гарно виглядають за рахунок своєї симетричності.

Екран

Смартфон 2E E500A отримав контрастний та яскравий IPS  FullView 18:9 дисплей  із діагоналлю 5 дюймів та роздільною здатністю 960х480 із доволі непоганими широкими кутами огляду. Тому він чудово підійде для ігор і перегляду відео, завдяки контрастним кольорам і чіткій картинці. Діапазон регулювання яскравості достатній для комфортного читання з екрану навіть при яскравому освітленні.

Завдяки режиму «Eye care» (захист очей), керування яким винесено на панель швидкого доступу, дуже зручно читати улюблені електронні книги.
 
Чесно кажучи, зауважень до дисплею не має, адже він повністю справляється зі своїми функціями, які, в принципі, від нього і очікуєш.
 
Для того, щоб все-таки захистити екран вашого смартфону від падіння на землю та пошкоджень від ключів у кишені, як я вже і казав раніше, виробник поклав у коробку захисне скло.

Продуктивність і комунікації

У смартфоні 2E E500 2019,  завдяки оптимізованій операційній системі Android 8.1 (Go edition),  все працює та запускається майже без затримок. Але підвисання для ресурсомістких застосунків, які ви можете встановити з Play Market, звичайно можуть бути.
 
Смартфон побудований на базі процесора MediaTek MT6580 із 4-ма ядрами що працюють на частоті 1,3 ГГц, 1 ГБ оперативної пам’яті і 8 ГБ постійної пам’яті. Звичайно ж, пам’яті ніколи не буває забагато, проте, є можливість її збільшити за рахунок карти пам’яті microSD до 64 ГБ, без втрати можливості вставити додаткову сім картку, адже слоти SIM карт та карти пам’яті тут окремі. А це, погодьтесь, - великий плюс.
 
Загалом, хочеться сказати щодо апаратна база і продуктивності смартфона - вона цілком типова для 3G смартфона з ціною до 70$. Так, конфігурація скромна, але цілком достатня для виконання повсякденних завдань (GPS навігація, соціальні мережі, месенджери, музика, перегляд онлайн відео та простенькі ігри).

Камера

Смартфон 2E E500A має подвійну 5 Мп основну та 2Мп фронтальну камери, обидві оснащені спалахами, що є однією із особливостей пристрою, адже у бюджетному сегменті спалах фронталки трапляється нечасто. Забігаючи наперед, хочеться сказати, що подвійна основна камера дозволяє створювати ефект «Blur» (ефект розмиття фону), який, до речі, легко регулюється.
 
 
У камері доволі багато різноманітних налаштувань, які дозволять вам підібрати режим за смаком.
 
Одразу, коли заходиш у режим камери вас зустрічає 4 режими: Beauty, Video, Blur та Photo.
 
Також, у налаштуваннях вам доступні такі опції:
  • гео мітка (координати місця фотографії)
  • експозиція (яку можна відрегулювати від -3 до +3)
  • колірний ефект (на вибір фільтри: моно, сепія, негатив та аква)
  • режим зйомки (автоматичний, ніч, захід сонця, у приміщенні, портрет, пейзаж, нічний портрет, театр, пляж, сніг, непорушне, феєрверки, спорт та світло свічки)
  • баланс білого (автоматичний, лампа розжарювання, сонячно, флуоресцент, хмарно, сутінки, тінь та тепле люмінесцентне)
  • властивості зображення (можна підкрутити різкість, тон, насиченість, яскравість та контраст)
 
Це були налаштування і для відео, і для фото. Також, окремо для фото є такі налаштування:
  • визначення обличчя
  • автоспуск (вимк., 2 сек. та 10 сек.)
  • серійна зйомка (5 знімків/10 знімків)
  • розмір фото (1/2/3/4/5 Мп)
  • розмір попереднього фото (повний екран/стандарт 4:3)
  • ISO (автом., 100, 200, 400, 800 та 1600)
  • режим «красиве обличчя»
 
Ну і, звичайно, є можливість записувати якісне відео у форматі 720p, хоча і без стабілізації. Для відео ви можете налаштувати три окремих параметри: EIS, мікрофон та якість відео (QVGA, CIF, 480 та 720р).
 
І хоча цього функціоналу може бути не достатньо для тих, хто любить фотографувати та обробляти фото для соц. мереж, але для справедливості варто сказати, що на свої гроші E500A чудово справляється з функцією фото для аматорського рівня.
 
 
Ще один лайфхак, який вам знадобиться: для миттєвого запуску камери, навіть при заблокованому екрані, достатньо два рази швидко натиснути кнопку Power. Швидко і зручно, аби би не прогавити важливий момент у житті.

Звук

E500A отримав два окремих динаміка - розмовний і мільтимедійний. Звук дуже гучний і доволі якісний. Хоча басів, як на мене, ніколи не буває багато, але, як показує практика, більшість слухає музику через навушники, тому якість залежить більше від них, а не від смартфону.

Операційна система

Смартфон 2E E500A працює на базі «чистого» Android 8.1 Oreo (Go edition) без фірмових оболонок-лаунчерів та інших попередньо встановлених застосунків, що обтяжують роботу смартфону. Android Go оптимізована під смартфони з бюджетними конфігураціями, як у 2E E500A, і забезпечує швидкий доступ до додатків з Google Play Market, зручність у використанні та чудову швидкість роботи. А ще приємно, що система готова до роботи прямо з коробки.

В смартфоні встановлений стандартний набір Android Go застосунків. Із цікавинок:

Помічник Google Assistant Go, який раніше був відсутній у смартфонах з оперативкою до 1ГБ. Google Assistant Go дозволяє керувати смартфоном за допомогою голосу. Хто ще не користувався – радимо почати. Дуже зручно, швидко і безпечно.

Files Go. Це своєрідний файловий менеджер, за допомогою якого легше очищати пам'ять смартфона від непотрібної інформації, шукати необхідні файли. Попри всього Files Go вміє видаляти непотрібні зображення з чатів, дублів файлів, очищувати кеш, переносити файли з пам'яті смартфона на SD-карту прямо в інтерфейсі програми.

Google Play Protect. Дає можливість відстеження при втраті або крадіжці пристрою за допомогою входу в обліковий запис Google. Користувач може встановити код доступу або стерти всі файли на втраченому гаджеті.

Софтові «фішки»

Screencast
Функція відеозахвату екрану (screen cast), тут реалізована на апаратному рівні, відтак немає необхідності встановлювати сторонні додатки, які вимагатимуть додаткових ресурсів смартфона і не завжди зручні у використанні.
 
Тому, достатньо натиснути клавіші  Vol+ і Power і вмикається відеозапис екрану.

Така «фіча» дозволяє будь-який відеоконтент швидко записати з екрану, відредагувати і запостити. Отож, відео файл HD 720p у форматі MP4, автоматично зберігається в «Галереї», який можна одразу відредагувати і публікувати у мережі.
 
Я думаю, що соціально активні користувачі знайдуть свої унікальні варіанти використання цієї функції. А при затисканні одночасно клавіші Vol- і Power, смартфон робить скріншот, щоб поділитись тим, що ви бачите на своєму екрані.
 
Функція Smart Wake
Приємно здивувала наявність функції Smart Wake, адже це - фактично розумні жести: щоб відкрити певне меню чи додаток, потрібно на заблокованому екрані намалювати символи «c», «e», «m», «o», «w». Кожен символ відповідає за конкретну функцію: відкриття журналу дзвінків, повідомлень, перемикання музики, розблокування. Відповідність символу і відповідної дії можна відрегулювати вручну. Подвійний тап по екрану швидко розблокує його без необхідності постійно тиснути на кнопку Power. Правда ж приємно?
 
Інтелектуальне керування жестами
• Відповідь і завершення виклику перевертанням смартфону екраном догори і вниз.
• блокування екрану подвійним тапом по сенсорній кнопці Home
• регулювання гучності свайпом двома пальцями по екрану (вверх-вниз)
• скріншот всього екрану
• скріншот виділеної області (затиснувши сенсорну кнопку «Назад»)
 
Функція SOS (Emergency Rescue)
Унікальна і корисна функція, яку ми раніше не зустрічали в бюджетних Android девайсах. SOS режим активується під час затискання одночасно двох клавіш регулювання гучності (Vol+ & Vol-) впродовж 3 секунд. У цей час смартфон із періодичністю раз на 10 чи 20 хв., залежно від налаштувань, відправлятиме гео-SMS на довірені номери із GPS-координатами місця розташування телефону. Функція спрацьовує, навіть якщо екран заблоковано. Радимо звернути увагу на функцію SOS тим хто вибирає смартфон для похилих батьків, чи дітей, і переймається їх безпекою. В інших смартфонах знайти цю фічу доволі складно.
 
Наявність FM радіо
І хоча для деяких здається, що це ефірне FM радіо це вчорашній день, та я з цим принципово не згоден, адже знаю багато меломанів, які і досі фанатіють від радіо та активно слухають його в дорозі чи на роботі. А ще це - можливість зекономити на інтернет трафіку, якщо ви користуєтесь інтернет радіо.

Комунікації

Смартфон підтримує технології 3G (WCDMA/UMTS)2100 МГц , 2G (GSM/GPRS/EDGE) 900/1800 МГц та бездротові технології Wi-Fi (802.11 b/g/n) 2,4 ГГц, Bluetooth 4.0, GPS/A-GPS, що забезпечить безвідмовну роботу різних додатків і моментальний зв'язок з усім світом.  Нарікань, на нестабільний сигнал прийому телефоном чи довгий пошук мобільної мережі або супутників – не виявлено.

І, так, технологія 4G у цьому смартфоні не підтримується.

GMS сертифікація

Модель отримала сертифікацію Google Mobile Services за програмою GMS Express Plus, яку вимагає Google від усіх сумлінних виробників, а це гарантує користувачу, що:
  • смартфон підготовлений виробником у відповідності із рекомендаціями Google і протестований на таку відповідність у лабораторії Google;
  • смартфон має доступ до оновлення популярних додатків з Play Market - усі оновлення будуть працювати на перевіреній системі;
  • усі додатки, що знаходяться у ПЗ, а також ті, що можна завантажити – оптимізовані для швидкої роботи, без шкідливого програмного забезпечення, небажаної реклами та вірусів.

Автономність

Ємність акумулятора становить 2500 мАг. Навіть при активному використанні смартфону, вам його точно вистачить більше ніж на один день. Також, я думаю ви погодитесь, що саме акумулятор найшвидше виходить з ладу у смартфоні, тому знімний акумулятор це легкий і швидкий спосіб без додаткового втручання змінити акумулятор та бути знову у руслі життя.
 
Заряджається смартфон від 0 до 100% від рідної 1А зарядки за 4 години.
 

Для економії заряду батареї в смартфоні передбачені два режими.
  • режим інтелектуального енергозбереження, який активований автоматично і відповідає за економію заряду, коли смартфон знаходиться у режимі очікування
  • режим енергозбереження (вимкнений за замовчуванням), який знижує продуктивність пристрою, обмежує вібрацію, служби локації і обмежує передавання фонових даних, коли рівень зарядку акумулятора сягає 5% або 15%, в залежності від налаштувань, які ви встановите.

Отже, сміливо розраховуйте на день-півтора безперебійної роботи вашого смартфону без підзарядки.

Вартість

Ще одна перевага смартфона 2E E500A 2019 – це його ціна. На період написання огляду, ціна у 1599 грн була однією з найкращих пропозицій на 3G смартфони із 5 дюймовим 18:9 екраном на IPS матриці, пам’яттю 1+8ГБ та посиленою батареєю на 2500 мАг.

Висновок

Підбиваючи підсумок, хочеться сказати, що E500A є цікавою пропозицією в якості ультра-бюджетного смартфона з якісним IPS дисплеєм на кожен день. Тут хороша ергономіка, якісна збірка корпусу, дійсно оригінальний зовнішній вигляд, непогана автономність і швидкість роботи, як до однокласників у цьому ціновому сегменті. Програмні фічі Video screen cast та SOS будуть цікаві для батьків і молодшої аудиторії користувачів.
 
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів