Попереднє
Наступне
Технічні характеристики Lenovo Y740 (15.6) [81UH006CRA]:
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип ноутбук
Екран 15.6 ", 1920х1080, IPS, матове
Процесор Intel Core i7 9750H, 2.6 ГГц - 4.5 ГГц
Відеокарта дискретна, nVIDIA GeForce RTX 2070 8192 МБ
Обсяг ОЗУ 32 ГБ DDR 4
Ємність SSD накопичувача 1024 ГБ
Попередньо встановлена ОС Windows 10 Home
Вага 2.2 кг
Тип пристрою
Тип ноутбук
Призначення ігровий
Екран
Діагональ екрану 15.6 "
Розподільна здатність дисплея 1920х1080
Покриття екрану матове
Тип матриці IPS /500nits 144Hz
Процесор
Виробник процесора Intel
Серія процесора Core i7
Модель процесора 9750H
Тактова частота 2.6 ГГц
Максимальна тактова частота 4.5 ГГц
Кількість ядер процесора 6
Оперативна пам'ять
Тип оперативної пам'яті DDR 4 /2666
Обсяг ОЗУ 32 ГБ /2x16GB
Відеокарта
Тип відеокарти дискретна
Серія відеокарти nVIDIA GeForce
Модель відеокарти RTX 2070
Обсяг відеопам'яті 8192 МБ
Тип пам'яті GDDR6 /MaxQ
Накопичувач
Тип накопичувача SSD
Ємність SSD накопичувача 1024 ГБ
Комунікації
Wi-Fi 802.11ac /Killer 1550i
Bluetooth v5.0
Без оптичного приводу
Роз`єми і порти введення-виведення
Роз'єми і порти введення-виведення HDMI
mini DisplayPort
RJ-45
USB 3.1 /x3 (one Always On)
USB 3.1 TYPE C 1 шт /Thunderbolt 3
Мультимедіа
Мультимедіа web-камера
Колонки Harman з Dolby Audio Premium
Пристрої введення
Маніпулятор тачпад
Батарея
Тип батареї Li-Ion
Енергетична ємність батареї 57 Вт·год
Додатково
Попередньо встановлена ОС Windows 10 Home
Рекомендуємо придбати Microsoft Office Home and Student 2021 ESD, електронний ключ
Габарити ( ВxШxГ ) 19.5-23.8 x 361 x 265 мм
Колір чорний
Вага 2.2 кг
Гарантія
Гарантія 24 місяця
Параметри упаковки
Ширина 80 мм
Висота 430 мм
Довжина 580 мм
Вага 4.60 кг
Об'єм 0.0200 м3
Тип: ноутбук; Діагональ екрану: 15.6 ";Роздільна здатність екрану: 1920х1080; Тип матриці: IPS; Процесор: Intel Core i7 9750H; К-сть ядер процесора: 6; Тактова частота: 2.6 ГГц; Тип оперативної пам'яти: DDR 4; Об'єм оперативної пам'яті: 32 ГБ; Тип відеокарти: дискретна; Відеокарта: nVIDIA GeForce RTX 2070; Об'єм відеопам'яті: 8192 МБ; Тип пам'яті: GDDR6 ; Тип накопичувача: SSD; Колір: чорний; Вага: 2.2 кг;
немає в наявності
Безкопромісний геймінг будь-де: огляд ноутбука Lenovo Legion Y740-15IRHg

Бренд Lenovo продовжує втілювати нову філософію ігрових пристроїв, в яких поєднується надзвичайна ігрова потужність та витончений стиль для роботи. Тому з впевненістю можна сказати, що ігрові ноутбуки Lenovo готові до викликів майбутнього. Так, мені на огляд потрапив Lenovo Legion Y740-15IRHg, що є яскравим представником лінійки ноутбуків, які створені для повного занурення в ігровий світ. Тож, далі більш детальніше.

Декілька слів

Lenovo Legion Y740 спроектований для справжнього безкомпромісного геймінгу, в якому всі компоненти забезпечують максимальний комфорт та продуктивність під час гри. Legion Y740 (81UH006CRA) — ігровий ноутбук з 15.6 дюймовим IPS-дисплеєм, 6-ядерним процесором Intel Core i7-9750H дев'ятого покоління на архітектурі Intel Coffee Lake, 8 Гб оперативною пам'яттю та дискретною відеокартою NVIDIA GeForce RTX 2070 MaxQ.

            Дизайн

Перш за все Legion Y740 вразив своїм компактним та мінімалістичним дизайном як для геймерського ноутбука. На мою думку, це суттєвий плюс, адже даний ноутбук буде доречно виглядатиме як під час геймерського поєдинку, так і в офісі чи вдома. Тобто Lenovo вдалося віднайти ту “золоту середину” у дизайні ігрового девайсу, що задовольнить як вибагливого кіберспортсмена, так і простого користувача.

Друге, що притягує погляд - надзвичайна система охолодження Legion Y740. Так, вона займає майже всю половину нижньої частини ноутбука, що дозволяє не перегрівати лептоп та якісно видувати зайве тепло. Проте це не всі фішки, завдяки незвичайній стильній первофорації та RGB-підсвічуванню (яке регулюється), це додає Legion Y740 додаткової стриманої войовничості, що обов'язково оцінять геймери.

Інша фіча, яка додає родзинки всьому зовнішньому вигляду, це так звана “сходинка” біля петель, до якої кріпиться верхня кришка. Вона має багато функцій: на ній розташовані основні розніми та порти (про них детальніше нижче), крім того вона дозволяє розгорнути ноутбук на 180 градусів.

Збоку кришки Legion Y740 нанесений фірмовий логотип “LEGION”, коли ноутбук увімкнений — світиться буква “О”, підсвічування якої, знову ж таки, можна налаштувати під власні вподобання. Також приємно вразила і невелика вага Legion Y740, яка складає 2,2 кг, і все це при надпотужному “залізі”.

Сам матеріал корпусу ноутбука вироблений з міцного алюмінію чорного кольору. Відбитки пальців під час користування мало помітні, проте слід не забувати час від часу його протирати.

            Порти та розніми

Legion Y740 має зручне розташування портів, тому не виникає враження, що ноутбук оповитий різноманітними дротами, адже всі основні розніми знаходяться позаду і ти їх просто не помічаєш під час роботи чи гри. І дану особливість можна також зарахувати до безперечних переваг.

 Так, на задній панелі 7 конекторів: порт HDMI, mini DisplayPort, USB 3.1 Type-C, USB 3.1, RJ-45, порт для зарядки, отвір під замок Kensington.

    З лівої сторони знаходиться вихід під навушники та порт Thunderbolt 3, з правої — ще один порт USB 3.1 та індикатор.

    Тож, портів вистачає і всі вони знаходяться на правильному місці.

            Дисплей

 Дисплей Legion Y740 має чим вразити досвідченого геймера. Він створений на базі IPS-матриці з діагоналлю 15,6 дюйма, яскравістю 500 ніт, роздільною здатністю Full HD та має матову поверхню. Частота оновлення дисплея на рівні 144 Гц усуває розриви зображення й забезпечує плавність відтворення динамічних сцен.

Крім того, Y740 має вузькі рамки, тому зображення має більшу площу, що беззаперечно також є плюсом. Проте мене трохи збентежило розташування веб-камери, яка знаходиться знизу нижньої широкої рамки екрану. Тому потрібен деякий час, щоб звикнути до такого незвичного рішення.

 Загалом картинка на екрані Y740 приваблює своєю чіткістю, яскравими кольорами та високою контрастністю.

            Клавіатура

Як і у всіх ноутбуків бренду Lenovo, клавіатура Y740 дуже зручна, нею приємно користуватись та кофортно друкувати. Клавіші натискаються впевнено і практично безпомилково. До слова, клавіатура має захист від пролитої рідини.

Різнокольорове RGB-підсвічування налаштовується у спеціальній програмі Corsair iCUE під власний стиль та вподобання. За допомогою даного застосунку, ви можете налаштувати підсвічування не лише клавіатури, а й клавіши увімкнення (яка знаходиться по центру лептопу), радіаторів та як вже зазначалось вище літери “О” на кришці. Тим самим створити свій унікальний стиль.

Ще однією особливістю даного лептопу стало те, що виробник вирішив винести декілька функціональних клавіш поза основної клавіатури. Так, їх п'ять: кнопка для  швидкого запуску застосунку Lenovo Vantage, клавіша для запису відео (буде дуже корисною для стримерів, що записують гру, та не хочуть втрачати жодної секунди), дві кнопки макросів та дві кнопки регулювання підсвічування. Проте якщо ви звикли користуватись стандартною розкладкою клавіатури (як, наприклад, я), це може приносити певні незручності, адже час від часу йде випадкове або хибне натискання клавіш при наборі тексту. Отже, знадобиться певний період, щоб трохи звикнути до нового розташування клавіатури, яка трохи зсунута в праву сторону.

Процесор, відеокарта та графіка

Legion Y740 оснащений потужним 6-ядерним процесор Intel Core i7-9750H дев’ятого покоління, що забезпечує гарну продуктивність. Як зазначає сам виробник, його тактова частота становить 2,6 ГГц, а в режимі Turbo Boost вона може сягати 4,5 ГГц. Чіп підтримує технологію Hyper-Threading, тому обробляє 12 потоків даних. Завдяки цьому процесор легко впорається з великою кількістю завдань. Загалом його можливостей достатньо для запуску будь-якої гри.

Ігрові можливості Lenovo Legion Y740 забезпечує дискретна відеокарта NVIDIA GeForce RTX 2070 MaxQ. Об’єм відеопам’яті становить 8 ГБ, відеоадаптер підтримує технології штучного інтелекту і трасування променів у реальному часі. Завдяки цьому досягається надзвичайна реалістичність ігрових ефектів.

Даної відеокарти вистачить для запуску таких вимогливих ігор в роздільній здатності Quad HD, як Just Cause 4, Hitman 2, Call of Duty Black Ops 4, а у Battlefield V можна буде зіграти навіть у 4K. Крім того, відеокарта підтримує підключення шоломів віртуальної реальності, тож можна навіть поринути в захопливий світ VR-ігор.

Ноутбук Legion Y740 оснащений SSD-накопичувачем об’ємом 1 ТБ, що суттєво прискорює завантаження операційної системи, запуск програм та файлів. Також ми протестували Y740 за допомогою таких тестів як: 3DMark Professional Edition (Time Spy Extreme, Port Royal, Fire Strike Ultra) та PCMark 10 Extended.

Ось результати бенчмарок:

Висновок

Отже, ноутбук Lenovo Legion Y740 створений для активних людей, які не звикли йти на компроміси між мобільністю, продуктивністю чи якістю. Адже в даному лептопі поєднані всі ці фактори: компактність, стиль, зручне розташування портів та надзвичайна потужність. Єдиний суттєвий недолік, що можна закинути даному девайсу - це ціна. В нашій комплектації він коштує приблизно 73 тисячі грн. Тому зрозуміло, що Lenovo Legion Y740 (81UH006CRA) далеко не бюджетний ноутбук та належить до преміум сегменту.

Проте якщо ви давно мрієте зіграти в топові високобюджетні комп’ютерні ігри (ААА-класу) на максимальних налаштуваннях у будь-якому зручному для вас місці, при цьому ще й займатися програмуванням, відеомонтажем або будь-якими іншими складними завданнями. Тоді Y740 з достойним «залізом» стане ідеальним помічником як на роботі, так і під час запеклих боїв у будь-якій точці земної кулі.

Технічні характеристики:

Процесор: Intel Core i7-9750H 9-го покоління

Код товару: 81UH006CRA

Операційна система: Windows 10 Home

Дисплей: 15.6", Full HD (1920x1080), IPS (до 144 Гц, 500 ніт, з антибліковим покриттям)

Відеокарта: NVIDIA GeForce RTX 2070

Акумулятор: 57 Вт*год

Оперативна пам'ять: до 32 ГБ DDR4-2666 МГц

Пам'ять (постійна): SSD: 1 ТБ

Аудіо: акустика Dolby Atmos Premium

Порти:

  • Порт HDMI, шт.: 1 x HDMI
  • DisplayPort, шт.: 1 x mini-DisplayPort
  • LAN RJ-45, Мбіт/с: 10/100/1000 Ethernet (Killer)
  • Порт USB 3.11Gen: 2
  • Порт USB 3.1, шт.: 1
  • Порт USB 3.1 Type-C/Thunderbolt 3, шт.: 1 x USB 3.1 Type C (Thunderbolt 3 до 40 Gbps)

Підключення:

  • Bluetooth 5.0
  • Wi-Fi Killer Wireless-AC

Габарити (ШхГхВ): 361 x 265 x 23,85 мм

Матеріал корпусу: алюміній

Колір: чорний

Вага: 2,2 кг

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів