TP-Link Neffos A5 1/16GB DUALSIM Grey

SKU: TP7032A22
Previous
Next
Technical characteristics TP-Link Neffos A5 1/16GB DUALSIM Grey:
Main features
Full list of features
Type smartphone, monoblock
Display 5.99 ", 720x1440, IPS+
Processor SC7731E, 4 cores, 1.3 GHz
Memory (RAM, built-in) 1 GB, 16 GB
Camera 5 MP
OS Android 9.0 (Pie)
Number of SIM-cards 2 SIM
Dimensions (HxWxT) 162.8 mm x 78 mm x 9.75 mm
Weight 188 g
Type
Device type smartphone
Type of shell monoblock
Data input screen Input
Main
OS Android 9.0 (Pie) /(Go edition)
RAM 1 GB
Built-in memory 16 GB
Memory card slot micro-SD (до 64 ГБ)
Graphics Processing Unit
Model video accelerator Mali T-820 MP1
Technology Standards 3G
2G
Number of SIM-cards 2 SIM
Type SIM-card nano-SIM
CPU
Manufacturer Spreadtrum
Processor type SC7731E
CPU frequency 1.3 GHz
Number of processor cores 4 cores
Main display
Display Type Touchscreen
Capacitive
Type of matrix IPS+
Diagonal 5.99 "
Display Resolution 720x1440
Pixel density 269 ppi
Additionally Multitouch
Digital camera
Main camera 5 MP
Recording HD-video 720p@30fps
Autofocus
Flash LED
Front-camera
Front-camera 2 Mp
Navigation
GPS
aGPS
GLONASS
Communications
Communications Wi-Fi hotspot
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.0 /+A2DP
Connection ports
Connection Ports Headphones (3.5mm)
MicroUSB /2.0
Powered
Battery Type Li-Ion
Battery capacity 3050 mAh
Physical
Material Plastic
Colour gray
The weight 188 g
Height 162.8 mm
Width 78 mm
Thickness 9.75 mm
Equipment Phone
Charger
Guarantee voucher
Safety Notice
Quick Setup Guide
USB cable
Protective case
Warranty
Warranty 24 months
Package dimensions
Width 90 mm
Height 170 mm
Length 60 mm
Weight 0.32 kg
Volume 0.0009 m3
Device type: smartphone; Number of SIM-cards: 2 SIM; Screen size: 5.99 "; Screen resolution: 720x1440; Matrix type: IPS+; Operating system: Android 9.0 (Pie); CPU: 1.3 GHz; Number of processor cores: 4 cores; Accelerator: exists; Memory: 1 GB; Built-in memory: 16 GB; Camera: 5 MP; Communication: Wi-Fi hotspot, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0; Color: gray; Weight: 188 g;
out of stock
Neffos A5: низька ціна за непоганий функціонал

До наших рук потрапив ультрабюджетний смартфон - Neffos A5 із цінником менше ніж 50$. І ось скажіть мені, що ви очікуєте від смартфона за таку вартість? Якісний мобільний зв’язок та телефонію? Наявність і можливість користування месенжерами та серфінгом в мережі інтернет? Можливість зробити, інколи, непогані фотографії для своїх близьких? Акумулятор, який витримає хоча б до вечора? Смартфон, щоб не часто глючив?

Якщо ви відповіли на ці питання – так, то у мене для вас хороші новини. Адже це саме той смартфон.

Отож давайте знайомитись – смартфон Neffos A5.

Комплектація

Комплектація смартфонів від Neffos завжди приємно дивує наявністю одного із трьох бонусів – захисна плівка, захисний кейс чи навушники.  До комплектації Neffos A5 входить захисна плівка. Також тут ви знайдете крім смартфону, звичайно ж: micro-USB кабель, адаптер живлення на 1А та інструкцію із гарантійним талоном.

Також нагадую, що на всі смартфони Neffos діє гарантія 24 місяці. А це величезний плюс, особливо для бюджетних смартфонів. Адже це додатковий пунктик, щоб бути певними у його надійності і підтримці зі сторони компанії у будь-якій ситуації.

Дизайн

Чесно кажучи, на перший погляд, дизайн здався доволі знайомим, але це тільки на перший погляд. І перше, чим він точно відрізняється від попередніх моделей це, як мінімум, його кольоровими рішеннями та спеціальним обідком на світлодіоді основної камери. Отож все по порядку.

І одразу почнемо з кольорів, адже вони доволі цікаві та стильні. Так, Neffos A5 представлений у трьох кольорових рішеннях: темно-сірий, смарагдово-зелений та колір Моне, який поєднує в собі декілька відтінків синього, рожевого та фіолетового. Як на мене, то колір Моне буде найпопулярнішим, адже таке кольорове рішення спостерігається і у більш дорожчих моделях топових брендів.

Нам же на огляд потрапив смартфон у темно сірому кольорі і нічого особливого у цьому немає. Звичайний сріблястий колір, але саме такий варіант і є найбільш універсальним. Адже він пасуватиме всім.

Смартфон має габарити 162,8х78х9,75 мм із вагою у 188 г.

До слова, навіть з такими доволі немаленькими габаритами, смартфон доволі легкий і його зручно тримати в руці. Neffos A5 не вислизає і створює ілюзію менш габаритного смартфону.

Його фронтальна частина представлена великим екраном у 5,99 дюйма із матрицею IPS, що по бокам обмежений доволі немаленькими рамками. Fullview-екран має роздільною здатністю HD+ (1440х720 пікселів) та займає 81% фронтальної панелі, а співвідношення сторін становить 18:9.

Широкі шторки смартфона розміщують на собі: зверху – фронтальну камеру, датчик світлодіода і динамік. Знизу – логотип «Neffos».

На задній знімній кришці розташовано: зверху – віконце основної камери із світлодіодом у окремій рамці, посередині – логотип «Neffos», знизу - логотип «tp-link».

Ну що ж, знімна кришка смартфону у 2020 році – дійсно здивувала. Адже коли всі популярні виробники смартфонів намагаються максимально докласти зусилля до створення суцільного моноліту та «безшовності» гаджету, компанія Neffos представила модель із знімною кришкою. Як на мене, це великий плюс. Чому? Адже це можливість самостійної заміни акумулятора і старий та добрий режим екстреного перезавантаження у будь-якій ситуаціях.

Ще одне цікаве рішення – окреме віконечко під світлодіод, яке додатково захищає камеру при положенні смартфону на спині, але це не точно. Адже віконце камери і так має обідок. Ну як мінімум, трохи естетичності та відмінності від інших смартфонів цей обідок надає.

Верхня частина смартфона містить два розніми: micro-USB та audio рознім. Таке розміщення мене трохи здивувало, адже ці розніми часто знаходяться на різних частинах смартфона. Мабуть таке розташування має свої переваги, але я їх не знайшов.

Нижня частина має дві симетричні решітки динаміків із шести отворів кожна.

Права бічна грань містить клавішу живлення, а ліва – гойдалку гучності.

Функціонал

Смартфон має 4-ядерний процесор SC7731E й 1 ГБ оперативної пам'яті. Його 16 ГБ вбудовану пам’ять можна розширити за рахунок карти MicroSD ще на 128 ГБ. Це надає можливість зберігати більше улюбленого контенту, що одразу під рукою.

Рівня швидкодії новинки буде достатньо для вирішення більшості повсякденних завдань, але не особливо обтяжливих. Так ви зможете користуватись месенджерами, соціальними мережами, серфінгом у інтернеті, переглядом відеоконтенту та офісними документами. Також можна спробувати пограти у легкі ігри, але на базових налаштуваннях смартфону.

Компанія у презентації смартфону робить акцент на якості прийому сигналу та надійності смартфону. Так, компанія запевняє, що унікальна конструкція антени забезпечує чітку передачу сигналу, покращує якість дзвінків та робить легким і приємним пошук інформації в інтернеті. А технологія EMC, що використовується у кожному мобільному телефоні, обіцяє зробити сигнал більш сильним, швидким та стабільним.

Отже, якщо для вас у смартфоні якість прийому сигналу на першому місці – є сенс детальніше розглянути дану модель.

До слова, A5 регламентується суворими стандартами і проходить ретельне тестування на кожному етапі - від підготовки матеріалів до виробництва. І численні тестування підтверджують його надійність у використанні. Нагадую, є 2-х річна гарантія, що завжди підстрахує.

Приємним бонусом є функція розблокування поглядом. Адже у такій ціновій категорії її не часто знайдеш. Завдяки розумній технології телефон розпізнає власника, динамічно визначаючи 106 його особливостей. Ваші дані будуть зберігатися в спеціальній базі даних TrustZone, забезпечуючи повну безпеку. Єдине, для справної роботи цієї функції потрібно відводити смартфон від обличчя близько 0,5-1 метра.

Android Go Edition

На смартфоні встановлена операційна система Android Pie (Go Edition). Хто не знає, то це версія операційної системи, орієнтована на ультрабюджетні смартфони. Android 9 Pie Go Edition значно менш вимоглива до заліза, а всі базові програми та сервіси Google оптимізовані навіть під слабкі характеристики смартфона. Завдяки цьому Google гарантує високу швидкість роботи ОС на слабких пристроях.

Крім того, завдяки цій ОС смартфон може впоратись із усіма повсякденними задачами та сервісами, але краще себе дисциплінувати при цьому та не зловживати обтяжливими застосунками. Мається на увазі, не запускати одночасно декілька додатків.

Камера

Це звичайно не камерофон і очікувати від нього чудові знімки вночі чи проти сонці – не можна. Але поділитись емоціями та зберегти моменти – можна.

Так, на основну 5-мегапіксельну камеру можна у сонячний день зробити фото доволі непоганої якості.

Селфі на фронтальну 2-мегапіксельну камеру теж на доволі задовільному рівні.

Акумулятор

Акумулятор має ємність на 3050 мА·г, чого при його функціональності, вистачить на впевнене використання протягом доби.

Враження

Багато очікувань від такого смартфону у мене не було і я намагався його сильно не критикувати, адже смартфони значно дорожчі, теж мають свої значні недоліки. Але зізнаюсь, що мені було тяжко користуватись таким смартфоном. І я запропонував би трохи дозбирати грошенят і придбати більш дорожчу модель цього виробника. Адже є з чого обрати. Але якщо такої можливості немає, то за свої гроші смартфон доволі непоганий, а його зовнішній вигляд – не видає свою ультрабюджетність.

Висновок

Смартфон підкупає своєю ощадливою ціною, сучасним дизайном і наявністю всього функціоналу для повсякденного життя, хоча і на достатньо посередньому рівні. Його зовнішній вигляд і розмір екрану відповідає тенденціям 2020 року, тому він зацікавить широку аудиторію. А 2-х річна гарантія, укомплектованість захисною плівкою та особлива конструкція антени, робить його ідеальним смартфоном для дзвінків та користування мережею інтернет.

Menu
Products catalog
Products catalog