The Last of Us: Part II Special Edition [Blu-Ray диск] (PlayStation)

код товару: 9338307
Технічні характеристики The Last of Us: Part II Special Edition [Blu-Ray диск] (PlayStation):
Основні параметри
Повний список параметрів
Платформа PlayStation 4
Носій Blu-ray
Жанр Action
Adventure
Видавець Sony Interactive Entertainment
Основні
Платформа PlayStation 4
Носій Blu-ray
Жанр Action
Adventure
Розробник Naughty Dog
Видавець Sony Interactive Entertainment
Вікові обмеження від 18 років
Особливості
Ігри, що незабаром виходять
Дата релізу 19 червня 2020 Дія гри відбувається через п'ять років після подій першої частини і через 25 років після глобальної катастрофи - пандемії, викликаної мутував грибом кордицепс на території колишніх Сполучених Штатів Америки. Згідно з сюжетом гри, основна частина серії буде мати місце в Сіетлі, а починатися в Джексоні Гравець, протягом більшої частини гри, контролюватиме головну героїню Еллі, якій на момент подій сиквела виповнилося 19 років. Джоел, протагоніст оригінальної частини, виступить в якості персонажа другого плану. Основною темою другої частини серії є ненависть, на відміну від першої, де основна тема будувалася навколо любові, в конкретному випадку між Еллі і Джоелом У складі спеціального видання: - 48-сторінковий альбом ілюстрацій від Dark Horse - Цифровий альбом ілюстрацій - Повна версія гри в упаковці «стілбук» - Динамічна тема для PS4 - Набір з 6 аватарів PSN - Цифровий саундтрек
немає в наявності
The Last of Us. Part II. Виживання заради помсти

Naughty Dog у другому розділі історії намагаються показати постапо­каліпсис не як «зруйнований світ із сумними людьми», а реальне життя з болем, страхами, дружбою і складними почуттями. Боротьба йде на два фронти — як проти заражених, так і проти людей: «щелкунів», мутованих заражених, а також «серафітів» — членів небезпечного релігійного культу.

Із моменту катастрофи пройшло ще п’ять років. Ті, хто вцілів, — більше не жертви, що здатні існувати лише в резерваціях під наглядом військових. Вони навчилися жити поруч із загрозою, деякі об’єдналися й утворили захищені поселення. Поселення були й у першій частині гри, але там вони більше схожі на військові табори.

Еллі змінилася

Головна героїня — Еллі — помітно подорослішала: їй 19 років. Вона відносно спокійно живе в невеликому містечку Джексон Сіті, зблизилася з дівчиною Діною, ходить на повноцінні чергування і вилазки.

The Last of Us 2, як і перша частина, починається з мирного епізоду, де показано побут поселенців, стосунки дівчат і подію, яка стане каталізатором подальшої історії. На думку розробників, другу частину можна охарактеризувати двома словами — ненависть і помста.

Як порівняти з першою частиною гри, у головної героїні з’явилися нові навички: Еллі тепер вміє «повноцінно» стрибати, вилазити на високі перешкоди й долати невеликі кручі, а ще повзати та ховатися навіть у низькій траві. Також Еллі може ухилятися від атак під час ближнього бою, проте це не гарантує порятунку: напрямок удару необхідно передбачити, що не завжди є можливим.

Еволюція ворогів

Разом із мирним населенням розвиваються й вороги. «Щелкунів» тепер набагато складніше застати зненацька, щоби завдати смертельного удару, і бігають вони швидше. Супротивники стали більш кмітливими, наприклад: якщо вони відчули, що Еллі близько, то почнуть ретельні обшуки під машинами, у низькій траві тощо.

У ворогів є проміжна стадія між виявленням Еллі й необізнаністю — вони підозріватимуть, що щось відбувається не так, і робитимуть припущення, куди їм варто сходити, аби перевірити підозри. Вони також використовуватимуть бійцівських собак, які зможуть відстежувати головну героїню за запахом. Псів не обов’язково вбивати — можна оглушити і відпустити. Також у грі зустрінуться як уже відомі мутанти — «зомбі», так і нові види. Новий вид заражених плюється кислотою й, помираючи, вибухає, що завдає Еллі величезних пошкоджень.

Древо «прокачування» здібностей та система крафтингу

В Еллі з’явилося повноцінне «древо прокачування», яке можна заповнювати, збираючи біологічно активні добавки. Наприклад, можна збільшити швидкість повзання або кількість здоров’я.

Система крафтингу не зник­ла, а розширилася. Зброю можна покращувати за допомогою підручних засобів. Так, Еллі зможе використовувати порожні пластикові пляшки як глушник для пістолета — вистачить на три беззвучних постріли, але цей показник можна прокачати. Розробники позбулися механіки заточок (вона після декількох використань ламалася): в Еллі є складаний ніж, що не псується й не зношується з плином часу.

Небачена реалістичність

Naughty Dog наголошують, що завдяки звуку й анімації вбивства в грі надзвичайно реалістичні, тому спричиняють дискомфорт. Як і в першій частині, вбивати вкрай неприємно, а відкритих конфліктів нама­гаєшся уникати за будь-яку ціну. Тихо усувати ворогів складно — навіть невдалий постріл із лука може спровокувати хаос. Тому один із головних секретів виживання — перебувати в постійному русі.

Автори роблять усе, щоби гравець відчував усю гаму суперечливих почуттів до ворогів, адже вони поводять себе як живі люди. До того ж співчуття викликають собаки, які мають неймовірно близькі стосунки з власниками: вони відчувають їх на відстані та страшенно бентежаться, якщо коїться щось недобре.

Реліз відбудеться 29 травня 2020 року тільки на Playstation 4.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів