TECNO Spark 4 Lite (BB4k) Dual SIM [Vacation Blue]

SKU: 4895180754586
Previous
Next
Technical characteristics TECNO Spark 4 Lite (BB4k) Dual SIM [Vacation Blue]:
Main features
Full list of features
Type smartphone, monoblock
Display 6.52 ", 1600x720, IPS
Processor MT6761 Helio A22, 4 cores, 2 GHz
Memory (RAM, built-in) 2 GB, 32 GB
Camera 8 MP
OS Android 9.0 (Pie Go)
Number of SIM-cards 2 SIM
Dimensions (HxWxT) 165.97 mm x 75.8 mm x 8.2 mm
Weight 165 g
Type
Device type smartphone
Type of shell monoblock /"крапля"
Data input screen Input
Main
OS Android 9.0 (Pie Go)
RAM 2 GB LPDDR3, 933 МГц
Built-in memory 32 GB (вбудована eMMC)
Memory card slot micro-SD до 128 ГБ (окремий слот)
Graphics Processing Unit
Model video accelerator PowerVR GE8320
IMG GE8320
Technology Standards 3G /850/900/1900/2100 МГц,
4G /FDD-LTE:Band1/3/5/7/8/20
2G /850/900/1800/1900 МГц
Number of SIM-cards 2 SIM
Type SIM-card nano-SIM
CPU
Manufacturer MediaTek
Processor type MT6761 Helio A22
Core Cortex A53
CPU frequency 2 GHz
Number of processor cores 4 cores
Main display
Display Type Capacitive
Type of matrix IPS
Diagonal 6.52 " ~85% площі фронтальної панелі
Display Resolution 1600x720
Additionally Multitouch
Screen protection
Digital camera
Main camera 8 MP
Recording HD-video 1080P@30fps
Autofocus PDAF
Flash LED
Front-camera
Front-camera 8 Mp (апертура f/ 2.0, LED спалах+підсвічування екрану. Відео: 1080p@30fps)
Navigation
GPS
aGPS
GLONASS
Communications
Communications Wi-Fi Direct
Wi-Fi hotspot
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.2 /A2DP, LE
BeiDou
Connection ports
Connection Ports Headphones (3.5mm)
microUSB 2.0
Powered
Battery Type Li-Pol /вбудований
Battery capacity 4000 mAh (3.8 В, зарядка до 4.35 В)
Features
Additionally Accelerometer
Proximity sensor
Light sensor
Fingerprint Scanner /швидкість розблокування - 0.2 сек
HDR
FaceID
Physical
Colour blue
The weight 165 g
Height 165.97 mm
Width 75.8 mm
Thickness 8.2 mm
Equipment Phone
Charger
Silicone case
Headphones
Manual
Warranty
Warranty 13 months
Package dimensions
Width 160 mm
Height 80 mm
Length 50 mm
Weight 0.17 kg
Volume 0.0006 m3
Device type: smartphone; Number of SIM-cards: 2 SIM; Screen size: 6.52 "; Screen resolution: 1600x720; Matrix type: IPS; Operating system: Android 9.0 (Pie Go); CPU: 2 GHz; Number of processor cores: 4 cores; Accelerator: exists; Memory: 2 GB; Built-in memory: 32 GB; Camera: 8 MP; Communication: Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, BeiDou; Extras: Accelerometer, Proximity sensor, Light sensor, Fingerprint Scanner, HDR, FaceID; Color: blue; Weight: 165 g;
out of stock
TECNO SPARK 4 LITE: стильний та сучасний смартфон

Перший смартфон від бренду TECNO, що потрапив нам на огляд і приємно здивував. Адже бренд доволі новий, а смартфон серії SPARK - SPARK 4 LITE має цінник у 100$. Чесно кажучи, з такою бюджетною вартістю не очікуєш чогось особливого. Проте смартфону від TECNO вдалось нас здивувати.

Отож давайте знайомитись - SPARK 4 LITE!

Особливості моделі TECNO SPARK 4 LITE

  1. Екран на 6,52 дюйма
  2. Розблокування смартфону завдяки Face Unlock 2.0 та дотиком пальця
  3. Наявність підтримки 4G
  4. Ємність акумулятора 4000 мАг
  5. Камера на 8 Мп (основна та фронтальна)

Бренд TECNO та серія SPARK

TECNO Mobile належить до числа компаній, що старанно працюють над посиленням позицій в бюджетному сегменті. TECNO випускає якісні девайси, вивчаючи при цьому можливості локальних ринків, і формуючи ціни, які є прийнятними для максимальної кількості користувачів.

У 2019 основні лаунчі TECNO в Україні - це моделі молодіжної серії SPARK в яскравому дизайні і смартфони серії Camon з AI Камерами, удосконаленими технологіями обробки фото і посиленими спалахами камер.

Комплектація

Комплектація доволі цікава і некласична. Адже в коробці ви крім смартфону знайдете:

  • Прозорий чохол
  • Навушники
  • Кабель USB-MicroUSB
  • Адаптер 1А
  • Інструкція
  • Гарантія 12+1

Дизайн

Дизайн смартфона досить сучасний і молодіжний. Проте, коли придивляєшся зблизька, то є до чого прикопатись. Задня кришка виглядає доволі бюджетно та просто. Так, складається враження, що градієнт на задній поверхні виконаний тільки завдяки фарбуванню, а не багатошаровим нанесенням. Але рятує матовий чохол, що йде в комплекті. Адже він не тільки захищає смартфон, а і доповнює його. Матова прозорість додає об’ємності цьому градієнту, а нанесений логотип на чохлі, створює додатковий дизайнерський акцент.

Смартфон представлений у таких кольорових рішеннях: чорному, фіолетовому та блакитному. Як ви вже зрозуміли, до нас на огляд потрапив смартфон у блакитному кольорі.

До слова, задня кришку знімна та при цьому акумулятор так просто не вилучиш, його потрібно відкручувати. Так, знімна кришка відкриває нам два окремі слоти під нано сім карти і слот під картку пам'яті.

Також на задній частині смартфону розміщені камери із світлодіодом та логотипом «SPARK». Зазначу, що вони розміщені всі разом у чорній рамці, що створює ілюзію подвійної камери. В будь-якому разі, у мене спочатку склалось таке враження, але придивившись стало зрозуміло, що камера там одна – хитро та цікаво.

Правіше від віконця камери розташований детектор/сканер відбитка пальця, що досить добре себе зарекомендував у повсякденному використанні. А ось вносити відбиток у пам’ять смартфону довелось трохи довше ніж очікувалось.

І в самому низу розташований продовгуватий отвір під динамік та логотип «TECNO».

Фронтальна частина розміщує на собі величезний екран на 6,52” із доволі невеликими рамками, що за помірну ціну дуже радує. Адже частіше у таких моделей рамки навколо екрана значно більше.

Зверху екрану знаходиться решітка динаміку, а під ним - фронтальна камера та набір датчиків.

Верхня частина смартфона порожня, а нижня розміщує на собі: отвір для мікрофону, 3,5мм аудіо рознім та MicroUSB.

Ліва сторона порожня. А права розміщує на собі дві клавіші регулювання гучності та клавішу живлення.

Хочеться сказати, що габарити 165.97 мм x 75.8 мм x 8.2 мм, вага 165 г та розміщення клавіш викликає захоплення. Адже все на своєму місці і користуватись смартфоном дуже зручно.

Екран

Ще раз зазначу, що екран тут 6,52” і займає близько 90% всієї поверхні. Екран сартфону HD+ з параметрами матриці 720 * 1600, співвідношенням сторін 20:9, яскравістю 480 ніта, а його роздільна здатність становить 1600х720. Яскравість, насиченість та передача кольору більш ніж на хорошому рівні. Весь контент, який був переглянутий в соцмережах та на відеоплатформах – на гідному рівні.

Величезна кількість налаштувань дозволить поправити кольори під свій смак. І навіть прибрати з екрану каплеподібну фронтальну камеру, якщо вона вам милить очі. Хоча, як на мене, то такий варіант розміщення досить зручний у використанні.

Камери

Основна камера тут одна, що доволі дивно у 2020 році. Але завдяки візуальним та програмним ефектам ви цього не відчуєте. Адже ефект боке, який на себе в основному бере друга камера, тут присутній на програмному рівні. 

Камера дозволяє робити хороші фото у сонячний (фото зверху) та інколи похмурий день (фото знизу).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А в інших випадках, напевно, пересічний юзер і не буде використовувати смартфон для надскладних фото. Ну як мінімум, не з таким цінником. Заради справедливості, варто зазначити, що камерофони із цінником понад 500 доларів - не завжди можуть впоратись із цим завданням.

Фронтальна камера на 8 Мп, ніби виступає за рівність прав на фото і дозволяє робити світлини не гірші, чим на основну камеру. Тому груповому селфі чи відеодзвінкам – тверде так.

Перше фото - звичайний режим фото на фронтальну камера, а друге фото - з ефектом Боке.

Функціонал

Функціонал доволі приємно вразив і на це є декілька причин. Адже завдяки правильній оптимізації заліза та ПО маємо смартфон, що працює досить швидко, плавно і без перебоїв. Можна легко відкривати кілька додатків одночасно і без жодного гальмування  перемикатися між ними.

Завдяки оперативній пам'яті на 2 Гб і ОС останньої версії Android 9 Pie і HiOS 5.5 у цій моделі, можна просто і швидко працювати з кількома програмами одночасно. Внутрішня пам'ять на 32 ГБ забезпечить достатньо місця для фотографій, музики, відео та файлів, а в разі нестачі простору, його можна легко розширити за допомогою карти пам'яті, приміром, до 128 Гб. Чотирьохядерний процесор з тактовою частотою 2.0 ГГц зменшує енергоспоживання і збільшує швидкість роботи.

Батарея ємністю 4000 мА * год дозволить залишатися на зв'язку довше ніж більшість смартфонів на ринку. Виробником заявлено, що така ємність акумулятора забезпечить SPARK 4 Lite 26 годин розмов або 6 годин безперервного перегляду відео або 110 годин програвання музики. У режимі standby пристрій може перебувати до 343 годин без підзарядки. За максимально економне використання енергії відповідає алгоритм Battery 2.0 на базі штучного інтелекту, який сповістить про повний заряд акумулятора і автоматично зупинить зарядку від мережі після досягнення референсного значення.

Підтримка 4G дозволяє бути в тренді інформаційного поля, адже ви можете швидко завантажувати контент соціальних мереж і відео.

Безпека

Розблокувати смартфон можна як за допомогою обличчя, так і дотиком пальця. Про цифровий код чи графічний, навіть не згадую. Він звичайно ж тут присутній.

Якщо ви зареєструєте своє обличчя в системі, Spark 4 Lite буде швидко розпізнавати його після включення екрану і знімати блокування. Так, бувають погрішності, але нечасто. Більшість моїх запитів на розблокування вирішувались майже моментально.

Сканер відбитка пальців працює швидко і на нього нарікань взагалі не було.

Android 9 Pie і HiOS 5.5

Завдяки грамотному поєднанню останньої версії ОС та інтерфейсу HiOS 5.5, користування смартфону перетворюється на приємний досвід і задоволення.

Приємно вразила плавність системи, анімація і графіка. Крім того, набір своїх «фіч». Так, тут крім своїх застосунків (магазин Palm Store, браузер PHX, сервіс для передачі даних XShare та інші), мене приємно вразило бокове меню, яке зручно викликати правою рукою. Все у прямому сенсі у вас під боком.

До слова, функціонал тут величезний, є з чим погратись та налаштувати смартфон під свої потреби та особливості. Так, у SPARK 4 Lite доступні  такі комбінації швидкого доступу до функцій, як пробудження пристрою подвійним кліком і знімок екрана при проведенні трьома пальцями вниз.

Враження

Смартфон дійсно хороший і вартий уваги. Навіть не дивлячись на його вартість, смартфон показав хороший функціонал. Адже користуючись популярними застосунками і виконуючи завдання  файлами – легко та просто. Наявність дискомфорту при користуванні, лагів чи гальмування не було виявлено. Хотілось кращу камеру і звук, адже він доволі обрізаний і металевий. Але це не критично. Такі фічі, як розблокування смартфону обличчям та дотиком пальця, бокове меню, приємний інтерфейс згладжують невеликі мінуси.

Висновок

TECNO SPARK 4 Lite - це бюджетна версія популярної моделі SPARK 4, представленої в Україні в кінці 2019 року, яку зараз можна замовити за 2999 грн. Та водночас це чудовий і сучасний функціональний смартфон для молоді і тих, хто не хоче відставати від сучасних трендів у сфері гаджетів, але не бажає, приміром, переплачувати. Так, смартфон має оптимальний функціонал із технічної бази та хорошої програмної підтримки з красивою графічною оболонкою HiOS 5.5.

Menu
Products catalog
Products catalog