Fibaro Контролер розумного будинку Home Center 3, Z-Wave

код товару: FGHC3
Попереднє
Наступне
Технічні характеристики Fibaro Контролер розумного будинку Home Center 3, Z-Wave:
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип контролер розумного будинку
Процесор 4-Core
Оперативна пам'ять 2 ГБ /8 ГБ Flash
Мережевий інтерфейс Wi-Fi
Rj45
Основні
Тип контролер розумного будинку
Спосіб встановлення всередині приміщень
Процесор 4-Core
Оперативна пам'ять 2 ГБ /8 ГБ Flash
Мережевий інтерфейс Wi-Fi
Rj45
Радіочастота 868.42 МГц
Фізичні
Колір чорний
Гарантія
Гарантія 12 місяців
Параметри упаковки
Ширина 190 мм
Висота 100 мм
Довжина 270 мм
Вага 1.07 кг
Об'єм 0.0051 м3
FIBARO Home Center 3 (HC3) - нове покоління контролерів розумного будинку від FIBARO. Home Center 3 підтримує протокол Z-Wave (частота EU 868.42МГц, створений спеціально для управління розумними пристроями). За Z-Wave можна підключити 230 пристроїв до 1 контролеру. Якщо необхідно управляти великою кількістю пристроїв - можна об'єднати кілька контролерів в єдиний кластер. 2 контролера - 460 устройсва, 3 - 690 і так далі.
немає в наявності
Також HomeCenter3 підтримує створення віртуальних пристроїв, завдяки мові програмування LUA, що дає практично безмежні можливості - можна підключати інші "розумні" пристрої і керувати з однієї програми. Наприклад - кондиціонери, погодні станції (Netatmo), лампи і світильники (Philips Hue), газонокосарки і управління поливом (Gardena) і т.д.

Автоматизація системи «розумний будинок» з FIBARO

Уже майже нікого не здивують моторизовані жалюзі, система вентиляції, кондиціонування або сигналізації, що поєднані із широкою системою відеоспостереження, – вони є своєрідним стандартом у сучасних будинках. У Європі йдуть далі й вибирають системи «розумний будинок» з автоматизацією.

Систему FIBARO розроблено для встановлення на будь-яке електрообладнання, наявне в будинку чи квартирі. FIBARO – це комфортне життя. Це рішення, яке цінують власники великих будинків. Інтеграція окремих середовищ будинку в єдину систему, керовану смартфоном, голосовим помічником або програмованими перемикачами, забезпечує комфорт використання функцій «digital house».

Незважаючи на зростання популярності таких систем, усе ще існують міфи щодо їх автоматизації. Розвінчуємо 10 із них на прикладі системи «розумний будинок» FIBARO.

Міф № 1. «Розумний будинок» дорого коштує

Вартість будь-якої системи «розумний будинок» складаєть­ся з ціни власне пристроїв, плати за підключення системи до поточної електричної установки та трудових витрат, пов’язаних зі встановленням та налаштуванням. Завдяки сучасним технологіям збирати домашню систему можна покомпонентно, тобто вибирати лише ті функції, які наразі потрібні. Тож вартість, крім іншого, варіюватиметься залежно від виробника, квадратури та комплектації. Перевагою системи «Розумний будинок» FIBARO є те, що її рішення легко інтегрувати з іншими елементами «домашньої автоматизації», включно з уже встановленими. Це забезпечує надзвичайну зручність у разі об’єднання пристроїв і їхніх функцій в одній системі й суттєво оптимізує витрати.

Крім того, рішення FIBARO є модульними, а це ключ до майбутнього розширення можливостей системи. Спочатку можна встановити порівняно просту (тобто недорогу) систему, а в майбутньому налаштувати нові інтеграції.

Дійсно обов’язковим рішенням, яке потрібно ухвалити перед придбанням, є вибір основної технології: Apple HomeKit або Z-Wave. Контролером (блоком керування) Apple HomeKit є Apple TV або iPad, друга технологія базується на блоці керування FIBARO Home Center, створеному за допомогою технології Z-Wave.

Також на етапі купівлі можна скористатися послугами інсталятора. Враховуючи всі переваги й можливості пристроїв системи «розумний будинок» FIBARO, фахівець допоможе щодо вибору та розташування. Інсталятор може запропонувати ідеї або вдосконалити плани власників, мінімізуючи витрати та ресурси, необхідні для налаштування певної інтелектуальної автоматизації.

Міф № 2. Встановлення обладнання для автоматизації дуже складне

Щодо встановлення системи, то варто зазначити два етапи процесу. Перший – це безпосередньо встановлення, тобто розташування окремих елементів у цільові місця. Другий – конфігурація системи.

Для встановлення елементів системи FIBARO не потрібні інструменти: їх можна легко розмістити на стіні, стелі чи меблях за допомогою двостороннього скотча, що є в комплекті. Деякі пристрої апріорі не потребують жодного кріплення, їх просто необхідно розмістити в потрібному місці, як, наприклад, детектор затоплення (Flood Sensor). Пристрої, що живляться від батарейок, можна встановити самостійно. А встановлення пристроїв, пов’язане з розподільними коробками, з міркувань безпеки має виконувати сертифікований інсталятор. Другий етап – конфігурацію – виконують через зручний інтерфейс, який підтримується на комп’ютерах чи мобільних пристроях. Процес налаштування системи FIBARO нескладний, але іноді варто скористатися досвідом інсталятора. Завдяки готовим реалізаціям він може налаштувати систему так, щоби вона була оптимально адаптована під побажання користувача, включно з унікальними сценаріями автоматизації.

Міф № 3. «Розумний будинок» важко обслуговувати

Системи «розумний будинок» розроблені, аби полегшити життя користувачів. Добре налаштована система може працювати багато років. Якщо пристрої системи живляться від батарейок, то обслуговування зводиться до заміни власне батарейок, що займає кілька хвилин. Термін служби акумуляторів може сягати до двох років. Про низький заряд поінформує індикатор.

Виробники рекомендують періодично робити перевірку системи, яку виконує професійний інсталятор. Експерти FIBARO з’ясували, що запуск перевірки приблизно після одного чи двох місяців використання мінімізує виникнення несподіваних системних помилок. Для виконання перевірки інсталятору можна надати віддалений доступ до системи, а перевірку тарифів здійснити за допомогою спеціальної програми, розробленої для інсталяторів FIBARO.

Міф № 4. Система потребує постійного доступу до інтернету

Відсутність інтернету впливає на функції, які потребують доступу до певних хмарних API тощо. З-поміж них інтелектуальні функції автоматизації, де здійснюєть­ся резервне копіювання в хмарі або віддалене керування, зокрема функція увімкнення/вимкнення пристрою. Однак для повного керування системою «розумний будинок» можна використовувати мобільні пристрої чи ноутбук: усе, що потрібно зробити, – підключити мобільний телефон або комп’ютер до тієї самої мережі Wi-Fi, де розташовані елементи системи.

«Розумний будинок» FIBARO зберігає повну функціональність, навіть якщо його не підключено до інтернету. Відсутність доступу до мережі не впливає на дії, що відбуваються автоматично, наприклад, вмикання світла в певний час або у відповідь на рух. Крім того, технологія Z-Wave підтримує всі важливі для безпеки функції автоматизації на кшталт виявлення чадного газу, аварійне відкриття воріт або аварійне відключення води чи газу. Ці функції працюють, навіть якщо блок керування FIBARO Home Center вимкнено.

Міф № 5. Системою «розумний будинок» важко користуватися

«Розумний будинок» FIBARO було розроблено, щоби полегшити експлуатацію системи користувачам, які ніколи раніше навіть не стикалися з подібними рішеннями.

Мобільний додаток, призначений для керування й доступний на смартфоні, планшеті чи смартгодиннику, є простим, інтуїтивно зрозумілим, має чудовий дизайн і зручний інтерфейс. Він є набагато комфортнішим, ніж складні панелі керування, застосовані для старих систем автоматизації.

Міф № 6. Smart Home – одне рішення, одна система, один виробник

Обидві технології автоматизації FIBARO – Z-Wave і Apple HomeKit – дають змогу підключати багато пристроїв, які пропонують різні виробники: від реле для спринклерів до контролерів воріт, від Alexa до Google Assistant, від систем сигналізації до Hi-Fi-пристроїв. Список продуктів розширюється щодня.

Це є можливим не ­тільки завдяки виробнику, а й користувачам системи FIBARO, які самостійно розробляють та поширюють унікальні сценарії роботи. Наприклад, можна підключати та керувати аудіосистемами, для яких ще немає рішень від виробника. А завдяки Smart Implant або Wall Plug навіть звичайні пристрої можуть стати «розумними».

Міф № 7. «Розумний будинок» – це гламурне рішення, гаджет, марна річ

Дійсно, «розумний будинок» за бажання може стати гламурним. Проте система FIBARO насамперед є корисним рішенням: вона може повідомити про затоплення у ванній кімнаті (і автоматично перекрити подання води), про спробу крадіжки або вимкнути непотрібні електроприлади, коли господарів немає вдома та, як наслідок, зменшити споживання енергії.

Міф № 8. Подібні системи – загроза приватності

Безпека користувачів є абсолютним пріоритетом, тому FIBARO використовує най­сучасніші засоби безпеки для захисту від несанкціонованого доступу. Блок керування FIBARO Home Center потребує імені користувача та пароля, весь зв’язок шифрується за допомогою криптографічної технології, а програмне забезпечення пристрою постійно оновлюється. Зв’язок між окремими пристроями в оселі та будь-які дані, зібрані системою як локально, так і віддалено в хмарі, також зашифровано.

Міф № 9. Збій живлення заважає системі працювати

Дійсно, відсутність електрики унеможливлює роботу системи та пристроїв, під’єднаних до блока живлення. Компоненти, що живляться від батареї, і надалі працюватимуть, хоча більшість із них втратить вплив на функціонування системи. Наприклад, детектор руху (Motion Sensor) запрограмовано на ввімкнення світла, отже, він не зможе ввімкнути освітлення за відсутності джерела живлення. Проте датчик диму (Smoke Sensor) сповістить про виявлений дим звуковою та світловою сигналізацією.

Якщо підключити FIBARO Home Center і точку доступу до резервного джерела живлення – джерела безперебійного живлення (ДБЖ), власнику надходитимуть сповіщення на телефон. У такому разі систему оповіщення можна налаштувати навіть на випадок відключення електро­енергії.

Джерело безперебійного живлення також чимраз частіше використовують для підтримання електроживлення основних пристроїв в оселі, як-то котли, гаражні та в’їзні ворота чи рекуператори.

Міф № 10. Рішення для автоматизації треба впроваджувати вже на етапі проєктування будинку чи квартири

Адаптація системи на етапі проєктування була необхідна для всіх старих дротових систем. Їхнє встановлення було можливим і після облаштування будинку, але потребувало робіт масштабу капітального ремонту.

Встановлення системи FIBARO не передбачає ремонт і не спричиняє труднощів. Зв’язок між компонентами бездротовий, а живлення подається або від батареї, або від наявної установки, поєднуючи потенціал системи домашньої автоматизації та приміщення.

Обмеження бездротового зв’язку може виникнути лише на великих об’єктах, але й для цього є рішення: ефективне покриття та продуктивність мережі можна забезпечити за допомогою додаткового блока керування FIBARO Home Center.

Контролер для системи «розумний будинок» FIBARO Home Center 2

  • Код товару: FGHC2
  • Процесор Intel Atom Dual Core /1,6 ГГц
  • Оперативна пам’ять 1 ГБ
  • Тип пам’яті DDR
  • Жорсткий диск 2 ГБ SLC
  • Мережевий інтерфейс Wi-Fi RJ45

Контролер для системи «розумний будинок» FIBARO Home Center 3 Lite

  • Код товару: HC3L-001
  • Процесор ARM Cortex-A7 /900 МГц
  • Оперативна пам’ять 512 Мб
  • Жорсткий диск 4 ГБ eMMC
  • Мережевий інтерфейс Wi-Fi

Контролер для системи «розумний будинок» FIBARO Home Center 3

  • Код товару: FGHC3
  • Процесор 4-Core
  • Оперативна пам’ять 2 ГБ /8 ГБ Flash
  • Мережевий інтерфейс Wi-Fi, RJ45

Датчик руху FIBARO Motion Sensor 3 in 1

  • Код товару: FGMS-001_ZW5
  • Сумісність Z-Wave
  • Діапазон до 50 м (відкритий простір), до 40 м (у приміщенні)
  • Радіопротокол Z-Wave /500 series chip
  • Радіочастота 868,42 MГц

Датчик протікання води FIBARO Flood Sensor

  • Код товару: FGFS-101_ZW5
  • Сумісність Z-Wave /Plus
  • Діапазон до 50 м (відкритий простір), до 40 м (у приміщенні)
  • Радіопротокол Z-Wave /500 series chip
  • Радіочастота 868,42 MГц

Розетка FIBARO Wall Plug

  • Код товару: FGWPF-102_ZW5
  • Живлення 230 В
  • Номінальний струм 11 А, 2,6 кВт
  • Діапазон до 50 м (відкритий простір), до 40 м (у приміщенні)
  • Радіопротокол Z-Wave /500 series chip
  • Радіочастота 868,42 MГц

Датчик диму FIBARO Smoke Sensor

  • Код товару: FGSD-002_ZW5
  • Діапазон до 50 м (відкритий простір), до 40 м (у приміщенні)
  • Радіопротокол Z-Wave /500 series chip
  • Радіочастота 868,42 MГц

Сенсорна панель FIBARO Swipe

  • Код товару: FGGC-001
  • Операційна система iOS, Android
  • Мережевий інтерфейс Wi-Fi, Z-Wave

Реле FIBARO Single Switch 2

  • Код товару: FGS-213_ZW5
  • Сумісність Z-Wave
  • Живлення 230 В
  • Діапазон до 50 м (відкритий простір), до 40 м (у приміщенні)
  • Радіопротокол Z-Wave /500 series chip
  • Радіочастота 868,42 MГц

Реле FIBARO Smart Implant

  • Код товару: FGBS-222
  • Сумісність Z-Wave Plus
  • Діапазон до 50 м (відкритий простір), до 40 м (у приміщенні)
  • Радіопротокол Z-Wave /500 series chip
  • Радіочастота 868,42 MГц

Із розвитком технологій виникає багато різних запитань і часом суперечливої інформації. Маємо надію, що розвінчані міфи обов’язково допоможуть ухвалити рішення щодо використання системи автоматизації в домі чи квартирі.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів