Попереднє
Наступне
Технічні характеристики TECNO Spark 5 Pro (KD7) [Ice Jadeite]:
Основні параметри
Повний список параметрів
Тип смартфон, моноблок
Екран 6.55 ", 1600x720, IPS
Процесор MediaTek MT6762V Helio P22, 8 ядер,
Пам'ять (ОЗУ, вбудована) 4 ГБ, 128 ГБ
Камера 16 Мп
Операційна система Android 10 Q
Кількість SIM-карт 2 SIM
Габарити (ВхШхТ) 164.7 мм x 76.3 мм x 8.75 мм
Вага 170.7 г
Тип
Тип пристрою смартфон
Тип корпусу моноблок
Ввід данних екранне введення
Основні
Операційна система Android 10 Q /HiOS 5.5
ОЗУ 4 ГБ LPDDR3, 933МГц
Вбудована пам'ять 128 ГБ eMMC
Слот для карт пам'яті micro-SD (до 128 ГБ)
Відеоприскорювач
Модель відеоприскорювача PowerVR GE8320
Стандарти зв'язку 3G
4G
2G
GSM 850
900
1800
1900
LTE 4G
Кількість SIM-карт 2 SIM
Тип SIM-карти nano-SIM
Процесор
Виробник MediaTek
Модель процесора MediaTek MT6762V Helio P22
Кількість ядер процесора 8 ядер
Основний дисплей
Тип дисплея Ємнісний
Тип матриці IPS
Діагональ 6.55 "
Розподільна здатність дисплея 1600x720
Додатково Мультитач /(10 касаний)
"Дірка/whole"
Цифрова камера
Основна камера 16 Мп
Запис HD-відео 1080P@30fps
Подвійна 2МП
Потрійна 2МП
Автофокус PDAF
Cпалах 4хLED
Додатково HDR
ефект Bokeh
Фронтальна камера
Фронтальна камера 8 Мп
Навігація
GPS-модуль
aGPS
Комунікації
Комунікації Wi-Fi Direct
Wi-Fi hotspot
Bluetooth 5.0 /A2DP, LE
Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac
Порти підключення
Порти підключення Навушники (3.5 мм)
MicroUSB /2.0 для заряда/синхронизаци
Живлення
Тип акумулятора Li-Pol /(несъемная)
Ємність аккумулятору 5000 мАг
Особливості
Додатково Акселерометр
Датчик наближення
Датчик освітлення
Сканер відбитків пальців
FaceID
Фізичні
Матеріал Пластик
Колір зелений
градієнт
Вага 170.7 г
Висота 164.7 мм
Ширина 76.3 мм
Товщина 8.75 мм
Комплектація Телефон
Зарядний пристрій
Навушники
Захисне скло
Захисний чохол /силиконовый
Інструкція
Гарантія
Гарантія 13 місяців
Параметри упаковки
Ширина 90 мм
Висота 50 мм
Довжина 180 мм
Вага 0.39 кг
Об'єм 0.0008 м3
16-мегапіксельна основна камера, оснащена видатними елементами, чутливими до камери, великою апертурою F/1.8 і абсолютно новим алгоритмом AI Camera 3.0, дозволяє отримувати чіткі і більш природні фотографії, будь то вдень або вночі. З 8-кратним цифровим зумом на знятих зображеннях, чіткі деталі можуть бути ясно видні. Чотиримісний задній спалах ефективно вирішує проблему тьмяних фотографій в умовах недостатнього освітлення. Кожен знімок, зроблений SPARK 5 Pro, буде чітким, яскравим і досить гарним.
немає в наявності
TECNO Spark 5 Pro: феєрверк експериментів, креативу та розваг

Хто сказав, що якісний смартфон повинен коштувати дорого? Компанія TECNO Mobile готова посперечатись з даною тезою, адже бренд виробляє хороші смартфони, тримаючи помірні ціни, що беззаперечно робить їх продукцію надзвичайно привабливою для будь-якого споживача, та насамперед для молоді.

До прикладу, можна взяти бюджетний смартфон TECNO Spark 5 Pro, який володіє характеристиками, які раніше були притаманні лише флагманам – гарна продуктивність, хороший екран, достойні камери та стильний зовнішній вигляд.

Тож пропонуємо відкинути всі стереотипи (якщо, звісно, вони у вас були) та дізнатись про цей цікавий смартфон трішки більше. Але спочатку – декілька слів про саму компанію TECNO Mobile.

Чому саме TECNO Mobile?

Відкриємо вам невеличку таємницю, щоб придбати крутий гаджет не обов’язково переплачувати за гучний бренд. Часто трапляється так, що продукти розкручених компаній коштують значно дорожче та мають слабкі споживчі характеристики. Саме тому, радимо звернути увагу на молоді та амбіційні бренди, лідером серед яких є TECNO Mobile.

Так, компанія ще на початку шляху, хоча і займає 6 місце в ТОП-10 світових виробників смартфонів. Стратегія у TECNO проста та раціональна. Компанія зробила ставку на виробництво доступних, але високоякісних телефонів. А її девізом стала фраза «Очікуй більшого!»

Сьогодні TECNO Mobile займає перше місце на ринку всього африканського континенту. У компанії там не тільки успішні продажі, але й надзвичайно потужна фан-ком'юніті. Також бренд почав активно впроваджувати власну стратегію й на європейському ринку, уклавши на 3 роки спонсорську співпрацю з футбольним клубом Manchester City. Компанія старанно працює над посиленням позицій в бюджетному сегменті смартфонів й в Україні. І в TECNO Mobile це гарно виходить.

Отож розглянемо все, що вміє та пропонує нам новенький представник смартфонів TECNO - Spark 5 Pro. Погнали!

Комплектація

TECNO Spark 5 Pro відразу гучно заявляє про себе. Смартфон постачається у барвистій синьо-жовтій фірмовій коробці, що виглядає доволі оригінально. Так, в комплекті крім смартфона знаходиться блок живлення, кабель micro USB, силіконовий чохол, навушники, документація та захисна плівка, яка вже знаходиться на дисплеї (що є дуже зручно, адже не потрібно витрачати гроші та зайвий час на її приклеювання), скріпка для вилучення лотка сім-карти та документація.

Тож маємо хорошу комплектацію з приємними бонусами, що порадує кожного юзера.

Дизайн

Здається, що нічого нового в колірному забарвлені смартфонів вже не придумати, але час від часу виробникам все одно вдається дивувати. Це саме про TECNO Spark 5 Pro! Різноманіття кольорів вражає!

На мій погляд, смартфон TECNO Spark 5 Pro створений в першу чергу для молодого та активного покоління, що готове до творчих експериментів, це знаходить підтвердження у дизайні та яскравому забарвленні гаджета. Так, телефон представлений у трьох різних стильних кольорах: синій (Seabed Blue), помаранчевий (Spark Orange) та зелений (Ice Jadeite).

Смартфон Spark 5 Pro легко та приємно тримати в руках, а його зовнішній вигляд цілком преміальний та вишуканий. Так, його вага становить 170.7 г, а габарити 164.7 мм x 76.3 мм x 8.75 мм.

Сам корпус Spark 5 Pro має заокруглені кути та виконаний повністю з пластику, що доволі таки очікувано для смартфона з невеликою ціною.

На задній частині розташовані чотири основні модулі камер, спалах, сканер відбитку пальців та логотип бренду. Загалом задня кришка смартфону приємна на дотик та має глянцеве покриття з ефектом градієнта. Тому незайвим тут буде силіконовий чохол (який вже є у комплекті), що захистить смартфон від різних потертостей та подряпин.

На лівій грані Spark 5 Pro маємо повноцінний слот для двох SIM-карт та карти пам’яті, на правій розташовується кнопка увімкнення та регулювання гучності.

Верхня грань у смартфона порожня, на нижній знаходиться динамік, micro USB, мікрофон та роз’єм під навушники.

Дисплей

Spark 5 Pro оснащений IPS дисплеєм діагоналлю 6.6 дюйма і роздільною здатністю 1600 x 720 пікселів, та співвідношенням сторін 20:9. Приємно вразило, що грані на смартфоні тонкі та майже не помітні.

З особливостей також слід виділити фронтальну камеру, яка повністю вбудована в екран верхнього лівого кутка смартфона. Це доволі таки незвично, особливо коли робиш селфі, але до цієї особливості швидко звикаєш.

Якість зображення також потішила, пам’ятаючи ціну даного гаджету. Єдине чого не вистачило, це більшої яскравості, але передача кольорів природня, і кути огляду під час перегляду були хороші.

Можливостей дисплея з головою вистачить для перегляду контенту в соціальних мережах та інтернеті, це безумовно закохає в себе молоде, креативне покоління. Також в смартфоні присутні додаткові налаштування екрану, наприклад, популярна темна тема, можна вибрати потрібний масштаб тексту, приховати верхній виріз та ввімкнути режим захисту очей.

Операційна система, продуктивність та безпека

Працює Spark 5 Pro під управлінням нової HiOS 6.0 на базі Android 10 з поліпшеною продуктивністю ОС. Смартфон обладнано 8 ядерним процесором MediaTek MT6762V Helio P22. Тож під час користування смартфон показав себе з найкращої сторони – не було зависань, перебоїв, все працювало швидко, навіть з багатьма відкритими додатками. Така мультизадачність гаджету безумовно підкуповує.

Щодо оперативної пам’яті, то смартфон має 4 ГБ, а вбудованої може бути дві модифікації - 64 ГБ та 128 ГБ. Тож Spark 5 Pro має достатньо місця для різноманітного контенту - фотографій, музики, відео та файлів. Тож більше не доведеться екстрено прощатись  з улюбленим та дорогим контентом заради нового. Цей смартфон позбавить таких неприємностей і збереже дорогі серцю моменти.

Смартфон підтримує декілька варіантів розблокування: стандартний цифровий або графічний код, датчик відбитків пальців, що знаходиться на задній кришці смартфона (тут нарікань не було, все чітко), та сканер обличчя, що працює також добре. Перевірено на собі під час ранкових бьюті-процедур із застосуванням патчів та косметичної маски. Тож ідентифікацію пройшла успішно:)

Камера

Не випадково компанія TECNO робить акцент в Spark 5 Pro на цілих п’ять камер для зйомки фото і відео. Адже тут є де розгулятись безмежній фантазії та креативу, й злити все це добро у соціальні мережі!

Так, у Spark 5 Pro основна камера складається з чотирьох модулів: перший об'єктив 16 Мп зі світлосилою f/1.8, другий та третій об’єктив на 2 МП зі світлосилою f/2.4 – один для макро зйомки, а другий для створення ефекту глибини. Четвертий модуль - 8-кратний цифровий зум.

Фронтальна камера на 8 МП зі світлосилою f/2.0 дозволить зробити селфі у цілком достойній якості. Перша світлина - звичайний режим на фронтальну камера, а друга - з ефектом Боке. 

Крім того, TECNO постаралася дати користувачеві максимум веселих і цікавих функцій. Починаючи від «масок» у вигляді милих звіряток чи затятих вболівальників Manchester City і закінчуючи б'юті-фільтрами, що зроблять картинку унікальною. Тому успіх та фурор у соцмережах вам гарантовано!

Також варто згадати й про функцію «коротких відео», що дозволяють записувати ролик тривалістю або 15, або 60 секунд. Це є цілком оптимальним рішенням для Instagram або Twitter. З огляду на наявність різноманітних вбудованих фільтрів та ефектів, можна знімати та відразу постити контент в соціальні мережі, не витрачаючи час на обробку. Зручно ж? Звісно так!)

Автономність

Spark 5 Pro має хорошу автономність, так акумулятор ємністю 5 000 мА*г здатен забезпечувати ефективне виконання всіх щоденних завдань протягом декількох днів без частої зарядки. Такий собі вірний помічник, що не підведе вас у найвідповідальніший життєвий момент! В режимі активного використання смартфону мені вистачило його на два дні, що досить непогано. Також тут присутня інтелектуальна система енергозбереження, що задовільнить потреби в повсякденній роботі.

Висновок

Отже, Spark 5 Pro зарекомендував себе як мультизадачний смартфон, що буде працювати якісно та надійно. З очевидних переваг маємо 5 камер, що дозволяють знімати що завгодно і під будь-яким кутом, великий та комфортний екран, високопродуктивну автономність, об'ємну пам'ять та стильний дизайн. Тому TECNO Spark 5 Pro стане гарним гаджетом як для активної молоді, що не уявляє власного життя без різноманітних стрімів й прикольних фото й відео у соцмережах, так і для тих, хто шукає робочий смартфон, що добре справляється з більшістю поставлених задач, ще й за приємну ціну. Звісно, це технологічне творіння не може не тішити свого щасливого власника!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів