Varmilo VA108M CMYK [Cherry MX Blue]

SKU: VA108MC2W/LLK12RB
Previous
Next
Technical characteristics Varmilo VA108M CMYK [Cherry MX Blue]:
Main features
Full list of features
Keyboard Type Mechanical
Connection wired
Connection interface USB /2.0
Format Gaming
Number of keys 108 pcs
Main
Keyboard Type Mechanical
Connection wired
Connection interface USB /2.0
Format Gaming
Type of switches Cherry MX Blue
Keyboard format 110%
Number of keys 108 pcs
Backlighting White LED
Features
Keyboard layout Cyrillic (Russian/Ukrainian)
Latin
Additionally
Features Handle any number of simultaneous key presses with the option of N-key or 6-Key Rollover
adjustable legs
Physical
The weight 2500 g с упаковкой
Dimensions (HxWxD ) 33x442x137 mm (53x 442х137 with feet)
Material plastic /main body
Keys material PBT doubleshot
Warranty
Warranty 12 months
Package dimensions
Width 180 mm
Height 80 mm
Length 530 mm
Weight 2.00 kg
Volume 0.0076 m3
Type: Mechanical; Connection: wired; Interface: USB; Format: Gaming;
out of stock
Клавіатура Varmilo – гідний компаньйон ПК

Varmilo ((Варміло) наголос на другому складі) – легендарний китайський бренд. Скажіть про Varmilo будь-якому підлітку-гравцеві і м’язи на його обличчі засіпаються, очі заблищать, а кисті рук видадуть себе імпульсивним рухом.

Тепер цей бренд в ERC, і наші бізнес-партнери збагатять свій асортимент продукцією Varmilo. Готуємося до продажів, вивчаючи матеріал. З одного боку, у Varmilo досить вузький сегмент механічних клавіатур для гравців і просто фанатів, з іншого, — він значущий і підкреслює серйозність постачальника та його професіоналізм, а також вивірену досконалість портфеля.

Історія появи бренда в ERC цікава, як і ще низка інших. Але цю розповімо. Знаєте, від кого ми дізналися про два бренди (про перший ця стаття, про другий — наступна), які, на перший погляд, нішеві та дивні, а на другий — нішеві, безсумнівно, з-поміж всесвітньо визнаних лідерів? Від 12-річного підлітка… Хоча дотепер в Україні продукцію цього бренда продавав один із не надто відомих інтернет-магазинів. І, визнаємо, продавали з душею. Писали вони й пишуть про клавіатури дуже добре. Професійно. Багатьом треба повчитися так любити продукцію, яку продають, — пишуть від душі. Ми взяли деякі матеріали з їхнього сайту. І якби вони ще й видавали необхідні бухгалтерські документи, фіскальні чеки на імпортовані клавіатури, а цей товар законно перетинав би кордон, то ми б із задоволенням назвали їх. АЛЕ, на жаль, цього не відбувається.

Авангард клавіатурних технологій і дизайну

Отже, Varmilo. Якісні матеріали, преміальна обробка, оригінальні колірні рішення піднімають простий продукт — клавіатуру — на недосяжний для багатьох виробників рівень.

Зазвичай користувач незаслужено мало уваги приділяє такому важливому елементу взаємодії з ПК і не завжди вибирає гідного компаньйона потужній машині.

Клавіатура — те, чого торкаються наші пальці рук щодня. Це персональна річ, яку не можна успадковувати, як не можна (не хотілося б) використовувати чуже взуття. Навіщо користуватися тим, що дісталося не з власної волі, коли задоволення, продуктивність, ефект і комфорт можуть бути зовсім поруч.

Але якщо вони такі шикарні, то чому вони не використовуються широко?

Вони колись були всюди! Хтось ще пам’ятає, що були клавіатури, які під час натискання характерно клацали? Так, це були вони — механічні клавіатури. Але з поширенням ПК знадобилися прості та дешеві рішення. У гонитві за низькою ціною, ігноруючи комфорт користувача, з’явилися мембранні клавіатури. У них немає нічого поганого, але й хорошого мало. Вони надзвичайно прості. Тому про клавіатури і забули, вони перетворилася на аксесуар, який нібито може бути будь-яким.

Чим же ще вирізняються механічні клавіатури?

  • Різноманітність. Розмаїттям форм, розмірів і кольорів. Вони складаються з величезної кількості комбінацій. Клавіатура — це не тільки комфортний пристрій введення, а й дизайнерська домінанта робочого місця. Цьому допомагають змінні кейкапи й набори кейкапів різного кольору і форми.
  • Точність. Показник, який першими оцінили професійні кіберспортсмени. Неважливо, що роблять — один тягне за всю команду, наздоганяють дедлайн по проєкту або пишуть лист коханій людині. Можна бути впевненими — кожне натискання буде відпрацьовано так само чітко, як і мільйон разів до цього.
  • Надійність. Зносостійкий PBT-пластик, металева несуча пластина та власний механізм у кожної окремої клавіші. Незалежно від типу перемикача гарантовано 50 млн натискань. Більш ніж надійно. Важко на папері пояснити, що таке механічна клавіатура. Її треба самим спробувати використовувати. Але повернутися до інших клавіатур бажання тоді вже не буде…

Що треба знати про механічний перемикач: простими словами для початківців

Є безліч різних перемикачів — хороших і не дуже, а через зростання популярності механічних клавіатур, все частіше з’являються нові світчі, як за характеристиками, так і за конструкцією.

Натискання має бути передбачуваним і комфортним. Усе. Крапка. Клавіатура має виконувати своє завдання так, як від неї очікують, і не відволікати від основного процесу. І тільки в цьому випадку клавіатура зможе надати перевагу.

Багато думок є про світчі. Зокрема, про світчі Cherry — це перемикачі, винайдені і вироблені Cherry GmbH, що вже понад 30 років на ринку. Німецька компанія Сherry давно припинила випускати механічні клавіатури, але залишилася найбільшою й найшанованішою з-поміж виробників перемикачів у світі. Завдяки Cherry механічні клавіатури виглядають саме так, як ми їх бачимо. На початку 2000-х сплив термін дії патенту на конструкцію перемикача Cherry, через що виникло чимало клонів. Здебільшого вельми сумнівної якості. Але деякі моделі світчей, що випускають окремі виробники обмеженими накладами, гідної, високої якості, а іноді й перевершують оригінал. Про світчі можна написати окрему статтю. Тут стисло, зокрема про роль світчей у формуванні специфічного звучання механічної клавіатури. Є світчі зі звуковим супроводом активації, простіше кажучи, які клацають під час натискання. Це перемикачі Cherry MX Blue і Green (зелені — дуже рідкісні). Усі інші перемикачі практично не «звучать» під час роботи. Той звук, який чутно під час натискання, — це звук удару ковпачка (кейкапа) об корпус і під час повернення його в початкове положення.

Причини, що впливають на звук, видаваний клавішами клавіатури

Причини можна поділити за низхідною їхнього вкладу до загального рівня звуків і шумів.

  • Матеріал і товщина кейкапів безпосередньо впливають на тональність звуку під час натискання. Товсті кейкапи видають низький приємний звук.
  • Манера набору. Якщо бити по клавіатурі з усієї сили, то будь-які зусилля зі зменшення гучності будуть марними.
  • Конструкція клавіатури. Висококласні виробники клавіатур додають додаткові шумопоглинаючі елементи до корпусу клавіатури якраз задля зниження зайвих шумів.
  • Світчі. Є Silent-перемикачі, у конструкції яких є демпфуючий механізм, що знижує звук зіткнення кейкапа з корпусом (можна додатково встановити силіконові кільця, що працюють за таким самим принципом, але вони ще й зменшують амплітуду ходу клавіш). Якщо потрібні світчі, що видають звук, тоді вибирати потрібно Cherry MX Blue або інші «клікальні» перемикачі.

Varmilo VA108M Vintage Days CMYK

  • Коди товарів: VA108MR2W/LLK12RB, VA108MN2W/LLK12RB, VA108MC2W/LLK12RB
  • Тип механічна, дротова
  • Тип перемикачів Cherry MX Red
  • Формат 110 %
  • Підсвічування White LED
  • Кількість клавіш 108
  • Рознім USB2.0
  • Матеріал корпусу пластик
  • Матеріал клавіш PBT-пластик
  • Розмір (ш × в × г) 137 × 33× 442 мм
  • Вага 1,1 кг
Menu
Products catalog
Products catalog