TP-Link EC220-G5

SKU: EC220-G5
Previous
Next
Technical characteristics TP-Link EC220-G5:
Main features
Full list of features
Type router
Type of modem external
Interface WAN /10/100/1000 Mbps
LAN /3x10/100/1000 Mbps
Antenna Type external
The number of antennas 4 pcs
Data protection WPA
WPA2
WPA2-PSK
WPA-PSK
64/128/152-bit WEP
Frequency band 2.4 GHz /300 Mbps
5 GHz /867 Mbps
Remote control UPnP
TR-069 /TR-098, TR-111
Access control
DMZ
local control
Features Virtual server
Dimensions 230 x 37 x 144 mm
Main
Type router
Type of modem external
Interface WAN /10/100/1000 Mbps
LAN /3x10/100/1000 Mbps
Wireless network
Antenna Type external
The number of antennas 4 pcs
Data protection WPA
WPA2
WPA2-PSK
WPA-PSK
64/128/152-bit WEP
Frequency band 2.4 GHz /300 Mbps
5 GHz /867 Mbps
Wireless mode functions WDS Bridge
WMM
Wireless connection statistics
Wireless speech on/off switch
Network management
Remote control UPnP
TR-069 /TR-098, TR-111
Access control
DMZ
local control
Wired network
The input interface (WAN) PPPoE
PPTP
L2TP
Static IP / Dynamic IP
Firewall Security DHCP-server
DHCP-Client
DHCP client list
Address reservation
Supported protocols IPv4
IPv6
IPsec
L2TP
PPTP
Firewall IP address filtering
DoS Attack Prevention
SPI
binding by IP and MAC address
Additionally
Security features Parental control
Certification RoHS
CE
Features Virtual server
Equipment RJ-45 cable
Quisk start guide
router
Power Supply Unit
Physical
Output power 12V, 1 A
Dimensions 230 x 37 x 144 mm
Warranty
Warranty 24 months
Package dimensions
Width 290 mm
Height 60 mm
Length 310 mm
Weight 0.73 kg
Volume 0.0054 m3
Modem Type: external; Modem Type: router; Interface: WAN, LAN; Antenna type: external; Data protection: WPA, WPA2, WPA2-PSK, WPA-PSK, 64/128/152-bit WEP;
out of stock
Дводіапазонний бездротовий гігабітний маршрутизатор TP-Link EC220-G5

На сьогодні, роутер - це така річ, без якої не обійдеться будь-який будинок чи квартира. І серед величезного їх асортименту, беззаперечне лідерство займають пристрої під брендом TP-LINK. Впевнений, що будь-хто підтвердить, що за брендом закріпилась надійність, якість і приємний цінник. Але виробник не стоїть на місці і закріплює своє лідерство цікавими новинками. Однією з таких новинок, сьогодні буде - Wi-Fi роутер EC220-G5

Особливості:

  • Оновлення до Wi-Fi 5-го покоління, 300 Мбіт/с на 2,4 ГГц + 867 Мбіт/с в двох діапазонах 5 ГГц.
  • Просте віддалене управління, протокол TR-069 дозволяє оператору віддалено настроювати пристрої кінцевих користувачів і керувати ними.
  • IPv6: сумісний з IPv6 
  • IPTV: підтримує IGMP Proxy/Snooping, Bridge і Tag VLAN для оптимізації потокової передачі IPTV
  • Гігабітні порти, підтримка порту WAN 1000 Мбіт/с і чотирьох портів LAN 1000 Мбит/с для надшвидкої передачі даних

Комплектація

Роутер TP-Link EC220-G5 поставляється в стандартній, для будь-якого телекомунікаційного обладнання, прямокутній картонній коробці. Правда, як на мене, то дизайн коробки дещо оновлений. А всередині ви знайдете: 

  • сам маршрутизатор, 
  • адаптер живлення на 12В / 1А, 
  • мережевий Ethernet-кабель 
  • і документація

Дизайн

Щодо дизайну маршрутизатора TP-Link EC220-G5, то він не вирізняється, якимось особливими і привертаючим увагу формами. Адже у нього доволі типова форма корпусу як для інших роутерів TP-Link. Але тим не менше, в цій моделі застосували більш практичні матеріали. Якщо конкретніше, то його верхня частина, тепер зроблена не з глянцевого рельєфного пластику, а зі звичайного шорсткого з дрібною рифленою текстурою. Тому назвати цей роутер зовсім простим - не можна.

На практиці, таке дизайнерське рішення, дійсно підтвердило своє призначення. Верхівка роутера показала себе доволі стійкою до подряпин, а через його білий колір, також не так помітний пил. 

Щодо його нижньої половина корпусу, то вона представлена класичним шорстким пластиком сірого кольору з антенами в один колір

Зверху по центру роутера є сріблястий логотип TP-Link, а нижче - сіра довгаста смужка зі стандартних світлових індикаторів: стан пристрою, мережі 2,4 і 5 ГГц, підключення до мережі, стан LAN-портів і індикатор функції WPS.

По бокам пристрою розташовані антени (по одній з кожної сторони),  а позаду - всі інші елементи включаючи ще дві додаткові антени. 

Щодо портів, то тут: 

  • тільки три LAN яскравого жовтого кольору, 
  • виділений синім WAN, 
  • поєднана кнопка Wi-Fi / WPS, 
  • отвір з кнопкою скидання налаштувань роутера до заводських налаштувань
  • і роз'єм підключення живлення.

Нижня частина роутера складається з отворів для охолодження, а також із чотирьох пластикових ніжок і два кріплення для настінного способу установки.

Функціонал

TP-Link EC220-G5 - це двохдіапазонний роутер класу AC1200 з максимальною швидкістю до 867 Мбіт / с у діапазоні 5 ГГц і до 300 Мбіт / с у діапазоні 2,4 ГГц з більш широким покриттям. 

Потужність передавача становить до 20 дБм в 2,4 ГГц і до 23 дБм в 5 ГГц діапазонах. Маршрутизатор має три LAN-порти і один WAN - всі вони гігабітні. 

Є три режими роботи: 

  • режим роутера, 
  • режим точки доступу (перетворює дротову мережу в бездротову), 
  • режим підсилювача сигналу Wi-Fi для розширення покриття вже існуючої бездротової мережі.

Сам роутер, як на мене, то в першу чергу призначений для інтернет-провайдерів, тобто користувачеві його можна буде отримати, швидше за все, тільки від провайдера. І у цієї моделі є кілька відповідних фішок, які стануть в нагоді для більш якісного та комфортного надання послуг клієнту. Це - підтримка декількох SSID для створення окремих WLAN-мереж для розгортання IPTV, Інтернету і так далі. Є підтримка протоколів TR-069, TR-098, TR-143 і TR-181 для віддаленого налаштування та управління пристроєм з безліччю рівнів доступу.

Так звані Agile ACS (віддалене управління) і Agile Config (пакетна настройка) для віддаленого управління розгорнутими пристроями щоб уникнути додаткових витрат на обслуговування за місцем і настройка конфігурацій за замовчуванням в відповідності зі своїми вимогами і їх збереженням після перезавантаження пристроїв користувачами.

Я тестував роутер TP-Link EC220-G5 у себе вдома і в офісному приміщенні на 10 чоловік  і за період використання не було на що скаржитися. Мережа працює дуже стабільно зі стандартним набором пристроїв на зразок декількох комп'ютерів і смартфонів.

Налаштування

Налаштовується TP-Link EC220-G5, в цілому як і завжди, - через веб-версію панелі управління в браузері або в додатку Tether для мобільних операційних систем Android і iOS. 

Налаштовується роутер у 5 легких кроки:

1) Підєднуємо комп'ютер до маршрутизатора (через дротове чи бездротове з'єднання).

Дротове з'єднання:

Вимкніть WI-FI на Вашому комп'ютері та приєднати комп'ютер до порту маршрутизатора LAN (1/2/3/4) за допомогою кабеля Ethernet.

Бездротове з'єднання:

Приєднайте комп'ютер до маршрутизатора за допомогою бездротового зв'язку. ідентифікатор SSID (ім'я мережі) та пароль для бездротового зв'язку знаходяться на етикетці продукту.

2) Введіть в адресну строку веб-браузера http//:tplinkwifi.net http://192.168.0.1. Створіть пароль для подальшої автентифікації у системі або використовуйте значення “admin” у якості імені користувача та паролю для деяких маршрутизаторів.

3) Перейдіть на сторінку Quick Setup та дотримуйтесь покрокових інструкцій для завершення процесу початкової конфігурації.

Швидкість

Швидкість, зрозуміло, максимальна для мого тарифу (100 Мбіт / с) що по кабелю, що по Wi-Fi в обох діапазонах. Зрозуміло, що з іншими більш швидкісними тарифами маршрутизатор буде відчувати себе теж впевнено. Покриття досить типове і просто нормальне, зауважень по цій частині до роутера також немає.

Тест швидкості в офісі на відстані 10 м у діапазонах 2,4 ГГц та 5 ГГц:

Висновок

TP-Link EC220-G5 - не тільки задовольнить пересічні задачі користувачів, а і прийдеться до смаку інтернет-провайдерам. А все завдяки гнучкості і набору доступних параметрів, що дозволяють знизити витрати на обслуговування і підтримку клієнтських мереж. 

Отож, ми рекомендуємо маршрутизатор TP-Link EC220-G5!

 
Menu
Products catalog
Products catalog