Огляд ігрового ноутбука Dream Machines RS2060-16UA16: потужний, тонкий, у металевому корпусі

Главная Обзоры Огляд ігрового ноутбука Dream Machines RS2060-16UA16: потужний, тонкий, у металевому корпусі
09.07.2019

Чи може ігровий ноутбук у металевому корпусі із 6-ядерним процесором 8 покоління та відеокартою RTX2060 бути легким та компактним, при цьому непогано охолоджуватись? Відповідь – «так, з Dream Machines це не мрія, а реальність». Нам на огляд потрапила одна з топових моделей ультратонких геймерських ноутбуків, яку ви могли побачити ще на CEE 2019. Подивимось, як він справляється із навантаженнями.

Що це?

RS2060-16UA16 - геймерський ноутбук з 16.1-дюймовим матовим FHD дисплеєм, процесором Intel Core восьмого покоління, 8 ГБ оперативної пам’яті DDR4, дискретною відеокартою Nvidia RTX2060, SSD-накопичувачем на 480 ГБ і клавіатурою з RGB-підсвічуванням.

Зовнішній вигляд та розташування елементів

Взявши ноутбук у руки, ви відчуєте холод. Звичайно, в позитивному значенні. Так, корпус здебільшого вироблений із металу чорного кольору. Він міцний, збірка надійна, кришка при натисканні ледь прогинається.

Приємно вразили його розміри, адже це, мабуть, найтонший геймерський ноутбук, який я бачила.

Розмір: 380x252x19.9 мм

І він зовсім не важкий – всього 2 кг – дуже непогано, як для потужної машини у металевому корпусі.

Одразу привернула увагу дрібна перфорація на кришці ноутбука. У увімкненому режимі звідти виходить приємне холодне біле підсвічування. А у темряві нагадує погляд монстра з якогось фантастичного фільму.

Загалом, форма корпусу не має гострих кутів, дизайн стриманий, жодного натяку на агресивність. 

Передня грань:

Задню грань та майже усю нижню частину корпусу займають решітки для видуву повітря. Також тут розмістилися 1 велика продовгувата і 2 менші гумові ніжки. З ними ноутбук дуже впевнено лежить на столі.

На правій бічній грані: два роздільних аудіорозніми для навушників та мікрофона, USB 3.0, кардрідер SD/MMC, RJ-45, замок Kensington Lock.

На лівій бічній грані: мережевий рознім, HDMI, miniDisUAayPort 1.3, 2 USB 3.1 Type C, USB 3.0 Type A (thunderbolt).

Над екраном — веб-камера, два мікрофона і світлодіод. Для захисту екрана передбачені гумові вставки по всьому периметру кришки.

Під екраном – білий напис Dream Machines.

Над клавіатурним блоком розмістилась кнопка живлення цікавої геометричної форми, під якою – світловий індикатор роботи ноутбука. Навколо неї, вздовж клавіатурного блоку, розташовані потужні динаміки.

Зручність у використанні

Верхня кришка відкривається на 135°, чого цілком достатньо для ігрового ноутбука. Клавіатура заглиблена у корпус на декілька міліметрів, це попереджує її контакт із екраном. 

Клавіатура острівного типу, розкладка повноцінна, блок стрілок ніяк не відокремлений від інших кнопок, а на кнопках блоку WASD додатково нанесені відповідні стрілочки. Кнопки звичайні, без заглиблень, мають приємний та чіткий хід. Використовується звичний мембранний механізм з комфортними тактильними властивостями. 

Керувати RBG підсвічуванням дуже просто і інтуїтивно зрозуміло: у ноутбуці є вбудована програма LED keyboard setting, де можна обрати зони, кольори (16,8 млн) та тип підсвічування. Також можна встановити інтенсивність по шкалі від 0 до 4, де 0 – це вимкнена підсвітка, а 4 – найяскравіша. 

Тачпад представлений класичною прямокутною сенсорною панеллю із чудовою чутливістю. Ліва та права клавіші відчутно та впевнено натискаються – жодних помилок.
Загалом - користування клавіатурою залишило лише приємні враження.

Наскільки хороший тут екран?

Екран тут дійсно чудовий. Посудіть самі:

  • діагональ 16,1”
  • Full HD
  • безрамковий дизайн
  • частота 144 Гц
  • матова поверхня

Так, Dream Machines RS2060-16UA16 позиціонується як ноутбук із безрамковим дисплеєм. Якщо порівнювати із звичайними офісними ноутбуками та, навіть, з Dream Machines G1060-15UA32, що був у нас на огляді раніше, рамки дійсно досить вузькі. А це дозволяє більше зосередитися на тому, що відбувається на екрані. Це зовсім інший рівень вражень, чи то під час ігор, чи то під час перегляду фільмів і серіалів з друзями.

Окрім цього, матриця має частоту оновлення до 144 Гц! Це абсолютно інші враження, ніж від гри на стандартній матриці в 60 Гц. Картинка набагато живіша і динамічніша. 

Процесор та відеокарта, адаптовані для новітніх ігор та програм

Найцікавіша і найважливіша частина для ігрового ноутбука – «залізо» та продуктивність. У ноутбуці встановлений процесор 8-го покоління від Intel Core i7-8750H, а це означає абсолютно новий рівень геймінгу. Завдяки новітнім технологіям, як відомо, процесори сімейства Coffee Lake забезпечують не тільки небачену потужність, але й дарують надзвичайну швидкість роботи. Навіть найвибагливіші завдання, такі як обробка графіки 4K та 3D-візуалізація, не є проблемою для 8-го покоління процесорів.

Для суперпродуктивного тандему виробник оснастив модель потужною відеокартою NVIDIA Turing на абсолютно новій платформі GeForce RTX, які поєднують в собі можливості штучного інтелекту, програмування затінення і трасування променів в реальному часі, щоб відкрити абсолютно новий рівень геймінгу. В тому числі - ігри у віртуальній реальності.

Ми зробили декілька тестів, ось основні бенчмарки:

Результати помітно відрізняються (у кращу сторону) у порівнянні з моделлю з попереднього огляду. Загалом, лінійка ігрових ноутбуків Dream Machines, завдяки 8-му поколінню процесорів, виглядає ефективною, характеризується меншим споживанням енергії при збереженні потужності та швидкості.

Звук Sound BlasterX Pro-Gaming на 360°

Завдяки спеціальному розташуванню динаміків (вздовж та під екраном) та системі Sound BlasterX Pro-Gaming 360°, звук наче оточує тебе! Він досить потужний, глибокий, низькі - не ідеальні, але загальне враження - чудовий всеохоплюючий звук. А це гарантія насолодження улюбленою музикою та відчуття себе у центрі ігрових подій.

Упаковка і комплектація

До свого покупця Dream Machines RS2060-16UA16 потрапляє в звичайній картонній коробці із пластиковою ручкою зверху для зручності перенесення. Всередині – сам ноутбук та зарядний пристрій.

Технічні характеристики:

Модель: RS2060-16UA16
Діагональ екрана: 16.1”
Роздільна здатність: FHD (1920x1080)
Тип екрана: Matte, WVA
Частота оновлення: 144 Hz
GPU: Nvidia RTX2060
Пам’ять: GPU 6GB GDDR6
CPU: intel i7-8750H
Кількість ядер/потоків: 6/12
Швидкість CPU: 2.2/4.1
Чіпсет: Intel HM370 Express Chipset
RAM: 8 GB (DDR4, 2400 MHz)
Максимальна кількість RAM: 32 GB
Слоти RAM (Всі/доступні): 2/1
Рознім: SATA 480 GB SSD
Відеокамера: 1.0M HD video camera
Звук: Hi-Def
Sound Blaster: Sound BlasterX Pro-Gaming 360
Інтерфейси: 1xHeadphone/ 1xmicrophone jack, USB 3.0, кардрідер SD/MMC, RJ-45, замок Kensington Lock, мережевий рознім, HDMI, miniDisUAayPort 1.3, 2 USB 3.1 Type C, USB 3.0 Type A (thunderbolt)
Габарити (ШхГхВ): 380x 252x 19.9 мм
Вага: 2.09 кг

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров