Всупереч обставинам: в Україні відбувся віддалений захист дисертацій

Головна Новини Всупереч обставинам: в Україні відбувся віддалений захист дисертацій
21.01.2021

Київський Інститут держави і права ім. В. М. Корецького НАН України одним з перших в Україні перейшов на безпечний дистанційний режим захисту дисертацій. Кандидати і Доктори юридичних наук отримали можливість захистити свою наукову роботу, не чекаючи скасування всіх обмежувальних заходів. Деякі кандидати підключилися прямо з дому, де, як відомо, і стіни допомагають.

Для дискусії і голосування був використаний сервіс хмарних веб-конференцій Сisco WebEx Meeting Center з дотриманням всіх нормативних вимог щодо організації захистів дисертацій, для цього був затверджений спеціальний регламент.

Cisco WebEx - один з найпопулярніших в світі сервісів для проведення онлайн-нарад. Запускається з ПК і смартфонів як веб-додаток в режимі реального часу. В онлайн зустрічі можуть брати участь до 1000 осіб одночасно, при цьому перебуваючи в будь-якій точці світу. Навіть у базовій версії доступні різноманітні інструменти: screen-sharing, whiteboard, віддалений контроль комп'ютера, спільний доступ до файлів, презентації, VoIP, відео в HD-форматі 25 учасників на екрані, запис конференцій.

Також WebEx має простір для спільної роботи. Там можна не тільки планувати веб-конференції і запрошувати учасників, але і викладати матеріали до початку онлайн зустрічі, обговорювати їх з колегами. А після зустрічі - можна викладати відеозапис конференції і файли, які були створені під час її проведення.

Якість звуку і зображення - ключовий момент при організації онлайн-зустрічей, тому в Інституті держави і права було використано обладнання 2E:

Поворотна USB камера, для відеоконференцій, 2E FullHD з максимальною роздільною здатністю 1080р30, розроблена спеціально для використання у великих приміщеннях. Об'єктив оснащений 10х кратним зумом, що забезпечує високу деталізацію. Завдяки пульту дистанційного керування пристроєм зручно управляти на відстані.

 2E-VCS-FHDZ 2E FHD відео-конференц-камера

Настільна дротова 2E аудіо-конференц-система, розширює можливості аудіо- і відеозв'язку. Завдяки спікерфону з удосконаленою технологією шумозаглушення DSP, і простим підключенням через кабель USB - забезпечується якісний звук під час відеоконференції. Вбудований, всенаправленний мікрофон забезпечує охоплення звуку на 360 градусів на відстані до 4 м.

 2E-VCS-AS 2E аудіо-конференц-система

«Все пройшло дуже комфортно. Не було ніяких технічних складнощів», «дистанційна захист - це чудовий вихід в такий складний період», «думаю, що такий формат буде затребуваний частіше, а в майбутньому може стати основним», — зазначають учасники, які вперше здійснювали захист наукових робіт в такому форматі.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів