Кращі телевізори та найсвіжіші тенденції з CES 2021

Головна Новини Кращі телевізори та найсвіжіші тенденції з CES 2021
22.01.2021

Уже традиційно виставка CES збирає величезну кількість охочих відкрити для себе тренди і новинки, що будуть дивувати і бажати протягом найближчих років! І цей рік не став виключенням, адже яскравих новинок було не менше ніж бажаючих їх побачити!

Отож, на виставці CES 2021 великі виробники телевізорів анонсували моделі, які за їхніми словами відрізняються небаченою досі яскравістю. Так як яскравість є одним із найважливіших аспектів якісного зображення. Адже саме вона є основою HDR-відео, від телевізійних шоу до фільмів і відеоігор. І саме яскравість відрізняє дешеві телевізори від моделей високого класу.

Нові РК-телевізори також обіцяють підвищену яскравість. Поточні версії були вдвічі-втричі яскравішими, ніж телевізори з OLED-дисплеями, а нові телевізори з РК-дисплеями, як-от Samsung Neo QLED, LG QNED і кращі моделі TCL, використовують мінісвітлодіоди. Мінісвітлодіоди забезпечують покращену яскравість, зберігаючи при цьому рівні чорного та точність завдяки повноматричному локальному затемненню.

Також, прослідковувалась виникаюча тенденція на виставці в тому, що телевізори стають не просто великими, а дійсно великими. Адже кожен виробник представив телевізори із діагоналями понад 70 дюймів.

Так, LG і Sony випустять на ринок новий гігантський OLED-телевізор із діагоналлю 83 дюйми - найбільший OLED-телевізор 4K, проте все ж не настільки великий, як 88-дюймова версія 8K. TCL, 2-й у світі виробник телевізорів після Samsung, анонсував свої перші телевізори у 85-дюймовому класі XL Collection, які можуть стати найдоступнішими телевізорами такого розміру в серії 4-Series.

До слова, продажі телевізорів із діагоналлю 70 дюймів і більше зросли до 82% у 2020 році, що додало впевненості виробникам телевізорів пропонувати дедалі більші моделі за доступними цінами.

Ще одна тенденція, що активно прослідковується у всіх виробників це дбайливе відношення до природи та безпечність і зручність у користуванні для здоров'я всіх членів родини.

Так, найближчими роками Samsung розпочне екологічну подорож Going Green, покликану узгодити дії телевізійного бізнесу з наступними довготерміновими програмами сталого розвитку, що включатиме у себе зниження вуглецевого сліду й підвищення енергоефективності, екологічний дизайн упаковки, пульт дистанційного керування на сонячних батарейках, а Samsung Health плавно перетворить домівку на особистий тренажерний зал.

Говорячи про формат 8К, який дуже швидко набирає оберти, телевізори високого класу, Samsung і Sony анонсували нові моделі. Ціни не оголошувались, проте слід очікувати, що телевізори Sony будуть дуже дорогими. Компанія TCL заявила, що цього року представить версію 8K у своїй основній серії 6-Series.

Є приємна новина і для геймерів, адже якщо ви шукаєте новий телевізор, сумісний із PS5 або Xbox Series X, то цього року у вас буде значно більший вибір, ніж у 2020 році. Так, додаткові можливості HDMI 2.1, як-от змінна частоти оновлення та вхід 4K/120, будуть набагато поширенішими у 2021 році. Тим часом LG і Samsung анонсували нові функції, що пропонують геймерам додаткові можливості та дають змогу перевірити, які функції насправді активні.

Можливо хтось скаже, що цього року мало що змінилося з точки зору додаткових можливостей для смарт-телевізорів, але бестселер Roku може зіткнутися з посиленою конкуренцією у вигляді Google TV. Оскільки, найновіша система Smart TV від пошукового гіганта є заміною Android TV, тож Sony і TCL оголосили про підтримку цієї системи в моделях 2021 року.

А памятаєте, як кілька років тому виробники телевізорів почали вбудовувати камери в телевізори, але врешті-решт припинили це робити частково з міркувань конфіденційності. Так ось, компанія Samsung вирішила відродити цю історію. У моделях Samsung 2021 року використовуються вебкамери для двох нових функцій: відеочатів і тренувань з інструктором. Користувачі можуть залучати Google Duo на своїх великих екранах для багатокористувацьких чатів і занять йогою, стрибків і присідань за допомогою ШІ та фітнес-гуру Джилліан Майклз.

Отож, як ви бачите, презентація телевізорів на виставці CES 2021 була як завжди цікавою, різнобарвною і високотехнічною. І ми вже дуже чекаємо представлені новинки на полицях магазинів, щоб придбати їх і привнести майбутнє у свій будинок чи квартиру!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів