Морозильна камера - це холодильне обладнання, призначене для зберігання продуктів харчування та іншої різноманітної продукції, що вимагає зберігання за низьких температур. Морозильні камери - це відмінне рішення для зберігання корисних властивостей сезонних продуктів (ягід, фруктів, грибів тощо) протягом тривалого часу!
Якщо розглядати виключно зовнішній вигляд холодильників та морозильних камер, то вони є досить схожими. Але при цьому дані побутові пристрої відрізняються між собою за функціональним призначенням. Завдання холодильника полягає у забезпеченні низької температури всередині корпусу, що дозволяє зберігати продукти свіжими протягом декількох днів. Подібна техніка підтримує постійну температуру вище нуля, тому рідини у камері не замерзають.
Морозильні камери, в свою чергу, призначені для підтримки значно нижчих постійних температур, нижче нуля градусів. За таких умов продукти всередині пристрою замерзають повністю, і тому можуть зберігатися протягом багатьох місяців. Хоча переважна більшість моделей сучасних холодильників мають власну морозильну камеру, її об'єм зазвичай є досить невеликим. У такій камері можна одночасно зберігати декілька кілограм м'яса, фруктів або інших продуктів, але їх об'єм такої вбудованої камери є дуже маленьким. У повноцінній морозильній камері увесь наявний простір підтримує дуже низьку температуру. Дане спеціалізоване обладнання призначене для тривалого зберігання продуктів, заморожування яких не зіпсує та не змінить їх властивостей. У таких камерах можна одночасно зберігати великі об'єми м'яса, напівфабрикатів, фруктів, що швидко псуються, ягід, овочей або зелені.
Умови низьких температур, що створюються та підтримуються у таких камерах дозволяють зберігати продукти свіжими протягом тривалого часу, при цьому лише злегка погіршивши їх смакові якості в порівнянні зі свіжим асортиментом. Морозильні камери зручно використовувати в тих випадках, коли потрібно запастися продуктами про запас.
За способом установки морозильні камери поділяються на три види:
Горизонтальні морозильні камери ще іноді називають скринями. Зовні вони нагадують велику скриню, у якої відкривається верхня кришка. Такі пристрої часто зустрічаються у магазинах і закладах громадського харчування. У домашньому інтер'єрі вони не настільки популярні, оскільки займають багато корисного простору. При цьому варто відзначити, що завантажувати та діставати продукти з пристроїв даної конструкції набагато легше, ніж з морозильних камер іншого типу. Така техніка підійде вам в тому випадку якщо необхідно зберігати великі об'єми однотипних продуктів, коли немає необхідності перекладати увесь вміст морозильника, щоб дістати що-небудь з самого дна.
Іноді такі пристрої оснащуються кошиками, які можна використовувати для зберігання окремих продуктів
Горизонтальні морозильні камери працюють тільки в режимі мінусової температури (від -18 °C до -25 °C) при температурі навколишнього середовища: + 12 °C ... + 38 °C, що дозволяє зберігати продукти харчування тривалий час без втрати та погіршення харчових властивостей і смакових якостей.
В асортименті ERC представлені найбільш популярні моделі горизонтальних морозильних скринь від SNAIGE:
Вертикальні морозильні камери нагадують звичайні холодильники. У них відкриваються передні дверцята. Така техніка найчастіше обирається для установки в житлових приміщеннях. Вона займає менше площі підлоги, ніж горизонтальний тип, тому підійде навіть для невеликої кухні.
Також до переваг цього обладнання можна віднести той факт, що воно оснащується поличками та кошиками. Це дозволяє зберігати різнотипні продукти в окремих відсіках. Найчастіше кошики додатково закриваються прозорим склом або пластиком. Завдяки цьому при відкриванні головних дверцят тепле повітря менше проникає у зони охолодження. Це дозволяє мінімізувати утворення конденсату і намерзання льоду на стінках.
Ознайомитись з асортиментом вертикальних морозильних камер від SNAIGE можна тут.