Відновлення бізнесу ERC в умовах війни

Головна Новини Відновлення бізнесу ERC в умовах війни
16.03.2022

Бізнес-підхід ERC під час війни з повідомленням про росію та форс-мажор.

Шановні бізнес-партнери,

Буде час це все колись “згадати, після довгих збавлених ночей”.
Вивчили ми вже звуки пострілів та вибухів всіх типів. Це вже не лякає, як було спочатку. Час рятування родин та імпульсивних дій минає. Триває та розгортається  час організованого спротиву ворогам та підтримки життєздатності країни. Переважна більшість з нас не має фахового військового досвіду або досвіду ведення бою, тож маємо використати те, що вміємо робити якнайефективніше для країни на своїх місцях.

Спокійно та сумлінно робимо те, що маємо робити і хай буде те, що буде. Закликаємо наших постачальників до підтримки та розуміння тимчасово жахливих умов життя та діяльності.

У зв'язку зі складною ситуацією в Україні, спричиненою військовою агресією з боку російської тедерації, група дистрибуції ERC докладає та докладе максимум зусиль для виконання зобов'язань перед бізнес-партнерами. Ми налаштовані на подальше ведення бізнесу не лише майже в усіх інших країнах, де ми мали бізнес до 24 лютого 2022 року, а й на поновлення його в Україні.

Ми на своїй Землі, в Україні - від власників компанії до ТОП менеджменту та співробітників і незабаром розпочнемо діяльність ERC ще й з інших локацій в Україні. Вже розпочато технічні та логістичні етапи підготовки до дистрибуційної діяльності на заході України. Майже всі фахівці компанії вже напоготові, багато хто днями прорвався з окупованих територій, багато хто замінив тих, хто вже вступив та був покликаний до лав ЗСУ, Тероборони чи Національної Гвардії.  Чимало з нас чекають в величезній черзі резервістів другої та інших хвиль.  Єдність, спокій, згуртованість, підтримка – це допоможе професіоналам України на всіх позиціях. 

Тим часом, просимо наших постачальників:

  • перевірити та скасувати наші замовлення на виробництво та транзит, якщо за часи воєнного стану в Україні нами не було підтверджено інше;
  • підтвердити та прискорити виконання термінових замовлень, які було зроблено  останніми днями;
  • запропонувати спеціальні умови співпраці на час воєнного стану, розширені кредитні ліміти, як це вже зробила низка шановних світових постачальників;
  • повернути на наші рахунки внесену часткову чи повну передплату за невиконані чи переадресовані замовлення, переказати бонусні чи/та маркетингові нарахування за минулий та поточні періоди. 

Наших покупців просимо знайти можливість внести оплату за виконані довоєнні поставки та передплату (за узгодженими умовами) за нові замовлення.  Просимо бути напоготові до поступового масштабування діяльності та виконання окремих замовлень  на засадах нових узгоджених умов постачань та можливого виконання старих зобов'язань довоєнного періоду. 

Просимо при цьому брати до уваги повідомлення про воєнний стан в Україні та форс-мажорні обставини.

ПОВІДОМЛЕННЯ про настання форс-мажорних обставин обставини Відповідно до ч.1 ст.79 об’єднаної Конвенції націй про контракти Міжнародного продажу товарів від 11.04.1980 року ( так звана Віденська конвенція), сторона не несе відповідальності за невиконання будь-яких зі своїх зобов'язань, якщо доведено, що збій такого виконання стався через перешкоди, що не залежать від виконуючої сторони, і що такого не можна було передбачити або врахувати заздалегідь.  Сторони мають бути звільнені від відповідальності за невиконання та/або неналежне виконання своїх поточних зобов'язань, якщо таке невиконання або неналежне виконання викликано безпосередньо через форс-мажорні обставини. Форс-мажорними обставинами є події поза волі та контролю сторін, які безпосередньо впливають на можливість сторін виконувати свої зобов'язання. У зв'язку з військовою агресією російської тедерації проти України відповідно до Указу Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 в Україні з 24 лютого 2022 року накладено воєнний стан на 30 діб, а відповідно до указу № 133/2022 від 14.03.2022 продовжено строк дії воєнного стану з 05:30  26.03.22 строком додатково на ще 30 діб .  Торгово-промислова палата України засвідчила факт форс-мажору на 24 лютого 2022 р. (Лист Палати с Комерції та промисловості України від 28.02.2022 № 2024 / 02.0-7.1 додається до цього повідомлення).

З огляду на викладене, беручи до уваги об'єктивні загрози життю та здоров'ю працівників та з метою мінімізації цих ризиків, повідомляємо всіх наших бізнес-партнерів відповідно до укладених  договорів та сталих бізнес-відносин, про настання форс-мажорних обставин (форс-мажор) в Україні, що об'єктивно перешкоджає належному та своєчасному виконанню зобов'язань на умовах укладених договорів (контракти, угоди тощо).

У той же час група компаній ERC запевняє, що після закінчення вищезгаданих форс-мажорних обставин, та навіть раніше – протягом поточного періоду військових дій в Україні)  група компаній ERC докладе максимум зусиль для виконання довоєнних та інших узгоджених зобов'язань в можливі найкоротші терміни. 

Більш того, навіть цими днями група компаній ERC не припиняє зусиль для часткового відновлення операцій під час транзитного періоду, необхідного для вирішення логістичних, складських, облікових та інших управлінських питань в межах України.

Водночас закликаємо всіх наших бізнес-партнерів, особливо всесвітньо відомих постачальників та їх вертикалі, які досі цього не заявили чи/та не зробили припинити будь-яку діяльність з продажу та післяпродажної підтримки у країні агресорі росії та у її сателіта Білорусі. Відповідно просимо змінити вертикалі управління, які більш не мають вести за будь-якими бізнес-ланцюжками  до бізнес-представництв, персон, громадян з росії та Бєларусі.

Згуртовуємось, відновлюємо роботу. Дистанційно та на місцях. Підтримуємо всі сили, які налаштовані на підтримку життєздатності країни. Національний дух буде ще дужчим, коли налаштуємо організовану допомогу постачанням необхідного на волонтерських та інших засадах. Згуртовуємось щосили  та сприяємо спільним діям єдиної країни!

Тривожний блиск очей жінок та дітей в ці воєнні ночі налаштовує на дії. Нас драйвить день і ніч гнів і злість на ворогів з московщини, з усієї тедерації покидьків та нелюдів. Єдність, спокій, згуртованість, підтримка – це допоможе професіоналам України на всіх позиціях!

З повагою, з впевненістю у перемозі над мороком московської орди, 

Володимир Костенко
CEO ERC

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів