ПРОСТІ РЕЧІ РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ

Головна Новини ПРОСТІ РЕЧІ РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ
18.03.2022

Перша допомога - це комплекс необхідних заходів, спрямованих на збереження життя та здоров'я постраждалого до моменту надання кваліфікованої медичної.

Перша медична допомога. Звільнення дихальних шляхів

У нормі людина робить від 8 до 30 вдихів на хвилину. Якщо є порушення меж дихання, це говорить про те, що поранений має терміново потрапити до медиків. Викликаючи швидку допомогу, потрібно про це зазначити.

Людина повинна дихати!

До транспортування або прибуття рятувальників або медичних працівників постраждалий повинен дихати. Якщо людина непритомна і лежить на спині горілиць, найчастішою причиною загибелі є западання язика.

УВАГА! Не дихаючи, людина залишається живою приблизно 3 хв.

Найпростіший спосіб звільнення дихальних шляхів – переведення людини в стабільне положення на боці. Зробити це може навіть дитина. Ліву/праву руку непритомної людини згинаємо в лікті і притискаємо долонею до щоки. Ліву/праву ногу згинаємо в коліні. Перевертаємо людину на правий/лівий бік так, аби коліно торкнулося поверхні, на якій вона знаходиться. У такому стані людина надійно зафіксована та починає дихати.

Якщо постраждалий не почав дихати

У разі якщо цього не трапляється, потрібно перевірити ротову порожнину. Робити це можна тільки в положенні на боці. Вказівним пальцем потрібно зробити коло між щокою та щелепою і в такий спосіб виявити предмет, що заважає диханню.

Коли не варто перевертати постраждалого

Перевертати людину на бік не бажано лише в одному випадку – у разі, коли є підозра травмування хребта. Тоді потрібно виконати просту маніпуляцію – натиснути на чоло і висунути щелепу. Язик не западатиме, і людина почне дихати.

Як надати домедичну допомогу у відео https://bit.ly/3i31vfk

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ ТА ПОШИРТЕ

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів