Відновлення ІТ-інфраструктур і стійкість до руйнувань

Головна Часопис Відновлення ІТ-інфраструктур і стійкість до руйнувань
14.10.2024

Реалії сьогодення змушують проявляти стійкість в усьому, що стосується життя людей. Для сфери ІТ – це забезпечення виживання центрів обробки даних (ЦОД), які обслуговують оборонні підприємства та критично залежні від ІТ-структури, наприклад, телекомунікаційні чи банківські системи тощо.

Окрім підвищення рівня загроз кібербезпеці та ризику компрометації даних, є загроза їх фізичного знищення. Основними чинниками подібних катастроф на противагу природній стихії стали ворожі обстріли та бомбардування територій.

Для кожного з цих викликів є низка рішень, зокрема забезпечити стійкість до фізичних руйнувань в ІТ допоможуть DR-рішення, суть яких полягає в забезпеченні катастрофо­стійкості на рівні ЦОД. Ці рішення різняться за географією, тобто від­станню між ЦОД, які резервуються, і, відповідно, залученими технологіями безпеки.

DR-рішення на базі СЗД

Левова частка наявних ІТ-інфраструктур побудована із застосуванням традиційної архітектури з виділеними системами збереження даних (СЗД). DR-рішення на базі СЗД зазвичай використовують різні механізми реплікації: синхронну (для відстаней у десяток кілометрів) та асинхронну (для побудови безпекових рішень у масштабі країни). Кожне із цих рішень призначене для виконання певного завдання, різняться вони між собою часом, виділеним на відновлення, і рівнем толерантності до втрати частини найсвіжіших даних. Віднедавна до DR-рішень із нульовими показниками для RPO (Recovery Point Objective – точки відновлення) і RTO (Recovery Time Objective – часу відновлення) на базі синхронної реплікації додано рішення за технологією Metro Storage Cluster.

Технологія Metro Storage Cluster

Dell EMC розробила й успішно впроваджує технологію Metro Storage Cluster у своїх системах збереження даних середнього рівня та на платформах масштабу підприємства. Винятками донедавна були лише СЗД початкового рівня Dell EMC PowerVault, що неабияк зменшувало сферу їхнього застосування. З огляду на обмеження фінансування загалом і на потреби ІТ зокрема, ці популярні системи збереження даних набули широкої популярності з-поміж замовників, особливо після оновлення модельного ряду до 5-го покоління. Але новітня PowerVault ME5, як і попередниця, залишалася донедавна не повністю готовою до нових викликів, які зумовлювали необхідність забезпечувати стійкість ІТ-інфраструктур до руйнувань, оскільки в ній бракувало підтримання синхронної реплікації.

Відтепер технологія Metro Storage Cluster доступна і для цих систем початкового рівня. Metro node appliances призначені для забезпечення безперервного функціонування на базі active-­active синхронної реплікації між СЗД масштабу міста. Для реалізації цього завдання згодяться моделі Metro node appliances mn-114 та mn-215. Із двох одиниць цього обладнання, які працюють у парі, формується необхідний Metro Storage Cluster. Основні характеристики кожної з моделей наведено в таблиці.

Окрім розглянутих DR і рішень для забезпечення безперервного функціонування ЦОД, у портфелі Dell наявний повний спектр обладнання та програмного забезпечення для цілісного захисту ІТ-інфраструктур за технологіями резервного копіювання та відновлення даних.

Ось деякі з основних продуктів лінійки Dell Data Protection Portfolio:

  • PowerProtect appliances – це насамперед інтегровані пристрої DM і DP Series, розроблені за принципом «все в одному», а також популярні цільові платформи для збереження DD Series.
  • PowerProtect Data Manager – програмна платформа наступного покоління для захисту найсучасніших робочих навантажень.
  • Data Protection Suite – комплексне програмне забезпечення з єдиною інформаційною панеллю для захисту критично важливих застосунків у фізичному, віртуальному та багатохмарному середовищах.
 

Model mn-114

Model mn-215

System Architecture

Processors

2 × Intel Silver 4208 (85 W)

2 × Intel Xeon Gold 6334 (165 W)

Memory

64 GB RDIMM Memory (32 GB per CPU)

64 GB RDIMM Memory (32 GB per CPU)

Cluster size

2 × metro node mn-114 units (each 1U)

2 × metro node mn-215 units (each 2U)

Management

Embedded in the metro node operating system

Embedded in the metro node operating system

Storage (OS Drives)

480 GB SSD SATA drive per server

960 GB SSD SATA drive per server

Operating system

Metro node operating system

Metro node operating system

IO Card Configurations

PCIe Slot 1 and 2: Dual Port 32Gb/s FC HBAs, LP (FE/BE) PCIe Slot 3: Quad Port 10GbE Base-T (RJ45) LP NIC (MGMT/SVC/CUST) rNDC Slot: Quad Port 10GbE SFP+ NIC with 2x SFP+ 10GbE, 850nm transceivers (LCOM/WAN)

PCIe Slot 1: Dual Port 10/25GbE SFP28 FH NIC (WAN-IP) PCIe Slot 2: Dual Port 32Gb/s FC HBAs, FH (WAN-FC) PCIe Slot 3: Dual Port 10GbE Base-T (RJ45) LP NIC (SVC/CUST) PCIe Slot 4/5/7/8: Dual Port 32Gb/s FC HBAs, FH (FE/BE) OCP Slot: Dual 10/25GbE SFP28 NIC (LCOM) LOM Card (LAN on Motherboard): Dual Port 1GbE NIC (MGMT)

System Capacities

Virtual volumes

8 000 metro and 10 000 local

Storage volumes

8 000 metro and 10 000 local

Storage views

1 000

1 000

Storage volume size

64 TB

64 TB

Virtual volume size

64 TB

64 TB

Consistency Groups

1 024

1 024

Volumes per Consistency Groups

1 000

1 000

Clusters

2

2

IT nexus per cluster

3 200

6 400

IT nexus per front-end-port

800

800

Operating Systems, Dell Storage Array Support and 3rd Party Storage Array Support

 Please refer to the Dell Technologies E-Lab Simplified Support Matrix for details or download the E-Lab Navigator mobile App for iPhone or Android

За докладнішою інформацією або консультацією щодо вибору технології відновлення чи рішення для забезпечення стійкості до руйнувань ІТ-інфраструктур звертайтеся до команди DellEMC@erc.ua

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів