Садовий тример або газонокосарка: який пристрій є ліпшим для догляду за ділянкою?

Головна Новини та огляди Садовий тример або газонокосарка: який пристрій є ліпшим для догляду за ділянкою?
10.06.2024

Вибір між садовим тримером і газонокосаркою для догляду за ділянкою залишається актуальним питанням для багатьох власників приватних будинків і дач. Обидва інструменти мають свої переваги й недоліки, тому вибір залежить від конкретних потреб та умов експлуатації.

Садовий тример: маневреність та універсальність

Садовий тример є компактним та універсальним інструментом, який призначено для оброблення важкодоступних місць. Він складається з довгого руків’я, у нижній частині якого є ліска («жилка») або сталеві ножі для зрізання трави. Сама ж насадка обертається завдяки роботі двигуна, який розташовано в нижній або верхній частині пристрою.

Переваги садових тримерів

  • Маневреність: завдяки невеликому розміру та легкій вазі тример дає змогу обробляти місця навколо дерев, кущів та уздовж паркана.
  • Універсальність: тримери згодяться для підрізання трави або кущів, видалення бур’янів і навіть обрізання гілок.
  • Робота на нерівному рельєфі: через те, що садовий тример тримають у руках, а не ставлять на землю, можна працювати з інструментом на ділянці з нерівною поверхнею.
  • Тихіша робота: садові тримери, зазвичай, тихіші, ніж газонокосарки.
  • Зручність зберігання: завдяки компактному розміру тримерів складнощі зі зберіганням не виникають, що особливо важливо для власників невеликих ділянок, де бракує господарських приміщень. А якщо модель оснащено розбірною штангою, зберігання стає ще простішим.

Однак тримери менш ефективні на великих площах, оскільки знадобиться більше часу та зусиль для оброблення ділянки, як порівняти з газонокосарками.

Газонокосарка: класика для рівних газонів

Газонокосарка є традиційним вибором для оброблення розлогих газонів. Цей інструмент забезпечує рівне зрізання трави та швидку роботу на відкритих просторах завдяки ножам, які вбудовано в нижній частині газонокосарки. Двигун розташовано над робочою частиною.

Основні переваги газонокосарок

  • Висока продуктивність: газонокосарка дає змогу швидко та ефективно обробляти великі ділянки без надмірних зусиль.
  • Рівномірний зріз: завдяки широкому ріжучому елементу газонокосарка забезпечує рівномірне скошування трави.
  • Комфорт використання: переважну більшість моделей оснащено системами регулювання висоти зрізу та травозбірниками, що полегшує догляд за газоном.

Проте газонокосарки мають і певні недоліки. Цей інструмент менш маневровий на складних ділянках із великою кількістю перешкод, як-от дерева, кущі чи квіткові клумби. Крім того, газонокосарки потребують більше місця для зберігання.

 

Вибір залежить від потреб

Вочевидь вибір між газонокосаркою і садовим тримером залежить від конкретних особливостей ділянки й потреб користувача. Для великих, відкритих територій газонокосарка буде ліпшим вибором завдяки своїй продуктивності та ефективності. Водночас для догляду за невеликими ділянками з великою кількістю перешкод і важкодоступних місць вдалим інструментом є тример.

Наявність в арсеналі обох інструментів може стати оптимальним рішенням для власників ділянок із різноманітним ландшафтом, адже вдасться підтримувати газон у належному стані незалежно від його особливостей.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів