ASUS: амбітна стратегія широкого впровадження AI для розумного й відповідального майбутнього

Головна Новини та огляди ASUS: амбітна стратегія широкого впровадження AI для розумного й відповідального майбутнього
10.06.2024

ASUS очолює революцію в галузі штучного інтелекту з комплексною стратегією «Повсюдний AI. Неймовірні можливості», яка охоплює всі аспекти бізнесу та асортимент продукції. Ця стратегія спрямована на те, щоби зробити AI доступним для всіх і кожного й розширити можливості з його використання будь-де: від хмарних сервісів до пристроїв користувачів.

Демонструючи прихильність до розвитку технологій штучного інтелекту, ASUS створила лінійку інноваційних пристроїв з підтриманням AI, зокрема комп’ютери Copilot+ PC, які покривають будь-які потреби в AI-обчисленнях. Ці комп’ютери володіють розширеними обчислювальними можливостями, пропонуючи NPU з продуктивністю AI-обчислень понад 45 TOPS.

Епоха персональних комп’ютерів із AI

Родзинкою лінійки є надзвичайно тонкий і легкий OLED-ноутбук преміумкласу Zenbook S 16, виготовлений із високотехнологічного гібридного матеріалу Ceraluminum. Пристрій доступний у різноманітних кольорах, натхненних природою. Незважаючи на ультратонкий корпус, ноутбук демонструє величезний стрибок у продуктивності завдяки новітньому процесору AMD Ryzen AI 9 HX 370.

Новітні рішення ASUS ProArt для творчих людей, зокрема ноутбуки, дисплеї та периферійні пристрої, дають змогу користувачам повністю розкрити досягнення у сфері AI. Із ноутбуками ProArt можна працювати швидше, більш інтелектуально та всюди. Міцна й водночас легка конструкція цих пристроїв дає змогу їхнім власникам розкрити творчий потенціал, де б не відбувалися події в житті. Ексклюзивні програми ASUS зі штучним інтелектом, як-от StoryCube, MuseTree і ProArt Creator Hub, допомагають удосконалити робочі процеси, які супроводжують створення контенту. Виготовлений у традиційному форматі ноутбук ProArt P16 і ноутбук-трансформер ProArt PX13 оснащено процесором до AMD Ryzen AI 9 HX 370 і відеокартою NVIDIA GeForce RTX 4070. Високоефективний нейронний процесор (NPU) здатен обробляти AI-навантаження з продуктивністю до 50 TOPS, а потужний графічний процесор RTX – до 321 TOPS. ProArt PZ13 – це захищений за стандартом IP52 і протестований за військових умов ноутбук зі знімною клавіатурою, оснащений новітнім процесором Snapdragon з підтриманням AI, який полегшує роботу над творчими завданнями в мобільних умовах.

ASUS також створила TUF A16 і TUF A14 – два стильних і портативних ігрових ноутбуки, які оснащено процесором до AMD Ryzen AI 9 HX 370 і відеокартами NVIDIA серії GeForce RTX 40. Завдяки дисплеям з високою частотою оновлення та підтриманням технології G-SYNC, аудиосистемі з технологією Dolby Atmos і сучасним інтерфейсам ці ноутбуки призначені для комфортної та безперебійної гри будь-де.

Еволюція для бізнесу з комп’ютерами AI PC

Крім того, у ASUS з’явилися ноутбуки Zenbook S 14 і ExpertBook P5. Обидва ноутбуки оснащено Intel Core Ultra, флагманським процесором Intel для комп’ютерів наступного покоління зі штучним інтелектом. ExpertBook P5 – це перший ASUS AI PC нової ери, призначений для професіональних користувачів, працівників домашнього офісу, підприємців і компаній малого бізнесу насамперед для виконання робочих завдань. Ноутбук ExpertBook P5 має AI-продуктивність понад 100 TOPS. Він пропонує функції на основі штучного інтелекту, як-от AI Meeting, AI Assistant та AI Creativity, які значно спрощують виконання завдань, підвищують ефективність і поліпшують командну роботу. Завдяки BIOS, адаптованому для пристроїв комерційного класу, тестуванню військового рівня, а також трирічній гарантії, ExpertBook P5 гарантує надійну роботу в будь-яких бізнес-середовищах. Його виготовлено в алюмінієвому корпусі і оснащено 14-дюймовим дисплеєм із роздільною здатністю 2,5 K й співвідношенням сторін 16:10, поєднуючи міцність і витончений, елегантний дизайн. Більш детальна інформація про конфігурацію ExpertBook P5 буде доступна у третьому кварталі.

AI NUC: новий погляд на універсальність та інновації

Сучасні рішення в ультракомпактому формфакторі NUC 14 Pro, NUC 14 Pro+ і ROG NUC та NUC 14 Performance призначені для широкого кола користувачів: від звичайних споживачів до висококласних професіоналів, геймерів і навіть для користувачів промислових рішень. Завдяки розширеним можливостям штучного інтелекту вся серія ASUS AI NUC задовольняє різноманітні потреби, що робить її найліпшим вибором для завдань, які використовують AI. Компактний і інтелектуальний мінікомп’ютер NUC 14 Performance побудований на міцному фундаменті, успадкованому від пристроїв Intel NUC і встановлює новий стандарт продуктивності та зручності. NUC 14 Performance вирізняється високою продуктивністю та широкими варіантами підключення, адже його оснащено процесором Intel Core Ultra 9/7 і відеокартою NVIDIA GeForce RTX 4070 або 4060. Пристрій пропонує неперевершені можливості кастомізації для розробників у сфері AI, зокрема творців контенту та професіоналів, що робить його найліпшим вибором з-поміж компактних комп’ютерів.

Монітори, які перевершують очікування

ProArt Display 5K PA27JCV – це 27-дюймовий професійний монітор із роздільною здатністю 5K (5 120 × 2 880) і високою піксельною щільністю у 218 пікселів на дюйм (PPI). Завдяки 99 % колірному охопленню простору DCI-P3 і 100 % sRGB він забезпечує реалістичне відтворення кольорів, тож найліпше згодиться для роботи на професійному рівні. Завдяки технології LuxPixel, сертифікації Calman і різноманітним варіантам підключення він забезпечує виняткову точність передання кольору та гарну сумісність із іншими пристроями. Рішення ASUS LightSync дає змогу адаптуватися до мінливих умов довкілля, а ергономічний дизайн підвищує комфорт користувача. Крім того, ASUS створила ProArt Display PA32KCX, перший у світі професійний монітор із панеллю класу Mini LED роздільною здатністю 8K і вбудованим калібратором.

Серверні рішення в основі нової стратегії AI

ASUS докладає зусиль у серверній індустрії та виробництві мініПК, що узгоджується з її стратегією. Підрозділ Data Center Solutions пропонує широкий спектр рішень, зокрема сервери з підтриманням AI, як-от ESC AI POD з графічним прискорювачем NVIDIA GB200 NVL72, що дає змогу використовувати моделі з трильйонами параметрів у реальному часі. Сервери ASUS на основі архітектури MGX з процесорами Grace Hopper і Grace Blackwell Supership забезпечують максимальну продуктивність для завдань генеративного AI. Окрім обладнання, ASUS має програмні рішення і надає персоналізовані послуги у всьому світі, щоби вивести бізнес-клієнтів на новий рівень.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів