Як економити пальне під час використання електрогенераторів

Головна Новини та огляди Як економити пальне під час використання електрогенераторів
12.06.2024

Постійне підвищення цін на пальне змушує замислюватися над економією та економічністю техніки. Який генератор купити і як його використовувати, щоби витрати на пальне були мінімальні та раціональні? Особливо це актуально для тих, хто часто використовує електрогенератори для забезпечення електроенергією свого будинку або бізнесу.

Порада 1: Вибирайте генератор правильної потужності

Не купуйте генератор із великим запасом потужності. Використання занадто потужного генератора призводить до надмірної витрати пального. Насамперед перегляньте обладнання, яке потрібно живити від генератора.

Наприклад, пральну машину, сушарку, пилосмок тощо можна не вмикати від генератора, а використовувати лише тоді, коли є центральне електропостачання. Визначивши обов’язкові пристрої та їхню сумарну потужність, додайте 20%. Це і буде необхідна оптимальна потужність для генератора.

Приклад. Якщо потрібно живити тільки освітлення, холодильник і телевізор, немає сенсу запускати генератор на 5 кВт, оскільки він споживатиме істотно більше електрики, ніж на 1-2 кВт.

Порада 2: Дивіться на наявність у генераторі економічного режиму (функції Eco-mode)

Під час вибору генератора звертайте увагу на наявність Eco-mode. Так, практично всі інверторні генератори Könner & Söhnen і деякі моделі K&S Basic мають такий вбудований економічний режим. Під час його ввімкнення генератор знижує оберти двигуна, і це дає змогу скорочувати витрату пального до 50% (залежно від навантаження). Також за такого режиму подовжується термін слугування обладнання. Але з обертами двигуна падає і вихідна потужність, тому використовувати Eco-mode можна тільки, якщо до генератора під’єднано невелике навантаження.

Приклад. Подумайте про генератор як про автомобіль: якщо стоїте на місці, не варто натискати на педаль газу, бо це не дає корисної дії, а тільки збільшує оберти двигуна, і витрачається зайве пальне.

Порада 3: Проводьте регулярне технічне обслуговування

Правильне обслуговування електрогенератора допоможе знизити витрату пального. Регулярно перевіряйте рівень мастила, свічки запалювання і повітряний фільтр. Чистий і коректно налаштований генератор споживає менше пального.

Приклад. Продовжимо аналогію з автомобілем: якщо пропустити планову заміну мастила, фільтрів або свічок, то автомобіль починає споживати більше пального. Точно так само і з електрогенератором!

Просте завдання

Визначте перелік найнеобхіднішого обладнання, яке обов’язково має живитися від генератора в разі відсутності центрального електроживлення. Також підрахуйте його споживану потужність з урахуванням запасу в 20%. А тепер порівняйте з потужністю генератора, щоби зрозуміти, чи не переплачуєте. А якщо генератора ще немає, то тепер знаєте як його вибрати і якої потужності він потрібен.

 

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів