Розширення меж можливого: лінійка материнських плат ASUS X870E/X870

Головна Новини та огляди Розширення меж можливого: лінійка материнських плат ASUS X870E/X870
02.09.2024

На виставці Gamescom 2024 новочасна лінійка материнських плат ASUS X870E/X870 знаменувала відкриття нових горизонтів можливостей для сучасних ПК.

Вона охоплює сімейства ROG, ROG Strix, TUF Gaming, Prime і ProArt, які підтримують процесори Ryzen серії 9000 на базі AMD Zen 5. З інноваційними рішеннями для підключення, інтелектуальними функціями та революційними вдосконаленнями, материнські плати ASUS піднімають продуктивність на новий рівень, готуючи користувачів до майбутнього, де штучний інтелект і висока пропускна здатність стануть стандартом. Простота збірки й налаштування, підтримання DDR5 і Wi-Fi 7, а також легкість встановлення роблять ці плати незамінними для тих, хто прагне створити досконалу систему.

Процесори AMD Ryzen 9000 на старті нових можливостей

Новочасні процесори AMD Ryzen серії 9000 демонструють значне поліпшення кількості інструкцій за цикл (IPC) – на 16 %, як порівняти з попереднім поколінням, забезпечуючи неймовірну продуктивність як в однопотокових, так і в багатопотокових завданнях. Незалежно від того, чи це рендеринг складної анімації, експорт тривалого відео, чи інтенсивний онлайн-геймінг, процесори AMD Ryzen серії 9000 гарантують, що система працюватиме на повну потужність.

Socket AM5 робить друге коло по треку

Рознім AM5, в який встановлюються процесори AMD Ryzen серії 9000, дає змогу не лише оновлювати наявні системи, але і створювати нові на базі материнських плат X870E та X870, які оснащено передовими технологіями, як-то DDR5, PCIe 5.0 та USB 4.0. Різниця між материнськими платами X870E і X870 в тому, що найфункціональніші, висококласні варіанти для процесорів AMD Ryzen серії 9000 використовують чипсет X870E. Завдяки підтриманню DDR5, інтерфейсу PCIe 5.0 для підключення графіки та твердотільних накопичувачів, двом вбудованим рознімам USB 4.0 і підтриманню новітніх технологій розгону процесора та пам’яті ці материнські плати готові вивести процесор на межі його можливостей. Оскільки «материнки» X870E мають два набори мікросхем, вони мають і більше ліній PCIe для роботи. Наприклад, у ProArt X870E-Creator WiFi вони працюють із 10-гігабітним Ethernet-портом Marvell. 

Розумні елементи керування

Комп’ютер ASUS зі штучним інтелектом забезпечує можливість оптимізації продуктивності системи одним натисканням кнопки. Материнські плати ASUS X870E і X870 надають користувачам інструменти для розгону процесора AMD Ryzen серії 9000, мінімізації шуму вентиляторів за максимально ефективного охолодження, забезпечення безперебійного з’єднання з ПК та оптимізації мережевих налаштувань.

  • AI Overclocking дає змогу збільшити тактову частоту процесора лише одним натисканням миші. Складний інтелект AI Overclocking також відстежує ефективність процесорного кулера та зміни в операційному середовищі системи, щоби згодом налаштувати його параметри для досягнення найвищої продуктивності з унікальним набором компонентів системи.
  • Dynamic OC Switcher: функція автоматично перемикається між вбудованою технологією AMD Precision Boost Overdrive і ручним розгоном усіх ядер для забезпечення найліпшої продуктивності для поточного завдання.
  • Core Flex: згодиться для подолання обмежень процесорів через керування їх тактовою частотою, енергоспоживанням і тепловими параметрами.
  • AI Cooling II забезпечує ефективний повітряний потік за високих навантажень і тиху роботу під час виконання легких завдань.
  • AI Networking II: оптимізує мережеві налаштування для безперебійного онлайн-геймінгу, творчості та безперешкодного обміну даними. Інтегрований у застосунок Armoury Crate, AI Networking II використовує технологію ідентифікації та підсилення ШІ для забезпечення швидшої та розумнішої оптимізації мережі.

Користувачі отримають доступ до всіх цих функцій із материнськими платами ROG, TUF Gaming і ProArt X870E та X870. Із Prime X870-P WiFi матимуть доступ до AI Cooling II і AI Networking II, тоді як Prime X870-P пропонує AI Cooling II.

Виведення DDR5 на новий рівень

Пам’ять DDR5 є ключовим елементом для сучасних ПК зі штучним інтелектом, забезпечуючи високі швидкості та ємність, необхідні для оброблення великих обсягів даних. Материнські плати ASUS X870E та X870 надають усе необхідне для максимізації продуктивності DDR5, незалежно від того, чи потрібна максимальна швидкість, чи абсолютна стабільність.

ASUS впроваджено революційну технологію NitroPath DRAM у моделях ROG Crosshair X870E Hero та ROG Strix X870E-E Gaming WiFi. Ця технологія поліпшує міцність і довговічність пам’яті завдяки укріпленій конструкції слотів і зменшенню шумових перешкод, забезпечуючи швидше передавання даних між пам’яттю і процесором, максимізуючи загальну продуктивність системи.

Материнські плати X870E і X870 також підтримують профілі AEMP, які дають змогу легко розганяти пам’ять навіть за наявності обмежень PMIC. Профілі AEMP створено для гарантування стабільної роботи системи за підвищених налаштувань, забезпечуючи можливість користувачам отримувати максимальну продуктивність від модулів пам’яті.

Крім того, новочасні материнські плати підтримують функції розгону пам’яті в режимі реального часу, а також автоматичне перемикання між профілями пам’яті JEDEC і EXPO для забезпечення оптимальної продуктивності залежно від завдань. Завдяки цьому комп’ютери зі штучним інтелектом, побудовані на основі плат ASUS X870E та X870, отримують значні переваги у швидкості та стабільності функціонування.

Повна лінійка опцій, сумісних із Wi-Fi 7

Як порівняти з Wi-Fi 6, Wi-Fi 7 працює в 4,8 рази швидше завдяки технологіям, як-то канали 320 МГц у діапазоні 6 ГГц і 4K QAM. Багатоканальна робота (MLO) дає змогу пристроям підключатися одночасно в кількох діапазонах для підвищення швидкості та надійності.

Готові налаштувати свій настільний ПК для використання бездротової мережі нового рівня? Тоді знадобиться маршрутизатор Wi-Fi 7 і материнська плата Wi-Fi 7. За винятком ASUS Prime X870-P, материнської плати без вбудованого бездротового модуля, кожна плата ASUS X870E і X870 підтримує Wi-Fi 7. Якщо потрібна найліпша продуктивність бездротового зв’язку, варто звернути увагу на топову модель ROG Crosshair X870E Hero. Ця материнська плата з підтриманням Wi-Fi 7 забезпечує швидкість з’єднання до 6,5 Гбіт/с із технологіями MLO, 4K QAM і доступом до каналів 320 МГц. Також наявний висококласний модуль Wi-Fi в ProArt X870E-Creator WiFi та більшості материнських плат ROG Strix X870E/X870.

Якщо вимоги до бездротової мережі дещо скромніші, згодяться ROG Strix X870-A Gaming WiFi, TUF Gaming X870-Plus WiFi або ASUS Prime X870-P WiFi. Завдяки останнім досягненням Wi-Fi 7 ці материнські плати надають більше можливостей для роботи в мережі, якщо вибрати як платформу процесор AMD Ryzen серії 9000.

Усі материнські плати X870E і X870 із підтриманням технології Wi-Fi 7 оснащено ексклюзивною програмною функцією ASUS WiFi Q-Antenna. Завдяки оптимізації схеми на друкованій платі та вдосконаленим внутрішнім штирьовим рознімам технологія забезпечує виняткову пропускну здатність сигналу в діапазонах 5 ГГц і 6 ГГц. Прості функції в Armoury Crate допомагають користувачам отримати максимальну віддачу від цієї антени. Функція Direction Finder визначає рівень сигналу й оптимальне положення антени лише за кілька кроків, а функція Fast Check дає змогу швидко перевірити рівень сигналу й переконатися, що забезпечено найліпше з’єднання. Завдяки функції Traffic Monitor можна моніторити поточне завантаження каналів Wi-Fi у діапазонах 2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц, а потім використати функцію перемикання каналів для переходу на менш перевантажений канал для підвищення продуктивності мережі.

Підключення нового покоління з USB 4.0

Пара вбудованих рознімів USB 4.0 є стандартом для кожної материнської плати X870/X870E. Головною особливістю інтерфейсу є двонаправлена пропускна здатність до 40 Гбіт/с, що забезпечує блискавичне підключення до зовнішніх накопичувачів.

Через USB 4.0 також можна підключити дисплей із максимальною роздільною здатністю 8K за 30 Гц, як зазначено в стандарті DisplayPort 1.4. Крім того, користувачі можуть під’єднати кілька дисплеїв і пристроїв до одного розніму USB 4.0 за допомогою послідовного з’єднання. А використовуючи один кабель, вдасться підключити два дисплеї та три пристрої, наприклад, мишу, клавіатуру або USB-гарнітуру. Усе це зробить збірку організованішою й охайнішою.

Ще простіше збирання ПК

Побудова ПК часто сприймається як складний процес, але з материнськими платами X870E та X870 це стає набагато простіше. Значні зміни в інтерфейсі BIOS, зокрема підвищення роздільної здатності до 1 920 × 1 080, дає змогу бачити більше контенту, що полегшує огляд доступних налаштувань і пошук потрібних. Інтерфейс BIOS Q-Dashboard забезпечує зручний огляд важливих компонентів материнської плати, роблячи процес налаштування інтуїтивно зрозумілим навіть для новачків.

Спрощено також встановлення та заміну відеокарт і накопичувачів M.2: новий механізм PCIe Slot Q-Release Slim, доступний у моделях ASUS X870E і X870 ROG, ROG Strix і ProArt, забезпечує можливість легко знімати відеокарту, не відпускаючи засувку й навіть не натискаючи кнопку. Крім того, технологія M.2 Q-Slide та оновлена система M.2 Q-Latch забезпечують надійне кріплення і простоту встановлення накопичувачів різного розміру. Процес монтажу радіаторів M.2 також спрощено завдяки механізму M.2 Q-Release: одним натисканням кнопки можна зняти радіатор для легкого доступу до накопичувача. Щоби забезпечити безперебійну роботу системи, ASUS розроблено DriverHub – універсальне рішення для керування драйверами та утилітами, яке гарантує актуальність та оптимізацію системи після інсталяції ОС.

Новочасні процесорні кулери AIO

Материнські плати X870E і X870 заслуговують на естетичне рішення для охолодження, особливо якщо система має бути в панорамному корпусі або корпусі із широким боковим вікном. Щоби відповідати стилю і високій продуктивності ROG Crosshair X870E Hero, ASUS створено ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme.

Цей процесорний кулер AIO оснащено насосом Asetek Emma Gen8 V2 для оптимальної продуктивності охолодження, а вбудований вентилятор помпи допомагає охолоджувати зону VRM материнської плати. З’єднані в послідовний ланцюжок вентилятори ROG ARGB, потовщені до 30 мм для забезпечення високого потоку повітря, більшого статичного тиску, оптимізації шуму та кращої продуктивності, надають змогу користувачам підключати підсвічування та керування вентиляторами за допомогою одного кабелю, у такий спосіб спрощуючи встановлення і кабель-менеджмент. ASUS навіть оновлено РК-дисплей, як порівняти з моделями Ryujin минулого покоління: модель Extreme має 3,5-дюймовий дисплей із роздільною здатністю 640 × 480 60 Гц, який можна налаштувати за допомогою Armoury Crate для відображення ексклюзивних шпалер ROG, системної інформації в режимі реального часу або персоналізованого контенту.

Окрім ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme, в асортименті ASUS наявні процесорні AIO-кулери ROG Strix, ProArt, TUF Gaming та ASUS Prime, які найліпше пасують до стилю материнських плат X870E/X870 цих сімейств.

ROG Crosshair X870E Hero

ROG Crosshair X870E Hero – вершина лінійки ASUS X870E / X870 – є справжнім шедевром інженерії, адже втілює найкращі досягнення ASUS Republic of Gamers з 2006 року. Ця материнська плата поєднує якісні компоненти, сучасні технології та передовий дизайн, що робить її ліпшим вибором для геймерів-ентузіастів і професіоналів, які прагнуть максимальної продуктивності.

Темні відтінки, преміальні металеві текстури й динамічне RGB-підсвічування ASUS Polymo Lighting II підкреслюють вишуканий стиль плати. Її оснащено надійною системою живлення з каскадами 18+2+2 і великими радіаторами для ефективного охолодження. Технологія NitroPath DRAM допомагає розкрити потенціал DDR5-пам’яті, а слоти PCIe 5.0 ×16 підтримують найшвидші відеокарти. П’ять слотів M.2 забезпечують швидкий доступ до даних, а підтримання Wi-Fi 7 і два Ethernet-порти дають змогу інтегрувати ПК у мережу нового покоління.

Для неперевершеного занурення в ігровий процес ROG Crosshair X870E Hero пропонує аудіосистему SupremeFX 7.1 Surround Sound із вбудованими й операційними підсилювачами. В аудіоконтурі застосовано конденсатори преміумкласу, екранування перешкод і дискретні тракти для лівого і правого каналів. Автоматичне визначення імпедансу забезпечує можливість підключати навіть високоомні «аудіофільські» навушники й отримувати кришталево чистий звук без спотворень.

І це ще не все: разом із ROG Crosshair X870E Hero користувачі також матимуть преміальний пакет програмного забезпечення. ASUS DriverHub дасть змогу легко оновлювати нове обладнання. Dolby Atmos дарує захопливий багатовимірний звук у будь-якому контексті, а 1-річна передплата AIDA64 Extreme забезпечить інструменти для моніторингу та бенчмаркінгу.

ХАРАКТЕРИСТИКИ ROG CROSSHAIR X870E HERO

Size

ATX

Memory

4 × DIMM, Max. 192 GB DDR5

PCIe

2 × PCIe 5.0 x16 (@×16 or @×8/×8 or ×8/×4/×4)

Storage

3 × M.2 2280 (PCIe 5.0 ×4)

2 × M.2 2280 (PCIe 4.0 ×4)
SlimSAS connector (PCIe 4.0 ×4)

Networking

Wi-Fi 7
1 × Intel 2.5 Gb Ethernet
1 × Realtek 5 Gb Ethernet

Audio

ROG SupremeFX 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC ALC4082

ESS ES9219 Quad DAC

Rear I/O

2 × USB4 40Gbps ports (2 × USB Type-C)

8 × USB 10Gbps ports (6 × Type-A + 2 × USB Type-C)

Front I/O

1 × USB 20Gbps connector (supports USB Type-C) with QC 4+ up to 60W

1 × USB 20Gbps connector (supports USB Type-C)

2 × USB 5Gbps headers (support 4 USB 5 Gbps ports)

2 × USB 2.0 headers (support 4 USB 2.0 ports)

Aura

3 × Addressable Gen 2 headers

Cooling

1 × 4-pin CPU Fan header

1 × 4-pin CPU OPT Fan header

1 × 4-pin AIO Pump header

4 × 4-pin Chassis Fan headers

1 × W_PUMP+ header

Для тих, хто збирає ПК насамперед для геймінгу, деякі екзотичні функції серії ROG Crosshair можуть здаватися здебільшого розкішшю, аніж необхідністю. Материнські плати ROG Strix зберігають ключові елементи стилю і продуктивності серії Crosshair, але без спеціалізованих функцій, які навряд чи знадобляться пересічному користувачеві. ASUS пропонує чотири материнські плати ROG Strix X870E/X870: тріо високопродуктивних «материнок» формату ATX із різним рівнем функціональності, а також компактну й водночас потужну ROG Strix X870-I Gaming WiFi.

ROG Strix X870E-E Gaming WiFi

Материнська плата ROG Strix X870E-E Gaming WiFi – найпродуктивніша із сімейства Strix, адже поєднує неабияку потужність для ігрової майстерності та стильний дизайн. Кутові акценти пронизують радіатори плати разом із характерною іконографією ROG, а новий вигнутий кожух вводу/виводу привертає увагу до логотипу ROG зі світлодіодним підсвічуванням RGB.

Комплексні рішення для живлення та охолодження гарантують стабільну роботу навіть за інтенсивних навантажень. Каскади живлення 18+2+2 забезпечують безперебійний потік енергії для процесора AMD, а масивні радіатори, інтегровані з панеллю вводу/виводу, L-подібна теплова трубка та термопрокладки підтримують оптимальну температуру. Повний набір технологій розгону ROG, включно з AI Overclocking, Dynamic OC Switcher, Core Flex, Asynchronous Clock і PBO Enhancement, надають змогу максимально ефективно використовувати потенціал процесора.

Технологія NitroPath DRAM підвищує продуктивність пам’яті DDR5, а  додаткове місце для 60-міліметрового вентилятора – запорука ефективного охолодження модулів пам’яті. Плату також оснащено слотом PCIe 5.0 ×16 для відеокарт нового покоління і п’ятьма слотами M.2, з яких три готові до використання з твердотільними накопичувачами PCIe 5.0.

Збірку та щоденну експлуатацію ROG Strix X870E-E Gaming WiFi спрощено завдяки інноваціям, як-то PCIe Slot Q-Release Slim для легкого зняття відеокарти. Підтримання Wi-Fi 7, високошвидкісний порт Ethernet 5 Гбіт/с, рознім USB 20 Гбіт/с на передній панелі з 30-ватним блоком живлення і пара рознімів USB 4.0 забезпечують користувачам майже безмежні можливості для підключення і налаштування системи.

ХАРАКТЕРИСТИКИ ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI

Size

ATX

Memory

4 × DIMM, Max. 192 GB DDR5

PCIe

1 × PCIe 5.0 ×16 (@×16)
1 × PCIe 4.0 ×4 (@×4)

Storage

1 × M.2 22110 (PCIe 5.0 ×4)

2 × M.2 2280 (PCIe 5.0 ×4)

2 × M.2 2280 (PCIe 4.0 ×4)

Networking

Wi-Fi 7
1 × Realtek 5 Gb Ethernet

Audio

ROG SupremeFX ALC4080 codec with Savitech SV3H712 amplifier

Rear I/O

2 × USB4 40Gbps ports (2 × USB Type-C)

1 × USB 20Gbps port (1 × USB Type-C with up to 30W PD Fast-charge)

10 × USB 10Gbps ports (9 × Type-A + 1 × USB Type-C)

Front I/O

1 × USB 20 Gbps connector (supports USB Type-C)

2 × USB 5 Gbps headers (support 4 USB 5 Gbps ports)

3 × USB 2.0 headers (support 6 USB 2.0 ports)

Aura

3 × Addressable Gen 2 headers

Cooling

1 × 4-pin CPU Fan header

1 × 4-pin CPU OPT Fan header

1 × 4-pin AIO Pump header

5 × 4-pin Chassis Fan headers

ROG Strix X870-F Gaming WiFi та ROG Strix X870-A Gaming WiFi

ROG Strix X870-F Gaming WiFi та ROG Strix X870-A Gaming стануть у пригоді збирачам ПК, які полюбляють стильні рішення, але водночас шукають стандартний набір функцій. Завдяки ступеням живлення 16+2+2 вони згодяться для процесорів на кшталт AMD Ryzen 7 9700X, до того ж сумісні з комплектами пам’яті DDR5, відеокартами PCIe 5.0 і накопичувачами M.2.

Хоча набір інтерфейсів дещо менший, як порівняти з ROG Strix X870E-E Gaming WiFi, вони все одно забезпечують доволі широкі можливості підключення: 2 × USB 4.0, 1 × USB 20 Гбіт/с на передній панелі, 6 × USB 10 Гбіт/с, а також підтримання Wi-Fi 7 і порт Ethernet 2,5 Гбіт/с. Ці плати надають всі необхідні інструменти для створення потужної сучасної ігрової системи.

Основна відмінність між ROG Strix X870-F Gaming WiFi і ROG Strix X870-A Gaming WiFi – дизайн: X870-F виконана в класичному чорному кольорі, тоді як X870-A доступна білого та сріблястого.

ХАРАКТЕРИСТИКИ ROG STRIX X870-F GAMING WIFI та ROG STRIX X870-A GAMING WIFI

Size

ATX

Memory

4 × DIMM, Max. 192 GB, DDR5

PCIe

1 × PCIe 5.0 ×16 (@×16)
1 × PCIe 4.0 ×4 (@×4)

Storage

1 × M.2 22110 (PCIe 5.0 ×4)

1 × M.2 2280 (PCIe 5.0 ×4)

2 × M.2 2280 (PCIe 4.0 ×4)

Networking

Wi-Fi 7
1 × Intel 2.5 Gb Ethernet

Audio

ROG SupremeFX ALC4080 codec with Savitech SV3H712 amplifier

Rear I/O

2 × USB4 40Gbps ports (2 × USB Type-C)

6 × USB 10Gbps ports (5 × Type-A + 1 × USB Type-C with up to 30W PD Fast-charge)

4 × USB 5Gbps ports (4 × Type-A)

Front I/O

1 × USB 20Gbps connector (supports USB Type-C)

2 × USB 5Gbps headers (support 4 USB 5Gbps ports)

2 × USB 2.0 headers (support 4 USB 2.0 ports)

Aura

3 × Addressable Gen 2 headers

Cooling

1 × 4-pin CPU Fan header

1 × 4-pin CPU OPT Fan header

1 × 4-pin AIO Pump header

5 × 4-pin Chassis Fan headers

ROG Strix X870-I Gaming WiFi

Для компактних збірок найліпше згодиться ROG Strix X870-I Gaming WiFi формату Mini-ITX. Інноваційна теплова конструкція – надійні радіатори VRM зі спеціальним вентилятором, L-подібна задня панель і вентилятор для радіатора M.2 і радіатора чипсета – гарантує, що користувачі отримають бажану продуктивність у компактному корпусі. Ця материнська плата придатна для встановлення пари швидких планок пам’яті DDR5, а її слот PCIe 5.0 ×16 вмістить найпотужніший графічний процесор, який можна змонтувати в корпусі SFF.

Два вбудовані слоти M.2 (PCIe 5.0 і PCIe 4.0) чекають на накопичувачі, а для швидкого підключення до мережі реалізовано підтримання Wi-Fi 7 і порт Ethernet 2,5 ГБ. Додатково материнську плату укомплектовано платою ROG FPS для легкого доступу до конекторів на передній панелі, двох портів SATA, конекторів для захисту процесора від перенапруги та перемикача режимів PCIe для застарілих карт розширення. Також наявний ROG Strix Hive II – зовнішній інтерфейс керування, який розв’язує проблеми, з якими стикаються виробники ПК під час створення компактних Mini-ITX-комп’ютерів.

ХАРАКТЕРИСТИКИ ROG STRIX X870-I GAMING WIFI

Size

Mini-ITX

Memory

2 × DIMM, Max. 96 GB, DDR5

PCIe

1 × PCIe 5.0 x16

Storage

1 × M.2 2280 (PCIe 5.0 ×4)

1 × M.2 2280 (PCIe 4.0 ×4)

Networking

Wi-Fi 7
1 × Intel 2.5 Gb Ethernet

Audio

ROG Strix Hive II

ESS Sabre 9260Q DAC

Rear I/O

2 × USB4 40Gbps ports (2 × USB Type-C)

5 × USB 10Gbps ports (4 × Type-A + 1 × USB Type-C)

3 × USB 2.0 ports (3 × Type-A)

Front I/O

1 × USB 10Gbps connector (supports USB Type-C)

1 × USB 5Gbps header (supports 2 USB 5Gbps ports)

ROG STRIX HIVE II

(Total 2 ports)

2 × USB 10Gbps port (1 × Type-A + 1 × USB Type-C)

ROG FPS Card

(Total 3 ports)

2 × USB 2.0 header(s) additional 3 USB 2.0 ports

Aura

2 × Addressable Gen 2 headers

Cooling

1 × 4-pin CPU Fan header(s)

1 × 4-pin AIO Pump header(s)

1 × 4-pin Chassis Fan header(s)

TUF Gaming X870-Plus WiFi

TUF Gaming X870-Plus WiFi – оптимальний вибір для геймерів, які шукають надійну, продуктивну та стильну материнську плату, створену для тривалої експлуатації. Вона вирізняється міцною конструкцією і стриманою естетикою, тож пасуватиме до будь-якої збірки завдяки простим лініям і вугільним відтінкам, а значки на інтегрованому екрані вводу/виводу й на всіх платах слугують стриманими акцентами.

Плату оснащено сучасним рознімом PCIe Gen 5.0 ×16 для встановлення найновіших відеокарт і чотирма слотами M.2, тож вдасться створити містку та швидку систему зберігання даних. Інноваційні функції Q-Design, як-от Q-Release PCIe та M.2 Q-Latch, спрощують процес складання. За високопродуктивну бездротову мережу відповідає вбудований модуль Wi-Fi 7, а порт Realtek 2.5 G Ethernet гарантує надійне дротове з’єднання.

ХАРАКТЕРИСТИКИ TUF GAMING X870-PLUS WIFI

Size

ATX

Memory

4 × DIMM, Max. 192 GB, DDR5

PCIe

1 × PCIe 5.0 x16 (@×16)
1 × PCIe 4.0 x16 (@×4)

Storage

2 × M.2 2280 (PCIe 5.0 ×4)

1 × M.2 2280 (PCIe 4.0 ×4)

1 × M.2 2242/2260/2280/22110 (PCIe 4.0 ×4)

Networking

Wi-Fi 7
1 × Realtek 2.5 Gb Ethernet

Audio

Realtek ALC1220P 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC

Rear I/O

2 × USB4 40Gbps ports (2 × USB Type-C)

3 × USB 10Gbps port (3 × Type-A)

4 × USB 5Gbps ports (4 × Type-A)

1 × USB 2.0 port (1 × Type-A)

Front I/O

1 × USB 20Gbps connector (supports USB Type-C with up to 30W PD Fast-charge)

1 × USB 5Gbps header supports 2 additional USB 5Gbps ports

2 × USB 2.0 headers support 4 additional USB 2.0 ports

Aura

3 × Addressable Gen 2 headers

Cooling

1 × 4-pin CPU Fan header

1 × 4-pin CPU OPT Fan header

1 × 4-pin AIO Pump header

4 × 4-pin Chassis Fan headers

1 × W_PUMP+ header

ProArt X870E-Creator WiFi

ProArt X870E-Creator WiFi – це рішення для творчих професіоналів, зокрема інженерів, дизайнерів, відеооператорів, аніматорів і розробників ігор, які потребують потужної та продуктивної платформи для своїх робочих станцій зі штучним інтелектом. Ця материнська плата має передові функції, орієнтовані на вимоги творців, забезпечуючи виняткову швидкість передавання даних та енергоефективність завдяки підтриманню оперативної пам’яті DDR5 та інтерфейсу PCIe 5.0.

Цю материнську плату оснащено двома слотами PCIe 5.0 ×16, що зумовлює можливість повноцінно використовувати переваги парних відеокарт у конфігурації ×8/×8, а також чотирма слотами M.2 для надшвидкісного передавання даних. Високошвидкісні мережеві можливості забезпечує порт Marvell AQtion 10 Gb Ethernet, який гарантує блискавичний доступ до ресурсів локальної мережі, наприклад, до пристроїв NAS. Крім того, ця плата підтримує Wi-Fi 7 і порт Intel 2.5 Gb Ethernet.

Для підключення периферійних пристроїв передбачено два вбудовані розніми USB 4.0, різноманіття високошвидкісних USB-портів і рознім для порту USB 20 Гбіт/с на передній панелі з 30-ватним блоком живлення USB Power Delivery 3.0 і функцією швидкого заряджання Quick Charge 4+.

І на додачу, ProArt X870E-Creator WiFi вирізняється елегантним і мінімалістським дизайном, тож гармонійно поєднується з іншими продуктами екосистеми ProArt, як-то корпуси для ПК, рідинні кулери та відеокарти, забезпечуючи неймовірний зовнішній вигляд і продуктивність.

ХАРАКТЕРИСТИКИ PROART X870E-CREATOR WIFI

Size

ATX

Memory

4 × DIMM, Max. 192 GB DDR5

PCIe

2 × PCIe 5.0 ×16 (@x16 or ×8/×8)
1 × PCIe 4.0 ×16 (@×4)

Storage

2 × M.2 2280 (PCIe 5.0 ×4)

1 × M.2 2280 (PCIe 4.0 ×4)

1 × M.2 22110 (PCIe 4.0 ×4)

Networking

Wi-Fi 7
1 × Marvell AQtion 10 Gb Ethernet

1 × Intel 2.5 Gb Ethernet

Audio

Realtek S1220A 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC

Graphics I/O

1 × HDMI port

2 × USB4 (40Gbps) ports support USB Type-C display outputs

Rear I/O

2 × USB4 40Gbps ports (2 × USB Type-C)

1 × USB 20Gbps port (1 × USB Type-C)

7 × USB 10Gbps ports (7 × Type-A)

1 × USB 2.0 port (1 × Type-A)

Front I/O

1 × USB 20Gbps connector (supports USB Type-C with up to 30W PD/QC4+)

1 × USB 5Gbps header (supports 2 USB 5Gbps ports)

3 × USB 2.0 headers (support 6 USB 2.0 ports)

Aura

3 × Addressable Gen 2 headers

Cooling

1 × 4-pin CPU Fan header

1 × 4-pin CPU OPT Fan header

1 × 4-pin AIO Pump header

5 × 4-pin Chassis Fan headers

Prime X870-P WiFi та Prime X870-P

Материнські плати Prime X870-P WiFi та Prime X870-P продовжують багаторічну традицію ASUS щодо надійної продуктивності, багатофункціональності та стриманого дизайну, які цінують збирачі ПК. Вони найліпше згодяться для роботи з процесорами AMD Ryzen серії 9000, підтримуючи комплекти пам’яті DDR5, слот PCIe 5.0 ×16 і два розніми USB 4.0. Чотири слоти M.2, зокрема один для PCIe 5.0, дають змогу створити високошвидкісний масив для зберігання даних.

Prime X870-P WiFi, яку оснащено модулем Wi-Fi 7, забезпечує передову бездротову мережу, а Prime X870-P згодиться для дротового з’єднання через порт 2,5 Gb Ethernet.

Стриманий дизайн обох цих плат із тонкими науково-фантастичними акцентами гармонійно поєднується із широким спектром корпусів, додаючи їм унікальної індивідуальності, але зберігаючи загальну естетику.

ХАРАКТЕРИСТИКИ PRIME X870-P WIFI та PRIME X870-P

 

PRIME X870-P WIFI

PRIME X870-P

Size

ATX

Memory

4 × DIMM, Max. 192GB, DDR5

PCIe

1 × PCIe 5.0 ×16 (@×16)
3 × PCIe 4.0 ×16 (@×1)

1 × PCIe 5.0 ×16 (@×16)
2 × PCIe 4.0 ×16 (@×1)

Storage

1 × M.2 2280 (PCIe 5.0 ×4)

1 × M.2 2242/2260/2280 (PCIe 4.0 ×4)

1 × M.2 2280 (PCIe 4.0 ×4)

1 × M.2 2280 (PCIe 3.0 ×2)

Networking

Wi-Fi 7
1 × Realtek 2.5 Gb Ethernet

1 × Realtek 2.5 Gb Ethernet

Audio

Realtek 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC

Rear I/O

2 × USB4 40Gbps ports (2 × USB Type-C)

1 × USB 10Gbps port (1 × Type-A)

3 × USB 5Gbps ports (3 × Type-A)

4 × USB 2.0 ports (4 × Type-A)

Front I/O

1 × USB 10Gbps connector (supports USB Type-C)

1 × USB 5Gbps header supports 2 additional USB 5Gbps ports

2 × USB 2.0 headers support 4 additional USB 2.0 ports

Aura

3 × Addressable Gen 2 headers

Cooling

1 × 4-pin CPU Fan header

1 × 4-pin CPU OPT Fan header

1 × 4-pin AIO Pump header

4 × 4-pin Chassis Fan headers

Створення комп’ютера зі штучним інтелектом починається з вибору правильної материнської плати. Материнські плати ASUS X870E і X870 закладають міцний фундамент для найпотужніших процесорів і графічних чипів, надаючи універсальні можливості підключення, численні високошвидкісні слоти M.2 і сучасні мережеві параметри. Ці плати – «мастхев» для побудови повноцінної конфігурації ПК, що відповідатиме найсучаснішим стандартам. Завдяки інтелектуальним інструментам для оптимізації та спрощеному процесу збірки користувачі отримують усе необхідне для досягнення нових висот у своїх проєктах.

Із материнськими платами ASUS X870E/X870 і процесорами AMD Ryzen серії 9000 потенціал ПК обмежує лише уява!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів